Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-28@15:21:37 GMT

شیوه غلط کشاورزی دلیل نابودی منابع آبی

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۳۲۱۱۰

مصطفی دارایی نژاد در گفتگو با الف یادآور شد: در ایران سالانه ۸۶ میلیارد متر مکعب آب مصرف می شود که در قبال آن ۷ میلیارد دلار صادرات انجام میشود که در مقایسه با مقدار آبی که مصرف شده اصلا به صرفه نیست. برزیل  که چهارمین کشور صادرکننده محصولات کشاورزی دنیاست ،۳۹ میلیارد متر مکعب آب مصرف می‌کند و در قبالش ۵۵ میلیارد دلار کسب درامد دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این آمار نتیجه گرفته می شود که علت نابودی منابع آبی و خشکسالی در کشور ما  شیوه غلط کشاورزی است. 

 وی تاکید کرد: راه حل نجات از کمبود آب این است که کشت جایگزین به کشاورزان داده شود. کشت هایی مثل هندوانه را در کشورهای اطراف مثل ازبکستان ترکمنستان و افغانستان که آب بیشتری دارند، آنجا انجام دهیم و به جای آن در کشور محصولاتی را کشت کنیم که به صرفه تر هستند.با این روش میوه ای مثل هندوانه را از آنجا باقیمت کیلویی ۴ هزار تومان وارد میکنیم و مهم تر آنکه اینگونه منابع آبی ما حفظ شده است چرا که باید برای ۲۰ سال آینده و محیط زیست پاسخگو بود.

رییس اتحادیه بارفروشان تهران با بیان اینکه فقط در کشت هندوانه آب زیادی مصرف می شود گفت ما در گلخانه‌ها مشکل آب نداریم  و حدود ۶۰ درصد باغها و زمینهای کشاورزی ما با آبیاری قطره ای کار می کنند اما با این وجود در هیچ جای دنیا این چنین آب مصرف نمی‌شود.چاه های ما به خاطر کشاورزی در حال خشک شدن است که در آینده صدمات جبران ناپذیری به محیط زیست و کشاورزی ما خواهد زد.ما می توانیم اکنون پیشگیری کنیم که اتفاقات بدی در آینده نیفتد.

دارایی نژاد در ادامه گفت: چون در کشور الگوی کاشت نداریم هرسال در محصولاتی مثل سیب زمینی پیاز و گوجه با چالش مواجه میشویم.برای مثال پارسال هویج تا کیلویی ۳۰ هزار تومان رسید امسال انقدر هویج کاشتند که در میدان تا کیلویی دو یا سه هزار تومان هم پایین آمد! 

وی تاکید کرد: باید الگوی کشت را به کشاورز آموزش داد و بررسی کرد که می بایست چه کاشتی داشته باشد که هم نیاز داخل برطرف شود و هم کشاورز ضرر نکند و صادرات هم دچار مشکل نشود.برای نمونه ،سالانه ۵ و نیم میلیون تن کشت سیب‌زمینی داریم که سه میلیون تن نیاز داخلی ماست.باید برای باقیمانده دو و نیم میلیون تن برنامه صادرات ریخته شود که کشاورز هم ضرر نکنند. وقتی فقط برای یک میلیون تن برنامه صادرات ریخته شده اجازه نداریم که بگذاریم کشاورز بیشتر کشت بکند که روی دستش بماند.

دارایی نژاد تصریح کرد: طبق فرمایشات رهبری و نامگذاری امسال، باید شرکت های دانش بنیان در کنار کشاورزان سنتی قرار بگیرند و کشاورزی علمی انجام شود. این گونه نه تامین نیاز داخل دچار مشکل میشود، نه کشاورز ضرر می کند ،نه منابع آبی تمام می‌شود و نه صادرات به مشکل برمیخورد.و این امر کمک میکند در این اوضاع اقتصادی ارزآوری داشته باشیم. 

