Web Analytics Made Easy - Statcounter

«تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی از حوزه های مهم خبری به خصوص سیاسی و اقتصادی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی و اوضاع اقتصادی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافت‌های مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صداوسیما سریالِ سروش صحت را هم از جدول پخش حذف کرد
علیرغم اطلاع رسانی گسترده برای پخش سریال ساختمان پزشکان از شبکه تماشا، پخش این سریال به کارگردانی سروش صحت منتفی شد و طبق زیرنویس شبکه تماشا سریال دردسرهای شیرین جایگزین آن شده است. هنوز دلیل این تغییر اعلام نشده اما منتفی شدن پخش سریال سروش صحت بعد از کنار گذاشته شدنش از اجرای برنامه «کتاب باز» شائبه ادامه مشکلات مدیران تازه سازمان صدا و سیما با او را تقویت کرده.

آذری جهرمی: سیاست های دولت، پیاده سازی ناقص اقتصاد نئولیبرالیستی با شعارهای انقلابی است
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات دولت دوازدهم در کانال تلگرامی خود نوشت: سناریوی افزایش پرداخت یارانه به مردم از محل صرفه‌جویی در آزادسازی قیمت آرد هم به تنهایی و در کوتاه مدت میسر نیست. عمده منابع هدفمندی یارانه‌ها از محل مابه‌التفاوت یارانه سوخت است. لذا دولت اگر تصمیم به افزایش یارانه‌ها بگیرد، چون در نرخ سوخت تغییری حاصل نشده است؛ نهایتا به دلیل کسری منابع، مجبور به استقراض بیشتر از بانک مرکزی است و در نتیجه رشد بیشتر پایه پولی را شاهد خواهیم بود که اثر آن افزایش بیشتر تورم یا همان افزایش پرداخت مالیات ناعادلانه و پنهان از جیب همه مردم است. البته آنچه از اقدامات و سخنان دولت مشخص است، سیاست اقتصادی آنها، حرکت خاموش به سمت پیاده‌سازی ناقص اقتصاد نئولیبرالیستی با شعارهای انقلابی است. این مدل کارکرد به دلیل پیاده‌سازی ناقص، نه دستاوردهای مثبت اقتصاد لیبرالی را به همراه خواهد داشت، نه به بهبود عدالت اجتماعی منجر خواهد شد. در شرایط به هم خوردن معادلات امنیت غذایی در دنیا به دلیل جنگ در اوکراین و همچنین عدم وجود افق روشنی برای احیای توافق بین‌المللی در موضوع هسته‌ای ایران، انجام این تعییرات بسیار پرریسک و پرتنش است. امیدوارم تصمیم‌گیران همه‌ی جوانب را به طور کامل دیده و پیش‌بینی کرده باشند.

اشتباه محیط زیست در تشخیص جنسیت
سرپرست اداره کل محیط زیست سمنان اظهار کرد: پس از تاکید رئیس سازمان حفاظت محیط زیست برای تشکیل کارگروه حقیقت یاب علل بررسی تلف شدن یکی از سه توله یوزایرانی که در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ بصورت سزارین در مرکز تکثیر یوزپلنگ آسیایی متولد شده بودند، دکتر اکبری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان نماینده ویژه رئیس سازمان امروز عازم سمنان شد. ظاهری سرپرست اداره کل محیط زیست استان سمنان افزود: جلسه فوری و اضطراری بررسی علل تلفات تکثیر گربه سانان در اسارت با توجه به یافته های علمی و تجارب جهانی با حضور معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان، تیم علمی و اجرایی ودامپزشک معتمد برگزار شد و علت تلف شدن یکی از سه توله ضعیف بودن در ابتدا با وزن 300 گرم و ناهنجاری مادرزادی ریه سمت چپ و چسبندگی ریه تعیین و صورتجلسه گزارش با حضور حاضرین در جلسه امضاء شد. این‌دامپزشک خاطرنشان کرد: همچنین در این جلسه پس از بررسی های لازم و علمی عنوان شد که تشخیص جنسیت گربه سانان مخصوصاً یوزپلنگ در روزهای اول که توله ها متولد شده بودند بسیار سخت و حساس بوده و اندام‌های تناسلی آنها به راحتی قابل تشخیص نیست که با رشد حیوان، تعیین جنسیت مرحله به مرحله آسان تر خواهد بود. دکتر ظاهری تصریح کرد: در بازدید امروز به همراه دامپزشکان حاذق و مجرب، مجدداً توله یوزها مورد معاینه قرار گرفتند و مشخص شد توله ها نر هستند.


هک شدن وب سایت شبکه تلویزیونی ماهواره ای کان اسرائیل
وب سایت شبکه تلویزیونی ماهواره ای کان اسرائیل هک شد.به گزارش اسپوتنیک گفته می شود ایرانی ها شبکه تلویزیونی ماهواره ای کان اسرائیل را هک کرده اند.این شبکه امروز از پخش اولین قسمت از فصل دوم سریال تهران خبر داده بود. تهران یک مجموعهٔ تلویزیونی در ژانر ماجراجویی، سیاسی و جاسوسی ساخت اسرائیل است که توسط موشه زوندر برای شبکه تلویزیونی ماهواره ای کان ساخته شده‌است.

ترامپ: تست دادم و دیوانه نیستم
رئیس‌جمهور سابق آمریکا:برای خاموش کردن صدای منتقدین در سال ۲۰۱۸ تست روانشناختی انجام دادم و آن‌ها نمی‌توانند به من احمق بگویند.منتقدین من شاید حالا به من لقب دیکتاتور و چیزهای دیگر بدهند اما نمی‌توانند من را احمق بخوانند.«بایدن» نیز باید این تست را انجام دهد./تسنیم

هشدار فاضل میبدی به رئیسی: گرانی ها مهار نشود باید منتظر شورش گرسنگان بود
محمد تقی فاضل میبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در واکنش به گرانی های پی در پی اخیر و خطاب به رئیس جمهور نوشت:آقای رئیسی! تا کنون هیچ دولتی در این کشور در سال نخست حکمرانی نان مردم را با این شیب تند گران نکرده بود. پایه ای ترین خوراک مردم نان و گوشت و برنج است. به قول مولوی: آدمی اول حریص نان بود/ زانک قوت و نان ستون جان بود/گرانی نامعقول این سه کالای اساسی درهمه کالاها تورم بی سابقه ایجاد کرده. کاش این نوع مدیریت را در تبلیغات انتخاباتی بیان می کردی. این چه استدلالی از سوی وزیر شماست که از دلائل گرانی آرد و ماکارونی برای جلوگیری از قاچاق می باشد!؟ آقای رئیس جمهور! این شیوه حکمرانی قابل دوام نیست. در این هشت ماه گذشته از گرانی دارو تا نان طاقت برخی شهروندان را طاق کرده است. تا کنون عامل گرانیها را یا دولت گذشته دانسته،یا بدحجابی گفته و یا شبکه دلالی ذکر کرده اند.خب! این دولت و مجلس قول داد که اینها را حل می کند. چرا بدتر شد؟در کجای دنیا صنعت خود رو چنین به هم ریخته است؟! بی کیفیت ترین ماشین یعنی پراید از مرز دویست میلیون بگذرد! چرا از کارشناسان و مدیران کاردان استفاده نمی کنی. مگر رسول خدا نفرمودند: اگر کسی کاری را که نمی داند، قبول کند، لعنت خدا و رسول بر او باد. مگر امام صادق نفرمود: ما ابالی من ائتمنت خائنا او مضیعا،یعنی فرقی میان خیانت کننده و ضایع کننده کار نیست.آقای رئیس جمهور، اگر اقتصاد کشور سامان نیابد، و گرانیها مهار نگردد،انقلاب نمی شود، خدا نکرده باید منتظر شورش گرسنگان بود، شورش از انقلاب خطرناکتر است. بیایید تا دیر نشده چاره ای بیاندیشید. همه می دانیم که اقتصاد کشور با تحریمها گره خورده. تا کی می توان مردم را با خطبه و سخنرانی و وعده وعید امیدوار کرد؟به قول نظامی: دولت طلبی سبب نگهدار/با خلق خدا ادب نگهدار/ ادب سیاسی یعنی عدالت اجتماعی. که چهل سال است قولش را داده ایم. ای عجب آن عهد و آن سوگندکو/ وعده های آن لب چون قندکو؟

نامه بسیج دانشجویی به رئیسی: مردم تحمل همه این گرانی ها را ندارند، کشور دچار آشوب و ناآرامی‌های اجتماعی می شود
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور در نامه‌ای به رئیس جمهور، ضمن درخواست برای اقناع افکار عمومی قبل از اجرای تصمیمات مهم اقتصادی، نوشت:اینک که کشور در آستانه‌ تصمیمات سخت قرار دارد، علاوه بر شجاعت و عقلانیت در تصمیم‌گیری، جهاد تبیین برای مردم نیز ضرورتی انکارناپذیر است. بسیج دانشجویی و جریان انقلابی در صورت تصمیم‌گیری صحیح و اقناع افکار عمومی، برای تکمیل تلاش دولت در تبیین اقدامات اصلاحی به نفع عموم مردم در کنار دولت خواهند ماند.اقلام باقیمانده‌ای که ارز ترجیحی دریافت می‌کنند، حساس‌ترین کالاهای موجود در سبد زندگی مردم به حساب آمده و مردم تحمل گران شدن یکباره همگی آنها را ندارند!بسیج دانشجویی به عنوان چشم بیدار مردم با عنایت به شبکهٔ گسترده خود در کشور به جد به شما اعلام می‌دارد که جامعه آمادگی لازم برای این میزان افزایش قیمت‌های یکباره با این سطح از بی‌برنامگی در اجرا را ندارد. دلسوزانه به شما اعلام می‌داریم که بهم‌ریختگی بازارها در چند هفتهٔ اخیر و خصوصا تصمیم شوک‌آور وزارت جهاد کشاورزی در مورد افزایش چندبرابری قیمت آرد صنف و صنعت، می‌تواند تبعات و ناآرامی‌های اجتماعی به دنبال خود داشته باشد خصوصا امروز که رسانه‌های ضد انقلاب و ضدمردمی در کمین نشسته‌اند تا کشور را به آشوب بکشند و از ثمرهٔ آشوب‌ها کشور و مردم مستضعف را بیشتر تحت فشار تحریم‌ها قرار دهند. لازم است که دولت محترم در حوزه تصمیم‌گیری و اطلاع رسانی با هماهنگی و قدرت بسیار بیشتری وارد عمل شده و از تصمیمات شوک‌آور و بدون اقناع افکار عمومی پرهیز کند./فارس

فروش اجباری باتری و کیک همراه با روغن خوراکی!
قاسمعلی حسنی، دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی کشور:در حال حاضر روغن با قیمت مصوب تنها در فروشگاه های زنجیره‌ای یافت می شود که آن نیز به تازگی با محدودیت عرضه به مردم مواجه شده و در خرده فروشی‌ها روغن نیست یا گران است.شرکت های توزیع کننده از شرایط پیش آمده سواستفاده می‌کنند و اقدام به فروش اجباری کالا همراه با روغن کرده‌اند.این فروش اجباری بیشتر شامل کالاهایی می‌شود که گران و بی کیفیت هستند و بنکدار می تواند با مبلغی کمتر و کیفیت بهتر آن ها را تهیه کند.باتری، کیک، رب گوجه‌فرنگی و تن ماهی از جمله این کالاهاست. اگر بنکدار تن به خرید این کالاهای اجباری ندهد به او روغن فروخته نمی‌شود.کیفیت برخی از این کالاهای اجباری آنچنان پایین است و قیمت آن ها بالا که معمولا در انبار بنکدار رسوب می کند و خریداری برای آن ها نیست./ اقتصاد آنلاین

استعفای «عبدالملکی» تکذیب شد
اخیرا شایعاتی درخصوص استعفای حجت‌الله عبدالملکی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در فضای مجازی مطرح شده است که پیگیری خبرنگار ما از منابع آگاه نشان می‌دهد که این شایعات صحت ندارد و وی اکنون مشغول به کار است.

پاسخ تلویحی مقام وزارت خارجه به سفیر روسیه در مورد گردشگری در ایران
دستیار وزیر امور خارجه به اظهارات سفیر روسیه در ایران در مورد موانع سفر گردشگران روسی به تهران پاسخ داد .سید رسول موسوی در صفحه توییتر خود در این ارتباط نوشت: «جاذبه های اصلی گردشگری ایران عزیز ما زیارت، فرهنگ، هنر، تاریخ و تمدن است؛ مزیتهایی که منحصر بفرد بوده و دیگران ندارند.گردشگری سلامت مزیت دیگری است که می تواند ایران را قطب پزشکی منطقه نماید.مشکل اصلی صنعت گردشکری ما ضعف زیرساختها و مدیریت امور است نه مهیا نبودن بساط ع...خ.. »به گزارش ایسنا، بر اساس آنچه که رسانه ها منتشر کرده‌اند، اخیرا سفیر روسیه در تهران در مصاحبه با روزنامه "ایزوستیا "چاپ مسکو گفته است که «من بارها و با صراحت به ایرانی‌ها گفته ام که دو مساله عمده مانع ورود شهروندان روس و نه تنها گردشگران به ایران می‌شود.

نماینده مجلس: استیضاح وزرای صمت و کار بیشترین امضا را دارد
عضو هیات رئیسه مجلس، گفت: در حال حاضر درخواست استیضاح دو وزیر صمت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیشترین امضاء را دارد.علی کریمی فیروزجایی نماینده مردم بابل و عضو هیات رئیسه مجلس درخصوص آخرین وضعیت درخواست‌های استیضاح‌ که به هیات رئیسه رسیده است، گفت: تا این لحظه هیچ استیضاحی اعلام وصول نشده است، تا ان‌شاءالله در جلسه آینده هیات رئیسه ببینیم چه تصمیمی اتخاذ خواهد شد.عضو هیات رئیسه مجلس اضافه کرد: در حال حاضر درخواست استیضاح دو وزیر صمت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیشترین امضاء را دارد.وی درخصوص زمان نزدیک‌ترین جلسه هیات رئیسه مجلس، ابراز داشت: هیات رئیسه در هفته آینده جلسه خواهد داشت اما مشخص نیست که حتما درخصوص استیضاح‌ها تصمیم‌گیری صورت بگیرد یا خیر، در واقع زمان دقیق اعلام وصول و طرح آن معلوم نیست.

واکنش سردار کوثری به خبر بازجویی موساد از عضو سپاه
منابع صهیونیستی در روزهای اخیر مدعی بازداشت یک نیروی قدس سپاه و بازجویی او توسط عوامل موساد در داخل خاک ایران شدند.اسماعیل کوثری، نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم و جانشین پیشین فرمانده قرارگاه ثارالله در گفت و گو با جمهوریت و در واکنش به این خبر گفت: ادعای طرح شده در این خبر به اندازه ای کذب است که حتی نیازی به بررسی ندارد ، چرا که مشخصا چنین چیزی ممکن نیست.وی در اینباره افزود: این خبرسازی ها به دنبال انتقام از رسوایی شان در اربیل هستند، این مقر جاسوسی اسرائیل در اربیل با موشک زده شده و حالا تحت فشار این موضوع دست به هر ترفندی می زنند تا آن موضوع را تحت الشعاع قرار دهند.نماینده مجلس یازدهم درباره حمله موشکی سپاه به مقر جاسوسی موساد در اربیل نیز تاکید کرد: این ها به هیچ وجه تصور نمی کردند که ما بتوانیم به شکلی مرکز جاسوسی این ها را مورد حمله قرار دهیم که مردم عراق و حتی افراد آن محدوده هیچ آسیبی نرسد و تنها خود همان ساختمان مورد اصابت قرار بگیرد، حالا به خاطر جبران این ضربات پی در پی می خواهند با این داستان سرایی ها اظهار وجود کنند.

میرتاج‌الدینی: ۲۰ میلیارد دلار ارز ترجیحی به نفع رانت‌خواران بود
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه یارانه پنهان زمینه رانت و قاچاق را مهیا کرده است، گفت: اگر این روند ادامه پیدا می‌کرد، باید در سال جاری ۲۰ میلیارد دلار ارز ترجیحی پرداخت می‌شد و بخش قابل توجهی از سود آن هم به جیب رانت‌خواران، دلالان و قاچاقچیان می‌رفت.سید محمدرضا میرتاج‌الدینی با اشاره به حذف ارز ترجیحی و یارانه پنهان، گفت: این تصمیم مهمی است که مجلس، دولت قبلی را مکلف به آن کرد اما دولت دوازدهم به آن عمل نکرد و این وضعیت تا امروز ادامه پیدا کرده و سنگین‌تر شده و در عین حال مشکلاتی را هم برای کشور ایجاد کرده است.نماینده مردم تبریز با تاکید بر اینکه این ارز زمینه رانت، قاچاق و سواستفاده را مهیا کرده است، اضافه کرد: اگر این روند ادامه پیدا می‌کرد، باید در سال جاری ۲۰ میلیارد دلار ارز ترجیحی پرداخت می‌شد و بخش قابل توجهی از سود این ۲۰ میلیارد دلار به جیب رانت‌خواران، دلالان و قاچاقچیان می‌رسید.وی با بیان اینکه بسیاری از کالاهای اساسی ما در مرزها قاچاق می‌شود و به جای اینکه یارانه‌ها به مردم ایران اختصاص داده شود، به دست سواستفاده‌کنندگان می‌رسید، افزود: تصمیم اخیر مجلس و دولت، در واقع حذف یارانه نیست؛ بلکه پرداخت یارانه به جای حلقه اول، به حلقه آخر که مردم هستند، تغییر پیدا کرده است و از این رو یارانه مستقیماً به خود مردم پرداخت می‌شود و ما طبق تبصره ۱۴، ۲۵۰ هزار میلیارد تومان یارانه به کالاهای اساسی، گندم، دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی اختصاص داده‌ایم.

