Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-30@17:52:09 GMT

عرض اندام معادن در برابر نفت

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۳۴۹۹۳

عرض اندام معادن در برابر نفت

دکتر زهرا نظری مهر حقوقدان مدتهاست اقتصاد وابسته به نفت باعث وابستگی اقتصاد ایران به جهان شده و در اصل اقتصاد ایران بیش از همیشه اسیر بازی‌های سیاسی شده است، به نوعی که با کوچکترین چالش در سیاست خارجی، اقتصاد داخلی دچار آشفتگی شدیدی می‌شود. به همین دلیل بار‌ها شاهد بوده ایم که مقام معظم رهبری بر توجه به ظرفیت داخلی تاکید کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  برای آنکه از اقتصاد نفتی فاصله بگیریم و تهدید تحریم‌ها را به حداقل ممکن کاهش دهیم، باید از نفت به عنوان بزرگترین پاشنه اشیل اقتصاد فاصله بگیریم، اما سوال اینجاست که چه جایگزینی برای نفت داریم. واقعیت این است که نگاه خداوند به ایران، متفاوت با بسیاری از کشور‌های جهان بوده به نوعی که ذخایر خدادادی بسیاری در ایران وجود دارد که هرگاه اراده کنیم، می‌توانیم اقتصاد را با استفاده از ظرفیت‌های بخش‌های دیگر، مدیریت کنیم. یکی از مهمترین ظرفیت‌های اقتصادی کشور، بخش معادن است. در جدیدترین بررسی‌ها مشخص شد که زمین‌های ایران ۸۱ نوع از انواع مختلف مواد معدنی را در دل خود جای داده است.   ذخایر اثبات شده سنگ‌آهن ایران به میزان ۲.۷ میلیارد تن (هشت دهم درصد کل ذخایر جهان) و ذخایر سنگ معدن مس به میزان ۲.۶ میلیارد تن (چهار دهم درصد از ذخایر جهانی) و ۱۱ میلیون تن نیز روی (چهار درصد از ذخایر جهانی) است. از آنجا که تفکیک تنوع ۸۱ مواد معدنی کاری دشوار است، نگاهی به کل ذخایر اثبات شده معادن ایران نشان می‌دهد که این ذخایر حدود ۶۰ میلیارد تن برآورد شده، در حالی که این تنها برآورد است و چنانچه اولویت نخست را بر اکتشاف قرار دهیم و در گستره‌­ای به مساحت ۵۰۰ هزار کیلومتر مربع بررسی و اکتشاف کنیم، رسیدن به عدد بیش از ۱۰۰ میلیارد تن دور از ذهن نیست.   با توجه به این ظرفیت، پرسش اصلی اینجاست که آیا توجه لازم به بخش معدن صورت گرفته است؟ برآورد سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در بخش معدن و صنایع معدنی نشان می‌دهد که از ابتدای معدن‌کاری در ایران تا به امروز، بیش از ۵۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری صورت گرفته که اشتغال پایدار بسیاری ایجاد کرده، در حالی که هر کالای معدنی که تولید شده، به مصرف داخلی رسیده یا صادر شده است. این آمار و ارقام نشان می‌دهد که بخش معدن و صنایع معدنی تا چه اندازه می‌تواند در رونق اقتصادی موثر باشد.   بیشتر بخوانید: شناساندن کیش وظیفه ای فراملی   اما بزرگترین چالش در بخش معدن، نبود صنایع پایین دستی و توجه به تولید محصول است، به نوعی که خام فروشی چالش اصلی بخش معدن کشور است. خام فروشی آنقدر اشکال و ایراد دارد که مقام معظم رهبری بازار نفت را که با یک اشاره قدرت‌ها و در پی آن اقدامات عناصر خبیث منطقه، از ۱۰۰ دلار به ۴۰ دلار می‌رسد یک بازار غیرقابل اطمینان دانستند و بخش معدن را از بهترین جایگزین‌ها برای کاهش وابستگی به درآمد‌های نفتی عنوان کردند. آنچه آیت الله خامنه‌ای به عنوان یک دغدغه یاد کردند این بود که در معدن باید از ظرفیت بخش خصوصی استفاده و از خام‌فروشی جلوگیری شود.
یکی از ظرفیت‌هایی که در بخش معدن بسیار اهمیت دارد، معادن سنگ آهن است. امروزه در کمتر کالا یا محصولی ردپای آهن دیده نمی‌شود به ویژه آنکه برخی محصولات همچون خودرو، وابستگی شدیدی به آهن دارند که به اشکال گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرد. به همین دلیل شاهد فعالیت معادن متعدد سنگ آهن در کشور هستیم که این معادن با توجه به عملکرد و سابقه‌ای که دارند، در رده بندی‌ها بخوبی خودنمایی می‌کنند.   بی شک در بین معادن سنگ آهن، گل گهر از سابقه، جایگاه، عملکرد و توانمندی متفاوتی با دیگر معادن برخوردار است. در حالی گل گهر بخش قابل توجهی از آهن مورد نیاز کشور را تامین می‌کند که خام فروشی سنگ آهن مدتهاست در گل گهر تعطیل شده و پس از فراوری سنگ آهن و ایجاد ارزش افزوده، محصول نهایی بدست شرکت‌های فولاد داخلی سپرده می‌شود. بی شک گل گهر که بخش خصوصی توانمند و تاثیرگذاری در اقتصاد معدنی کشور است، با فاصله گرفتن از خام فروشی مصداق بارزی از ولایتمداری است و می‌تواند به عنوان الگویی برای اقتصاد مقاومتی باشد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: اقتصاد ایران پول نیوز نفت میلیارد تن خام فروشی بخش معدن سنگ آهن گل گهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۳۴۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر ورزش شدید بر سرطان

