Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-28@22:12:06 GMT

دولت آقای رئیسی این کنفرانس را احیا کند

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۲۰۵۴۸

دولت آقای رئیسی این کنفرانس را احیا کند

جواد شمقدری معاون سینمایی دولت دهم می‌گوید که محمدجواد ظریف وزیر وقت امور خارجه شخصا دستور تعطیلی کنفرانس «افق نو» را صادر و علی جنتی در همان شب رأی اعتماد این دستور را اجرا کرد.

ایران اکونومیست-محمد خاجی: فقدان سردار مجاهد جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، حاج نادر طالب‌زاده، ضایعه‌‌ جانکاهی بود که کام انبوه دلبستگان و شیفتگان انقلاب اسلامی را تلخ کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجاهدت‌های حاج نادر در میدان‌های فرهنگ، هنر و رسانه انقلاب و تلاش‌های ارزنده‌اش در مسیر تبیین ماهیت و خوی هژمونیک، استعمارگر و اسلام‌ستیز غرب، بر کمتر متفکر و صاحب‌نظری پوشیده است. او در مسیر مبارکی که خود آغازگر آن بود، تا جایی پیش رفت که به خاری بزرگ در چشم سران استعمارپیشه غرب و رژیم صهیونیستی بدل شد؛ به‌نحوی که شاید بی‌راه نباشد بگوییم عمال مستکبر آمریکا و صهیونیست، همواره مترصد فرصتی برای خاموش ساختن پژواک صدای او بودند. 

برای بررسی ابعاد و زوایای پیدا و پنهان شخصیت و عمق عملگری حاج نادر طالب‌زاده در ساحت جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی به سراغ «جواد شمقدری» نویسنده، کارگردان و معاون سینمایی دولت دهم رفتیم و با او در این‌ زمینه هم‌کلام شدیم.

در ادامه، مشروح این گفت‌وگو را ازنظر می‌گذرانید:

جواد شمقدری ضمن اشاره به ویژگی‌های برجسته شخصیت حاج نادر طالب‌زاده به خبرنگار فرهنگی ایران اکونومیست گفت: تصور می‌کنم یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های حاج نادر این بود که او مثل شهید آوینی، بدون اینکه با کسی رودربایستی داشته باشد، به دنبال نیل به حقیقت بود و وقتی به حقیقتی می‌رسید، بسیار محکم و مستقر روی آن می‌ایستاد. او در قید ملاحظات سیاسی و هر نوع ملاحظه دیگری که ممکن است برای همه انسان‌ها پیش بیاید، نبود و به این نوع ملاحظه‌ها بهایی نمی‌داد و همواره با صلابت پای آرمان‌هایش می‌ایستاد.

طالب‌زاده با عبور از زرق و برق‌های فریبنده غرب به انقلاب رسیده بود

وی افزود: نکته دیگری که باید به آن اشاره کنم این است که حاج نادر با شناخت و آگاهی کامل در مسیر انقلاب اسلامی قرار گرفته بود. لذا اینچنین نبود که متأثر از برخی هیجانات، احساسات، شعارها و یا موقعیت‌های خاص باشد. آقا نادر کسی بود که غرب را با همه زیبایی‌ و زرق و برق‌های فریبنده‌اش دیده و رها کرده بود، به خاطر اینکه در قلب حوادث و رخدادهای انقلاب اسلامی قرار گیرد.

شمقدری بیان کرد: آقا نادر در اوج جوانی دانشگاه را رها کرد، به ایران آمد و پای در میدان جبهه و جنگ گذاشت و فیلم «والعصر» را ساخت. این فیلم، یکی از سخت‌ترین شرایط حادث شده در طول جنگ تحمیلی را در جریان عملیات خیبر به تصویر می‌کشد. این مرد چنین کارهایی را بدون هرگونه چشم‌داشت و بدون اینکه از کسی کمترین انتظاری داشته باشد، انجام داد. البته عموم مردم ما نادر را به‌واسطه فعالیت‌های رسانه‌ای که طی 10 سال اخیر انجام داده است، می‌شناسند. او در این سال‌ها برنامه‌هایی مثل: «راز» و «عصر» را ساخت، دبیری جشنواره عمار را برعهده گرفت و پس از انجام این کارها بود که نزد بیشتر مردم شناخته شد.