رونمایی عبدی از «بدترین دشمن این دولت»
فعال سیاسی اصلاح طلب ، «بدترین دشمن این دولت» را از نگاه خود معرفی کرد.عباس عبدی ، فعال سیاسی اصلاح طلب نوشت :بدترین دشمن این دولت کسانی هستند که آگاهانه یا ناآگاهانه در مقام دفاع از دولت علل مشکلات را با انواع حیله ها، وارونه معرفی می کنند و ذهن دولتی ها را از فهم واقعی مشکل، منحرف می کنند.

حقیقت‌پور: وزارتخانه‌های کار و صمت پاشنه آشیل دولت هستند
فعال سیاسی اصولگرا گفت: وزارتخانه‌های صمت و کار پاشنه آشیل دولت سیزدهم هستند و آقای رئیسی باید نیروهای قوی‌تر و با تجربه‌تری بیاورد تا کشور بیش از این خسارت نبیند.نصور حقیقت‌پور در پاسخ به این سوال که آیا کابینه دولت سیزدهم نیاز به تغییر یا ترمیم دارد یا خیر، گفت: این کابینه قطعا به ترمیم نیاز دارد و با سازوکار و ظرفیتی که در ترکیب کابینه وجود دارد، پاسخگوی خروج از شرایط فعلی به ویژه در ابعاد اقتصادی نخواهد بود و نیازمند این است که یارانی فهیم‌تر، با برنامه‌تر، عاقل‌تر و پخته‌تر انتخاب شوند.وی افزود: پست وزارت در دولت، پست آزمون و خطا نیست. نمی‌شود فردی را مستقیما از بنگاهی برداری و او را به عنوان بزرگترین وزیر وزارتخانه‌ای که بزرگترین بنگاه‌های تولیدی و اقتصادی در ذیل آن قرار گرفته معرفی کنی.حقیقت‌پور تصریح کرد:‌ با وضعیتی که امروز برای صنعت پتروشیمی و صنایع وابسته در وزارت کار پیش آمده، احساس می‌کنم، آقای رئیسی از این جا به جایی‌ها استقبال کرده و از افراد قوی و با تجربه استفاده خواهد کرد. او اجازه نمی‌دهد کشور بیش از این دچار آزمون خطا شود. بنابراین باید کسانی کشور را مدیریت کنند که تجربه و سابقه کافی در مدیریت داشته باشند.وی افزود: دوستان مفهوم جوان‌گرایی را اشتباه گرفته‌اند. جوانگرایی به این معنا نیست که آن فرد باید جوان دهه شصتی یا هفتادی باشد. جوانگرایی به این معناست که فرد باید دارای اندیشه و تفکر جوان باشد. رهبری در فرمایشات خود،‌ شهید قاسم سلیمانی که فردی حدودا ۶۵ ساله بود را «جوان» معرفی کردند. زمانی معاون سردار سلیمانی بودم و او واقعا به اندازه ده‌ها جوان امروزی، پیاده‌روی، کوه‌پیمایی می‌کردند. بنابراین کابینه دولت سیزدهم نیازمند ترمیم است و امیدواریم این ترمیم به سرعت انجام شود تا مملکت خسارت اضافی نبیند.

سلیمی: رانت‌خواران ارز ترجیحی به‌دنبال اخلال در بازار هستند
عضو هیات رییسه مجلس گفت: رانت خواران ارز ترجیحی که در دولت قبل گلوگاه‌های اقتصادی کشور را در اختیار داشتند، امروز به‌دنبال ضربه زدن به دولت و ایجاد اخلال در بازار هستند.علیرضا سلیمی گفت: یارانه تخصیص یافته به حوزه انرژی کالاهای اساسی باید به صورت شفاف در اختیار حلقه‌های پایانی که مردم هستند قرار گیرد.وی افزود: در این وضعیت طبقات مرفه جامعه بیشترین بهره را از یارانه پنهان می‌برند و طبقات ضعیف جامعه که مستحق دریافت یارانه هستند کمترین استفاده و بهره‌مندی را دارند.عضو هیات رییسه مجلس با اشاره به ارز ترجیحی که به واردات کالاهای اساسی اختصاص می‌یابد اظهار داشت: این یارانه پنهان متعلق به ۸۵ میلیون ایرانی است ولی تنها به جیب حدود ۲۰۰ نفر می‌رود.سلیمی بر همین اساس خاطرنشان کرد: این ۲۰۰ نفر در دولت قبل گلوگاه‌های اقتصادی کشور را در اختیار داشتند و امروز نیز به دنبال ضربه زدن به دولت و ایجاد اخلال در بازار هستند.وی تصریح کرد: دولت در ماه‌های اخیر یارانه پنهان به کالاهای اساسی اختصاص می‌داد اما باز هم شاهد افزایش روزانه قیمت کالاهای اساسی در بازار بودیم و عملا این کالاها گران به دست مردم می‌رسید.

فعال اصولگرا : رئیسی عزیز ما هیچ کاری نکن، فقط این کتاب را بخوان
جبرائیلی در واکنش به نقش ناکارآمدی دولت در راه افتادن موج اعتراض ها به گرانی ، از رئیسی خواست ، یک هفته فعالیت های خود را تعطیل و کتاب پیشنهادی او را بخواند.سید یاسر جبرائیلی ، فعال سیاسی اصولگرا نوشت :برادر گرانقدر آقای رئیسی بزرگوار و عزیز ما! تمنا دارم یک هفته سفر تشریف نبرید، جلسات هیئت دولت را به معاون اول بسپارید، کارتابل نبینید... این کتاب را مطالعه بفرمایید.

تصویب 2 طرح ضدایرانی در سنا
سنای آمریکا 2 طرح ضدایرانی تصویب کردند. در یکی از مصوبات سنا با موضوع حفظ تحریم‌ها علیه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و با هدف محدود کردن همکاری‌های پکن-تهران، تصویب شد و در تصمیم دیگر از کاخ سفید خواسته شد تا زمانی که تهران یک‌سری از پیش‌شرط‌های دشوار از جمله محدود کردن فعالیت موشکی بالستیک را نپذیرفته، به توافق هسته‌ای بازنگردد.مجلس سنای آمریکا بامداد پنجشنبه 2 طرح را با هدف حفظ تحریم‌های «مرتبط با تروریسم» علیه جمهوری اسلامی ایران را تصویب کرد.

جزئیات نحوه پرداخت چک برگشتی در شعب بانکی
مهران محرمیان، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در توضیح نحوه جدید پرداخت چک برگشتی گفت: اگر چک فردی برگشته خورده باشد، مبلغ مورد نظر از همه حساب‌های شخص در همان بانک برداشت می‌شود و چک وصول می‌شود. در قسمت بعدی از سایر حساب‌های فرد در  کلیه شبکه بانکی مبلغ کسری چک برگشتی مسدود می‌شود و در نهایت مراحل قانونی از سوی قوه قضائیه برای برداشت صورت می‌گیرد. به عبارت دیگر اگر فردی در ۵ بانک حساب دارد و چک او در بانک اول برگشت می‌خورد مانده تمام حساب‌های او احصا می‌شود و در مراحل بعدی به ترتیبی که از بیشترین مانده به کمترین مانده است، کسری موجودی چک برگشتی مسدود خواهد شد. فرد از طریق کانال‌های ارتباطی با بانک خودش، می‌تواند از وضعیت مسدود بودن حساب خود مطلع شود که این موضوع در حال حاضر به صورت برخط انجام می‌شود. مانند روال قبل، صادر کننده چک بلامحل، باید رضایت شخص ذی‌نفع چک را حاصل کند. طبیعتا این‌کار با پرداخت مبلغ انجام‌خواهد شد و پس از آن دوباره همین روال به‌صورت عکس انجام می‌شود و در کل شبکه بانکی رفع سوءاثر اعمال خواهد شد و وجوهی که مسدود شده آزاد می‌شود. محرمیان با اشاره به آزمایشی بودن این طرح، گفت: در حال حاضر فرصت محدودی را به ۵ بانک باقی مانده داده‌ایم که در اسرع وقت به این طرح اضافه شوند و در عین حال مطمئن شویم از لحاظ فنی مشکلی وجود نداشته باشد چون تعداد چک‌های برگشتی در روز بالاست. ضمن اینکه مطابق قانون این طرح برای کلیه چک‌ها اعمال خواهد شد.

جریمه ۳۸۰ میلیارد تومانی یک شرکت تولید ماکارونی
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی البرز از جریمه شدن یک شرکت تولید ماکارونی به پرداخت بیش از ۳۸۰ میلیارد تومان به دلیل گران فروشی خبر داد. اصانلو گفت: بعد از وصول گزارش تخلف یک شرکت بزرگ تولید ماکارونی در استان البرز با عنوان گرانفروشی، شعبه تعزیرات حکومتی بصورت ویژه وارد رسیدگی شد.  بررسی‌ها حاکی از این بود که شرکت موصوف به صورت گسترده اقدام به گرانفروشی کرده است. اصانلو گفت: امروز رای بدوی محکومیت شرکت موصوف به پرداخت جریمه به میزان سه میلیون و هشتصدو شصت و هفت میلیارد ریال معادل سیصد و هشتاد و شش میلیارد و هفت صد میلیون تومان صادر شد. به گفته رئیس سازمان تعزیرات حکومتی البرز با توجه به سیاست‌های تنظیم بازار دولت سازمان تعزیرات حکومتی مصمم است با اشخاصی که از وضعیت موجود سو استفاده می‌کنند مقابله نماید و قطعا در این مسیر مماشات یا مسامحه نخواهد داشت.

فروش اجباری باتری و کیک همراه با روغن خوراکی
دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی کشور، از فروش اجباری برخی کالاها همراه با روغن با آشفته شدن بازار این کالا خبر داد و گفت: شرکت های توزیع کننده تنها در صورتی روغن به بنکدارها می دهند که ۵۰ درصد از حجم خرید آن ها، سایر کالاها مانند کیک، باتری، رب و … باشد. 

وعده معاون وزیر برای تعادل در بازار روغن
معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی شب گذشته از واردات ۲۰۰ هزار تن روغن خام به کشور برای تامین نیاز کشور خبر داد و اعلام کرد: تا آخر این هفته بازار روغن به تعادل می رسد.

دولت باید پیش از حذف یارانه آرد صنعتی، یارانه آن را به مردم پرداخت می کرد
احمد توکلی در گفت‌وگو با فارس، گفت: دولت باید پیش از حذف یارانه از مواد اولیه‌ای چون آرد صنعتی که در تولید ماکارونی و انواع شیرینی و بیسکوییت استفاده می شود، یارانه آن را به مردم پرداخت می کرد. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: لازم است برای مهار تورم دولت مخارج و توزیع ارز را محدود و کنترل کند. لازم است سیاست دولت در قبال ارز مشخص باشد نه آنکه ارز به عنوان دارایی دولت محسوب شود. توکلی یادآور شد: ارز موجود ناکافی است و اگر کنترل نشود پاسخگوی نیاز جامعه نخواهد بود‌. لازم است نرخ ارز تثبیت و مصرف آن سهمیه‌بندی شود.