رئیس اتحادیه بارفروشان گفت: اتفاق اشتباهی چندی پیش افتاد که می خواستند جلوی صادرات گوجه و پیاز و بادمجان را بگیرند. اما مجلس ورود کرد و این کار را غیر قانونی دانست. چون اگر بنا به محدودیت صادرات بود، باید از قبل اعلام می‌کردند که کشاورز آن محصولات را نکارد. زمانی که  قرارداد می بندیم که هزار تن گوجه به عراق صادر کنیم وقتی این کار محدود شود، صادرکننده های ما باید ضرر و زیان پرداخت کنند و طرف ما به ما اعتماد نمی‌کند و بازار صادرات را ازدست میدهیم. باید توجه داشت ترکیه  درصدد جایگزین شدن بازار ایران است.چون هیچ جای دنیا کیفیت و طعم محصول ما را ندارد مزیت رقابتی داریم.

 



منبع: الف

کلیدواژه: منابع آبی میلیون تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۳۲۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه تشدید می‌شود

ایسنا/کرمانشاه دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه از تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در سطح استان خبر داد. 

حمیدرضا کریمی در شورای حفاظت از اراضی و منابع طبیعی و حقوق بیت المال، با تاکید بر لزوم تشدید برخورد با حفر چاه های غیرمجاز در استان، اظهارکرد: باتوجه به کم شدن آب‌های سطحی و نیز مصرف بی رویه آبهای زیرزمینی، برخورد با چاه‌های غیرمجاز و نیز کشت های آب بر باید تشدید شود. 

وی افزود: در این راستا شرکت آب منطقه ای باید تلاش های خود را جهت انسداد چاه‌های غیرمجاز تشدید کرده و انسداد چاه‌های مناطق ممنوعه و کسانی که میزان مصرف غیرمجاز بالایی دارند را در اولویت قرار دهد. 

دادستان کرمانشاه تصریح کرد: باتوجه به پیامدهای منفی حفرچاه های غیرمجاز در حوزه منابع آبی استان، نیروی انتظامی موظف به پشتیبانی قاطع  از اقدامات شرکت آب منطقه ای در این حوزه است. 

وی یادآورشد: از طرفی در حال حاضر تنها درصد کمی از چاه های مجاز نیز دارای کنتور هستند که اکثریت آنها نیز هوشمند نیستند، بنابراین باید تدابیری اندیشیده شود تا هوشمندسازی چاه های آب کشاورزی استان براساس اولویت و تفکیک شهرستان ها صورت گیرد. 

به گفته این مقام قضایی، اولویت با چاه هایی خواهد بود که احتمال برداشت های غیرمجاز از سوی آنها بیشتر است. 

کریمی در ادامه اشاره ای هم به اجرای طرح کاداستر(حدنگار) در استان داشت و ضمن ابراز رضایت از روند کلی اجرای کاداستر اراضی کشاورزی در سطح استان در شش ماه دوم سال ۱۴۰۲ و سال جاری، عنوان کرد: در برخی از شهرستان های استان اجرای طرح کاداستر اراضی کشاورزی با کندی پیش می رود، لذا اجرای این طرح در این شهرستانها باید به صورت ویژه مورد پیگیری قرار گیرد. 

وی در ادامه بر لزوم پیشگیری از تغییرکاربری اراضی در سطح استان هم تاکید کرد و افزود: دستگاه های خدمات رسان موظف هستند از هرگونه ارائه خدمات و برقراری انشعاب برای افرادی که تغییر کاربری غیرمجاز داشته و مجوز ساخت و ساز  نگرفته اند، خودداری کنند و اگر در این زمینه اقدامی داشته باشند، پیگرد قانونی خواهد داشت. 

مدعی العموم استان اعلام کرد: دستگاه های مذکور باید گزارش عملکرد خود را به صورت منظم به دبیرخانه شورای حفاظت از اراضی و منابع طبیعی و حقوق بیت المال در دادسرای استان ارائه کنند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید
  • توزیع ۱۱ هزار تن انواع کود بین کشاورزان
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار عبور کرد
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار گذشت
  • مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه تشدید می‌شود
  • محصولات مرتعی نیشابور، سرمایه‌ای رو به نابودی
  • برداشت موز گلخانه‌ای در شهرستان داراب
  • ‌بازار دائمی صادرات ۱۵ میلیون قطعه‌ای مرغ