حاج نادر ظرفیت‌های بالقوه جهان غرب را به استخدام گفتمان انقلاب درآورد

این کارگردان سینما تصریح کرد: حاج نادر فقط دنبال کار بود. در پی رسیدن به مقصدی متعالی بود که اساسا برای رسیدن به همین مقصد از آمریکا به ایران آمده بود. این مقصد متعالی شامل: حمایت از انقلاب اسلامی، دفاع از ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب بود.

وی ادامه داد: ویژگی مهم دیگر مرحوم طالب‌زاده، این بود که توانست ظرفیت‌های بالقوه موجود در جهان غرب را به خدمت بگیرد و آنها را به استخدام گفتمان انقلاب اسلامی درآورد. او طیف قابل توجهی از اندیشمندانی که در غرب احساس گم‌شدگی می‌کردند یا بعضا رها شده بودند را با خود همراه کرد و آنها را در مسیر جبهه انقلاب اسلامی قرار داد. سپس با بهره‌گیری از زبان آنها به تبیین انقلاب اسلامی پرداخت. به تعبیر آن شعر معروف: «خوش‌تر آن باشد که سر دلبران، گفته آید در حدیث دیگران». عملکرد آقا نادر در این زمینه مصداق عینی و عملی این شعر بود.

تربیت نسل‌های جوان؛‌ دغدغه محوری طالب‌زاده

شمقدری عنوان کرد: آقا نادر همواره به این نکته توجهی ویژه‌ داشت که دانش و تجربیاتش به خود محدود نشود. او همواره در تلاش بود که دانش و تجربیاتش را از طریق تربیت شاگردان جوان، به آنها منتقل کند و خوشبختانه کسر قابل‌ توجهی از نسل‌های جوان در معرض تربیت و آموزش‌های حاج نادر قرار گرفتند و وارد عرصه‌های مختلف رسانه‌ای شدند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تأکید بر میراث ماندگار مرحوم طالب‌زاده برای نسل‌های جوان، گفت: بزرگترین میراث حاج نادر، شخصیت و زندگی اوست. مشی و منش مرحوم طالب‌زاده در طول سال‌های حیاتش به گونه‌ای بود که توانست به یک الگو و چه‌بسا اسطوره تبدیل شود. او می‌تواند برای همه ما به‌ویژه برای جوانانی که وارد عرصه‌های هنر و رسانه می‌شوند، الگویی شایسته و الهام‌بخش باشد. الگویی که ثابت می‌کند می‌شود وارد چنین فضاهایی شد و در عین‌حال، گرفتار هیجانات و جذابیت‌های کاذبی که در این عرصه وجود دارد، نشد. می‌توان محکم ایستاد و از حق و حقیقت دفاع کرد.

«بشارت منجی» به بازتدوین نیاز دارد

این فیلمساز مطرح کرد: مرحوم طالب‌زاده همواره تلاش می‌کرد به جست‌وجوی زبان و سوژه‌هایی بپردازد که به‌واسطه آنها بتواند بخش مهمی از افکار عمومی غربی‌ها را تحت تأثیر قرار دهد و آنها را با حرکت انقلاب اسلامی همراه سازد. ساخت فیلم سینمایی «بشارت منجی» هم اقدامی در همین راستا بود. او در این فیلم تلاش کرد چهره حضرت مسیح(ع) را با روایات قرآنی مزین کند و روایت بدیعی را به غربی‌ها ارائه دهد. «بشارت منجی» یکی از میراث‌های گرانبهای حاج نادر است که می‌شود با انجام یک بازتدوین، سریال و نسخه سینمایی آن را بارها بر پرده بزرگ سینما و در صفحه تلویزیون تماشا کرد. این نشان می‌دهد که دغدغه و هم و غم این استاد بزرگ، برای رسیدن به اهداف و تحقق برنامه‌های بلندی که به انقلاب اسلامی تعلق داشت، تا چه میزان جدی و قطعی بود.

