Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیران سیدنی، بزرگ‌ترین شهر در استرالیا و قاره اقیانوسیه، استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی را به مدت ۱۲ روز برای مردم رایگان کردند که این اقدام، افزایش باورنکردنی تردد از طریق آب‌های شهر را در پی داشت.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، گزارش‌ها حاکی است که پس از رایگان شدن تردد از طریق وسایل حمل‌ونقل عمومی در سیدنی، مردم به میزان قابل توجهی به استفاده از آن‌ها روی آورده‌اند به‌طوری‌که تنها در یک بازه زمانی ۱۲ روزه، بیش از ۱۳ میلیون و ۲۰۰ هزار سفر عمومی در شهر انجام شد که این آمار روزانه حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار سفر را در بر می‌گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داده‌ها نشان داد که در این میان، سفرهای دریایی یکی از محبوب‌ترین روش‌های عبورومرور در میان مردم بود که در روزهای تعطیل به اوج خود می‌رسید و حتی محبوبیت خود را در میان شهروندان پس از پایان دوره رایگان حفظ کرده است.

ایالت "نیو ساوت ولز"، واقع در شرق استرالیا، یکی از نقاطی بود که بیشترین سفر دریایی را طی رایگان‌سازی وسایل حمل‌ونقل عمومی تجربه کرد و در بازه زمانی بین چهاردهم تا بیست‌وششم، بیشترین سفر دریایی از طریق آب‌های آن انجام شد. گزارش‌ها حاکی از افزایش ۶۴ درصدی سفرهای دریایی در شهر ساحلی منلی و افزایش ۳۴ درصدی آن در کلان‌شهر پاراماتا در مقایسه با سال گذشته است. یکی از بهترین مزایای جنبش رایگان‌سازی وسایل حمل‌ونقل عمومی در سیدنی و شهرهای اطراف آن، افزایش آگاهی مردم از مزایای تردد سبز بود که به نظر می‌رسد تمایل آن‌ها را به عبورومرور از این طریق برای همیشه افزایش داده است.

مشاجره‌های صنعتی

رویکرد رایگان‌سازی استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی سیدنی و شهرهای اطراف، بخشی از یک توافقنامه برای خاتمه دادن به مشاجره‌های صنعتی طولانی‌مدت میان دولت نیو ساوت ولز و مدیر راه‌آهن ایالت در خصوص شرایط کار و پرداخت هزینه‌ها بود.

در فوریه سال گذشته، دولت نیو ساوت ولز، دستور تعطیلی فعالیت قطارهای سیدنی را صادر کرد که به دنبال آن، مردم به مدت ۲۴ ساعت از سفر با این قطارها محروم شدند. در این اتفاق، مدیران بخش‌های حمل‌ونقل تراموا، قطار و اتوبوس دولت را به جبران اقدام نادرست خود از طریق رایگان‌سازی عبورومرور در روزهای تعطیل هفته تا پایان ماه ژوئیه تهدید کرده بودند.

ترویج استفاده از اسکوترهای برقی برای سبزسازی تردد در سیدنی

شیوع بیماری کووید -۱۹ در سراسر جهان، اهمیت تردد سبز را بیش از پیش به تصویر کشید و همگان را به جایگزین کردن خودروهای شخصی خود با دوچرخه‌ها، اسکوترها و پیاده‌روی سوق داد. در این میان، پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری از محبوبیت بسیاری بالایی در میان شهرنشینان برخوردار شد چرا که امکان رعایت فاصله اجتماعی را برای آن‌ها فراهم می‌آورد. مدیران شهری نیز از هیچ تلاشی برای ترویج تردد سبز دریغ نکردند و به سرعت، زیرساخت‌های شهری را برای تسهیل حمل‌ونقل از طریق دوچرخه یا پیاده‌روی بهبود بخشیدند. در مدت زمانی بسیار کوتاه، سراسر اغلب شهرهای دنیا را پیاده‌راه‌ها و مسیرهای دوچرخه‌سواری فرا گرفت و کمتر تردد وسایل‌نقلیه، عمومی یا خصوصی، در معابر به چشم می‌خورد. مزایای تردد سبز نه تنها از نظر جسمی و جلوگیری از ابتلاء به ویروس کرونا اثربخش بود، بلکه به وضوح پاکی آسمان شهرها را نیز به دنبال داشت. در واقع، افزایش گرایش مردم به تردد سبز، عبورومرور خودروها را به‌طور قابل توجهی کاهش داد و همین امر به کاهش حداکثری انتشار کربن و در نتیجه افزایش کیفیت هوا منجر شد.

مزایای تردد سبز، مدیران را بر آن داشت تا هر چه بیشتر برای ترویج آن بکوشند. در این راستا، اقدامات بسیاری برای افزایش گرایش مردم به استفاده از اسکوترها اعمال شد و در نهایت، بسیاری از شهرنشینان را به خرید نوع برقی آن‌ها سوق داد که بیشترین اثربخشی را بر بهبود کیفیت هوا در پی دارد.

سیدنی یکی از شهرهای جهان با بیشترین افزایش استفاده از اسکوتر طی دوران کرونا بود که به نظر می‌رسد بهره‌گیری از اسکوترهای الکتریکی در آن همه روزه در حال افزایش است. به‌ویژه پس از این‌که دولت به‌طور آزمایشی آن‌ها را وارد بازار کرد، با استقبال بی‌نظیر مردم از این اسکوترها مواجه شد و تصمیم گرفت جهت ترویج تردد سبز، به عرضه هر چه بیشتر آن‌ها به بازار بپردازد.

در این راستا، وزیر حمل‌ونقل نیو ساوت ولز در نظر دارد استفاده از اسکوترهای برقی را به‌عنوان روشی مقرون‌به صرفه، راحت و پایدار در میان مردم گسترش دهد و مزایای آن را نه تنها برای شهرنشینان که برای بهبود کیفیت هوا به ارمغان بیاورد. جالب این‌که در حال حاضر، استفاده از اسکوترهای برقی در نیو ساوت ولز ممنوع است، اما دولت از آزادی عبورومرور از طریق آن‌ها در آینده نزدیک خبر داده است.

کد خبر 572712

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان کلانشهرهای جهان کشورهای جهان استرالیا سیدنی نیو ساوت ولز حمل و نقل عمومي حمل و نقل رایگان حمل و نقل پایدار حمل و نقل پاک حمل و نقل سبز اسکوتر شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق وسایل حمل ونقل عمومی نیو ساوت ولز رایگان سازی تردد سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۳۲۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 

به گزارش همشهری آنلاین، شاید کمی بیشتر از یکسال طول کشید که طرح دولت برای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال (خدمات سرپایی و بستری) شکل اجرایی به خود بگیرد.

از اسفند ۱۴۰۱ که بسته درمان رایگان کودکان ابلاغ شد، تا اردیبهشت ۱۴۰۳ که کودکان بدون پرداخت هزینه، خدمات درمانی از بیمارستان‌ها دریافت می‌کنند. جزئیات اجرای این طرح به تمامی بیمارستان‌های مشمول طرح ارسال شده و باید تمام خدمات بدون دریافت هیچ هزینه‌ای ارائه شود، به جز یک مورد!

این گزارش را بخوانید تا بدانید، برای کدام خدمات، کودکان درمان ۱۰۰ درصد رایگان دریافت می‌کنند.

دو اظهارنظر متفاوت

با وجودی که وزیر بهداشت بارها بر رایگان شدن درمان کودکان در مراکز درمانی دولتی و دانشگاهی تاکید کرده اما برخی خانواده‌ها اعلام کرده‌اند که طی چند روز اخیر مجبور به پرداخت هزینه شده‌اند. از ۲۰ هزار تومان تا ۵۰۰ هزار تومان برای ویزیت و تجهیزات پزشکی و حتی ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان برای بستری‌های چند روزه.

نکته مهم این که در فاصله زمانی کوتاه دو معاون وزیر بهداشت در این باره اظهارنظرهای متفاوتی کرده‌اند، حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفته «پیش شرط درمان رایگان کودکان مراجعه از طریق نظام ارجاع است و این که خارج از چارچوب مراجعه کنند، شدنی نیست.» اما سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت این نکته را تایید نکرده و گفته «گرفتن پول از کودک زیر ۷ سال در مراکز دولتی و دانشگاهی تخلف به شمار می‌رود و درباره کودکان زیر هفت سال شرط نظام ارجاع وجود ندارد.»

اما در نهایت محمد مهدی ناصحی، مدیرعامل بیمه سلامت ایران اعلام کرده که طبق این طرح کودکان زیر ۷ سال به صورت کاملا رایگان خدمات درمانی دریافت می‌کنند و شرطی برای پذیرش آنها وجود ندارد.

توان مالی طرح را در نظر بگیرید

درمان رایگان درمان کودکان زیر ۷ سال به عنوان یکی از طرح‌های خوب در کشور مطرح می‌شود اما ۲ چالش جدی هم درباره آن مطرح است و برخی کارشناسان معتقدند می‌تواند مراکز درمانی را هم با مشکلات زیادی مواجه کنند.

اولین چالش این که مراکز درمانی همین حالا هم با مشکلاتی از جمله پرداخت نشدن به موقع مطالباتشان از سوی سازمان‌های بیمه مواجهند و افزوده شدن این هزینه‌ها هم در صورت عدم پرداخت به موقع می‌تواند منجر به چالش در ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان شود. این در حالی است که اواخر سال گذشته بود که معاون درمان وزارت بهداشت، میزان بدهی بیمه‌ها به مراکز درمانی را حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

دومین چالش هم افزایش تقاضای القایی درباره درمان کودکان است و بهترین راهکار برای رفع این مساله را نظام ارجاع برای می‌دانند. این که نظام ارجاع در طرح رایگان کودکان به ویژه برای دهک‌های بالاتر جامعه رعایت شود تا هزینه‌های دولت از بخش تقاضای القایی افزایش پیدا نکند.

چند نکته درباره درمان رایگان کودکان

۱. ۱۰۰ درصد تعرفه دولتی برای خدمات بستری و فوریت‌های پزشکی همچنین درمان‌های سرپایی و فوریت‌های پزشکی شامل معاینه، آزمایشگاه، تصویربرداری و توانبخشی از سوی سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت می‌شود.

۲. فقط یک خدمت درباره کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی دانشگاهی و دولتی رایگان نیست، هزینه داروهای سرپایی

۳. کودکان زیر ۷ سال دارای بیمه‌های پایه مانند تامین اجتماعی، بیمه سلامت و نیروهای مسلح می‌توانند از این طرح بهره‌مند شوند.

۴. اجرای درمان رایگان کودکان با جمعیت حدود ۷ میلیون نفر ۲.۵هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

۵. تنها در یک بیمارستان کودکان در تهران هزینه ماهانه خدمات رایگان بستری کودکان زیر ۷ سال چیزی حدود ۵ میلیارد تومان است.

۶. خانواده‌ها می‌توانند شکایت‌های خود را درباره تخلفات مراکز درمانی برای ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان از طریق ۲ سامانه ۱۹۰(وزارت بهداشت) و ۱۶۶۶(بیمه سلامت) گزارش دهند.

کد خبر 849168 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها وزارت بهداشت و درمان خبر مهم کودکان بیماری - بیمارستان

دیگر خبرها

  • رشد ۷ درصدی سهم حمل ونقل هوایی از سفرهای نوروزی!
  • هزینه درمان کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان رایگان شد
  • رایگان شدن هزینه‌های درمانی کودکان زیر ۷ سال
  • وضعیت ناپایدار جوی و دریایی در هرمزگان/ شناور‌های سبک با احتیاط تردد کنند
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد
  • هزینه تحصیل رایگان ۴ دهک اول در مدارس سمپاد پرداخت نشده است
  • خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟
  • افزایش باد همراه با غبار محلی و مواج شدن دریا در خلیج فارس، ۱۶ اردیبهشت
  • این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها