Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کارگروه آموزش و پژوهش انجمن بلاک‌چین ایران با اشاره به تشابه وضعیت متاورس در سال‌های آینده با وضعیت شبکه‌های اجتماعی در حال حاضر، گفت: پیش‌بینی شده ۲۵ درصد از مردم جهان از سال ۲۰۲۶ روزانه حدود یک ساعت از وقت خود را در متاورس سپری خواهند کرد.

به گزارش ایران اکونومیست، مهندس یزدان عباسی در نشست کارشناسی «بررسی چالش‌های سیاستگذاری در متاورس» که از سوی خانه خلاق و نوآوری قوه مقننه و با هدف تشریح فناوری‌های متاورس و بررسی چالش‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و قانونی این حوزه برگزار شد، گفت: طبق گزارش مؤسسه گارتنر، پیش‌بینی شده است که ۲۵ درصد از مردم جهان از سال ۲۰۲۶ روزانه حدود یک ساعت از وقت خود را در متاورس سپری خواهند کرد، چنان‌که هم اکنون به طور میانگین ۵۵ دقیقه در روز از وقت مردم به گشت‌وگذار در اینستاگرام سپری می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عباسی با بیان اینکه هنوز برای صحبت یا قانون‌گذاری برای متاورس زود است، مبهم بودن دنیای متاورس را جذاب‌ترین بخش این فناوری عنوان کرد و افزود: شاید چیزی که درباره متاورس نسبت به بقیه فناوری‌ها جذاب‌تر باشد، این است که هنوز مشخص نیست چه چیزی است و می‌توان گفت همه چیزهایی که تاکنون در این باره گفته شده، متاورس نیست.

دکتر ابوالقاسم رجبی، پژوهشگر سیاست‌گذاری فناوری اطلاعات نیز با اشاره به آینده نقش فناوری‌های نوین در زندگی مردم، اظهار کرد: فناوری‌های متاورس می‌تواند در بطن زندگی ما جریان یابد، اگر ما در مواجهه با پیام‌رسان‌ها صرفاً با پیام روبرو هستیم و پیام ما به‌ازای خارجی ندارد، اما در متاورس با خلق کردن، یک Reverses Ontology (هستی‌شناسی معکوس) منحصربه‌فردی داریم. پیشرو بودن در فناوری‌های متاورس مهم است، چون می‌توانیم در آینده تأثیرگذار باشیم.

رجبی با اشاره به چالش‌های مواجهه با فناوری‌های نوین در کشور، گفت: مهم‌ترین چالش ما، کنارگذاشتن رویکرد تهدیدنگر و بررسی رویکردهای فرصت‌نگر است. چالش دوم این مسئله هست که چون ما صاحب این فناوری نیستیم، پس بایستی به سمت تنظیم‌گری در این حوزه برویم، از سویی دیگر برای تنظیم‌گری به‌صورت تخصصی قانون و قاعده نداریم. همچنین مسئله‌آموزش نیز در این حوزه می‌تواند تسهیلگر در ارتباطات باشد.

دکتر محسن رضایی صدرآبادی، مدرس دانشگاه و آینده‌پژوه اقتصاد فضای مجازی نیز با اشاره بر وجه تمدنی فناوری‌های نوین، خاطرنشان کرد: متاورس یک انقلاب و یک گام برای رسیدن به عصر تمدن فناوری و تمدن جدید است، سال‌های قبل معتقد به ایجاد عصر مجازی بودیم و حالا متاورس یک مرحله گذار است. در این زمینه گزاره‌های اصلی و اساسی وجود دارد که اگر دولت یا بخش خصوصی بدان توجه نکند، از اتفاقات جهان به‌شدت عقب می‌افتد و کشور، مردم، بخش خصوصی و همه ضرر خواهند کرد. اول اینکه فرصت‌ها و تهدیدها فی‌نفسه وجود ندارند، رفتار و طرز استفاده ما (حکومت، مردم، بخش خصوصی) از فناوری‌ها، شکل‌دهنده فرصت‌ها و تهدیدهاست.

به نقل از روابط‌عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، صدرآبادی با تاکید بر اینکه نباید دید منفی داشت و پس از آن قانون‌گذاری کرد، ادامه داد: نکته دوم بحث ورود یا عدم ورود حاکمیت است. مدل حکمرانی سنتی گلوگاهی مدل منسوخی است که در کشور ما دنبال می‌شود. مهم‌ترین مسئله نگاه و رویکرد دانشی است و تا زمانی که فکر و نگاه متعالی نشود، نمی‌توان پیشرفتی داشت. اگر بخواهیم قدرتمند باشیم بایستی به دنبال تغییروتحول باشیم. در این زمینه شناخت بازیگران جدید، باعث به‌وجودآمدن نقش‌های جدید می‌شود. نکته سوم اینکه بایستی به دنبال کسب قدرت باشیم و قدرت را بگیریم؛ سیاستگذاری بستگی به این دارد که چقدر آینده‌نگر باشیم. سیاست‌های کشور باید به سمت حمایت دولت از استارت‌آپ‌ها برود و دولت باید حمایت کند تا شرکت‌ها نیز در فضایی رقابتی به این کار وارد شوند. باید از شرکت‌های کوچک حمایت شود تا بتوانند وارد این فضا شده و به فعالیت بپردازند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: متاورس ، خانه خلاق ، قوه مقننه

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: متاورس خانه خلاق قوه مقننه فناوری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۲۸۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محدودیت یکی از عوامل ایجاد انگیزه برای تولید و پیشرفت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری در دیدار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، ضمن آروزی موفقیت و پیروزی برای کشور در عرصه‌های ملی و بین المللی ابراز داشت: خوشبختانه رهبر معظم انقلاب – مد ظله العالی – در طول دوران رهبریشان و حتی قبل از آن، به عنوان یکی از چهره‌های شاخص علاقه‌مند به پیشرفت و توسعه کشور از جنبه‌های مختلف شناخته می‌شده‌اند و هر کجا مدیریت میدانی به دست ایشان بوده و مانعی وجود نداشته، نتایج خوبی را همراه داشته است.

وی با اشاره به جایگاه برجسته رهبر معظم انقلاب مد ظله العالی در دید رهبران دنیا اظهار داشت: ایشان قدم‌هایی بلندی برداشته‌اند؛ اما متأسفانه ما دچار حجاب معاصرت هستیم و این حجاب واقعیت‌ها را کم و گاهی بسیار کم تر از آنچه هست نشان می‌دهد.

عملیات «وعده صادق» در سایه توکل به خدا و امید به آینده میسر شد

امام جمعه قم با اشاره به زوایای پیچیده علمی عملیات «وعده صادق» بیان داشت: پس از این عملیات نگاه کشورها به ما تغییر کرد و تا حد زیادی تحت تأثیر این عملیات پیچیده و حرکت قدرتمندانه قرار گرفتند.

آیت الله حسینی بوشهری گفت: حتی برخی از افرادی که با این انقلاب همسو نبودند نیز بعد از این موفقیت به خود آمدند.

وی افزود: این موفقیت در سایه توکل به خدا و امید به آینده میسر شد و معتقدم اگر امید در نسل جوان ما جوانه بزند و نسل جوان به جای پرداختن به جذابیت‌های کاذبی که دنیای غرب برای آن‌ها ایجاد کرده است با امید به آینده تلاش کند، موفقیت و پیشرفت را در پی خواهد داشت.

از تحریم استقبال نمی‌کنیم

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری محدودیت را، علی رغم انتظار دشمنان، یکی از عوامل ایجاد انگیزه برای تولید و پیشرفت عنوان کرد و خاطر نشان ساخت: تحریم‌ها عاملی شدند تا به خود متکی باشیم و از ظرفیت‌های داخلی استفاده کنیم.

آیت الله حسینی بوشهری گفت: البته این بدان معنا نیست که از تحریم استقبال می‌کنیم؛ اما اگر این محدودیت‌ها نبود، قطعا توجه به ظرفیت‌های داخلی پیدا نمی‌کردیم و به خاطر وابستگی شدید به دیگران، اعتماد به نفس خود را از دست می‌دادیم.

وی ابراز امیدواری کرد: این انقلاب با دعای پاکان و صالحان به پیروزی رسید و إن شاء الله بتوانیم این راه را استوارتر از گذشته طی کنیم و مطابق پیش بینی رهبر معظم انقلاب مد ظله العالی تا ظهور امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف ادامه دهیم.

طلاب در حوزه مسکن و معیشت دچار مشکل هستند

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه با تأکید بر اهمیت ارتباط حوزه‌های علمیه با معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: ظرفیت‌های خوبی در حوزه وجود دارد و طلاب فاضل و اندیشمند زیادی داریم که امیدهای آینده حوزه هستند.

وی افزود: متأسفانه امروز به خاطر مشکلات اقتصادی کشور، طلاب نیز در حوزه مسکن و معیشت دچار مشکل هستند و باید شرایطی فراهم شود که این نخبگان بتوانند بدون دغدغه بدرخشند.

شایان ذکر است در ابتدای این جلسه، روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیاد ریاست جمهوری، با اشاره به جایگاه علم و فناوری در معادلات امروز دنیا ابراز داشت: عملیات «وعده صادق» دو ویژگی دارا بودن فناوری واقعی و دوم شجاعت در استفاده را با خود به همراه داشت.

وی علم و فناوری را یکی از مهم‌ترین ارکان پیشرفت، توسعه و رشد کشور عنوان کرد و اظهار داشت: علم در گذشته بیشتر جنبه زینتی داشت. بعد از انقلاب صنعتی، علم یک محصول داد که عبارت از فناوری بود. غرب از این محصول علم برای بهره کشی از طبیعت و ثروت آفرینی استفاده کرد؛ اما در دهه‌های اخیر علم از عوامل ایجاد اقتدار و قدرت آفرین است.

دهقان با اشاره به اهمیت علوم اجتماعی خاطر نشان کرد: از سال گذشته سعی کردیم به فضای تولید علوم اجتماعی بیشتر توجه کنیم.

دیگر خبرها

  • رئیس جمهور هفته آینده به قم سفر می‌کند
  • افتتاح مرکز خدمات سرمایه گذاری قم هفته آینده با حضور رئیس جمهور
  • رئیسی هفته آینده به قم سفر می‌کند
  • افتتاح مرکز خدمات سرمایه گذاری قم هفته آینده با حضور رییس جمهور
  • محدودیت یکی از عوامل ایجاد انگیزه برای تولید و پیشرفت
  • وزیر ارتباطات : جزایر سه‌گانهٔ خلیج فارس با موفقیت از طریق فیبر نوری به سرزمین اصلی متصل شدند
  • خلیج فارس دریایی راهبردی در دنیای ارتباطات است
  • 5 چالش اصلی کسب و کارهای کوچک
  • پیش‌بینی می‌کنیم سال آینده کمبود نیروی انسانی نداشته باشیم
  • وزیر علوم: صندلی خالی زیادی در دانشگاه‌ها داریم