Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-01@07:04:25 GMT

ابداع کوچکترین چرخ دنده جهان

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۲۶۵۶۳

ابداع کوچکترین چرخ دنده جهان

محققان دانشگاه ارلانگن -نورمبرگ (FAU) در آلمان وسیله‌ای ابداع و ادعا کرده اند کوچکترین چرخ دنده‌های کارآمد جهان است. در بسیاری از حوزه‌های فناوری، هرچه اندازه ابزاری کوچکتر باشد، بهتر است و اکنون ماشین‌هایی کوچک ابداع شده اند که به اندازه اتم هستند.

ماشین‌های مولکولی و نانوربات‌ها در دهه‌های آینده بسیار کارآمد هستند و در ساخت تجهیزات الکترونیک، انتقال دارو‌ها در بدن یا دستکاری سلول‌ها و مولکول‌ها بسیار کاربردی خواهند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



البته پیش از این محققان نسخه‌هایی از بسیاری قطعات ماشینی مانند موتورها، پیستون، پمپ، آچار و پروانه در مقیاس نانو ابداع کرده اند.

اکنون محققان دانشگاه FAU یک بخش مهم دیگر ماشین یعنی چرخ دنده‌هایی در مقیاس نانو ساخته اند. این ابزار از دو بخش به هم پیوسته تشکیل شده است. یک بخش شامل مولکول تریپتیسن با ساختاری مانند پروانه و بخش دیگر یک سطح صاف مولکول تیوایندیگو است که عمود بر بخش پروانه‌ای شکل قرار دارد و مانند یک صفحه عمل می‌کند.

دو بخش مذکور در کنار یکدیگر مانند یک جفت چرخ دنده عمل می‌و حرکت را انتقال می‌دهند و کند می‌کنند. شیوه عملکرد آن‌ها نیز به این صورت است که با چرخش ۱۸۰ درجه‌ای صفحه، پروانه ۱۲۰ درجه می‌چرخد.

کل دستگاه حاوی ۷۱ اتم و طول آن ۱.۶ نانومتر است که به گفته این تیم آن را به کوچکترین چرخ دنده‌های جهان تبدیل می‌کند.

این سیستم به سادگی و با کمک نور خاموش و روشن می‌شود و به همین دلیل «چرخ دنده نوری» نام گرفته است.

به گفته محققان این چرخ دنده جدید به ایجاد ماشین مولکولی کارآمدتر کمک می‌کند. همچنین این ابزار مسیر را برای ایجاد یک سیستم چرخ دنده‌ای مقیاس نانو هموار می‌کند که قادر است حرکت را در مسافت‌های طولانی تر، جهات مختلف و سرعت‌های متفاوت منتقل کند.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: حوزه های فناوری ابزار ماشین هایی کوچک ساخت تجهیزات الکترونیک چرخ دنده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۲۶۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروانه‌ لکه‌ دار واریا از نمای نزدیک(عکس)

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ابداع صفحات خورشیدی خم شونده و قابل شستشو 
  • کشف یک «زیستگاه» عظیم در عمق چهار متری خشک‌ترین صحرای جهان
  • قیمت شاهین به ۷۰۰ میلیون تومان رسید + جدول قیمت
  • قیمت خودرو امروز 11 اردیبهشت 1403
  • تشدید نگرانی صهیونیست‌ها از بایکوت علمی اسرائیل در جهان
  • قیمت خودرو امروز 10 اردیبهشت 1403
  • قیمت محصولات سایپا دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • (تصاویر) پروانه لکه دار واریا از نمای نزدیک
  • پروانه‌ لکه‌ دار واریا از نمای نزدیک(عکس)
  • فناوری هشدار دهنده بلعیده شدن باتری ابداع شد