Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیش از یکسال از روی کار آمدن «جو بایدن» رئیس‌جمهوری آمریکا می‌گذرد و واقعیتی که شاهد آن هستیم، تداوم تهاجمی‌ترین طرح‌های مهاجرتی دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا در قبال مهاجران و «خیانت به وعده‌های ساکن اتاق بیضی» در کاخ سفید است.

به گزارش روز دوشنبه ایران اکونومیست، «جو بایدن»  رئیس‌جمهوری آمریکا، دوم فوریه ۲۰۲۱میلادی(۱۳ بهمن ۱۳۹۸)، هدف خود در قبال بحران مهاجرت به این کشور را «رفع شرم اخلاقی و ملی دولت قبل» اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این چهل‌وششمین رئیس‌جمهوری آمریکا در طول مبارزات انتخاباتی خود در سال ۲۰۱۹ وعده داد که برای تغییر قوانین مهاجرت مبارزه خواهد کرد و مسیر دریافت شهروندی ایالات متحده برای میلیون‌ها مهاجری که به طور غیر قانونی در ایالات متحده زندگی می‌کنند را فراهم خواهد کرد.

لحن بایدن در آن زمان اگر چه بسیار متفاوت از همتای سلف او بود اما وعده‌ و وعیدها مبنی بر ایجاد مجموعه‌ای «انسانی‌تر» از قوانین مهاجرت نه تنها به شکست انجامیده است بلکه در مواردی نقض جدی حقوق بشر را نشان می‌دهد.  

بحران مهاجرت؛ از حرف تا عمل

خبرگزاری پرنسا لاتینا نوشت: دولت آمریکا نه تنها قادر به تحقق بخشیدن به وعده‌های خود نیست بلکه بر دیدگاه‌ نژادپرستانه، بیگانه‌هراسی و سرکوبگرانه مهاجرت پافشاری می‌کند و در حالی که شمار مهاجران ورودی به مرزهای جنوبی به رقم‌های رکورد می‌رسند، رفتار با مهاجران غیر قانونی در بسیاری از موارد حقوق بشر را نقض می‌کند؛ کم نیست شمار کسانی که از طریق مرز مکزیک وارد خاک ایالات متحده می‌شوند و قربانی آزار جسمی و روحی می‌شوند.

تارنمای اینترسپت بر اساس گزارش ۶۶ صفحه‌ای «سازمان حقوق بشر اول» (Human Rights First) از شرایط غیر انسانی بازداشتگاه‌ها در مرز جنوبی آمریکا خبر داد.  

بر اساس این مطالعه مستند، سیاست مهاجرتی دولت فعلی منجر به بازداشت طولانی‌مدت ده‌ها هزار پناهجو در سال گذشته، نگهداری کودکان در مراکز بزرگسالان و همچنین رفتار نژادپرستانه و توهین‌آمیز با سیاه‌پوستان شده است.

نهاد غیرانتفاعی «مرکز حقوقی فقر جنوبی» (Southern Poverty Law Center) متخصص در حقوق مدنی و دعاوی حقوقی منافع عمومی تایید می‌کند که چنین اقداماتی نشان‌دهنده «خیانت به وعده‌های ساکن اتاق بیضی» است که از رفتار انسانی‌تر با مهاجران حمایت می‌کند.

 سرکوب مهاجران با تسلیحات جنگی!؟

نیویورک تایمز روز شنبه گزارش داد «گرگ آبات» فرماندار تگزاس در حال بررسی امکان استفاده از توان جنگی واقعی برای سرکوب ورود فزاینده مهاجران از طریق مرز جنوبی آمریکا است که به گفته جمهوری‌خواهان یک «تهاجم» خواهد بود. به نوشته این نشریه آمریکایی، آبات در تلاش است تا با به دست آوردن اختیارات ایالتی گسترده‌تر، کنترل خط مرزی یکهزار و ۲۵۴ کیلومتری ایالت خود را به دست آورد.

در طول یک سال گذشته، ابوت جریان بی امان مهاجران در سراسر مرز مکزیک را به یک پیام سیاسی قدرتمند تبدیل کرده و نقش مدافع این کشور در برابر مهاجرت غیر قانونی را ایفا کرده است.

انتشار فیلم‌ها و عکس‌های سپتامبر گذشته (شهریور ماه) از مرزبانان سوار بر اسب آمریکایی در حال تعقیب و آزار و اذیت مهاجران هائیتی که به نوشته روزنامه ال پائیس اسپانیا «به رسوایی بزرگ اجتماعی و سیاسی در واشنگتن تبدیل شد»، سابقه سیاهی در حافظه جهان ایجاد کرده تا انتشار این خبر از سرکوب شدید مهاجران را به احتمال رسوایی اخلاقی جدیدی نسبت دهد.

سازمان ملل متحد در آن زمان تاکید کرد اقدام آمریکا در اخراج گسترده پناهجویان هائیتی که با عبور از مرز مکزیک به تگزاس وارد شده و در زیر پلی در منطقه «دل ریو» اردو زده‌اند، هنجارهای بین‌المللی را نقض می‌کند.

«کامالا هریس» معاون ریاست جمهوری آمریکا در واکنش به این خبر، صحنه‌های تعقیب و گریز مرزبانان و مهاجران را «وحشتناک» خواند و گفت: با هیچ انسانی نباید اینطور رفتار شود. «چاک شومر» از دیگر مقامات ارشد دموکرات در سنا نیز گفت: این تصاویر تهوع‌آور است. این نوع خشونت باید متوقف شود.

فرماندار تگزاس در حال حاضر هزاران سرباز گارد ملی را بسیج کرده است تا در پست های مرزی بایستند. وی همچنین دستور بازرسی امنیتی کامیون‌هایی که از مکزیک می‌آیند را صادر کرده است. ساخت حدود ۲۰ مایل حصار مرزی جدید و اختصاص برخی از زندان‌های دولتی برای نگهداری مهاجران از دیگر اقدامات گرگ آبوت است.

اقداماتی که با بازداشت و اخراج گسترده مهاجران نه تنها از درگیری میان تگزاس و کاخ سفید خبر می‌دهد بلکه به اعتراف آبوت، پیامدهای ناخواسته‌ از جمله پیگرد قانونی نهادهای مجری قانون ایالت تگزاس را به دنبال خواهد داشت.

 پنهان سازی سیاست‌های ضد مهاجرتی پشت اقدامات بهداشتی

تحلیلگران آمریکایی تاکید کرده‌اند که سیاست‌های جو بایدن در قبال مسئله مهاجرت به اقدامات نامطلوب دوران دونالد ترامپ همتای سلف بایدن محدود می‌شود، اما اقدام دولت در پایان دادن به سیاست کنترل مرزی «عنوان ۴۲» که اتفاقا توسط ترامپ اعمال شده بود و حق پناهندگی مهاجران را از آن‌ها سلب می‌کرد، با اعتراض بسیاری از دموکرات‌ها مواجه شده است. ‌    

عنوان ۴۲ یک قانون بهداشت عمومی و رفاه است که در سال ۱۹۴۴ تصویب شد و به آمریکا این اختیار را می‌دهد تعیین کند که آیا یک بیماری مسری در یک کشور خارجی خطر جدی شیوع در یک کشور خارجی را به همراه دارد یا خیر. این دقیقاً همان کاری است که ترامپ در آغاز همه‌گیری کووید-۱۹ انجام داد. در مارس ۲۰۲۰، در بحبوحه افزایش مرگ‌ومیر ناشی از کرونا، دولت ترامپ تفسیر جدیدی از عنوان ۴۲ ارائه کرد: ماموران گمرک و حفاظت مرزی ایالات متحده می‌توانند فوراً هر کسی را که بدون مجوز وارد کشور می‌شود برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا اخراج کنند.  

اداره گمرک و محافظت مرزی آمریکا در دو سال گذشته بسیاری از مهاجران غیرقانونی را به بهانه عنوان ۴۲ بلافاصله بعد از مواجهه اخراج کرده است. با لغو این عنوان بسیاری از این مهاجران اجازه خواهند داشت در مرزها باقی بمانند و تقاضای رسیدگی به پناهندگی خود را داشته باشند که به گفته تحلیلگران اوضاع را وخیم‌تر خواهد کرد و افراد بیشتری مبادرت به مهاجرت خواهند کرد.

این سیاست قرار است در ۲۳ ماه مه (دوم خرداد) پایان یابد و در حالی که دولت بایدن می‌گوید از نظر لجستیکی برای افزایش مهاجرت و پذیرش پناهجویان آماده است، این مسئله به چالشی بحث‌برانگیز در میان دموکرات‌ها در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای تبدیل شده است.

صدها مهاجر روز شنبه در گذرگاه مرزی که مکزیک را به ایالات متحده متصل می کند، علیه قانون ۴۲ این کشور که ورود آنها را به خاک این کشور منع می‌کند، تظاهرات کردند.

این معترضانی که عمدتاً از کشورهای آمریکای مرکزی بودند، مجسمه‌های دونالد ترامپ را سوزاندند و تصویب این قانون را پنهان شدن پشت اقدامات بهداشتی توصیف کردند.

بر اساس تازه ترین آمارها، مقام‌های اداره مهاجرت مکزیک، از اول ژانویه سال میلادی جاری (۲۰۲۲) تا ۱۳ آوریل (۲۴ فروردین ماه)، ۱۱۵ هزار و ۳۷۹ مهاجر غیرقانونی را دستگیر کرده‌اند.  

اداره گمرگ و محافظت مرزی آمریکا نیز گزارش داد که ۲۲۱ هزار و ۳۰۳ مهاجر غیرقانونی را در ماه مارس (اسفند- فرردین) در مرز آمریکا و مکزیک بازداشت کرده است.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: آمریکای لاتین

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: آمریکای لاتین جمهوری آمریکا ایالات متحده رئیس جمهوری وعده ها عنوان ۴۲

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۱۹۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن و نتانیاهو تلفنی گفتگو کردند

آفتاب‌‌نیوز :

کاخ سفید اعلام کرد جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی شامگاه امروز یکشنبه تلفنی گفتگو کردند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، در بیانیه کاخ سفید آمده که بایدن در این مکالمه تلفنی بر پایبندی کامل آمریکا به حمایت از امنیت رژیم صهیونیستی تاکید کرده است.

بایدن همچنین بر ضرروت افزایش ورود کمک‌ها به غزه با هماهنگی نهاد‌های فعال در زمینه بشردوستانه تاکید کرده است.

کاخ سفید تاکید کرد که بایدن و نتانیاهو در مورد عملیات نظامی در رفح گفتگو کردند و بایدن بار دیگر بر موضع صریح خود در این زمینه تاکید کرده است.

در بیانیه کاخ سفید آمده که بایدن و نتانیاهو در مورد افزایش کمک‌ها به غزه و آمادگی برای بازگشایی گذرگاه‌های شمالی از این هفته گفتگو کردند.

مذاکرات جاری برای دستیابی به توافق آتش‌بس و مبادله اسرا از درگیری محور‌های گفت و گوی بایدن و نتانیاهو بوده است.

از سوی دیگر، «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا روز شنبه در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) در اقدامی عوام فریبانه با به تصویر کشیدن یکی از آزادشدگان از سوی گروه‌های مقاومت فلسطینی ادعا کرد: تا زمانی که همه گروگان‌ها (اسیران) مانند «ابیگل» (Abigail) که توسط (مقاومت اسلامی فلسطین) حماس از خانواده‌های خود جدا و نگهداری شده‌اند، به آغوش خانواده‌های خود باز گردند، آرام نخواهم گرفت!

رئیس جمهور آمریکا با نادیده گرفتن شرایط طاقت فرسای هزاران اسیر مظلوم فلسطینی در بند اشغالگران قدس در این خصوص مدعی شد: به آن‌ها قول می‌دهم. به خانواده‌های آن‌ها قول می‌دهم.

از سوی دیگر، «جان کربی» هماهنگ کننده امور راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا امروز یکشنبه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی اِی بی سی اعلام کرد که اشغالگران قدس پیش از آغاز حمله به رفح دیدگاه‌ها و نگرانی‌های واشنگتن را دریافت خواهد کرد.

هماهنگ کننده امور راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا در این گفتگوی تلویزیونی ادامه داد: آن‌ها به ما اطمینان داده‌اند که تا وقتی درباره چشم انداز‌ها و نگرانی‌های خود گفتگو نکرده‌ایم، به رفح حمله نکنند.

«جان کربی» در این مصاحبه اضافه کرد که «در صدر برنامه سفر آتی بلینکن (وزیر خارجه آمریکا)» به منطقه، «تلاش برای حصول آتش بس موقت ۶ هفته‌ای ادامه خواهد داشت».

این مقام آمریکایی در ادامه افزود که در صورت موافقت حماس با توافق تبادل اسرا، ممکن است این آتش بس برقرار شده و طرح حمله نظامی به رفح منتفی اعلام شود.

رویترز پیشتر اعلام کرده بود که وزیر امور خارجه آمریکا قرار است طی سفری دو روز به عربستان با شرکت در نشست اقتصادی به میزبانی ریاض با شرکای منطقه‌ای خود درباره تحولات منطقه و آتش بس در غزه رایزنی کند.

وزارت خارجه آمریکا دیروز شنبه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه این کشور در یک سفر دو روزه طی روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه هفته جاری به عربستان سعودی سفر خواهد کرد.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که قرار است وزیر امور خارجه آمریکا در سقر دو روزه قریب الوقوع به عربستان سعودی طی روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه هفته جاری با شرکت در نشستی با شرکای منطقه‌ای خود مسئله آتش بس در نوار غزه و مذاکرات بر سر آزادی اسرای اسرائیلی را از نزدیک رایزنی و بررسی کند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • طرح آمریکا و مکزیک برای سخت‌گیری بیشتر نسبت به مهاجران
  • ارسال پیامک از سامانه سهما به اتباع مجاز
  • واکنش کاخ سفید به تسخیر دانشگاه کلمبیا توسط دانشجویان
  • طرح آمریکا و مکزیک برای سخت گیری بیشتر نسبت به مهاجران
  • کابینه نتانیاهو هزینه زیادی را به ما تحمیل کرد/ طبقه متوسط در حال نابودی
  • مقابله اتحادیه اروپا با بحران مهاجران با ابزار اخراج
  • بایدن و نتانیاهو تلفنی گفتگو کردند
  • کاخ سفید: اسرائیل قبل از حمله به رفح نظرات ما را خواهد شنید
  • کاخ سفید : اسرائیل قبل از حمله به رفح نظرات ما را خواهد شنید
  • بیشترین فروش فراورده‌های نفتی کرمانشاه در مرز پرویزخان انجام شده است