Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، احسان خاندوزی اظهار کرد: روزانه بیش از هزار میلیارد تومان یارانه کالاهای اساسی به جیب مردم ایران نمی‌رود، بلکه به جیب واردکنندگان می‌رود و بخش زیادی از محصولات به شکل قاچاق از کشور خارج می‌شود.

وی با بیان اینکه "در دو هفته ابتدایی امسال ۲۵۰ درصد افزایش مصرف آرد داشتیم که نشان‌دهنده رانت و قاچاق آرد از کشور است"، گفت: بخش زیادی از یارانه کالاهای اساسی به جیب همسایگان می‌رود و در سال گذشته ۳۳ درصد ارزش وزنی واردات کالاهای اساسی داشتیم که نشان‌دهنده قاچاق آن به خارج است چون مصرف مردم این‌قدر افزایش نیافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 بیش از ۸۰ درصد مصرف گندم در کشور برای پخت نان سنتی است و مابقی برای صنف و صنعت، شیرینی، ماکارونی و نان‌های غیر سنتی استفاده می‌شود. 

وزیر اقتصاد ادامه داد: با جنگ اوکراین وضعیت تجارت کالاهای اساسی هم بغرنج شد و قیمت گندم و روغن به شدت افزایش یافت و موجب شد قیمت کالاهای اساسی در ایران به یک‌دهم قیمت در کشورهای همسایه کاهش یابد که موجب قاچاق به خارج می‌شد.

وی تاکید کرد: با زیرساختی که دولت طراحی کرده، تا پایان سال جاری قیمت نان سنتی برای مردم هیچ‌گونه افزایشی نخواهد داشت. با وجود اینکه قیمت آرد اصلاح خواهد شد تا جلوی قاچاق گرفته شود، اما تأکید می‌کنم که با زیرساخت بانکیِ دیده‌شده، قیمت پرداختی نان برای مردم افزایش نخواهد یافت.

خاندوزی در ادامه گفت: رانت و فسادی که در یارانه کالاهای اساسی در شیوه قبلی وجود داشت، موجب افزایش تقاضای افزایش تقاضای مازاد ارز می‌شد و افراد در صف می‌ایستادند تا بتوانند ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت کنند و به مصارف دیگر برسانند. 

خاندوزی با تأکید بر ضرورت کنترل قیمت ارز در کشور و بیان اینکه "توزیع یارانه به شیوه پیشین، به شدت ضد تولید و اشتغال بود"، افزود: قبلاً شرایط به‌گونه‌ای بود که اصلاً برای تولیدکننده صرف نمی‌کرد وارد عرصه شود؛ به ویژه بعد از ناآرامی‌های اخیر در اوراسیا که موجب افزایش قیمت‌های جهانی گندم تا ۶۰ درصد و روغن تا ۸۰ درصد و متعاقب آن، اعمال سخت‌گیری‌ها توسط دولت‌ها در این ارتباط بوده است.

وی افزود: این اتفاقات موجب افزایش فاصله قیمتی این کالاها در ایران با کشورهای همسایه، بعضاً تا ۱۰ برابر و در نتیجه سرریز شدن این اقلام بصورت قاچاق از ایران به خارج از کشور و از جیب مردم شده است. 

وزیر اقتصاد در ادامه گفت: دولت در سال ۱۴۰۰ بر اساس قانون بودجه موظف بود از مهر ماه، قیمت کالای اساسی را بر اساس نرخ ارز ets و حدوداً ۲۴ هزار تومان محاسبه کند، اما ما این کار را انجام ندادیم؛ چراکه معتقد بودیم اول باید در این ارتباط، زمینه‌سازی شود و بصورت تدریجی، با کمترین فشار بر سفره مردم، این اقدام صورت گیرد.

خاندوزی اظهار کرد: باید توجه داشته باشید، دولت در شرایطی اجرای این تکلیف بودجه‌ای را به تأخیر انداخت که بسیار تحت فشار کسری بودجه قرار داشت اما سرسختانه، سفره مردم را به تأمین بودجه خودش ترجیح داد.

سخنگوی اقتصادی دولت افزود: در قانون بودجه ۱۴۰۱ هم مجدداً این تکلیف برای دولت تکرار شده است. در جلسه ستاد اقتصادی دولت در ابتدای سال جدید و بعد از ابلاغ قانون بودجه، تصمیم بر این شد که در ایام تعطیلات نوروز و ماه مبارک رمضان که باید به شکل ویژه‌تری سفره مردم مدنظر قرار می‌گرفت، افزایش یا تغییر شکل پرداخت یارانه کالاهای اساسی انجام نشود.