نمایی از فیلم «بشارت منجی»

شاگردان حاج نادر می‌توانند مسیر او را در برنامه «عصر» ادامه دهند

شمقدری یادآور شد: یکی از تلاش‌های ماندگار حاج نادر در سال‌های اخیر، ساخت برنامه تلویزیونی «عصر» بود. اگر این برنامه ارزشمند با حضور شاگردان او در تلویزیون ادامه پیدا کند، می‌توان امیدوار بود که بخش مهمی از میراث مرحوم طالب‌زاده زنده خواهد ماند. همایش «افق نو» میراث ارزنده و ماندگار دیگر حاج نادر است که خوشبختانه در دوران مسئولیت من در معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی راه‌اندازی شد. او در آن مقطع برخلاف همه گرفتاری‌هایی که داشت، مسئولیت این همایش را برعهده گرفت و یک‌تنه کار را جلو برد. در اینجا اجازه بدهید به ذکر خاطره‌ای بپردازم که شاید مرور آن خالی از لطف نباشد. شبی که آقای جنتی وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی از مجلس رأی اعتماد گرفت، به من زنگ زد و گفت: «فلانی فردا به دفترم بیا! با تو کار دارم». برایم خیلی جالب و در عین‌حال عجیب بود که آقای جنتی با من چه کار دارد که همان شب دریافت رای اعتماد از مجلس تماس گرفته است!

ظریف، شخصا تماس گرفت و گفت «افق نو» را تعطیل کنید!

شمقدری ادامه داد: فردای آن شب به دفتر آقای جنتی رفتم. او در آن دیدار به من گفت که کنفرانس «افق نو» باید کاملا تعطیل شود. من پاسخ دادم که نمی‌شود! تاکنون کارهای زیادی برای برگزاری این کنفرانس انجام شده و از مهمانان خارجی زیادی دعوت کرده‌ایم که دو هفته دیگر برای شرکت در کنفرانس به ایران بیایند. الان زمانی نیست که ما بتوانیم کنفرانس را لغو کنیم، چراکه از حیث بین‌المللی هم به وجهه و اعتبار ما آسیب می‌زند. با وجود دلایل مختلف من، آقای جنتی همچنان اصرار داشت که کنفرانس «افق نو» باید تعطیل شود. من به او گفتم مادامی که من مسئولیت دارم، این کنفرانس تعطیل نخواهد شد، مگراینکه مرا عوض کنید! او وقتی دید که حریف سماجت من نمی‌شود، گفت که شخص آقای ظریف تماس گرفته و گفته است که کنفرانس باید فورا و بدون فوت وقت تعطیل شود! متأسفانه در نهایت این اتفاق افتاد و کنفرانس تعطیل شد. می‌خواهم بگویم که وزیر فرهنگ و ارشاد دولت یازدهم هنوز از راه نرسیده دغدغه این را داشت که کنفرانس «افق نو» را بخواباند! من مطمئنم که شخص آقای ظریف اصلا از این جشنواره خبر نداشت! کسانی که به او اطلاع داده بودند،‌ همان دست‌های خارجی بودند که می‌دانستند برپایی این کنفرانس در سطح بین‌المللی می‌تواند چه نفوذ و تأثیر عمیقی برجای بگذارد. به هرحال دولت آقای روحانی به تعبیر خودشان در پی این بود که درها را باز و باب مذاکرات را فراهم کند. طبیعتا حضور مدعوین کنفرانس «افق نو» که در غرب زندگی می‌کردند و در عین‌حال، منتقد هژمونی غربی و مدافع انقلاب اسلامی بودند، می‌توانست تبعات سنگینی برای دولت یازدهم به همراه داشته باشد. همه این‌ها نشان می‌دهد که برگزاری کنفرانسی مثل «افق نو» تا چه میزان حرکت صحیحی بوده و از سیاست سنجیده‌ای پیروی می‌کرده است. مسئولین دولت یازدهم اگر هوشمند بودند، می‌توانستند از ظرفیت‌های چشمگیر این کنفرانس برای چانه‌زنی با غرب استفاده کنند اما متأسفانه این کار را هم نکردند. اگرچه این همایش یکی‌دو بار در طول دوران هشت ساله ریاست‌جمهوری آقای روحانی با کمک بعضی نهادها به شکلی جسته و گریخته برگزار شد، اما نهایتا در ریل قرار نگرفت و مسیر تثبیت خود را پیدا نکرد. امیدوارم در دولت آقای رئیسی این کنفرانس احیا شود، اگرچه بدون حضور آقای طالب‌زاده کاری سخت،‌ اما شدنی است.