قیمت دلار در صرافی های بانکی کاهش یافت
در معاملات امروز، هر اسکناس دلار آمریکا در صرافی های بانکی و مجاز سطح کشور به نرخ 25453 تومان از مردم خریداری و در مقابل با افت نرخ نسبت به روز دوشنبه، به قیمت 25709 تومان به متقاضی دریافت دلار فروخته شد. از سوی دیگر، هر اسکناس یورو نیز در این صرافی ها، به قیمت 28268 تومان از مردم خریداری شد و در مقابل به قیمت 28552 تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته شد.
 
قیمت سکه در آخرین روز هفته چقدر شد؟
در معاملات امروز، هر قطعه سکه تمام طرح قدیم به قیمت ۱۲ میلیون و ۸۹۷ هزار تومان معامله شد. همچنین هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید (سکه امامی) در آخرین روز هفته به رقم ۱۳ میلیون و ۲۰۷ هزار تومان رسید. هر نیم سکه بهار آزادی نیز امروز ۷ میلیون و ۲۹۵ هزار تومان قیمت گذاری شد. هر ربع سکه بهار آزادی نیز در معاملات آخرین روز کاری هفته به رقم ۴ میلیون و ۳۰۲ هزار تومان رسیده است و یک گرم طلای ۱۸ عیار نیز یک میلیون و ۳۰۳ هزار و ۶۰۰ تومان قیمت گذاری شد.

دلیل کاهش قیمت طلا در بازار جهانی
بهای طلا امروز چهارشنبه سقوط کرد زیرا افزایش بازدهی خزانه‌داری ایالات‌متحده و اعلام افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو، تقاضا برای طلا با بازده صفر را کاهش داد. هر اونس طلا تا ساعت ۹ و ۱۰ دقیقه صبح به وقت شرقی با ۴.۲۰ درصد کاهش به ۱۸۶۳ دلار و ۸۰ سنت رسید و این در حالی است که در اواخر روز گذشته اندکی افزایش داشته است اما دوباره کاهش یافت. در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با کاهش ۰.۲۲ درصد به ۱۸۶۴ دلار و ۸۰ سنت رسید.

چراغ سبز برای واردات خودرو به کیش و قشم
سعید محمد دبیر شورایعالی مناطق آزاد در حاشیه سفر به کیش گفت: قرار بود ۲ هزار و ۳۰۰ دستگاه خودرو که در اختیار سازمان اموال تملیکی بود به جزایر کیش و قشم اختصاص یابد، اما به علت طولانی شدن روند قضایی، از رئیس جمهور درخواست کردیم با واردات ۲ هزار خودرو به کیش و قشم قبل از برگزاری جام جهانی موافقت کند. وی گفت: واردات خودرو به این مناطق ضروری و مورد نیاز است.

تیم اقتصادی دولت نیاز به بازنگری جدی دارد
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از سیاست های همراه با آزمون و خطای تیم اقتصادی دولت گفت: قوه مجریه باید پاسخگوی کاهش قدرت خرید و تضعیف وضعیت معیشتی مردم باشد. محمد کعب عمیر در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تیم اقتصادی دولت در کنترل قیمت ها عملکرد مطلوبی نداشته است، اظهار کرد: این وضعیت بیش از پیش باعث نگرانی مردم و مجلس شورای اسلامی شده است. مهمترین رسالت تیم اقتصادی دولت باید بهبود وضعیت معیشتی مردم باشد اما این امر تاکنون به خوبی مدیریت نشده است. نماینده مردم شوش و کرخه در مجلس شورای اسلامی به وعده وزرا و تیم اقتصادی دولت در زمان رای اعتماد اشاره‌ کرد و گفت: آنچه که امروز از عملکرد این تیم مشاهده می‌شود؛ ضعف در انجام وظایف قانونی است که برای کنترل گرانی‌ها بر عهده دولت گذاشته شده است. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با هدف افزایش قدرت خرید جامعه کارگری، ساختار افزایش دستمزدها را به پیش برده اما از سوی دیگر می‌بینیم که این مسئله به بهانه‌ای برای گرانی‌ها تبدیل شده است. وی با تاکید بر اینکه تیم اقتصادی دولت نیاز به بازنگری جدی دارد، گفت: در شرایطی که کشور نیازمند نیروهای توانمند و کارشناس در حوزه اقتصادی دارد، مسئولان اقداماتی را در پیش گرفته که همراه با آزمون و خطا هستند.

طرح دولت؛ حدود هفت دهم نان سنگک به ازای هر فرد
ارکانی عضو کمیسیون برنامه، بودجه مجلس گفت: چیزی که من شنیده‌ام این است که گویا در قالب همین کارت فعلی یارانه‌ها، یک ساز و کاری طراحی می‌شود که مثلا به نسبت سرانه، حدود هفت دهم نان سنگک به ازای هر فرد تعریف و مازاد بر آن محاسبه شود. به این شکل که شما نان که می‌خرید و از طریق دستگاه کارتخوان نانوایی کارت یارانه که می‌کشید، معادل آن سرانه تعریف شده مشمول یارانه و به همان قیمت فعلی حساب می‌شود و مازاد بر الگوی مصرف آن را از حساب بانکی برداشت می‌کنند و به صورت آزاد محاسبه می‌شود. /انتخاب

منبع: تابناک

کلیدواژه: نادر طالب زاده حمید نوری یوزپلنگ آسیایی گرانی ماکارونی روز جهانی ماما بسته ویژه خبری سید ابراهیم رئیسی فاضل میبدی نادر طالب زاده حمید نوری یوزپلنگ آسیایی گرانی ماکارونی روز جهانی ماما تیم اقتصادی دولت ۲۰ میلیارد دلار هیات رئیسه مجلس تولید ماکارونی تعزیرات حکومتی رفاه اجتماعی بسیج دانشجویی کالاهای اساسی همراه با روغن نماینده مردم یارانه پنهان رئیس سازمان رانت خواران فروش اجباری حال حاضر فعال سیاسی آقای رئیسی رئیس جمهور تصمیم گیری هزار تومان ارز ترجیحی سفیر روسیه یارانه ها محیط زیست چک برگشتی آقای رئیس گرانی ها خواهد شد عضو هیات شدن یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۳۵۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا موافقت نامه همکاری امنیت اطلاعات ایران و روسیه در شورای نگهبان بررسی نشد؟!