خاندوزی تاکید کرد: راهبرد دولت در حال حاضر این است که با همان راهبرد «زمینه‌سازی» و افزایش تدریجی، کار را ادامه دهد و من این اطمینان را به مردم می‌دهم که با لحاظ همه جوانب، این اتفاق خواهد افتاد.

وی افزود: بنابراین اولین گام از «اجرای تدریجی» تغییر نحوه پرداخت یارانه آرد، در مورد گندم و آرد مورد استفاده برای صنعت از جمله، شیرینی‌جات، ماکارونی و ... برداشته شده است.

وزیر اقتصاد در ادامه صحبت‌های خود در یک برنامه تلویزیونی ادامه داد: در مورد نان سنتی با استفاده از زیرساختی که تمام چند ماه گذشته با همکاری دستگاه‌های مختلف از جمله وزارت جهادکشاورزی، بانک مرکزی، وزارت رفاه در دولت، فراهم شده است، اقدام خواهد شد و ما با استفاده از آن زیرساخت، مشکلات ناشی از قاچاق آرد به کشورهای همسایه را برای حوزه نان مردم، پوشش خواهیم داد. 

خاندوزی در پایان با بیان اینکه "این زیرساخت جدید، در حال آزمایش نهایی مراحل فنی خود است"، گفت: با استفاده از این زیرساخت، قاچاق آرد از کشور را تحت کنترل قرار خواهیم داد.

کد خبر 674257 برچسب‌ها خبر مهم احسان خاندوزی- وزیر اقتصاد یارانه نان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: خبر مهم احسان خاندوزی وزیر اقتصاد یارانه نان یارانه کالاهای اساسی وزیر اقتصاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۳۱۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت

امتداد - از اول فروردین ماه تا دهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، 4 میلیارد و 845 میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ، طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلا  در خصوص روند تامین ارز در سال جاری گفت: از این میزان سهم کالاهای اساسی و دارو در نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان، یک میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار، کالاهای تجاری و بازرگانی، در نرخ ۴۱ هزار تومان، دو میلیارد و ۷۸۲ میلیون دلار، بابت واردات در مقابل صادرات با نرخ توافقی ۸۲۴ میلیون دلار و بخش خدمات در نرخ ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان، ۱۲۷ میلیون دلار ارز بوده است است. 

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران تأکید کرد: میزان تأمین ارز بابت کالاهای اساسی و دارو از ابتدای سال تاکنون یک میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار تخصیص یافته است که از این میزان سهم کالاهای اساسی و کشاورزی ۹۹۸ میلیون دلار بابت گندم، دانه های روغنی، نهاده های دامی و سایر کالاها بوده است.
وی افزود: درخصوص دارو و تجهیزات پزشکی، ۱۱۴ میلیون دلار بابت مواد اولیه دارویی، دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص یافته است. 
طرزعلی خاطرنشان کرد: میزان تأمین ارز در بخش صنایع از ابتدای سال تاکنون در سامانه نیما، دو میلیارد و ۷۸۲ میلیون دلار و در بخش واردات در مقابل صادرات ۸۲۴ میلیون دلار تخصیص یافته است. تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل ۵۴۴ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۷۹ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۹۶ میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۷۱ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۲۱۲ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب ۲۳۸، ۳۵، ۲۰۴، ۱۱۴ و ۲ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز دهم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 
علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار ارز نیمایی و ۲۳۱ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.
معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلا  گفت: امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه نرخ ارز در مرکز مبادله ارز و طلای ایران در تالار اسکناس، دلار ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان، یورو ۴۷ هزار و ۴۹۱ تومان و درهم ۱۲ هزار و ۶۶ تومان معامله شد.
وی درخصوص نرخ ارز در تالار حواله ارز عنوان کرد: دلار ۴۱ هزار و ۳۷۶ تومان، یورو ۴۴ هزار و ۳۴۲ تومان و درهم ۱۱ هزار و ۲۶۶ تومان معامله شد. 
 

      برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • وفور کالاهای اساسی و آرامش در بازار/ تخلف برخی کسبه به بهانه مالیات ارزش افزوده
  • رئیسی: رشد نقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل است
  • تمدید طرح یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ؟!
  • استمرارروند کاهشی تورم، رشدنقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل و است
  • استمرار روند کاهشی تورم و قیمت ارز نیازمند مراقبت جدی است
  • بررسی یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ
  • دولت بسترساز جهش تولید است
  • وزیر کار: مانع‌زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است
  • وزیر کار: مانع زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است