Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@08:14:45 GMT

باغ‌شهر قزوین حفظ می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۳۱۶۲۶

باغ‌شهر قزوین حفظ می‌شود؟

حفظ و ایجاد فضاهای سبز نقش مهمی در حل معضلات زیست‌محیطی شهرها و دستیابی شهر به توسعه پایدار دارد. در این بین نقش و اهمیت باغات شهری در فضای شلوغ و آلوده امروز شهرها اهمیت دوچندان و حفاظت از آنها نیازمند برنامه‌ریزی دقیق است؛ آنچه امروز باغشهر قزوین به آن نیاز دارد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مسائل زیست‌محیطی از مهم‌ترین معضلاتی است که امروزه شهرهای ما با آن دست به گریبان هستند، آلودگی هوا، خشک شدن رودخانه‌های شهری، ایجاد جزایر حرارتی و از بین رفتن منابع و سرمایه‌های طبیعی در پی افزایش جمعیت و توسعه روز افزون و نامتوازن شهر همگی موجب شده تا امروزه شهرهای ما زیست‌پذیری مطلوب را برای زندگی سالم شهروندان نداشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان نقش فضاهای باز شهری به خصوص فضاهای سبز شهری در بازگرداندن حیات دوباره به شهرها انکارناپذیر است اما حفظ این فضاها خود با چالش‌هایی مواجه است.

گسترش بی رویه مرزهای شهر موجب شده تا در بسیاری موارد باغات، زمین‌های کشاورزی و فضای سبز شهرها در دل بافت شهر و در خطر تغییر کاربری قرار بگیرد. این روند در بسیاری از شهرهای کشور موجب نابودی فضاهای باز و باغات ارزشمندی شده است که نقش اساسی در حفظ تعادل اکولوژیک دارند و بدون این باغات دستیابی به توسعه پایدار عملاً ممکن نیست.

حفظ باغات، جنگل‌ها و فضاهای سبز به عنوان منابع طبیعی و ثروت ملی یک کشور، به خودی خود حائز اهمیت است اما امروزه حفاظت از این منابع ارزشمند در اطراف شهرها مسئله‌ای حیاتی است که مدیریت شهری را با چالش‌هایی جدی مواجه کرده است.

در برهه‌ای از تاریخ شهرسازی شخصی به نام ابنزرهاوارد، نقشه ایجاد شهرهایی را مطرح کرد که در میانه باغاتی سرسبز قرار داشتند، شاید پیاده سازی باغ شهر به آن مفهومی که ابنزر هاوارد مطرح کرد، در شهرهای کشور ما ممکن نباشد اما شهرهای بزرگی در برخی نقاط کشور ما از موهبت وجود این فضاهای سبز تا حد زیادی بهره‌مند هستند و اگر به درستی از آنها محافظت شود، همچون تهویه‌ای پاک و سالم برای شهرهای پرجمعیت و متراکم ما عمل کرده و می‌تواند بسیاری از شاخصه‌های یک شهر زیست‌پذیر را محقق کند و ارتقا دهد.

شهرهایی همچون شیراز، اصفهان و قزوین از وجود فضاهای سبز و باغاتی بهره‌مند است که از گذشته‌های دور شادابی، سرزندگی و خرمی را به ارمغان داشتند اما امروز به دلیل گسترش بی‌رویه شهرنشینی، نبود قانون منسجم و خشکسالی در معرض تهدید جدی هستند. باغات سنتی قزوین، نیمه جنوبی، شرقی و غربی شهر قزوین را در بر گرفته است. این باغات در گذشته وسعت بیشتری داشت اما امروز تنها بیش از دو هزار هکتار از آن باقی مانده است. باغات شهر قزوین در معرض خطر جدی و نیازمند توجه مدیریت شهری هستند.

حفظ باغستان‌های قزوین در اولویت مدیریت شهری

محمدکریم کاظم‌پور، مدیرعامل سازمان باغستان‌های سنتی شهرداری قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، می‌گوید: از مجموع بیش از شش هزار هکتار باغستان‌های قزوین، در سال‌های گذشته بیش از نیمی از آن تخریب و نابود شده و در حال حاضر ۲۵۰۰ هکتار از این باغستان‌ها باقیمانده که اگر برای آن برنامه مدونی نداشته باشیم و نتوانیم از اعتبارات ملی استفاده کنیم، این میزان هکتار نیز در معرض تهدید جدی است.

