Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-30@08:31:53 GMT

نان سنتی تا پایان سال ۱۴۰۱ گران نمی‌شود

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۳۰۸۹۹

نان سنتی تا پایان سال ۱۴۰۱ گران نمی‌شود

آقای سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در بخش خبری ۲۱ در مورد تغییرات قیمت آرد و گندم موضوعات زیر را توضیح داد:

چرا نیازمند تغییر در نحوه پرداخت یارانه اقدام اساسی هستیم؟

وزیر اقتصاد: روزانه بیش از هزار میلیارد تومان از یارانه اقلام اساسی به شیوه‌ای در کشور پرداخته می‌شود که به جای مردم و مصرف کنندگان، به جیب واردکنندگانی می‌رود که بخش زیادی از محصول وارداتی آن‌ها، به شکل قاچاق یا صادرات از کشور خارج می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخش زیادی از یارانه کالا‌های اساسی به کشور‌های اطراف و همسایه می‌رود؛ به طور مثال، پارسال ۳۱ درصد افزایش وزنی واردات کالا‌های اساسی داشتیم در حالی که قطعاً مصرف مردم به این میزان افزایش نداشته یا این که طی دو هفته ابتدایی امسال، بیش از ۲۵۰ درصد افزایش مصرف آرد در کشور داشتیم که نمونه‌ای از قاچاق صادراتی این کالاهاست.

روند قبلی پرداخت یارانه موجب تقاضای مازاد ارز می‌شد و افراد در صف دریافت ارز می‌ایستادند تا ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت کنند؛ در حالی که قیمت ارز باید در اقتصاد ایران کنترل شود. همچنین با این شیوه، قیمت کالا‌های وارداتی ارزان می‌شود و برای تولیدکننده داخلی صرفه ندارد که وارد فعالیت تولید و اشتغالزایی شود.

ناآرامی‌های اخیر در منطقه اوراسیا که موجب شد قیمت‌های جهانی افزایش پیدا کند، در تمام کشور‌های جهان سختگیری‌هایی در حوزه کالا‌های اساسی ایجاد کرده و موجب شد تا گندم حدود ۶۰ درصد و روغن تا حدود ۸۰ درصد در بسیاری از کشور‌ها افزایش قیمت داشته باشد. فاصله قیمتی ما در مورد آرد با کشور‌های همسایه در بسیاری از کالاها تا ۱۰ برابر ارزانتر است که موجب سرریز کالا‌های اساسی به خارج از کشور از جیب مردم ایران می‌شود.

برنامه دولت برای وارد نشدن فشار به سفره مردم پس از تغییر سیاست پرداخت یارانه چیست؟

وزیر اقتصاد: دولت طبق قانون بودجه سال ۱۴۰۰ مکلف بوده که از مهر پارسال، واردات کالا‌های اساسی را بر اساس نرخ ارز ETS یعنی حدود ۲۴ هزار تومان به جای ۴۲۰۰ تومان انجام دهد؛ اما این اتفاق نیفتاده و دولت به علت آن که تازه از شهریور شروع به کار کرده بود، به صورت عمدی صبر کرد تا ابتدا زمینه سازی کند و به صورت تدریجی با کمترین فشار بر سفره مردم این کار را انجام دهد.

دولت بسیار تحت فشار کسری بودجه قرار داشت و اگر می‌خواست فقط به فکر خودش باشد، باید از ابتدا همین کار را می‌کرد؛ اما سفره مردم را به جبران کسری بودجه خود ترجیح داد و تصمیم گرفت تا این روند را با زمینه سازی و اجرای تدریجی انجام دهد. این تکلیف قانونی مجدداً در قانون بودجه امسال هم برای دولت تکرار شد و پس از ابلاغ آن به دولت، در جلسه ستاد اقتصادی تصمیم بر این شد که در ایام تعطیلات نوروز و ماه رمضان، مجدداً زمینه سازی کند و افزایش و تغییر شیوه پرداخت یارانه کالا‌های اساسی را انجام ندهد.