مرگ‌ مشکوک مهمانان خارجی کنفرانس «افق نو»!

شمقدری در پاسخ به این پرسش که آیا حاج نادر ترور بیولوژیک شده و در نهایت به‌واسطه این ترور به شهادت رسیده است، به خبرنگار فرهنگی ایران اکونومیست گفت: برای اثبات این موضوع منابع و قرائن جدی وجود دارد. کما اینکه خود حاج نادر هم به این واقعیت معتقد بوده است. من می‌خواهم این خبر را به شما بدهم که چند نفر از مهمانان خارجی کنفرانس «افق نو» نیز طی 10 سالی که از عمر برگزاری این کنفرانس می‌گذرد، دچار مرگ‌های مشکوکی شده‌اند. اینها افرادی از کشورهای فرانسه، آلمان و آمریکا بوده‌اند که به فاصله کوتاهی پس از حضور در کنفرانس «افق نو» دچار مرگ‌هایی مرموز شده‌اند. توالی این وقایع نشان می‌دهد که حاج نادر هم با احتمال بسیار بالا و قطعی می‌تواند دچار ترور بیولوژیک شده باشد. از دستگاه‌‌های اطلاعاتی-امنیتی انتظار می‌رفت که بیش از این‌ها روی این مسئله کار کنند و ابعاد ماجرا را به شکلی دقیق و موشکافانه روشن کنند. به هر ترتیب، این خطر همچنان وجود دارد و هم‌اکنون بسیاری از همکاران حاج نادر در لیست تحریم آمریکا و رژیم صهیونیستی قرار دارند.

 

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مرحوم طالب زاده انقلاب اسلامی حاج نادر بشارت منجی آقای جنتی آقا نادر افق نو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۲۰۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه سال انتظار برای ارشاد مدیران

اگر گشت ارشاد مدیران شکل گرفته و موفق بوده است وضعیت فساد چگونه است که این حجم از فسادها به گوش مردم رسیده و نتیجه برخورد با مفسدان به چشم نمی‎آید؟ و همچنین چرا پاسخگویی به مردم به درستی صورت نمی‌گیرد که مردم هم احساس کنند مسئولان مدافع منافع آنان هستند و با مفسدان مقابله می‌کنند؟

به گزارش هم میهن، ابراهیم رئیسی، از ریاست قوه‌قضائیه به ریاست‌جمهوری (حوزه اجرایی کشور) آمد. از جمله مهمترین موضوعات در مناظرات انتخابات مبارزه با فساد بود که موجب بحث‎هایی بین عبدالناصر همتی و ابراهیم رئیسی شد. همان زمانی که تازه چندی از طرح و شروع بررسی پرونده اکبر طبری، از معاونان سابق رئیس قوه قضائیه گذشته بود و ابراهیم رئیسی در قامت رئیس قوه قضائیه آن را به‌عنوان برگ برنده‌ای در مقابله با فساد در اختیار داشت.

در همین اثنا او درباره گشت ارشاد به صراحت اعلام کرد: «ما معتقدیم فضای مجازی بهترین بستر است برای نظارت مردم بر دولتمردان. ما این کار را در دادگستری اجرا کردیم. نه که بعدها خواهیم کرد بلکه در حال حاضر به آن عمل می‌شود. چرا برخوردهایی می‌شود؟ ما گشت ارشاد خواهیم داشت برای مدیران؛ «الناس علی دین ملوکهم» اگر دولتمردان خوب عمل کنند مردم خوب هستند. »

البته رئیسی چندی بعد اعلام کرد که «گشت ارشاد مدیران زیر نظر بازرسی ریاست‌جمهوری تشکیل شد و به دستگاه‌های مختلف سرکشی می‌شود.» در این بین خبرگزاری فارس در گزارشی در حمایت از عملکرد دولت در این زمینه نوشته بود: «نگاهی به تصمیمات مدیران ارشد دولتی نشان می‌دهد در سه ماه گذشته، ۲۰ مدیر دولتی پس از ارزیابی عملکردشان از مجموعه دولت کنار گذاشته شدند. این تغییرات در سطح بالای مدیریتی دولت هم صورت گرفته است؛ که از آن میان می‌توان به پذیرش استعفای عبدالملکی وزیر سابق کار، یوسف نوری، وزیر سابق آموزش و پرورش و برکناری سیدجواد ساداتی‌نژاد، وزیر جهاد کشاورزی و رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی اشاره کرد (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۲).»