شورای نگهبان به دلیل ابهامی که در موافقت نامه امنیتی ایران و روسیه وجود دارد، با اجتناب از اظهارنظر نسبت به این لایحه، اظهارنظر در این خصوص را منوط به رفع ابهام از تبصره کرده و خواسته است بند مربوط به «ضرورت بررسی و تصویب در مجلس» در تمام مواد این موافقت نامه گنجانده شود.

به گزارش جماران، لایحه موافقتنامه همکاری در حوزه امنیت اطلاعات بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت فدراسیون روسیه در ۸ تیرماه ۱۴۰۱ در مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد و ۱۹ آذرماه ۱۴۰۲ به تصویب رسید.

اما شورای نگهبان در جلسه ۲۷ دی ماه ۱۴۰۲ باعدم تائید آن نسبت به این لایحه اعلام نظر کرده است.

چرا موافقت نامه همکاری امنیت اطلاعات ایران و روسیه در شورای نگهبان بررسی نشد!

بر اساس اعلام مرکز پژوهش‌های مجلس، شورای نگهبان در اظهارنظر نسبت به لایحه موافقتنامه همکاری در حوزه امنیت اطلاعات بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت فدراسیون روسیه، چنین آورده است:

«در ماده واحده، حکم به اصلاح موافقتنامه با رعایت اصول ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی نسبت به سایر مواد غیرمذکور ابهام دارد؛ پس از رفع ابهام اظهارنظر خواهد شد.»

قانون اساسی در اصل ۷۷، تاکید دارد که عهدنامه ها، مقاوله نامه ها، قراردادها و موافقت نامه‌های بین المللی باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد. همچنین در اصل ۱۲۵ نیز آمده است که امضای عهدنامه ها، مقاوله نامه‌ها، موافقت نامه‌ها و قراردادهای دولت ایران با سایر دولت‌ها و همچنین امضای پیمان‌های مربوط به اتحادیه‌های بین‌المللی پس از تصویب مجلس شورای اسلامی با رئیس جمهور یا نماینده قانونی او است.

بر این اساس، مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارش خود آورده است که: مطابق با آنچه بیان شد، شورای محترم نگهبان به دلیل ابهامی که در تبصره ماده واحده وجود دارد از اظهارنظر نسبت به لایحه اجتناب کرده و اظهارنظر در این خصوص را منوط به رفع ابهام از تبصره کرده است.

در ادامه برای روشن شدن موضوع، متن ماده واحده مصوب و تبصره ذیل آن مورد اشاره قرار می‌گیرد. در ماده واحده مصوب مجلس شورای اسلامی آمده است:

«ماده واحده - موافقتنامه همکاری در حوزه امنیت اطلاعات بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت فدراسیون روسیه مشتمل بر یک مقدمه، نه ماده و یک ضمیمه به شرح پیوست تصویب و اجازه مبادله اسناد آن داده می‌شود.»

تبصره - اعمال بند ۲ ماده ۵، بند۶ ماده ۶ و بند ۲ ماده ۹ این موافقتنامه، منوط به رعایت تشریفات مندرج در اصول هفتاد وهفتم ۷۷، یکصدوبیست وپنجم ۱۲۵ و یکصدوسی ونهم ۱۳۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است.

بر اساس اصل ۱۳۹ قانون اساسی، صلح دعاوی راجع به اموال عمومی و دولتی یا ارجاع آن به داوری در هر مورد موکول به تصویب هیات وزیران است و باید به اطلاع مجلس برسد. در مواردی که طرف دعوی خارجی باشد و در موارد مهم داخلی باید به تصویب مجلس نیز برسد. موارد مهم را قانون تعیین می‌کند.

بنابراین به نظر می‌رسد ابهام شورای نگهبان آن است که به چه دلیل تنها اعمال بند ۲ ماده ۵، بند ۶ ماده ۶ و بند ۲ ماده ۹ موافقتنامه منوط به رعایت اصول ۷۷ و ۱۲۵ و ۱۳۹ قانون اساسی شده است درحالی که مطابق با رویه معمول در تصویب موافقتنامه‌های بین المللی، تبصره‌ای برای رعایت اصول ۷۷ و ۱۲۵ و ۱۳۹ قانون در اجرای آن موافقتنامه بدون اشاره به ماده خاصی از موافقتنامه ذکر می‌شود.

به نظر می‌رسد با توجه به رویه معمول در تصویب موافقتنامه‌های بین المللی در مجلس مبنی بر درج تبصره‌ای ذیل ماده واحده الحاقی برای رعایت اصول ۷۷ و ۱۲۵ و ۱۳۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به صورت کلی و بدون ذکر شماره ماده خاصی از موافقتنامه و در جهت رفع ابهام شورای محترم نگهبان، تبصره ذیل ماده واحده به شرح زیر اصلاح شود:

بر اساس این گزارش، شورای نگهبان به دلیل ابهامی که در تبصره ماده واحده وجود دارد از اظهارنظر نسبت به لایحه اجتناب کرده و اظهارنظر در این خصوص را منوط به رفع ابهام از تبصره کرده است.

