Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ به نقل از ایلنا، دبیرکل حزب سازندگی گفت: در جلسه شب گذشته شخصیت‌های سیاسی با رئیس جمهور دو مسئله کنترل تورم و احیای برجام را برای باز شدن فضای زندگی مردم به رئیس‌جمهور پیشنهاد دادیم.

حسین مرعشی دبیرکل حزب کارگزاران درباره جلسه شنبه شب شخصیت‌های سیاسی با رئیس‌جمهور که در جلسه چه پیشنهادهایی به رئیس دولت ارائه کردید، گفت: شخصیت‌هایی که در این جلسه حضور داشتند،‌ هرکس از زاویه خود، از اولویت‌هایی که برای اداره دولت و کشور داشتند، صحبت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنده در زمان چهار دقیقه‌ای که فرصت داشتم، به آقای رئیس‌جمهور گفتم، موفقیت شما آرزوی ما است. این آرزو تعارف نیست و برای آن دلیل داریم. دلیل آن است که ما در گذشته رقیب شما بودیم و در آینده هم رقیب شما خواهیم بود. علت آنکه برای شما آرزوی موفقیت داریم، این است که رقیب ما، شما یا جناح اصولگرای همراه شما نیست. رقیب ما یاس و سرخوردگی ملت ایران است. اگر دولت شما موفق شود گره‌ای از مشکلات کشور را باز کند تا فضای زندگی برای مردم بهتر شود، خود به خود رقیب ما ( یاس و ناامیدی مردم) در آینده ضعیف خواهد شد.

وی افزود:‌ در ادامه به آقای رئیس‌جمهور گفتم، مهم‌ترین مسئله‌ای که دولت با آن مواجه شده، مسئله کنترل تورم است. آمار رسمی در سال ۱۴۰۰ نشان می‌دهد که پایه پولی ۳۱ درصد و نقدینگی ۴۰ درصد رشد کرده است. این آمار نشان می‌دهد که در سال ۱۴۰۱ مردم باید تورم بالای ۳۵ درصد را تحمل کنند. این درحالی است که طبق گفته حضرتعالی،‌ کشور در هفته‌های اخیر، ۴ سال تورم ۴۰ درصد را پشت سر گذاشته است و معنای این تورم ۴ ساله و بالای ۳۰ تا ۴۰ درصد آن است که تورم پیش رو حداقل ۳۵ درصد خواهد بود و به این معنا است که صد تومانی سال ۱۳۹۷، قدرت خرید امروز آن ۱۸ تومان شده و تا پایان امسال به ۱۲ تومان خواهد رسید. بنابراین مسئله تورم مهم بوده و باید به آن پرداخت.

مرعشی در ادامه تصریح کرد: مسئله مهم دیگر،‌ ریشه این تورم، ناترازی در بودجه دولت و ناترازی در ترازنامه بانک‌ها است. بنابراین تیم اقتصادی شما نتوانسته به اندازه دو سال پایانی دولت آقای روحانی بر بانک‌ها و کنترل بانک‌ها برای تولید نکردن نقدینگی مسلط شود.

دبیرکل حزب کارگزاران گفت: بخش دوم صحبت‌هایی که در آن جلسه به آقای رئیس‌جمهور گفتم مربوط به احیای برجام و رفع تحریم‌ها بود. آمار رسمی نشان می‌دهد در سال اول دولت اول آقای روحانی یعنی سال ۹۲، تورم ۳۶ درصد بود و سال قبل از خروج آمریکا از برجام، تورم به ۹ درصد رسید یعنی ایران در سال ۹۶ شاهد تورم یک رقمی بود.

وی ادامه داد: با پیچیده شدن روابط خارحی میان ایران و آمریکا، خروج آمریکا از برجام و ظلمی که آمریکا به اقتصاد ایران کرد، تورم بار دیگر به بالای ۳۵ تا ۴۰ درصد رسید. راه حل این مشکل آن است که باید تمهیداتی اتخاذ شود تا نتیجه نهایی حاصل شود. با احیای برجام و کنترل کسری بودجه و بانک‌ها در خلق نقدینگی، باید این تورم را کنترل کرد. اگر تورم کنترل نشود نمی‌توانید با تعزیزات، دستور به اقتصاد و فرستادن بازرس به بازارها، نرخ‌ها را کنترل کنید.

مرعشی در پاسخ به این سوال که ارزیابی شما از این دیدار رئیس‌جمهور با شخصیت‌های جناح‌های سیاسی چیست، گفت: آقای رئیس‌جمهور بخشی از سیاسیون را دعوت کردند تا نظرات را بشنوند. اما قاعدتا این دیدار می‌تواند از موضوع تکریم احزاب و سیاسیون بوده و هم ناشی از نیاز دولت از شخصیت‌ها برای گرفتن مشورت باشد. این دیدارها به هر شکلی که باشد خوب است. انتظار من این است که باید از بین اصلاح‌طلبان و اصولگرایان چهره‌های موثرتری دعوت می‌شدند. هرچند برای شروع این دیدارها خوب بود اما ترکیب عمومی جمع ناقص بود.

مرعشی در پاسخ به این سوال که آیا این دیدارها می‌تواند ادامه‌دار باشد یا خیر گفت:‌ بر اساس تجربه‌ای که داریم، دیدار بعدی به ماه رمضان سال آینده موکول خواهد شد.

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا حزب کارگزاران حسین مرعشی سید ابراهیم رئیسی برجام نرخ تورم حزب کارگزاران سازندگی ایران افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا آقای رئیس جمهور شخصیت ها بانک ها ۴۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۲۲۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم‌انداز صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران و جهان

به گزارش تابناک، رشد اقتصادی ایران در سال گذشته ۴٫۷ درصد برآورد شده اما برای سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵، به ترتیب رشد اقتصادی ۳٫۳ و ۳٫۱ درصدی پیش‌بینی شده است. بنابراین پیش‌بینی رشد ایران در سال پیش رو ۰٫۴ واحد درصد و برای سال ۲۰۲۵، ۰٫۱ واحد درصد کم شده است.

صندوق بین‌المللی پول علت این کاهش چشم‌انداز رشد را کندشدن رشد اقتصاد غیرنفتی و درآمد نفتی ایران اعلام کرده است. عواملی مثل هزینه تأمین مالی همچنان بالا، اثرات بلندمدت همه‌گیری کووید-۱۹، جنگ روسیه و اوکراین، رشد ضعیف بهره‌وری و کاهش پیوستگی اقتصادی کشورها باعث شده‌اند سرعت احیای اقتصاد جهانی نسبت به مشابه‌های تاریخی پایین‌تر باشد.

این نهاد بین‌المللی پیش‌بینی می‌کند تورم متوسط کشورها از ۶٫۸ درصد در ۲۰۲۳، به ۵٫۹ درصد در سال ۲۰۲۴ و ۴٫۵ درصد در سال بعد کاهش یابد، با نظر به این که کشورهای توسعه‌یافته زودتر از کشورهای در حال توسعه و بازارهای نوظهور به تورم‌های هدف خود بازگردند. صندوق بین‌المللی پول نسبت به ریسک‌های متعدد اقتصاد جهانی خوشبین‌تر از گذشته است. گزارش این نهاد ادعا می‌کند این ریسک‌ها تا حدی تعدیل شده‌اند.

هم‌زمان که ریسک‌های آسیب‌زننده‌ای مثل شوک‌های قیمتی ناشی از تنش‌های بین‌المللی و نوسانات ارزیِ ناشی از تفاوت سرعت کاهش تورم کشورها در پیش‌اند، اتفاقاتی مثل بودجه‌های انبساطی‌تر از پیش‌بینی گزارش، کاهش سریع‌تر تورم (مثلاً به خاطر دست بازتر بانک‌های مرکزی در شرایط تداوم افزایش مشارکت در بازار کار) و رشد بیشتر بهره‌روی تحت تأثیر هوش مصنوعی و اصلاحات ساختاری قوی‌تر می‌توانند وضعیت اقتصادی دو سال آینده دنیا را بهتر از چشم‌انداز فعلی IMF کند.

دیگر خبرها

  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه برای تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • آقای رئیسی! به‌قول حسین شریعتمداری الان زنگ انشا نیست
  • آقای رئیسی! به‌قول حسین‌ شریعتمداری الان زنگ انشا نیست /۳۴ ماه از عمر دولت تان گذشته و شما هنوز دارید می گویید: باید فلان شود و نباید بهمان شود!
  • محمد مهاجری : جناب آقای رئیسی! به‌قول حاج‌ حسین‌ آقای‌ شریعتمداری الان زنگ انشا نیست
  • چشم‌انداز صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران و جهان
  • رئیسی: عملیات «وعده صادق» ما را در باشگاه قدرت های منطقه ای در بالاترین رده ها قرار داد
  • دستور رئیسی به بانک ها درباره وام ازدواج، مسکن و اشتغال
  • رئیسی: مردم با حضورشان انتخابات باشکوه را رقم بزنند
  • نرخ تورم در دولت رئیسی چند؛ ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۶۰ یا بیشتر؟
  • تورم در دولت رئیسی چند؟ ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۶۰ یا بیشتر؟