در آذرماه سال گذشته هم رئیسی در یکی از جلسات هیئت‌دولت گفته بود: «دولت مردمی با عزمی که برای مقابله با هرگونه فساد دارد، در دوسال گذشته محور شناسایی، رسیدگی و برخورد با گلوگاه‌های فسادزا بوده و برخی از پرونده‌های فساد را نیز به دستگاه قضایی ارجاع داده و حال انتظار عمومی از قوه قضائیه رسیدگی به این پرونده‌هاست.»

حالا پس از ۳ سال از آن وعده و با وجود این اظهارنظرها هم محدودیت‌های فضای مجازی که رئیسی آن را بستری برای نظارت مردم بر دولتمردان عنوان کرده بود، به ستوه آورده و هم آن گشت ارشادی که از آن سخن گفته‌اند و آن تلاش برای مقابله با فساد که رئیسی ادعا کرده بود هم افکار عمومی را پاسخگو نبوده و «بوی بهبود ز اوضاع جهان (بخوانید مملکت در مسئله فساد)» شنیده نمی‎شود.

هرچند دولت سیزدهم برکناری چند مدیر رده میانی را به‌عنوان گشت ارشاد مسئولان به خورد رسانه‌ها به‌ویژه رسانه ملی داد، اما فسادهای بزرگ مانند تخلف ۹۲ هزار میلیارد تومانی فولاد مبارکه، فساد ۳/۷میلیارد دلاری چای دبش و در آخر نیز تخلف مالی ۱۰۰۰ میلیارد تومانی کاظم صدیقی و پسرانش که گویا در برخورد مومنانه با آن کسی دنبال شفاف‌سازی و اقناع افکار عمومی نرفت.

در چنین شرایطی و در سال آخر دولت موضوع عملکرد دولت در حوزه مقابله با فساد و گشت ارشاد مدیران که وعده‌ای از وعده‌های آن بود نیز گاهی در میانه مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم به‌عنوان یک مطالبه مطرح می‎شود.

چنانچه معین‌الدین سعیدی، نماینده چابهار روز سوم اردیبهشت در صحن علنی مجلس هم به این موضوع به عنوان یک مطالبه اشاره کرده است.

حالا این سوالات باقی است که اگر گشت ارشاد مدیران شکل گرفته و موفق بوده است وضعیت فساد چگونه است که این حجم از فسادها به گوش مردم رسیده و نتیجه برخورد با مفسدان به چشم نمی‎آید؟ و همچنین چرا پاسخگویی به مردم به درستی صورت نمی‌گیرد که مردم هم احساس کنند مسئولان مدافع منافع آنان هستند و با مفسدان مقابله می‌کنند؟

دیگر خبرها

  • ببینید | سرکار گذاشتن مردم توسط دولت رئیسی به روایت یک نماینده مجلس
  • چند حقیقت درباره نادر طالب‌زاده
  • مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان از دستاوردهای دولت سیزدهم است
  • جبهه متحد دیپلماسی پارلمانی برای اقدام هماهنگ علیه رژیم صهیونیستی ایجاد شود
  • احیا قنات‌ها در قم بی‌وقفه دنبال می‌شود
  • ببینید | اولین واکنش معاون ابراهیم رئیسی به خبر فشار دولت بر شرکت‌های اقتصاد دیجیتال
  • انسیه خزعلی : الگوی ایرانی - اسلامی را در خانواده ها احیا می کنیم/ جنبش تعهد به خانواده را مطرح کرده ایم
  • سه سال انتظار برای ارشاد مدیران
  • فرمانده نیروی دریایی ارتش: از نخبگانی که در قطب جنوب حضور پیدا کنند، حمایت می کنیم /دولت به دنبال حضور دائمی در قطب جنوب است
  • وزارت ارشاد وظیفه نظارت و تسهیل گری را به عهده دارد نه تصدی گری