آفتاب‌‌نیوز :

محققان معتقدند ورزش با شدت بالا باعث افزایش مصرف گلوکز توسط اندام‌های داخلی و در نتیجه کاهش در دسترس بودن انرژی مورد نیاز برای رشد تومور‌ها می‌شود.

با استفاده از داده‌های یک مطالعه، محققان ۷۲ درصد سرطان متاستاتیک کمتری را در شرکت کنندگانی که به طور منظم در فعالیت‌های هوازی با شدت بالا شرکت می‌کردند، یافتند.

در مطالعه دیگری که روی موش‌ها انجام شد، محققان دریافتند که فعالیت هوازی باعث کاهش ایجاد تومور‌های متاستاتیک در غدد لنفاوی، ریه‌ها و کبد حیوانات می‌شود.

سرطان متاستاز شده، سرطانی است که از جایی که شروع شده به قسمت دیگری از بدن گسترش یافته است.

محققان با تحقیق خود مکانیسم پشت اثر پیشگیرانه ورزش را شناسایی کردند. آن‌ها دریافتند که فعالیت بدنی باعث افزایش مصرف گلوکز توسط اندام‌های داخلی می‌شود که به معنای انرژی کمتر در دسترس تومور است.

به عبارت ساده‌تر، ورزش اندام‌های ما را برنامه ریزی مجدد می‌کند تا به مواد مغذی بیشتری نیاز داشته باشند که باعث می‌شود مواد مغذی کمتری برای رشد تومور در دسترس باشد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • تاثیر ورزش شدید بر سرطان
  • کارفرمایان به کارگران معدن توجه ویژه‌ای داشته باشند
  • شروط حضور دانش‌بنیان‌ها در معادن
  • تأکید استاندار لرستان بر جلوگیری از خام‌فروشی معادن
  • کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند
  • جلائی‌پور، استاد دانشگاه: برای عملیات «وعدهٔ صادق» به قدر کافی پیوست‌های دیپلماتیک و مربوط به سیاست داخلی و اقتصاد تمهید و عملیاتی نشده/ به جای انسجام داخلی و افزایش همبستگی ملی و رضایت عمومی شهروندان، شاهد تجدید طرح گشت ارشاد بوده‌ایم
  • ۱۰ معدن راکد استان اردبیل احیا می‌شود
  • کارگران در سنگر نخست رفع محرومیت و شکوفایی اقتصادی قرار دارند
  • تلاش برای امرار معاش مصداق جهاد با دشمن است
  • ۵۳۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن استان اختصاص یافت