اولین گام از اجرای تدریجی این فرآیند که کم اثرترین‌ کالا در سفره کالا‌های اساسی مردم است، مربوط به گندم و آرد صنف و صنعت می‌شود؛ ۸۰ درصد مصرف گندم مربوط به پخت نان سنتی و ۲۰ درصد دیگر آن مربوط به صنف و صنعت یعنی شیرینی نجات، ماکارونی و نان‌های غیر سنتی است.

طبق تصمیم ستاد اقتصادی دولت، آرد گندم نان سنتی تدبیر مختلفی نسبت به آرد و گندم صنف و صنعت خواهد داشت و به هیچ وجه اجازه افزایش پرداخت از جیب مردم برای نان سنتی تا پایان سال ۱۴۰۱ داده نخواهد شد. رانت‌هایی هم که در حوزه قاچاق صادراتی آرد وجود دارد، در حوزه نان سنتی به روش دیگری جبران خواهد شد و از طریق افزایش قیمت نخواهد بود.

مبارزه با قاچاق در این حوزه از طریق زیرساختی است که طی دو تا سه ماه گذشته تلاش فشرده‌ای برای ایجاد آن از طریق وزارت جهاد کشاورزی، بانک مرکزی، وزارت رفاه، وزارت اقتصاد و وزارت صمت رخ داده و به زودی فعال خواهد شد.

آقای سید جواد ساداتی نژاد وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز گفته است: به دلیل ایجاد بحران امنیت غذایی در دنیا و افزایش قاچاق آرد در کشور، قیمت این کالا افزایش پیدا کرده است.البته دولت ملزم به جبران این افزایش قیمت است و در روز‌های آینده جبران خواهد شد؛ حتی بیش از هزینه‌ای که به مردم تحمیل می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نانوایی ها آرد و نان ماکارونی کالا های اساسی پرداخت یارانه نان سنتی خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۳۰۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۵۰ درصدی مراکز آموزشی جوار کارگاهی در کشور

به گزارش خبرنگار مهر، مهرداد عظیمی شامگاه دوشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در کردستان اظهار کرد: امروز می‌بینیم صفحات زرین تاریخ پرافتخار کشورمان به نام کردستان و مردمانش مزین است و مردمی که در پای نظام و انقلاب اسلامی و کشور خود بایستند و به توطئه دشمن اهمیتی ندهند سرمایه اصلی نظام اسلامی محسوب می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: در سالروز پیروزی انقلاب اسلامی حضور باشکوه مردم حرف زیادی برای گفتن داشت و وفاق، همدلی و هم افزایی مثال‌زدنی بین مسوولان عالی این استان بسترساز توسعه استان است.

عظیمی محقق شدن برخی از مطالبات دهه گذشته مردم در این دولت را ترسیمی از توجه دولت به مردم خواند و گفت: این مهم بازتاب خوبی در سطح کشور داشته است.

فعالیت ۴۸۰۰ کارگاه آموزشی در کشور

وی از وجود بیش از ۶۵۰ مرکز دولتی در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای خبر داد و افزود: در دل این مراکز بیش از ۴ هزار و ۸۰۰ کارگاه آموزشی و ۱۳ هزار همکار متخصص و متعهد در سطح کشور فعالیت دارند.

رییس سازمان آموزش فنی حرفه‌ای کشور با اشاره به شعار امسال با عنوان سال جهش تولید با مشارکت مردم، تصریح کرد: واگذاری امور و رسالت و وظایف ذاتی سازمان به مردم از افتخارات قابل توجه این سازمان است که می‌تواند در زمینه تحقق شعار سال آن را الگوی خود قرار دهد و به سایر دستگاه‌ها و بخش‌ها عرضه کند.