به نظر می‌آید با توجه به رویه معمول در تصویب موافقتنامه‌های بین المللی در مجلس شورای اسلامی مبنی بر درج تبصره‌ای ذیل ماده واحده الحاقی برای رعایت اصول ۷۷ و ۱۲۵ و ۱۳۹ قانون اساسی به صورت کلی و بدون ذکر شماره ماده خاصی از موافقتنامه و در جهت رفع ابهام شورای محترم نگهبان، تبصره ذیل ماده واحده به شرح زیر اصلاح شود:

«تبصره - در اجرای این موافقتنامه، رعایت اصول ۷۷.۱۲۵ و ۱۳۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران الزامی است.»

شورای نگهبان خواهان تغییر کدام بندهای موافقت نامه است؟

به گزارش جماران در بند ۲ ماده ماده ۵ ذیل بررسی اشکال و سازوکارهای اصلی همکاری آمده است نهادهای ذی صلاح دولتهای طرفهای می‌توانند موافقت نامه‌های بین نهادی ذیربط را با هدف ایجاد چارچوب حقوقی و سازمانی برای همکاری در حوزه‌های خاص همکاری در این موافقت نامه منعقد کنند.

همچنین در بند ۶ ماده ۶ که به موضوع حفاظت از اطلاعات پرداخته، آمده است: انتقال و حفاظت از اطلاعات طبقه‌بندی شده، تابع موافقت نامه میان دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت فدراسیون روسیه در مورد حفاظت متقابل از اطلاعات طبقه بدی شده ۱۸ بهمن ۱۳۸۶.۶ فوریه ۲۰۰۸، خواهد بود.

در بند ۲ ماده ۹ نیز آمده است که طرف‌ها می‌توانند اصلاحاتی را بر اساس توافق نامه متقابل طرف‌ها و در قابل یک پروتکل مجزا در این موافقت نامه اعمال کنند.

تاکید مرکز پژوهش‌ها بر ضرورت انجام اصلاحات در بندهای این توافقنامه و مذاکره مجدد
به گزارش جماران، مرکز پژوهش‌های مجلس پیش از این با تاکید بر اینکه این توافقنامه ابهام‌هایی دارد، اعلام کرده بود: با توجه به تأکید دشمنان بر فناوریهای نوین و ابزارهای نامتقارن، به خصوص در حوزه امنیت اطلاعات، لایحه «موافقتنامه همکاری در حوزه امنیت اطلاعات بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت فدراسیون روسیه» برای طی فرایند قانونی به مجلس تقدیم شده است.

مرکز پژوهش‌های مجلس در بخشی از این بررسی آورد: بندی از این موافقنامه که به «مشارکت در مذاکرات چندجانبه درخصوص اقدامات اعتمادساز مربوط به امنیت بین المللی اطلاعات» اشاره دارد، اولا واژه مشارکت ابهام دارد و مشخص نیست منظور از آن دقیقا چه اقدامی است. ثانیا هیچ قید و محدودیتی در رابطه با بازیگران یا سازوکار انجام مذاکرات چندجانبه بیان نشده است که این امر ممکن است برای کشور چالش‌زا باشد.

شق ۱۳ بند «۱» ماده ۳ نیز به همکاری «بخشهای خصوصی در حوزه امنیت اطلاعات» بدون بیان هیچ محدودیت و سازوکاری اشاره دارد. تحقق این امر می‌تواند چالشهایی جدی برای کشور ایجاد کند.

مرکز پژوهش‌های مجلس ضمن بیان ایرادات متعدد به این توافقنامه که عموما مرتبط با ابهام در واژگان وعدم رعایت دقت در آن‌ها بوده؛ در نهایت توصیه کرده است: در جهت تحقق منافع و امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران، در صورتی که مذاکره مجددی برای اصلاح موافقتنامه حاضر صورت گیرد، ماده‌ای با عنوان «شرایط امتناع از اجرای درخواست» با این مضمون به موافقتنامه اضافه شود: «هریک از طرف‌ها حق امتناع از اجرای درخواست طرف دیگر را در صورت به مخاطره افتادن امنیت عمومی، منافع ملی، حاکمیت یا امنیت ملی کشور و یا در تضاد بودن اجرای درخواست با قوانین ملی کشور مورد درخواست، دارا است.

همچنین در صورت‌عدم انجام مذاکره مجدد، تبصره ذیل به ماده واحده الحاقی افزوده شود: « جمهوری اسلامی ایران حق امتناع از اجرای درخواست طرف دیگر را در صورت به مخاطره افتادن امنیت عمومی، منافع ملی، حاکمیت یا امنیت ملی کشور و یا در تضاد بودن اجرای درخواست با قوانین ملی کشور، دارا است.

دیگر خبرها

  • فرمانداری نائین به فرمانداری ویژه تبدیل شد
  • دور جدید رایزنی‌های دوجانبه روسیه و ترکیه درباره مسائل سازمان ملل
  • علم‌الهدی: دستاورد‌های دولت برای مردم ملموس نیست / در شرایط فعلی کشور نیازمند بکارگیری قدرت اقناع هستیم تا حقیقت موضوع برای مردم تشریح شود
  • فرمان علم الهدی به دولت رئیسی درباره گرانی ها
  • افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است
  • چرا موافقت نامه همکاری امنیت اطلاعات ایران و روسیه در شورای نگهبان بررسی نشد؟!
  • روسیه «واگنر» را بازسازی کرد تا از تکرار شورش آن جلوگیری کند
  • مسائل معیشتی، محور اصلی مطالبات مردم است
  • حضور ۲ هزار تاجر در نمایشگاه اکسپوی تهران/آزاداندیشان جهان، بیش از این تداوم جنایات در غزه را تحمل نمی‌کنند
  • تثبیت اقتصاد کشور و معیشت ملت در دستور کار دولت باشد