وی می‌افزاید: به منظور راحتی و رفاه حال باغداران در خصوص احیای چاه‌خانه‌ها اقدامات خوبی انجام شده و تا امروز توانستیم بیش از ۱۱۰ چاه‌خانه را احیا کنیم تا کشاورزان برای نگهداری ابزار و محلی برای استراحت داشته باشند.

مدیرعامل سازمان باغستان‌های سنتی شهرداری قزوین خاطرنشان می‌کند: در حال حاضر بیش از ۲۵۰۰ هکتار از باغستان قزوین باقی مانده که در فصل گرما بحث آتش‌سوزی‌ها مطرح است و برای اینکه زدن علف‌های هرز جهت کمک به باغداران در دستور کار قرار می‌گیرد و جمع‌آوری معتادان متجاهر که فضای باغستان را نا امن و با شکستن شاخ و برگ درختان برای آتش که باعث آتش‌سوزی و سرقت نیز می‌شدند با همکاری نیروی انتظامی و گشت باغستان صورت گرفت.

کاظم‌پور تصریح می‌کند: جهت جلوگیری از هدر رفت آب سربندها و دهنه‌ها ترمیم شده که دهنه‌های فلزی ساخته شده کمک خوبی به کشاورزان در آبیاری و هدر رفت آب می‌کند و در بحران بی آبی نیز با تانکر آب رسان اقدامات خوبی انجام داده‌ایم، نداشتن راه در باغستان سنتی سبب شده است که در هنگام آتش سوزی نتوانیم از وسایل سنگین استفاده کنیم؛ بنابراین اقدام به خرید مکنده برای مهار آتش سوزی‌ها کردیم.

وی تاکید می‌کند: استفاده از روش‌های نوین مکانیزه و آبیاری، توسعه صنعت توریست و محصولات باغستان، مقرون به صرفه بودن باغداری، آموزش‌های لازم به کشاورزان جهت افزایش راندمان تولید می‌تواند در توسعه و حفظ باغستان مؤثر واقع شود.

کد خبر 572872

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهاي ايران شهرداری باغستان قزوین فضاي سبز شهري مدیریت شهری توسعه پایدار شهری زیست پذیری شهر زیست پذیری شهرها برنامه ریزی شهری شهرداری ها باغداری شهرنشینی چالش هاي شهرنشيني توسعه شهرنشینی رشد شهرنشینی فضاي سبز حفظ فضای سبز شهری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق باغستان ها فضاهای سبز شهر قزوین آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۳۱۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبیاری ۴۰۰ هکتار از اراضی و باغات در بخش ناغان

فردوس کریمی در نخستین سفر استاندار و مدیران دستگاه‌های اجرایی در سال ۱۴۰۳ به بخش ناغان، اظهارداشت: در قالب طرح پمپاژ آب ناغان سه ایستگاه پمپاژ، دو باب مخزن، هفت کیلومتر خط انتقال اجرا شده و در حال تملک اراضی هستیم.

وی افزود: طرح پمپاژ آب ناغان ۴۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تاکنون ۱۴۰ میلیارد ریال اعتبار برای این طرح هزینه شده و جهت تکمیل و بهره‌برداری از طرح به هزار میلیارد ریال اعتبار دیگر نیاز است.

بیشتر بخوانید

تجهیز بیش از ۷۰ هزار هکتار از اراضی به سامانه‌های نوین آبیاری

کریمی اضافه کرد: تخصیص جدیدی به نیاز آبی ناغان اضافه شد و هم‌اکنون۴۰۰ هکتار از اراضی و باغات ناغان زیرپوشش آبیاری قرار داده شده است.

وی ادامه داد: در دولت سیزدهم ۸۵ مورد ساماندهی پرورش ماهی برای نخستین بار و همچنین تخصیص دو هزار و ۱۵۴ لیتر آب برای پرورش طیور، گلخانه‌ها و دامداری‌های ناغان انجام شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد/ تکمیل فاز دوم فتح-باغستان تا پاییز
  • برداشت گل محمدی از باغات بابل
  • ریه‌های محلات نفس تازه می‌کنند؟
  • آبیاری ۴۰۰ هکتار از اراضی و باغات در بخش ناغان
  • دستور دادستان فردیس به شهرداری برای ساماندهی «پارک تندرستی»
  • استمرار عملیات‌های عمرانی و اجرایی شهرداری سمنان
  • توسعه فضاهای بهداشتی و درمانی در شهرستان اردبیل در دست اقدام است
  • توسعه فضا‌های بهداشتی و درمانی اردبیل در اولویت قرار دارد
  • توسعه فضاهای بهداشتی و درمانی اردبیل در اولویت قرار دارد
  • جلوه زیبای گل محمدی در باغات اشکذر