وی تصریح کرد: استفاده از ظرفیت‌های مردمی که در شعار امسال بر آن تاکید شده است، در دولت سیزدهم که خود را با کلیدواژه مقدس مردمی بودن معرفی کرده با هوشمندی مورد توجه قرار گرفته و خوشبختانه در این راستا حرکت‌های خوبی انجام شده است.

۲۲ هزار آموزشگاه آزاد در کشور فعال است

عظیمی اعلام کرد: بیش از ۳۰ هزار آموزشگاه آزاد فنی و حرفه‌ای در سطح کشور مجوز خود را از این سازمان دریافت کردند و هم‌اکنون بیش از ۲۲ هزار آموزشگاه آن فعال است.

وی تصریح کرد: ۶۰ درصد از رسالت و وظایف سازمان فنی و حرفه‌ای کشور در حوزه آموزش توسط این مراکز خصوصی و خود مردم انجام می‌گیرد و ۴ هزار و ۱۶۲ آموزشگاه جوار کارگاهی در سطح کشور در کنار صنایع بزرگ فعال است.

رییس سازمان آموزش فنی حرفه‌ای کشور اذعان کرد: آموزش کارکنان شاغل در راستای ارتقای توان و تخصص و آموزش کارکنان جدید در کنار خط تولید هدف اصلی فعال‌سازی این کارگاه‌های جوار کارگاهی است.

رییس سازمان آموزش فنی حرفه‌ای کشور با اعلام اینکه دیپلماسی مهارت یکی از راهبردهای کلیدی سازمان در این دولت است، گفت: ما در حوزه آموزش مهارت حرف برای گفتن داریم.

۴۰ هزار مربی توانمند فنی حرفه‌ای در کشور فعالیت دارند

عظیمی اذعان کرد: ۴۰ هزار مربی توانمند در حوزه آموزش، بیش از ۸ هزار کارگاه آموزشی ظرفیتی است که در کنار اینکه می‌تواند پاسخگوی نیاز کشور باشد می‌تواند توانمندی جمهوری اسلامی ایران را به تمام دنیا صادر کنند.

معاون وزیر کار تصریح کرد: یکی از راهبردهای جدی سازمان فنی و حرفه‌ای در سالجاری افزایش ۵۰ درصدی مراکز آموزشی جوار کارگاهی است و اقدامات خوبی در وزارتخانه در سطح کلان در حال انجام است که این اقدامات در راستای تحقق و پاسخگویی مطالبه به حق مردم یعنی موضوع اشتغال دنبال می‌شود.

عظیمی کاهش بی‌سابقه نرخ بیکاری را جز افتخارات دولت عنوان کرد و گفت: در دیدار کارگزاران با رهبر معظم انقلاب رییس جمهور تشریح و رهبری این مهم را تائید فرمودند.

وی تصریح کرد: توانمندسازی دهک‌های ضعیف جامعه نیز از دیگر اقدامات و توفیقات دولت و این وزارتخانه بوده که این روند به خوبی جلو می‌رود.

رییس سازمان آموزش فنی حرفه‌ای کشور با بیان اینکه در وزارتخانه در قالب یک قرارگاه در راستای تحقق منویات و مطالبات مقام معظم رهبری تلاش می کنیم، اضافه کرد: امیدواریم بتوانیم با برنامه‌ریزی‌های مختلف در قالب این قرارگاه شاهد تحقق منویات رهبری و پاسخگویی به مطالبات مردم عزیز ایران باشیم.

کد خبر 6092536

دیگر خبرها

  • کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • هشدار مرکز پژوهش‌های مجلس درباره سبد غذایی خانوار
  • افزایش ۵۰ درصدی مراکز آموزشی جوار کارگاهی در کشور
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • قصه دو زار و ده شاهی کرایه تاکسی‌ها به تاریخ پیوست
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • تامین ۴ میلیارد و ۲۱۶ میلیون دلار برای کالا‌های اساسی در مرکز مبادله
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی