Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-27@22:26:35 GMT

ماری‌جوآنا خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۱۸۵۵۰

ماری‌جوآنا خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد

پژوهشگران "دانشگاه استنفورد" در بررسی جدیدی، از افزایش خطر حمله قلبی در اثر مصرف ماری‌جوآنا خبر داده‌اند.

به گزارش ایران اکونومیست و به نقل از نیو اطلس، بررسی جدیدی که توسط پژوهشگران "دانشگاه استنفورد"(Stanford University) انجام شده است، ارتباط قوی بین افزایش خطر حمله قلبی و مصرف منظم ماری‌جوآنا را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پژوهش نشان می‌دهد که "تتراهیدروکانابینول"(THC) موجود در ماری‌جوآنا می‌تواند به بروز التهاب در سلول‌های رگ‌ خونی منجر شود و پژوهشگران می‌خواهند که مصرف‌کنندگان از خطرات احتمالی قلبی-عروقی آن آگاه باشند.

پژوهشگران در این پروژه، ابتدا داده‌های مربوط به حدود ۵۰۰ هزار نفر را تجزیه و تحلیل کردند و به بررسی رابطه بین مصرف ماری‌جوآنا و حمله قلبی پرداختند. پس از کنترل سن، جنسیت و وزن بدن، داده‌ها نشان داد افرادی که بیش از یک بار در ماه ماری‌جوآنا مصرف کرده‌اند، در مقایسه با افرادی که مصرف‌کننده نیستند، بسیار بیشتر در معرض حمله قلبی پیش از ۵۰ سالگی قرار دارند.

گام بعدی، بررسی این موضوع بود که ماری‌جوآنا چگونه می‌تواند خطر حمله قلبی را افزایش دهد. پژوهشگران با تمرکز ویژه بر تتراهیدروکانابینول دریافتند که این ماده باعث افزایش التهاب در سلول‌های اندوتلیال انسان می‌شود که در آزمایشگاه پرورش یافته‌اند. التهاب سلول‌های اندوتلیال که داخل رگ‌های خونی و قلب را می‌پوشانند، یکی از شاخصه‌های کلیدی بیماری قلبی است.

"مارک چندی"(Mark Chandy)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: ماری‌جوآنا، تأثیر نامطلوب قابل توجهی بر سیستم قلبی-عروقی دارد. از آنجا که ایالت‌های بیشتری مصرف ماری‌جوآنا را قانونی کرده‌اند، انتظار می‌رود که در سال‌های آینده شاهد افزایش حملات قلبی و سکته باشیم. پژوهش‌های ما که روی سلول‌های انسان و موش انجام شده‌اند، به وضوح نشان می‌دهند که قرار گرفتن در معرض تتراهیدروکانابینول چگونه به ایجاد یک آبشار مولکولی آسیب‌رسان در رگ‌های خونی منجر می‌شود. ماری‌جوآنا یک داروی بی‌خطر نیست.

بخش پایانی این پژوهش، بررسی برای یافتن مولکول‌هایی بود که می‌توانند خواص پیش‌التهابی تتراهیدروکانابینول را متوقف کنند. عملکرد اصلی تتراهیدروکانابینول، اتصال به گیرنده‌های "CB1" است. بنابراین، پژوهشگران از یادگیری ماشینی برای بررسی حجم عظیمی از مولکول‌هایی استفاده کردند که برای اتصال به CB1 و جلوگیری از اثرات تتراهیدروکانابینول شناخته‌شده هستند.

یکی از مولکول‌های برجسته، یک ماده طبیعی به نام "جنیستئین"(Genistein) بود. جنیستئین موجود در سویا از سد خونی مغز عبور نمی‌کند. بنابراین، فرضیه پژوهشگران این بود که این ماده احتمالا می‌تواند اثرات التهابی تتراهیدروکانابینول بر سلول‌های اندوتلیال را مسدود کند. آزمایش‌های بعدی که روی موش‌ها انجام شد، این فرضیه را تأیید کرد و نشان داد که جنیستئین، اختلال عملکرد اندوتلیال را در موش‌های تحت درمان با تتراهیدروکانابینول کاهش می‌دهد؛ بدون این که تأثیر دارو بر سیستم عصبی مرکزی حیوان مختل شود.

چندی ادامه داد: جنیستئین به طور بالقوه، دارویی ایمن‌تر از آنتاگونیست‌های پیشین CB1 است. این ماده در حال حاضر به عنوان یک مکمل غذایی استفاده می‌شود و ۹۹ درصد آن بیرون از مغز باقی می‌ماند؛ بنابراین احتمالا عوارض جانبی خاصی را ایجاد نمی‌کند.

به گفته پژوهشگران، برای بررسی اثرات جنیستئین بر مصرف‌کنندگان ماری‌جوآنا و خطرات قلبی-عروقی آن، یک آزمایش بالینی کامل‌تر مورد نیاز است. همچنین، پژوهشگران نشان دادند که "کانابیدیول"(CBD) که یکی دیگر از کانابینوئیدهای کلیدی در ماری‌جوآنا است نیز می‌تواند اثرات ضد التهابی داشته باشد و با اثر قلبی-عروقی تتراهیدروکانابینول مقابله کند.

پژوهش‌های پیشین که به بررسی اثرات منفی روانی ماری‌جوآنا پرداخته‌اند، نشان می‌دهند که افزایش حجم تتراهیدروکانابینول در گونه‌های جدید شاهدانه می‌تواند میزان بالاتری از مشکلات نامطلوب را در سلامت روان ایجاد کند. از سوی دیگر، کانابیدیول یک عامل ضد روان‌پریشی شناخته شده؛ بنابراین ممکن است تعادل سطوح این دو کانابینوئید در گونه‌های پزشکی ماری‌جوانا ضروری باشد.

"جوزف وو"(Joesph Wu)، از پژوهشگران این پروژه گفت: مهم است که مصرف‌کنندگان ماری‌جوآنا چه به صورت پزشکی و چه به صورت تفریحی، از اثرات نامطلوب قلبی-عروقی آن آگاه باشند. توسعه راه‌هایی برای کاهش این اثرات نامطلوب، بسیار مهم خواهد بود.

وی افزود: این تصور عمومی در حال افزایش است که ماری‌جوآنا می‌تواند بی‌ضرر یا حتی مفید باشد. اگرچه ماری‌جوآنا مصارف دارویی مهمی دارد اما مصرف‌کنندگان تفریحی آن باید به دقت در مورد استفاده بیش از اندازه فکر کنند.

این پژوهش، در مجله "Cell" به چاپ رسید.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: ماری‌جوانا ، دانشگاه استنفورد

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ماری جوانا دانشگاه استنفورد خطر حمله قلبی مصرف کنندگان ماری جوآنا قلبی عروقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۱۸۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست کابینه جنگ اسرائیل برای حمله احتمالی به رفح

منابع خبری از آغاز نشست کابینه جنگ رژیم صهیونیستی برای بررسی حمله احتمالی به رفح خبر دادند.

به گزارش ایسنا، خبرنگار الجزیره گزارش داد که این نشست درباره بررسی آخرین تحولات توافق تبادل‌اسرا و حمله احتمالی نظامی به رفح است.

طی چند روز گذشته رژیم صهیونیستی نظامیان خود را به حالت آماده‌باش درآورده‌ تا حمله زمینی گسترده به رفح را آغاز کند. با گذشت ۲۰۰ روز از جنگ، حملات هوایی و بمباران‌ها تشدید شده و در روزهای اخیر مناطق مسکونی رفح هدف حمله قرار گرفته‌اند.

پیش از این هم در بهمن سال گذشته شهر رفح مورد حمله رژیم صهیونیستی قرار گرفته بود و در آن زمان رژیم صهیونیستی با انتقاد شدید بسیاری از کشورها مواجه شده بود؛ کما اینکه در گزارش‌های خبری آمده مصر تهدید کرده در صورت حمله زمینی اسرائیل به رفح، از پیمان کمپ دیوید خارج خواهد شد.

نتانیاهو همواره برای نابودی حماس، حمله به رفح را جزو ضروریات دانسته و مدعی است که سران حماس و شهرک‌نشینان زندانی‌شده از سوی مقاومت در این شهر حضور دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کشف ۴ میلیارد تومان داروی غیرمجاز و تاریخ گذشته در پردیس
  • حمله قلبی به دو هوادار تراکتور در استادیوم یادگار
  • ۶ علامت مهم حمله قبلی را بشناسید
  • ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها چیست؟/ جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن»
  • ماجرای قلیان اکسیژن در کافه‌های تهران | این دستگاه تاییدیه نهایی ندارد | وجود گاز خنده در این قلیان‌ها صحت دارد؟
  • ماجرای گاز «خنده» در قلیان اکسیژن صحت دارد؟/ قلیان اکسیژن اعتیاد آور نیست؟
  • جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن» / ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها
  • پایش مزارع خرمشهر پژوهشگران
  • نشست کابینه جنگ اسرائیل برای حمله احتمالی به رفح
  • درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