Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی می‌گوید که تولید ماده مخدر متامفتامین، معروف به "شیشه"، به شکل سرسام‌آوری در افغانستان افزایش یافته و هر ماه کارخانه‌های بیشتر تولید آن ایجاد می‌شود.

کارشناسان هشدار می‌دهند که با این روند، افغانستان به مرکز تولید شیشه در جهان تبدیل خواهد شد.

تولید شیشه پس از آن رونق گرفته که قاچاقچیان مواد مخدر یک گیاه بومی به نام "افدرا" را کشف کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گیاه که در میان قاچاقبران مواد مخدر در افغانستان به نام "اومان" شناخته می‌شود، به صورت وحشی رشد می‌کند و مهم‌ترین عنصر در تولید کریستال یا شیشه است.

شماری از کارشناسان، مقامات حکومتی پیشین و تاجران مواد مخدر به این روزنامه گفته اند که طی ۶ سال گذشته، صدها کارخانه تولید شیشه در افغانستان ایجاد شده است و هر ماه کارخانه‌های بیشتری نیز ساخته می‌شود. ظاهراً بحران اقتصادی در افغانستان، افغان‌ها را مجبور کرده تا منابع جدید درآمد پیدا کنند.

گرچه اکثر متامفتامین تولیدشده برای صادرات است اما تعداد فزاینده‌ای از افغان‌ها به استفاده از شیشه روی آورده‌اند.

افزایش تولید شیشه در افغانستان نگرانی شماری از کارشناسان و مقام‌های غربی را برانگیخته است.

به گفته این روزنامه، با افزایش تقاضا برای متامفتامین در سطح جهان، کارشناسان نگران اند که افغانستان تحت کنترل طالبان به تولیدکننده عمده شیشه در جهان تبدیل شود.

دیوید مانسفیلد، کارشناس اقتصاد جرمی در افغانستان که گزارش‌هایی در مورد کوکنار و موادمخدر افغانستان برای بانک جهانی و کمیسیون اروپا تهیه کرده است، گفت: "در نتیجه رسیدن مقدار زیاد افدرا، فعالیت کارخانه‌های تولید شیشه در افغانستان ظرف ماه‌های اخیر افزایش شدید داشته است."

فروشندگان شیشه در غرب افغانستان مدت‌هاست که آزادانه تجارت خود را انجام می‌دهند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شیشه طالبان موادمخدر تولید شیشه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۲۴۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرمانشاه به مرکز پشتیبانی حوادث و سوانح غرب کشور تبدیل شود

به گزارش خبرنگار مهر، بابک محمودی بعد از ظهر شنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران این استان که با حضور استاندار کرمانشاه و مدیران دستگاه‌های اجرایی استانی در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: این استان زیرساخت‌های خوبی از جمله هوانیروز و فرودگاه را دارد.

وی با اشاره به اینکه کرمانشاه مرکزیت غرب کشور است، افزود: این ویژگی استان در مواقع وقوع حوادث می‌تواند به خوبی و با سرعت بالا از استان‌های کردستان، ایلام، همدان و لرستان پشتیبانی کند.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ادامه داد: کرمانشاه پایگاه هوایی، تجهیزات تخصصی و انباری مورد نیاز بحث امداد و نجات را دارد و به خوبی می‌تواند استان‌های همجوار را پشتیبانی کند.

محمودی گفت: با در نظر گرفتن ظرفیت‌ها و مرکزیت بودن این استان در بحث مدیریت بحران و با نظر مساعد رئیس سازمان مدیریت بحران، کرمانشاه به عنوان مرکز پشتیبانی حوادث و سوانح غرب کشور مصوب شود.‌

استقرار بالگرد تخصصی ویژه آتش سوزی به کرمانشاه

وی از اختصاص دادن نیروی انسانی و تجهیزات تخصصی امداد و نجات ویژه به کرمانشاه خبر داد و گفت: طی سال جاری در بحث ترابری توان عملیاتی و نیروی کادر در این استان به ۲ برابر افزایش پیدا خواهد کرد.

محمودی با اشاره به خریداری تعدادی بالگرد آتش نشانی، تصریح کرد: در برنامه داریم یکی از این بالگردهای تخصصی ویژه آتش سوزی‌ها را در این استان مستقر کنیم.

وی افزود: همچنین در برنامه داریم بین سه تا چهار فروند بالگرد دائمی را در کرمانشاه مستقر کنیم تا در حداقل زمان ممکن بتوانند بحث امداد و نجات را به خوبی پشتیبانی کنند.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر تاکید کرد: لازمه همه این اقدامات فراهم کردن زیرساخت‌های مناسب برای نگهداری و استفاده از این تجهیزات توسط استان است.

ایجاد دالان سرد در مرز خسروی در اربعین سال جاری

محمودی به بحث پیاده‌روی عظیم اربعین پرداخت و گفت: کرمانشاه یکی از استان‌های موفق در سال گذشته بوده و اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفت.

به گفته وی، با توجه به شرایط مناسب مرز خسروی قطعاً در اربعین امسال شاهد تردد زوار بیشتری از این استان و مرز خسروی خواهیم بود.

محمودی بیان کرد: در اربعین گذشته یک پایگاه دائمی در مرز خسروی ایجاد کردیم و قطعاً برای امسال نیز در نظر داریم خدماتی مانند دالان سرد ایجاد کنیم.

وی با اشاره به آمار بالای حوادث کوهستانی در کرمانشاه، افزود: بیستون چهارمین توده سنگی بزرگ در دنیا است که جاذبه بالایی برای سنگ نوردان و صخره نوردان از سراسر کشور و حتی دنیا دارد.

محمودی با بیان اینکه مسیرهای کوهنوردی بیستون منحصر به‌فرد است، تصریح کرد: نباید آن را به عنوان یک تهدید ببینیم، بلکه با اقداماتی از جمله وجود راهنما، تهیه بروشور و علامت گذاری مسیرها، کوهنوردی را در این منطقه به یک فضای مفرح و امن تبدیل کنیم.

کد خبر 6090134

دیگر خبرها

  • خط سوم تولید کمپوست در تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • رئیسی از کارخانه ایران خودرو دیزل بازدید کرد
  • فرآیند تولید آدامس در یک کارخانه مشهور (فیلم)
  • آغاز به کار سامانه و سایت مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی از ۱۷ اردیبهشت
  • کشف بوته‌های خشخاش در شهرستان خاتم
  • ۳۵ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون جذب ششتمد خراسان رضوی شد
  • مدیریت صحیح پسماند حلقه مفقوده چهارمحال‌ و بختیاری/تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود
  • اعتصاب کارگران «جهان»، ۵۳ سال قبل
  • لزوم استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • کرمانشاه به مرکز پشتیبانی حوادث و سوانح غرب کشور تبدیل شود