Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-03@14:49:51 GMT

"حضور امنیتی چین در جزایر سلیمان مانند هنگ کنگ نیست"

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۲۱۱۵۹

'حضور امنیتی چین در جزایر سلیمان مانند هنگ کنگ نیست'

آفتاب‌‌نیوز :

کشورهای غربی که بابت این بسته امنیتی جدید میان چین و جزایر سلیمان به دلیل افزایش ضریب نفوذ پکن در منطقه پاسیفیک نگران هستند، همچنین از حضور نظارتی و پلیسی چین بابت تکنیک‌های مورد استفاده علیه اعتراضات ضد دولتی در هنگ کنگ هم بیم دارند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، وزیر امور خارجه جزایر سلیمان گفت: این کشور در حال تقویت ظرفیت‌های خود است چون پلیس محلی نتوانسته از عهده شورش‌های ضد دولتی نوامبر گذشته میلادی برآید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین بر اساس این توافق امنیتی جدید، پلیس نظامی چین می‌تواند تحت امر و فرماندهی نیروی پلیس سلطنتی جزایر سلیمان و درست مانند همانی که پلیس استرالیا در جزایر سلیمان اقدام می‌کند، وارد عمل شود.

وزیر خارجه جزایر سلیمان همچنین ادامه داد: ما تلاش می‌کنیم تا مطمئن شویم که آنچه در هنگ کنگ رخ داد، در کشور ما اتفاق نیفتد.

در حالیکه جزئیات این توافق امنیتی جدید فاش نشده، مانسه سوگاواره، نخست وزیر جزایر سلیمان وجود پایگاه نظامی چین را رد کرده و گفته است که این پایگاه، نظارت پلیس را پوشش می‌دهد، چون توافق با استرالیا کافی نبوده است.

وی ادامه داد: ریشه اعتراضات نوامبر گذشته میلادی، بیکاری بود. کانبرا می‌توانست با ارائه ویزای کار و مجوزهای دائمی سکونت روابط ما را بهبود بخشد.

جمعیت جزایر سلیمان حدود ۷۰۰ هزار نفر است و زندگی آنها به کمک‌های خارجی از استرالیا و چین بستگی دارد تا اقتصاد این کشور واقع در پاسیفیک تقویت شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: هنگ کنگ جزایر سلیمان چین جزایر سلیمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۲۱۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آلمان: اروپا باید به یک اتحادیه امنیتی تبدیل شود


به گزارش تابناک به نقل از نشریه "دی سایت"، آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان در سخنانی تاکید کرد که گسترش اتحادیه اروپا توسط 10 کشور در 20 سال پیش، برای کل اتحادیه اروپا مزایایی به همراه داشت.

این مقام آلمانی در جریان بازدید از شهرهای دوقلوی فرانکفورت (اودر) و اسلوبیسه گفت که این الحاق کل این تشکل را قوی تر و مهمتر از همه امن تر کرده است. او همراه با همتای لهستانی خود رادوسلاو سیکورسکی در این مناطق سخنانی را ایراد کرد.

وی به مناسبت سالگرد الحاق این کشورها به اتحادیه اروپا در حدود 20 سال پیش گفت: این یک "لحظه باورنکردنی" 20 سال پیش بود که "ما به عنوان کشورها، به عنوان جوامع، به عنوان اروپا قدرت یافتیم تا بر تقسیم اروپا غلبه کنیم و هم زمان سرانجام به جامعه صلح و آزادی تبدیل شدیم."

در 1 می 2004، کشورهای بلوک شرق سابق استونی، لتونی، لیتوانی، اسلوونی، اسلواکی، جمهوری چک، مجارستان و لهستان و همچنین مالت و قبرس به اتحادیه اروپا پیوستند. این بزرگترین گسترش در تاریخ اتحادیه اروپا بود.

بائربوک ادامه داد: ما امروز تجربه می کنیم که به عنوان یک اتحادیه مشترک اروپایی در حال حاضر، قوی تر هستیم. در اینجا تنها مسئله ارقام تجاری مطرح نیست.

وی افزود: این را می توان به عنوان مثال در اتصالات اتوبوس برون مرزی، همکاری پلیس و گمرک یا در بسیاری از روابط بین مردم در سراسر مرز مشاهده کرد. ارزش افزوده ای که اروپا هر روز برای مردم به ارمغان می آورد، به ویژه در منطقه مرزی آلمان و لهستان آشکار است.

بائربوک همچنین با توجه به جنگ روسیه علیه اوکراین در خاک اروپا، خواستار اصلاح سیاست امنیتی در اتحادیه اروپا شد. وزیر امور خارجه آلمان در این باره گفت: اروپا باید به یک اتحادیه امنیتی تبدیل شود. ما دیگر نمی توانیم مناطق خاکستری در اروپا را بپذیریم.

وزیر امور خارجه آلمان گفت: اتحادیه اروپا باید اصلاح شود تا از نظر سیاست امنیتی قوی تر شود و واقعاً یک صدا صحبت کند. علاوه بر این، کشورهایی که می‌خواهند بخشی از این اتحادیه آزادی و صلح شوند باید در اتحادیه اروپا پذیرفته شوند. در پایان، موضوع با اهمیت برای میلیون ها اروپایی دفاع از صلح و امنیت است.

وی تاکید کرد: گسترش به سمت شرق به طور مکرر مستلزم شجاعت مسئولین سیاست و شهروندان برای برداشتن گامی جدید بود. بائربوک گفت: ما معتقدیم که امروز دوباره به این مسئولیت شجاعانه نیاز داریم تا اتحادیه اقتصادی و تجاری مشترک خود را به یک اتحادیه امنیتی تبدیل کنیم. آنچه اهمیت ویژه ای دارد همکاری آلمان و لهستان است.

دیگر خبرها

  •  دولت بایدن و عربستان در آستانه یک توافق امنیتی
  • احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل
  • آمریکا در حال کار بر روی یک توافق امنیتی بلندمدت با اوکراین است
  • آلمان: اروپا باید به یک اتحادیه امنیتی تبدیل شود
  • از تصاویر دستگیری دانشجویان معترض به رژیم صهیونیستی در آمریکا تا تصاویر دردناک از مردم غزه
  • تأکید عراق بر پایبندی به توافق امنیتی با ایران
  • پس از ژاپن، کره جنوبی هم خواهان پیوستن به پیمان امنیتی «آکوس» است
  • مشارکت احتمالی کره جنوبی در پیمان آکوس؛ محور گفت‌وگوهای دو جانبه سئول و کانبرا
  • کره‌ جنوبی به دنبال عضویت در پیمان «آکوس»
  • فشار نهاد‌های امنیتی صهیونیست برای توافق آتش بس با حماس