Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، سید جواد ساداتی نژاد در برنامه زنده تلویزیونی «صف اول» با بیان اینکه در سال ۱۳۹۹ میزان خریداری گندم ۸.۵ میلیون تن بود که در سال ۱۴۰۰ به ۴.۵ میلیون تن رسید، افزود: دلیل این اتفاق خشکسالی بود ضمن اینکه پیش‌بینی برای سال جاری نیز به همین میزان است.

وی توضیح داد: این در حالی است که کشور به ۱۲ میلیون تن گندم نیاز دارد و به همین دلیل ناچار به واردات این محصول هستیم و بنابراین قیمت‌های جهانی بر بازار ایران به شدت تاثیرگذار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به افزایش قیمت های جهانی به دلیل جنگ روسیه و اوکراین گفت: ما هنگام وقوع جنگ اوکراین با افزایش انفجاری قیمت‌ها مواجه شدیم به طوری که تا ۱۲۵ درصد افزایش قیمت داشتیم.

ساداتی نژاد با بیان اینکه از ابتدای دولت سیزدهم، قیمت جو و روغن خام در بازارهای جهانی به ترتیب ۶۰ و ۸۰ درصد افزایش یافته است، گفت: علاوه بر این بسیاری از کشورها به ذخیره‌سازی بی‌سابقه مواد غذایی روی آورده آمد و رقابت سنگینی برای خرید مواد غذایی اتفاق افتاده است.

به گفته وزیر جهاد کشاورزی، پیش‌بینی تداوم جنگ روسیه و اوکراین به وخامت اوضاع دامن زده است.

ساداتی نژاد با بیان اینکه هم اکنون فصل کشت در کشور اوکراین فرارسیده است، افزود: به دلیل شرایط جنگی هیچ کشتی در این کشور انجام نمی‌شود و پیش‌بینی‌ها کشورهای جهان در ۵ سال آینده با چالش تولید غذا مواجه می شوند و به همین دلیل استراتژی های مختلفی را برای مقابله با این مسأله در نظر گرفته اند.

وزیر جهاد کشاورزی سیاست های کشور را در شرایط بحران غذایی جهانی تشریح کرد و گفت: کشت قراردادی گندم، توزیع همه نهاده ها به کشاورزان و بیمه کردن آن، افزایش قیمت خرید تضمینی گندم به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان، تکمیل ذخایر واردات از روسیه و متنوع کردن مبادی ورودی از جمله سیاست‌های کشور در این زمینه بوده است.

ساداتی نژاد با اشاره به پایین بودن قیمت کالاهای اساسی در داخل کشور نسبت به همسایگان توضیح داد که این یک مشکل بزرگ برای ما ایجاد کرده و آن این است که گویا یک جاروبرقی در اطراف کشور ایجاد شده که تمام مواد غذایی ایران را به داخل می کشد ضمن اینکه برخی از کشورها تعرفه واردات کالا و مواد غذایی از ایران را صفر کرده اند و همین منجر به خروج سیل آسای کالاهای اساسی از کشور شده است.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه قیمت یک کیسه آرد در داخل کشور ۳۸,۰۰۰ تومان و در آن سوی مرزها ۸۰۰ هزار تومان است، گفت: این فاصله آنقدر جذابیت دارد که با اقدامات فیزیکی نمی‌توان قاچاق را کنترل کرد و کشورهای همسایه از کالاهای ارزان ایرانی اشباع شده است.

وی با اشاره به حکم قانون بودجه ۱۴۰۱ مبنی بر توزیع ارز به نرخ ای. تی. اس (نزدیک به نرخ نیما) اضافه کرد که سال گذشته هم این حکم در بودجه بود و دولت قبل کل ۸ میلیارد دلار منابع برای تخصیص ارز ترجیحی را مصرف کرده بود اما با جنگ اوکراین وضعیت کاملاً تغییر کرده است.

وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: بنابراین باید امسال به سمت هدفمندی یارانه‌ها برویم.

ساداتی نژاد با اشاره به توزیع یارانه جبرانی برای این منظور، افزود: این یارانه هزینه‌های دهک‌های مختلف را پوشش می دهد ضمن اینکه قاچاق گسترده‌ای در حوزه آرد صنف و صنعت انجام می‌شد و به همین دلیل اصلاح نرخ این نوع آرد را در مرحله اول اجرا قرار دادیم.

وی تاکید کرد: در واقع این اقدام برای جلوگیری از خروج آرد از کشور و حفظ امنیت غذایی کشور است.

ساداتی نژاد با بیان اینکه مصرف آرد صنف و صنعت ۲ میلیون تن است، از مذاکرات با کارخانجات تولید ماکارونی خبر داد.

وی گفت: آرد این کارخانجات تامین شده است، بنابراین هیچ کمبودی در حوزه ماکارونی نخواهیم داشت.

وزیر جهاد با بیان اینکه کمبود چند روز اخیر مقطعی بوده است و از امروز شاهد عرضه ماکارونی خواهیم بود، افزود: نیاز نانوایی‌ها به آرد ۹ میلیون تن است.

ساداتی نژاد اضافه کرد: یارانه کالاهای اساسی قبل از شروع اجرای اصلاحات مربوط به ارز ترجیحی، به حساب مردم واریز می شود و جزئیات بسته اجرایی هدفمندی یارانه کالاهای اساسی قبل از شروع، به اطلاع مردم می رسد.

وی تاکید کرد: هر زمان دولت تصمیم به اجرا بگیرد، از قبل یارانه آن را پرداخت می کند.

خبر مهم وزیر اقتصاد درباره قیمت نان | یارانه کالاهای اساسی به جیب همسایگان می رود ایجاد محدودیت فروش ماکارونی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای | وضعیت بازار ماکارونی بعد از گران شدن قیمت‌ها کد خبر 674281 برچسب‌ها قاچاق گندم جواد ساداتی نژاد - وزیر کشاورزی روسیه - اوکراین وزارت جهاد کشاورزی یارانه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: قاچاق گندم جواد ساداتی نژاد وزیر کشاورزی روسیه اوکراین وزارت جهاد کشاورزی یارانه یارانه کالاهای اساسی وزیر جهاد کشاورزی ساداتی نژاد مواد غذایی میلیون تن قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۳۱۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بانک مرکزی، علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران، گفت: برای کالاهای اساسی به نرخ ۲۸,۵۰۰ تومان یک میلیارد و ۲۶ میلیون دلار، برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ ۴۱ هزار تومان مبلغ ۲ میلیارد و ۳۸۳ میلیون دلار و برای خدمات ۱۱۷ میلیون و برای واردات در مقابل صادرات به نرخ توافقی ۶۸۹ میلیون دلار تأمین ارز صورت گرفت.

معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران در ادامه تاکید کرد: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۹۳۰ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۹۶ میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و ۲۶ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

وی افزود: تأمین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» معادل ۴۶۲ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۲۳ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۶۷ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۳۸ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۱۹۴ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه‌های صنایع همچنین به ترتیب ۱۹۷، ۲۹، ۱۷۴، ۱۰۳ و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز هفتم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کردند.

این مسؤول تصریح کرد: همچنین یک میلیارد و ۱۹۹ میلیون دلار ارز نیمایی و ۱۸۳ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است. تاکنون بیست مرحله حراج شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام شده است و در مجموع ۲۷۱۶ کیلوگرم طلا عرضه و فروخته شده است.

کد خبر 5999175 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • کارخانه های آرد مازندران نوسازی و بهسازی می شود
  • تمدید طرح یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ؟!
  • بررسی یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • آخرین تغییرات درباره یارانه‌ها و زمان واریز آن
  • واریز ۷۱۲ میلیارد تومان به حساب دهیاری‌های استان
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند