Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-05@02:05:05 GMT

بدون اتصال به اینترنت هم هک می‌شوید

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۳۶۳۴۴

به گزارش جام جم آنلاین، با گذشت زمان، پیشرفت فناوری به قدری سریع شده که گاهی اوقات نگران کننده می‌شود.

هر روز که می‌گذرد صفحه‌ای از فناوری‌های قدیمی را ورق می‌زنیم و اختراع جدیدی جایگزین آن‌ها می‌شود و شاید خطرناک‌ترین و مهم‌ترین پیشرفت‌هایی که ما در این مورد می‌شنویم، پیشرفت‌های مربوط به حفاظت و امنیت سایبری باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا می‌توانید تصور کنید که هک دستگاه‌ها بدون اتصال آن‌ها به اینترنت که تنها راه آن، دسترسی فیزیکی به دستگاه بود امروزه بدون نیاز به دسترسی فیزیکی امکان پذیر شده است و امکان جاسوسی و حتی سرقت اطلاعات از دستگاه‌هایی که به اینترنت متصل نیستند، وجود دارد؟

کامپیوتر‌های ایزوله چیست؟

اصطلاح Air Gapping یک اقدام امنیتی شبکه است که برای اطمینان از اینکه یک شبکه کامپیوتری ایمن کاملاً از سایر شبکه‌ های ناامن جدا شده است، استفاده می‌شود.

بنابراین، عبارت Air-Gapped Computers به رایانه‌هایی اطلاق می‌شود که از هرگونه اتصال، چه به اینترنت و چه شبکه‌های محلی، جدا هستند و بنابراین نفوذ به این دستگاه‌ها بدون دسترسی فیزیکی به آن‌ها غیرممکن است، اما اکنون دیگر غیرممکن نیست.

هک کامپیوتر‌های ایزوله از طریق اولتراسوند یا امواج فراصوت

فناوری MOSQUITO که توسط دانشمندان معرفی شده است، یک فناوری برای تبادل داده‌ها بین رایانه‌های ایزوله واقع در یک اتاق از طریق اولتراسوند یا امواج فراصوت است.

نحوه عملکرد این فناوری بسیار خاص است؛ به گونه‌ای که برعکس دیگر بلندگو‌ها اعم از بلندگو‌های بزرگ، هدفون‌ها یا هندزفری‌ها عمل می‌کند و با بهره‌برداری از ویژگی یک تراشه صوتی خاص آن را به ابزاری برای استراق السمع تبدیل می‌کند.

اکثر انواع هدفون‌ها ممکن است به امواج صوتی در محدوده «۱۸ کیلوهرتز تا ۲۴ کیلوهرتز» پاسخ دهند و بنابراین ماهیت کار آن را می‌توان از یک تقویت کننده یا دستگاه خروجی صدا به یک میکروفون معکوس کرد.

این فناوری می‌تواند حتی اگر هدفون دارای میکروفون نباشد یا حتی در صورت غیرفعال بودن، از آن استفاده کند.

هدفون‌های مختلف نیز می‌توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و این فناوری نسبت به دو فناوری قبلی قوی‌تر است، زیرا می‌توان از آن برای انتقال داده با سرعت ۱۰-۱۶۶ بیت در ثانیه در فاصله ۹ متری بین این دو دستگاه و در فاصله ۳ متری در صورت ارتباط بین دو هدفون بدون ابزار میکروفون استفاده کرد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: شبکه های ناامن امنیت سایبری سرقت اطلاعات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۳۶۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت تیک‌تاک به «شکاف اینترنت» سرعت می‌بخشد

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از فایننشال تایمز، به تازگی لایحه‌ای درباره محدودیت تیک‌تاک در آمریکا به تصویب رسیده است. بر اساس این لایحه، شرکت چینی «بایت دنس» مالک شبکه اجتماعی تیک‌تاک تا اوایل سال ۲۰۲۵ فرصت دارد این برنامه ویدئویی را به یک شرکت آمریکایی بفروشد، در غیر این صورت با ممنوعیت فروشگاه‌های برنامه و ارائه‌دهندگان اینترنت مواجه خواهد شد.

این مصوبه به تهدیدات ناشی از «برنامه‌های کنترل‌شده توسط دشمن خارجی» اشاره می‌کند. به نوشته فایننشال تایمز، سیاستمداران آمریکایی نگران تأثیری هستند که پکن می‌تواند بر محتوای داده‌های کاربران «تیک‌تاک» اعمال کند.  فروش برنامه ها و شبکه های اجتماعی پیش از این هم سابقه داشته است. مثلا چهار سال پیش، شرکت چینی Kunlun Tech برنامه دوستیابی‌اش را به دلیل نگرانی قانونگذاران آمریکایی از امنیت داده‌های کاربران به San Vicente Acquisition فروخت. با این حال، این فروش کمتر از یک میلیارد دلار قیمت داشت و این در حالی است که تیک‌تاک بسیار بزرگتر است. درآمد آمریکا از این شبکه اجتماعی در سال گذشته به ۱۶ میلیارد دلار رسید.   به نظر می‌رسد هیچ پیشنهادی در این مقیاس وجود نداشته باشد. گزارش‌ها حاکی از آن است که برخلاف متا، تیک‌تاک زیان‌دِه است.   یا در مثال‌های دیگر، روسیه در سال ۲۰۱۶ دسترسی به «لینکدین» را به دلیل خودداری از ذخیره اطلاعات کاربران روسی در این کشور مسدود کرد. یا در سال ۲۰۲۰، هند تیک‌تاک را برای حفظ حریم خصوصی و نگرانی‌های امنیتی ممنوع کرد. امسال هم چین واتس‌اپ را به همین دلیل ممنوع کرد.    تیک‌تاک در تلاش برای متقاعدکردن مقامات واشنگتن درباره این شبکه اجتماعی تاکنون از دو مدیر اجرایی استفاده کرده است. اولین مدیر، «کوین مایر» بود که تنها چند ماه دوام آورد، اما جانشین او یعنی «شو زی چو» سه سال است که در جایگاهش مانده است.   اما ناکامی «چو» در متقاعد کردن قانونگذاران آمریکایی مبنی بر اینکه تیک‌تاک یک تهدید امنیتی نیست، می‌تواند برای حضور او در سِمتش محدودیت زمانی ایجاد کند. این ناکامی همچنین می‌تواند باعث ممنوعیت برنامه‌های دیگر شود.   تیک‌تاک تاکید کرده که در حال برنامه‌ریزی برای مبارزه قانونی با مصوبه قانونگذاران آمریکایی است. ممنوعیت تیک‌تاک قطعا باعث ناراحتی ۱۷۰ میلیون کاربر آمریکایی این برنامه می‌شود، اما این ممنوعیت به صورت یک‌باره نخواهد بود.    فایننشال در پایان نوشت، با این اتفاقات، اینترنت جهانی بیش از پیش دچار شکاف و گسستگی خواهد شد.

دیگر خبرها

  • توسعه 6G در ژاپن با سرعتی ۵۰۰ برابر نسل پنجم!
  • برقراری نخستین ارتباط بلوتوثی با فضا/ مقرون به‌صرفه و کارآمد
  • ارتباط بلوتوثی شبکه هابل با یک ماهواره برای اولین بار
  • ممنوعیت تیک‌تاک به «شکاف اینترنت» سرعت می‌بخشد
  • اتصال فاضلاب در بندرعباس به تصفیه خانه افزایش می‌یابد
  • شبکه هابل برای اولین بار با یک ماهواره ارتباط بلوتوثی برقرار می‌کند
  • ژاپن بر روی اینترنت نسل۶، ۵۰۰برابر سریع‌تر از نسل۵ کار می‌کند!
  • خیز ژاپن برای اینترنت نسل ۶، ۵۰۰ برابر سریع‌تر از نسل ۵!
  • آموزش و نحوه فعال‌سازی تماس تصویری بدون نیاز به اینترنت (ViLTE)
  • امکان تماس تصویری بدون اینترنت (ViLTE) فراهم شد (جزئیات)