Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-29@13:11:31 GMT

مشکل عرضه ماکارونی برطرف می شود

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۲۹۸۶۰

مشکل عرضه ماکارونی برطرف می شود

به گزارش جام جم آنلاین، برنامه میز اقتصادی امروز با حضور مدیر کل آینده پژوهی وزارت اقتصاد، معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی و رئیس سازمان حمایت به بررسی آسیب شناسی وضع موجود یارانه آرد و گندم و راهکارهای رفع مشکلات پیش آمده در عرضه ماکارونی پرداخت.

صیامی، مدیر کل آینده پژوهی وزارت اقتصاد گفت: هر فرد ایرانی روزانه ۳۱۰ گرم مصرف نان دارد که سالانه ۹ و نیم میلیون تن گندم باید تامین شود تا جوابگوی نیاز کشور باشد اما به طور کلی ۱۱ و نیم میلیون تن گندم در کشور در حال حاضر مصرف می‌شود که این شکاف نشان از قاچاق و ضایعات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی، حدود ۲ میلیون تن گندم و آرد شده کشور معلوم نیست چه می‌شود و کجا می‌رود ما یارانه‌ای را حذف نمی‌کنیم فقط می‌خواهیم مکانیزم یارانه آرد به صورت مشخص و بدون واسطه به دست مصرف کننده برسد.

۲۵۰هزار تن قاچاق آرد در کشور صورت می‌گیرد

در ادامه برنامه آقای قربانی معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، از ۲ میلیون تن گندم وارد شده در کشور حدود ۲۵۰هزار تن قاچاق در کشور انجام می‌شود که این رقم برای سال گذشته است که رشد ۲ برابری داشته است.

به گفته وی، صادرات آرد یارانه‌ای هم ۲۵۰ تن به صورت ماکارونی شکلات،بیسکوییت انجام می‌شود، قاچاق هم به صورت مختلف که به صورت ناشناخته به کشور‌های همسایه در حال انجام است. قیمت آرد که در داخل کشور حدود ۳۰۰ هزار تومان است در بیرون مرز کیسه‌ای ۸۰۰ هزار تومان فروخته می‌شود.

دو پدیده در جهان حاکم است که نخست خشکسالی است که تولید غلات را کاهش داده و درگیری اوکراین و روسیه هم دلیل دیگر این کمبود گندم و آرد در جهان است، ما در تامین گندم صنوف مشکلی نداریم و به تمامی واحد‌ها صنف ماکارونی، آرد خواهیم داد و از فردا تمامی قفسه‌های فروشگاهی ماکارونی به فور خواهد بود.

معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی این را هم گفت: قیمت نان سنتی به هیچ عنوان تغییر نخواهد کرد، دولت تماشاچی نیست تنها راه دولت برای جلوگیری از قاچاق واقعی سازی قیمت‌ها است.

واردات و تامین روغن انجام شده است

قربانی گفت: تقریبا قیمت جهانی روغن دو برابر شده است. واردات و تامین روغن انجام شده و مشکلی در این زمینه نداریم.در سال ۱۴۰۱ هزینه نیروی کار، حمل و نقل و انرژی افزایش داشته و جهاد کشاورزی این هفته قیمت جدید را با همکاری سازمان حمایت تعیین خواهد کرد تا این افزایش هزینه‌ها روی قیمت خوراکی دخالت پیدا کند.با قیمت جدید، عرضه (روغن) به اندازه کافی انجام خواهد شد.

معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: به ازای هر هکتار مبلغی را تحت عنوان یارانه کاشت به همه کشاورزانی که گندم، سویا و کلزا کاشت می‌کنند، بصورت بلاعوض پرداخت می‌کنیم. برای سویا مصوب کردیم تا سقف ۲۰۰ میلیارد تومان یارانه کاشت به تولیدکنندگان (کشاورزان) پرداخت شود.

از فردا کمبود ماکارونی در کشور نخواهیم داشت

عباس تابش معاون وزیر صمت گفت: با اصلاح قیمت ها و باتوجه به اعلام آمادگی واحد‌های تولید ماکارونی ما مشکلی در عرضه ماکارانی از فردا نخواهیم داشت و عرضه در تمامی فروشگاه‌های سراسر کشور انجام می شود.

معاون وزیر صمت، درخصوص کمبود روغن گفت:اگر طرح یارانه نان در کشور به درستی انجام شود جلوی قاچاق آرد و نان و حتی دوریز نان هم کاهش پیدا خواهد کرد، در شبکه توزیع ما کمبود روغن نداریم همچنین به لحاظ آرد ۲۷ درصد سبوس گیری شده و طرح موضوع در جلسه ستاد تنظیم بازار، حداکثر قیمت مصرف کننده انواع ماکارونی رشته‌ای ساده با لحاظ مالیات بر ارزش افزوده ۵۰۰ گرمی ۱۷ هزار تومان، ۷۰۰ گرمی ۲۴ هزار تومان و ۱۰۰۰ گرمی ۳۴ هزار تومان تعیین شد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: ماکارونی خشکسالی غلات کمبود روغن معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی میلیون تن گندم هزار تومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۲۹۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله

یک کارشناس اقتصادی گفت: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نمی کند؛ این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است. بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند. سال گذشته نرخ دلار به ۶۰ هزار تومان رسید اما به ۵۰ هزار تومان برگشت.

آلبرت بغزیان در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تاثیر حراج سکه در کنترل قیمت‌ها بیان کرد: اگر هدف بانک مرکزی کاهش قیمت سکه بوده، باید توجه داشت که این کار یک مسکن موقت است برای تاثیر در قیمت؛ لذا این امر باید به‌طور مرتب انجام شود یا اینکه به تعدادی سکه عرضه شود که دیگر بازار اشباع شده باشد. البته همه این‌ها منوط به این است که نرخ ارز هم ثابت باشد.

این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: قبلا برگزاری حراج‌ سکه برای این بود که طلا به سازندگان عرضه شود و آنها بتوانند زیورآلات تولید کنند، در مقایسه با زمانی که نفت فروخته می‌شد و بانک مرکزی طلا و دلار تحویل می‌گرفت و به بانک کارگشایی می‌داد که به سازندگان و تولیدکنندگان زیورآلات عرضه کند؛ این کار در میان‌مدت نمی‌تواند اثری داشته باشد که قیمت‌ها را بشکند و کسانی که سکه خریدند هم به امید سوداگری هستند یا اینکه دنبال حفظ ارزش پولشان  هستند.

بغزیان خاطرنشان کرد: تا زمانی که سوداگری است و بین ارز دولتی و غیر رسمی اختلاف وجود دارد، نباید انتظار داشته باشیم که ثبات اقتصادی ایجاد شود و طلا و دلار برای خرید واقعی باشند نه برای استفاده از فرصت‌ها و سوداگری؛ زیرا اختلاف ارز دولتی با بازار غیر رسمی جذاب است و با عرضه محدود هم نمی‌توان نرخ را شکست بلکه می توان در کوتاه مدت بر بازار اثر گذاشت و این امر را بارها آزمون کردیم؛ لذا باید این موضوع ریشه‌ای حل شود.

وی ادامه داد: برای مثال منطقی بود که در آستانه سفرهای نوروزی، میزان دریافت ارز مسافرتی را افزایش دادند که فرد تشویق نشود ارز را از بازار آزاد بخرد، اما تا زمانی‌که محدودیت باشد، هرچه هم سهمیه افزایش پیدا کند، از طرف دیگر صف ایجاد برای خرید ایجاد می شود و چون به اندازه تقاضا عرضه نمی‌شود، در حد همان چند روز التهاب بازار را کنترل می‌کند و این را نباید به‌عنوان یک برد در نظر گرفت.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نکرد. این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است. بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند. سال گذشته نرخ دلار به ۶۰ هزار تومان رسید اما به ۵۰ هزار تومان برگشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • ذخایر شکلات جهان در خطر است
  • سمپاشی بیش از ۲۳۰ هزار هکتار مزارع کردستان علیه سن غلات
  • خرید بیش از ۵۶۰ هزار تن گندم در خوزستان
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • رفع نگرانی کشاورزان با مصرف کود یارانه ای
  • اوسمار: خوردن ۴ گل ناراحتم می‌کند / حواسم به لیگ است نه تمدید!
  • کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند