Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-06@19:08:02 GMT

چرا روز پنجم شوال باید در تقویم رسمی کشور ثبت شود؟

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۳۴۰۶۴

چرا روز پنجم شوال باید در تقویم رسمی کشور ثبت شود؟

پنجم شوال دو اتفاق مهم تاریخ اسلام را در بطن خود دارد: حرکت حضرت امیر(ع) برای نبرد با شامیان در صفین و رسیدن جناب مسلم بن عقیل (ع) به کوفه. باید این دو اتفاق را برای نسل جدید واکاوی کرد.

به گزارش قدس آنلاین،روز پنجم شوال به دلیل دو اتفاق مهم در تقویم شیعیان روز خاصی است. در این روز به سال ۳۶ هجری حضرت امیرالمومنین (ع) برای نبرد صفین و مقابله با معاویه و سپاهیان شام حرکت کردند و همچنین روزی است که در آن به سال ۶۰ هجری جناب مسلم به کوفه رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دو مناسبت اتفاق‌های مهمی را در تاریخ اسلام رقم زدند و به همین دلیل باید به این روز توجه کرد و با تعیین نامی که روز به آن مسما شود آن را به دل تقویم رسمی کشور برد.

حرکت امیرالمومنین (ع) برای نبرد صفین

به روایت منابعی چون «وقعه الصفین» نصر بن مزاحم (با نام پیکار صفین به قلم پرویز اتابکی ترجمه شده) و… در این روز به سال ۳۶ هجری حضرت امیرالمومنین (ع) با سپاهیان خود برای رفتن به صفین تجهیز شدند و به سمت نبردگاه حرکت کردند. حضرت ابومسعود عقبه بن عامر انصاری را در کوفه جانشین خویش قرار دادند.

پیکار صفین که در سال ۳۷ هجری رخ داد، بسیاری از مرزها در جامعه اسلامی و حدود و ثغور مسئله ولایت پذیری را مشخص کرد. این نبرد که در ادبیات شیعی به نبرد با قاسطین شهرت دارد، در اصل به دلیل سرپیچی معاویه از فرمان خلیفه وقت رخ داد. معاویه از مدتها قبل از امیرالمومنین (ع) مقدمات خلافت را برای خود در شام تهیه دیده بود. وقتی امام به خلافت رسید، فرمان عزل او را صادر کرد و یک لحظه نیز با ابقای او بر حکومت شام موافقت نکرد.

نتیجه این اختلاف آن شد که سپاه عراق و شام در سرزمینی به نام «صفین» به نبرد پرداختند و می‌رفت که سپاه حضرت پیروز شود، اما معاویه با نیرنگ خاصی در میان سربازان امام (ع) اختلاف و شورش پدید آورد. سرانجام پس از اصرار زیاد از جانب سپاهیان حضرت، امام ناچار تن به حکمیت ابوموسی اشعری و عمرو عاص داد که آنان درباره مصالح اسلام و مسلمین مطالعه کنند و نظر خود را اعلام دارند.

فشار روی امیرمومنان جهت پذیرفتن مسئله حکمیت به پایه‌ای رسید که اگر نمی‌پذیرفت، شاید رشته حیات او گسسته می‌شد و مسلمانان بحران شدیدی روبه‌رو می‌شدند. پس از فرارسیدن موعدی که قرار بود حکمین نظر خود را ابراز دارند، عمروعاص، ابوموسی را فریب داد و این امر نقشه موذیانه معاویه را بر همگان آشکار ساخت. پس از ماجرای حکمیت تعدادی از مسلمانانی که قبلاً با حضرت علی همراه بودند بر ضد ایشان خروج کردند، و امام را به خاطر قبول حکمیتی که خود بر وی تحمیل کرده بودند، مورد انتقاد قرار دادند. همین مسئله مظلومیت حضرت امیر (ع) را می‌رساند. باید بررسی کرد که چرا عمده سپاهیان حضرت (ع) به فرمان مولایشان عمل نکردند؟

در این نبرد صحابی جلیل القدر پیامبر (ص) و از نزدیک‌ترین اصحاب امیرالمومنین (ع) نیز به شهادت رسید. پیامبر (ص) در زمان حیاتشان طی حدیثی از آینده چنین خبر داده بودند که جناب عمار به دست گروه باغی (شورشگر) شهید می‌شوند و این حدیث میان عرب شهرت بسیار داشت و باعث رسوایی معاویه شد و همین حدیث نیز نشان می‌دهد که پیامبر (ص) برای پس از خود خط اصیل اسلام را تعیین فرموده بود که متأسفانه امت توجهی به آن نکرد. این نبرد درس‌های بسیاری را برای مسلمانان امروز به همراه دارد.

روز ورود جناب مسلم بن عقیل به کوفه

همچنین منابعی چون «مستدرک سفینة البحار» اثر مرحوم آیت‌الله شیخ علی نمازی شاهرودی، «شرح إحقاق الحق و إزهاق الباطل نورالله شوشتری» ابراهیم میانجی، «فیض العلام فی عمل الشهور و وقایع الایام» اثر شیخ عباس قمی، «تقویم شیعه» شیخ عبدالحسین نیشابوری، روایت کرده‌اند که در روز چهارم شوال المکرم سال ۶۰ هجری جناب مسلم بن عقیل پس از سفری طولانی وارد کوفه شد.

مردم کوفه که بارها به حضرت سیدالشهدا (ع) نامه نوشته و ایشان را برای قیام به کوفه دعوت کرده بودند، توقیع ایشان را از لسان جناب مسلم شنیدند و بالغ بر ۱۸ هزار نفر از آنان با مسلم بیعت کردند. مسلم نیز نامه‌ای به مولای خود نوشت و خبر از بیعت کوفیان داد و تشریف فرمایی آن جناب به کوفه را خواستار شد. انتهای این بیعت شوم نیز معلوم و مشهور تاریخ است.

چنین روزها و چنین مناسبت‌هایی در تاریخ سرخ شیعه نباید فراموش شوند. باید در تقویم رسمی این کشور این روزها را به اسامی خاصی ثبت کرد تا هشداری باشند برای شیعیان. هشداری که نشان دهد شیعه چه مسائلی را از سر گذرانده که چنین تاریخ سرخ و خونینی دارد؟ باید این روزها را ثبت کرد برای هشدار به مسلمانان عصر جدید تا بدانند که عمل نکردن به کدام فرامین امت یکپارچه نبوی را تکه تکه کرد؟

منبع: مهر

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ماه شوال تاریخ اسلام جناب مسلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۳۴۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیر دفتر شهردار و دستیار ویژه ارتباطات مردمی منصوب شدند

شهردار تهران در احکام جداگانه‌ای علیرضا رحمان‌زاده را به عنوان «مدیر دفتر شهردار» و سید مهدی متولی را به عنوان «دستیار ویژه ارتباطات مردمی» منصوب کرد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران در احکام جداگانه‌ای علیرضا رحمان‌زاده را به عنوان «مدیر دفتر شهردار» و سید مهدی متولی را به عنوان «دستیار ویژه ارتباطات مردمی» منصوب کرد.

در متن این احکام آمده است:

بسمه تعالی
جناب آقای علیرضا رحمان‌زاده
نظر به شایستگی، تجارب و سوابق ارزنده جناب‌عالی، به‌موجب این حکم  به سمت «مدیر دفتر شهردار» منصوب می‌شوید.
امید است با استعانت از پروردگار یکتا، تحت راهبری مدیرکل حوزه شهردار و با تلاش و پیگیری مجدانه و همکاری و تعامل موثر درون و برون سازمانی، در راستای تحقق چشم‌انداز «تهران؛‌ کلان‌شهر الگوی جهان اسلام» همه توان و تجربه خویش را بکار گیرید.
توفیقات روز افزون شما را در ایفای مسئولیت محوله از خداوند منان مسألت دارم.

زاکانی: تمام انتصابات در بخش‌‌های مختلف شهرداری تهران بر مبنای قانونی و مصوبه شورا بوده است

بسمه تعالی
جناب آقای سید مهدی متولی
نظر به تعهد، شایستگی و تجارب جناب‌عالی، به موجب این حکم به‌ سمت «دستیار ویژه ارتباطات مردمی» منصوب می‌شوید.
امید است با استعانت از پروردگار یکتا و در راستای تحقق چشم‌انداز«تهران؛ کلان‌شهر الگوی جهان اسلام»، موجبات ارتقاء‌ کارآمدی شهرداری و خدمت‌رسانی به شهروندان عزیز تهران را فراهم آورید.
توفیقات روز افزون شما را در ایفای مسئولیت محوله از خداوند منان مسألت دارم.
 
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مدیر دفتر شهردار و دستیار ویژه ارتباطات مردمی منصوب شدند
  • رئیس شورای سیاست‌گذاری دوازدهمین دوسالانه ملی هنر سرامیک ایران معرفی شد
  • تکرار قهرمانی اروپا با شکست بارسلونا؛ دبل اولادقباد
  • رم - یوونتوس؛ ترکیب رسمی
  • شمه ای از کرامات امام صادق(ع)
  • بیست و پنجم شوال، سالروز شهادت رئیس مذهب شیعه
  • لرستان؛ سیاهپوشِ اختر ششم
  • ۲۵ شوال؛ شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • آغاز واردات میوه های گرمسیری از مرز باشماق مریوان
  • تقویم نجومی امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