Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-28@19:37:52 GMT

فاموتیدین؛ موارد مصرف، هشدارها و تأثیر بر کرونا

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۳۴۵۴۵

فاموتیدین؛ موارد مصرف، هشدارها و تأثیر بر کرونا

فاموتیدین با مهار رقابتی اثر هیستامین بر رسپرتورهای H2 در سلول‌های پاریتال معده در بهبود زخم پیتیک تاثیر دارد؛ این دارو جهت درمان مشکلات گوارشی مصرف می‌شود و نسبت به سایر داروهای هم گروه خود عوارض کمتری دارد.

به گزارش« تابناک»، به نقل از «ایمنا»، قرص فاموتیدین یکی از پرمصرف‌ترین داروها برای درمان مشکلات عادی و شدید گوارش با نام تجاری Pepcid است که توسط شرکت‌های ایرانی تولید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دارو به‌صورت خوراکی و با دو نوع ۴۰ و ۲۰ میلی‌گرمی در داروخانه‌ها موجود است؛ البته فروش فاموتیدین بدون نسخه پزشک غیر مجاز است.

موارد مصرف قرص فاموتیدین

قرص فاموتیدین جهت بهبود زخم‌های گوارشی ناشی از ترشح بیش از حد اسید معده استفاده می‌شود. شایع‌ترین مورد مصرف این دارو در درمان بازگشت اسید و محتویات آن به مری و گلو و معده دردهای عصبی است. این قرص در واقع یک آنتی هیستامین است که بر سلول‌های ترشح کننده اسید در معده اثر کرده و مانع ترشح آن می‌شود.

از داروهای مشابه مافوتیدین و پر مصرف در این دسته می‌توان به رانیتیدین و سایمتیدین نیز اشاره کرد.

نحوه مصرف قرص فاموتیدین

قبل از شروع مصرف این قرص بروشور آن را مطالعه کنید زیرا به شما کمک می‌کند اطلاعاتی راجع به قرص و عوارض احتمالی آن به‌دست آورید، همچنین اگر سوالی در رابطه با مصرف آن دارید با پزشک خود مشورت کنید.

دوز و مقدار قرص فاموتیدین در هر فرد متفاوت است و باید دقیقاً همانطور که پزشک تجویز کرده است، استفاده شود. در صورت فراموش کردن یک دوز به محض یادآوری نوبت فراموش شده را مصرف کنید؛ البته اگر زمان مصرف دوز بعدی فرا رسیده از مصرف نوبت فراموش شده اجتناب کنید و هیچ‌گاه دو قرص را با یکدیگر مصرف نکنید.

در صورتی که قرص فاموتیدین ۲۰ یا ۴۰ جهت درمان رفلاکس (ترش کردن) یک بار در روز تجویز شده، بهترین زمان مصرف آن شب و قبل از خواب است. این دارو با غذا تداخل ندارد و می‌توان قبل یا بعد از غذا نیز مصرف شود.

برای اطمینان از بهبود کامل دارو را طبق دستور پزشک مصرف کنید و خودسرانه مصرف آن را متوقف نکنید. عموماً مصرف این دسته از داروها تا زمان بهبودی بیمار است و نیاز به مصرف طولانی مدت نیست؛ البته با توجه به شدت بیماری و نوع آن طول درمان متفاوت است. در صورتی که با مصرف دارو بهبودی حاصل نشد یا علائم بیماری تشدید شد، پزشک را مطلع سازید.

عوارض مصرف داروی فاموتیدین سردرد و سرگیجه اسهال یبوست انتروکولیت نکروزان تحریک محل تزریق موارد منع مصرف قرص فاموتیدین

از مصرف قرص با تاریخ انقضای تمام شده اجتناب کنید و هرگز مصرف این قرص را به فرد دیگر حتی با علائم مشابه پیشنهاد نکنید. برای مصرف این قرص در هنگام بارداری، شیردهی یا وجود بیماری کبدی یا کلیوی، مشکلات شکمی مانند تومور، سابقه سندرم طولانی شدن QT، سرطان معده، آسم COPD یا سایر مشکلات تنفسی، سابقه حساسیت به فاموتیدین، داروهای مشابه و سایر داروها با پزشک خود مشورت کنید.

موارد هشدار و احتیاط حین مصرف فاموتیدین برخی تست‌های آزمایشگاهی با قرص فاموتیدین تداخل دارد، بنابراین قبل از انجام تست با پزشک خود مشورت کنید. از مصرف داروها، خوراکی‌ها و نوشیدنی‌هایی که باعث تحریک معده می‌شود و می‌تواند باعث تشدید بیماری شود، پرهیز کنید. از مصرف آب و غذاهای رقیق قبل از خواب خودداری کنید و حداقل ۳۰ تا ۶۰ دقیقه بعد از غذا دراز نکشید. اگر وزن بالایی دارید با کاهش وزن به علت کاهش فشار بر روی معده ترشح اسید کمتر شده و فاموتیدین بهتر عمل می‌کند. کشیدن سیگار موجب کاهش اثر این دارو می‌شود. درمان طولانی مدت (بیش از دو سال) ممکن است منجر به اختلال در جذب ویتامین B12 و کمبود آن شود. سالمندان ممکن است نسبت به عوارض جانبی این دارو (مخصوصاً گیجی) حساسیت بیشتری نشان دهند. فاموتیدین نسبت سایر داروهای هم گروه عوارض کمتری دارد. تداخلات دارویی قرص فاموتیدین

تداخلات دارویی ممکن است بر عملکرد قرص تأثیر بگذارد؛ بنابراین برای مصرف قرص فاموتیدین لیست تمامی داروهایی که مصرف می‌کنید را به پزشک خود اطلاع دهید. قرص‌هایی که با فاموتیدین تداخل دارد عبارت است از:

داروهای آزول، مانند ایتراکونازول و کتوکونازول آتازاناویر، دلاویردین و داساتینیب پازوپانیب داروهای آنتی‌اسید مانند سایمتیدین، نیزاتیدین و رانیتیدین دیگوکسین تیزانیدین و داروهای مهار کننده مغز استخوان

مصرف قرص فاموتیدین همراه با داروهایی که اسید معده را خنثی می‌کنند مانند شربت‌های معده باعث کاهش اثر این دارو می‌شود.

تأثیر فاموتیدین در بیماری کووید -۱۹

در ابتدای شیوع این بیماری مقالاتی منتشر شد که نشان می‌داد مصرف این دارو باعث کاهش مدت بستری و میزان مرگ‌ومیر بیماران مبتلا به کرونا می‌شود، اما مطالعات بعدی این اثر را نشان نداد و درواقع مطالعات و مقالات اولیه دچار خطاهای تحقیقاتی بوده‌اند و قابل استناد نیست. مطالعات همچنان ادامه دارد و انجمن متخصصان عفونی و سیلیسی استفاده فاموتیدین را با هدف درمان کووید -۱۹ پیشنهاد نمی‌کند؛ البته اگر بیمار مبتلا به کرونا از عوارض گوارشی رنج می‌برد می‌توان برای این شخص فاموتیدین را تنها با هدف درمان عوارض گوارشی نه درمان کرونا تجویز کرد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: کفاره روزه فطریه نادر طالب زاده یوزپلنگ آسیایی گرانی ماکارونی روز جهانی ماما فاموتیدین هیستامین زخم معده کفاره روزه فطریه نادر طالب زاده یوزپلنگ آسیایی گرانی ماکارونی روز جهانی ماما پزشک خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۳۴۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده

به گزارش هلث دی نیوز، نتایج نشان می‌دهد که تمام دسته‌های داروهای کاهش‌دهنده اسید معده موسوم به مهارکننده‌های پمپ پروتون، مسدودکننده‌های H۲ و حتی آنتی‌اسیدها، به نظر می‌رسد خطر ابتلا به میگرن و سردرد را افزایش می‌دهند.

«مارگارت اسلاوین»، محقق ارشد و دانشیار تغذیه دانشگاه مریلند، گفت: «با توجه به استفاده گسترده از داروهای کاهش دهنده اسید و این پیامدهای بالقوه میگرن، این نتایج مستلزم بررسی بیشتر است.»

اسلاوین افزود: «این داروها بیشتر بیش از حد تجویز می‌شوند و تحقیقات جدید خطرات دیگری را در استفاده طولانی مدت از مهارکننده‌های پمپ پروتون نشان داده است، مانند افزایش خطر زوال عقل.»

به گفته محققان، رفلاکس اسید زمانی رخ می‌دهد که اسید معده به مری برگردد. معمولاً بعد از غذا یا هنگام دراز کشیدن رخ می‌دهد و می‌تواند سبب سوزش سر دل و زخم معده شود. در موارد شدید، می‌تواند منجر به سرطان مری شود.

برای این مطالعه، محققان داده‌های نزدیک به ۱۲۰۰۰ نفر را که از داروهای کاهش‌دهنده اسید استفاده می‌کردند، بررسی کردند تا ببینند که آیا در سه ماه گذشته دچار میگرن یا سردرد شدید شده بودند.

مهارکننده‌های پمپ پروتون تولید اسید را مسدود کرده و به بهبود مری کمک می‌کنند.

مسدود کننده‌های H-۲ باعث کاهش تولید اسید می‌شوند و آنتی اسیدهای ساده حاوی کربنات کلسیم هستند که اسید معده را خنثی می‌کنند.

پس از تعدیل دیگر عوامل مؤثر بر خطر میگرن، محققان دریافتند که:

• افرادی که از مهارکننده‌های پمپ پروتون استفاده می‌کنند، ۷۰ درصد بیشتر از افرادی که این دارو را مصرف نمی‌کنند، به میگرن مبتلا می‌شوند.

• مسدودکننده‌های H۲ خطر میگرن را تا ۴۰ درصد افزایش می‌دهند.

• آنتی اسیدها افراد را ۳۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به میگرن قرار می‌دهند.

اسلاوین تأکید کرد که افراد نباید بدون مشورت با پزشک مصرف داروهای کاهنده اسید خود را قطع کنند.

اسلاوین گفت: «توجه به این نکته مهم است که بسیاری از افراد برای مدیریت رفلاکس اسید یا سایر بیماری‌ها به داروهای کاهش‌دهنده اسید نیاز دارند، و افرادی که دچار میگرن یا سردرد شدیدی هستند که از این داروها یا مکمل‌ها استفاده می‌کنند باید با پزشک خود در مورد اینکه آیا باید ادامه دهند یا خیر صحبت کنند.»

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • این غذاها را با هم نخورید!
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • درمان‌های طبیعی و خانگی که به کاهش معده‌ درد کمک می‌کند
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند
  • دمنوش‌هایی برای آرامش اعصاب
  • دمنوش هایی برای آرامش اعصاب
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت