Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-27@14:27:41 GMT

درخواست صدر از اعضای مستقل پارلمان عراق برای تشکیل دولت

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۳۰۴۲۵

درخواست صدر از اعضای مستقل پارلمان عراق برای تشکیل دولت

رهبر جریان صدر ضمن اعلام ناموفق بودن کمیته هماهنگی شیعیان عراق در تشکیل دولت، به اعضای مستقل پارلمان این کشور فرصتی مشروط برای تشکیل دولت داد.

به گزارش مشرق، «مقتدی صدر» رهبر جریان صدر، عصر امروز (چهارشنبه)، بیانیه‌ای در ارتباط با تشکیل دولت عراق صادر کرد.

رهبر جریان صدر اعلام کرد: «پس از رایزنی با متحدان در ائتلاف اکثریت می‌گویم: در فرایند سیاسی کنونی سه طرف مشارکت دارند: طرف اول: ائتلاف اکثریت ملی (ائتلاف "انقاذ الوطن" یا همان ائتلاف مقتدی صدر): که حافظ اکثریت ملی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما به علت تصمیم دستگاه قضایی عراق درباره فعال‌سازی گزینه "یک‌سوم تعیین‌کننده" در تشکیل دولت اکثریت تاخیر کرد.»

یک‌سوم تعیین‌کننده اشاره به رأی دادگاه فدرال عراق دارد که مطابق با آن، مجلس نمایندگان عراق نمی‌تواند بدون مشارکت دو سوم اعضای خود رئیس‌جمهور را تعیین کند.

مقتدی صدر ادامه داد: «طرف دوم: "چارچوب هماهنگی" که خواهان دولت توافقی است... ما به این گروه چهل روز مهلت دادیم و آن‌ها در تشکیل دولت توافقی ناموفق بودند.»

صدر اضافه کرد: «طرف سوم: اعضای مستقل پارلمان.. از آن‌ها می‌خواهیم که [گروهی] مستقل دست‌کم با چهل نفر تشکیل دهند و این گروه شامل چارچوب هماهنگی نباشد که آن‌ها فرصت خود را استفاده کردند.»

رهبر جریان صدر در ادامه این بیانیه همچنین اظهار داشت: «مستقل‌ها باید به ائتلاف اکثریت بپیوندند تا دولتی مستقل تشکیل دهند. ما بعدها آن‌ها را در جریان جزئیات دیگر قرار خواهیم داد و ائتلاف اکثریت من جمله فراکسیون صدر پس از توافق با سنی‌ها و کُردهای ائتلاف به دولت آن‌ها رأی خواهد داد. و جریان [صدر] در وزیران این دولت سهیم نخواهد بود.»

با این حال، وی شرطی تعیین کرد و گفت: «به منظور شتاب در پایان دادن به مشکلات مردم، مشروط بر اینکه این فرایند طی حداکثر پانزده روز صورت گیرد.»

صدر در پایان همچنین از کمیته هماهنگی گروه‌های شیعی عراق موسوم به چارچوب هماهنگی خواست که برای تشکیل ائتلاف به فراکسیون صدر بپوندند تا به بن‌بست سیاسی در عراق پایان داده شود.

مقتدی صدر اوایل فروردین ماه و پیش از آغاز ماه مبارک رمضان بود، در اظهاراتی یادآور شد که وی و متحدانش فراکسیون اکثریت را تشکیل می‌دهند و پیروز انتخابات عراق هستند.

صدر در ادامه افزود که اولین نفری بوده که توانسته فراکسیون اکثریت (انقاذ الوطن) را تشکیل دهد و نامزدی مقبول را برای نخست وزیری معرفی کند.

رهبر جریان صدر تاکید کرد که برای آنکه عراق بدون دولت نماند و با توجه به وخامت اوضاع امنیتی، اقتصادی و خدمات‌رسانی، وی به یک سوم تعیین‌کننده، از روز اول ماه مبارک رمضان تا روز ۹ ماه شوال فرصت می‌دهد تا با همه جریان‌ها برای تشکیل دولت اکثریت ملی بدون جریان صدر گفت‌وگو کند. وی همچنین از اعضای جریان صدر خواسته بود که هیچگونه دخالت منفی و یا مثبت در این امر نداشته باشند.

«احمد الموسوی» نماینده چارچوب هماهنگی شیعیان عراق در واکنش به این ضرب‌الاجل دستیابی توافق با نیروهای اهل سنت، کُردها و برخی طرف‌های شیعه برای تشکیل دولت آینده را بعید دانست و گفت: «موفقیت چارچوب هماهنگی در متقاعد کردن نیروهای کُرد، اهل سنت و رفتن به سمت ائتلاف با آن‌ها برای تشکیل دولت نتیجه‌ای غیر از تکرار سناریوی شکست جریان صدر و ائتلاف سهگانه در پی نخواهد داشت».

به اعتقاد تحلیلگران و ناظران سیاسی، مقتدی صدر  در جریان جلسه دوم انتخاب رئیس جمهور، شاهد عقب نشینی آشکاری از سوی برخی اعضای ائتلاف سه‌گانه بود و این امر وی را وارد یک تنگنای سیاسی کرد.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت رهبر جریان صدر مقتدی صدر مشرق پارلمان عراق دولت عراق شیعیان عراق مجلس نمایندگان عراق خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت برای تشکیل دولت چارچوب هماهنگی رهبر جریان صدر ائتلاف اکثریت مقتدی صدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۳۰۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلیل الحیه، از رهبران حماس: آماده آتش‌بسی 5 ساله با اسرائیل هستیم/ حماس در صورتی که کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ میلادی تشکیل شود، آماده زمین گذاشتن سلاح و تبدیل به حزبی سیاسی است

به گزارش جماران؛ «خلیل الحیه» از رهبران جنبش مقاومت اسلامی (حماس) گفت: «ما آماده هستیم تا با آتش‌بسی به مدت ۵ سال یا بیشتر با اسرائیل موافقت کنیم.»

شفقنا به نقل از الجزیره نوشت: الحیه افزود: «حماس در صورتی که کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ میلادی تشکیل شود، آماده زمین گذاشتن سلاح و تبدیل به حزبی سیاسی است»

وی با اشاره به اینکه حماس خواهان پیوستن به سازمان آزادی‌بخش فلسطین است، اظهار داشت: «همه مبارزان با اشغالگری به هنگام استقلال و دستیابی به حقوق و کشورشان به حزبی سیاسی تبدیل و نیروهای رزمی‌شان هم به ارتشی ملی بدل شدند.»

حمله به رفح

این عضو ارشد درباره تهدیدات اسرائیل در حمله به شهر رفح گفت: «این حمله در نابود کردن حماس ناکام خواهد ماند، ارتباط و تماس‌ها میان رهبران سیاسی حماس در خارج و فرماندهان نظامی در غزه به دلیل جنگ قطع نشده است و ارتباطات، تصمیم‌ها و رویکردها با هماهنگی دو طرف اتخاذ می‌شود.»

الحیه تصریح کرد: «نیروهای اشغالگر اسرائیلی تنها توانسته ۲۰ درصد از توانمندی‌های انسانی یا میدانی حماس را از بین ببرد.»

مذاکرات آتش‌بس

این رهبر حماس مورد مذاکرات تبادل اسرا تاکید کرد: حماس از قطر می خواهد نقش میانجی‌گری را ادامه دهد، ما قصد نداریم دفتر سیاسی خود را از دوحه پایتخت قطر منتقل کنیم»

الحیه توضیح داد «حماس در مورد تعداد اسرای فلسطینی که می‌خواهد در ازای آزادی باقی‌مانده اسرای اسرائیلی آزاد کند، امتیازاتی داده است اما جنبش دقیقاً نمی‌داند چه تعداد اسرا هنوز در غزه هستند و چه تعداد در قید حیات‌اند.»

وی با تاکید بر اینکه حماس از خواسته‌های خود در آتش‌بس دائمی و خروج کامل نیروهای اسرائیلی عقب نخواهد نشست،گفت: «پیش از اطمینان نیافتن از پایان جنگ، تحویل اسرای موجود نزد مقاومت، چه سودی دارد؟»

دیگر خبرها

  • تشکیل ائتلاف جهانی نخبگان دانشگاهی برای کمک به احقاق حق مردم فلسطین
  • باهنر: مجلس باید حداقل دو فراکسیون اقلیت و اکثریت داشته باشد /ضرورت ندارد تمام تصمیمات مجلس جناحی باشد
  • بیمه سرمد میزبان جلسۀ عمومی شورای هماهنگی شرکت‌های بیمۀ استان اصفهان
  • تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!
  • ایران و روسیه ائتلاف دفاعی تشکیل می دهند؟
  • مقام ارشد حماس : انحلال شاخه نظامی به شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین / مرزهای 67 را قبول می کنیم
  • خلیل الحیه، از رهبران حماس: آماده آتش‌بسی 5 ساله با اسرائیل هستیم/ حماس در صورتی که کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ میلادی تشکیل شود، آماده زمین گذاشتن سلاح و تبدیل به حزبی سیاسی است
  • نقوی حسینی: طیف پایداری، شریان و مصاف برای ریاست مجلس، روی ذوالنور به جمع‌بندی می‌رسند
  • کار شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، جریان‌سازی فرهنگی است
  • مستقل شدن روابط عمومی‌ها در دستگاه‌های اجرایی پیگیری می‌شود