Web Analytics Made Easy - Statcounter

ترکیه هدف از عملیات در شمال عراق را مبارزه با پ ک ک اعلام کرده اما حالا مشخص شده پشت پرده حملات برای احداث خط لوله نفت و گاز از اقلیم کردستان به ترکیه و سپس رسیدن انرژی رایگان به دست صهیونیست ها است.

به گزارش قدس آنلاین، ارتش ترکیه از اواخر فروردین ماه امسال عملیاتی را با نام «قفل پنجه» در شمال عراق (اقلیم کردستان) آغاز کرده و در روزهای گذشته مناطق مختلف را در استان دهوک هدف حملات سنگین قرار داده  است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حملات نیروی هوایی و زمینی ارتش ترکیه در شمال استان دهوک در مناطق «متینا، زاپ، اواشین و...» در جریان است و به گفته نیروهای پیشمرگه کُرد منجر به تخلیه دهها روستا و آواره شدن تعدادی زیادی از ساکنان مناطق مرزی شده است.

ترکیه در جریان عملیات هایی که در سال های اخیر به بهانه مبارزه با تروریست ها و ناامنی مناطق مرزی انجام داده، بخش های وسیعی از شمال غرب، شمال و شمال شرق استان دهوک از جمله «زاخو وسوران و...» را به اشغال درآورده است.

اگر چه آنکارا به مانند گذشته هدف از انجام این عملیات را مبارزه با گروهک های تروریستی و تامین امنیت مناطق مرزی عنوان کرده اما اطلاعات به دست آمده نشان می دهد در پشت پرده، موضوعات دیگری مطرح و در حال پیگیری است.

خبرها حاکیست، پیشتر آنکارا و اقلیم کردستان بر سر انجام عملیات در شمال عراق به تفاهم رسیده بودند و در سفر مسرور بارزانی (نخست وزیر اقلیم کردستان) به ترکیه و دیدار با اردوغان بر سر این موضوع توافق نهایی شد. (قابل ذکر است حملات ارتش ترکیه سه روز پس از نشست مشترک اردوغان و بارزانی آغاز شد)

گفته شده یکی از نتایج و خروجی جلسه بارزانی و اردوغان باز کردن راه برای تسلط ارتش ترکیه بر بخش های وسیعی از استان دهوک به ویژه مناطق مرزی بوده تا مقدمات برای رسیدن به هدف اصلی در این محور مهیا و فراهم شود.

براساس اطلاعات به دست آمده، هدف اصلی دو طرف، احداث مسیر انتقال انرژی است و مقرر شده پس از تکمیل عملیات آنکارا در شمال عراق، خط لوله نفت و گاز از اقلیم کردستان به سمت ترکیه کشیده شود؛ این پروژه به صورت مستقیم توسط ترکیه و اقلیم تکمیل می شود و همین مسئله باعث می شود دولت مرکزی عراق از جزئیات این طرح (میزان انتقال نفت و گاز) اطلاعاتی نداشته باشد و از درآمدها محروم شود.

به گفته منابع میدانی، خط لوله نفت و گاز پس از رسیدن به ترکیه در نهایت به دو شاخه تبدیل می شود و از یک مسیر به اروپا منتقل می شود و از مسیری دیگر در اختیار صهیونیست ها در سرزمین های اشغالی قرار خواهد گرفت.

آنکارا که این روزها در نتیجه نوسانات و نابسامانی اقتصادی تحت فشار سنگین است و برای خروج از بحران به شدت به مشوق های مالی نیاز دارد با این خط لوله به انرژی ارزان و تقریبا رایگان دست می یابد تا بخشی از مشکلاتش حل شود.  

عوامل پشت پرده این طرح با انتقال این خط لوله به قاره سبز در تلاش هستد تا حدودی از نگرانی های سران اروپا بکاهند و بخشی از نیازهای آنان را مرتفع کنند چرا که در میانه جنگ روسیه و اوکراین با تهدید قطع گاز از سوی مسکو مواجه شده اند.

شماری از سران اقلیم کردستان عراق (خاندان بارزانی) که سابق طولانی در غارت ثروت های ملی عراق دارند (چپاول چند ساله منابع نفتی و فروش تقریبا رایگان به صهیونیست ها در بحبوحه درگیری بغداد با داعش فقط یک نمونه به شمار می آید) با اجرای این طرح باز هم به مانند گذشته به ثروت های افسانه ای دست پیدا می کنند و در مقابل دولت عراق هیچ سهمی از این خط لوله نخواهد داشت.

با احداث این خط لوله، جماعت بارزانی هم قدرتمندتر خواهند شد و می توانند مسئله انتقال نفت و گاز را به یک اهرم فشار و ابزار باجگیری سیاسی علیه بغداد تبدیل و در آینده شرط بهره مند شدن دولت مرکزی از عواید این خط لوله را به جدایی اقلیم کردستان از خاک عراق گره بزنند و در این مسیر بر روی کمک صهیونیست ها حساب خواهند کرد.

اما باید توجه داشت سود اصلی و کلان از احداث خط لوله نفت و گاز نصیب رژیم صهیونیستی می شود چرا که نفت و گاز را بسیار بسیار ارزان و رایگان به دست می آورد و این توافق صهیونیست ها را هر روز از منابع انرژی بی نیاز تر می کند.

طرح انتقال انرژی که با صحنه گردانی ترکیه قرار است اجرایی شود از یک سو تلاش همه جانبه اردوغان را برای اعتماد زایی و به دست آوردن دل صهیونیست ها نشان می دهد و همچنین اثبات می کند روابط مستحکمی میان اقلیم کردستان (خاندان بارزانی) و رژیم صهیونیستی برقرار است.

منبع: مشرق

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: عملیات نظامی عراق ترکیه خط لوله نفت و گاز اقلیم کردستان شمال عراق صهیونیست ها خط لوله مناطق مرزی استان دهوک ارتش ترکیه پشت پرده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۳۶۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشوارترین عملیات نظامی در دوران جنگ با عراق /کدام فرمانده سپاه به در روز اول به شهادت رسید؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سایت مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به مناسبت سالروز انجام عملیات بیت‌المقدس در دهم اردیبهشت سال ۱۳۶۱، در گزارشی به بازنشر وقایع این عملیات پرداخت.

بنابر روایت ایرنا، پس از حدود ۲۰ روز تلاش پیگیر برای اجرای عملیات آزادسازی منطقه غرب رودخانه کارون و خرمشهر، فرماندهان ارشد سپاه و ارتش در قرارگاه مرکزی کربلا حضور دارند.

آیت‌الله مشکینی امام‌جمعه قم، آیت‌الله محمد صدوقی امام‌جمعه یزد و فخرالدین حجازی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی نیز با هدف تقویت روحیه رزمندگان، به جمع فرماندهان قرارگاه کربلا پیوسته‌اند. خبرنگاران هم آمده‌اند تا وقایع عملیات را از مرکز فرماندهی آن گزارش کنند.

رزمندگان سه قرارگاه عملیاتی قدس، فتح و نصر که از غروب روز گذشته به‌طرف خطوط تعیین‌شده برای آغاز عملیات عزیمت کرده بودند، با استقرار در مواضع پیش‌بینی‌شده، به انتظار نشسته بودند تا فرمان حمله صادر شود.

پس از اعلام آمادگی اغلب یگان‌ها برای درگیر شدن با دشمن و نیز تلاوت آیاتی از سوره مبارکه فتح در مرکز فرماندهی، فرمان عملیات بیت‌المقدس در ساعت ۰: ۳۰ بامداد روز دهم اردیبهشت ۱۳۶۱ با اعلام رمز بسم‌الله القاصم الجبارین، یا علی بن ابیطالب (ع)، از سوی فرماندهی مشترک قرارگاه کربلا (محسن رضایی و سرهنگ علی صیاد شیرازی) به فرماندهان سپاهی و ارتشی قرارگاه‌های عملیاتی قدس، فتح و نصر ابلاغ شد.

در خصوص علت این نام‌گذاری (بیت‌المقدس)، محسن رضایی فرمانده کل سپاه پاسداران، در ساعت ۲ و ۱۵ دقیقه بامداد (دهم اردیبهشت سال ۱۳۶۱) در قرارگاه کربلا در یک پیام رادیویی گفت: علت نام‌گذاری عملیات این بوده که به تمام دنیا فلسفه و خط‌مشی آینده خودمان را بعدازاین عملیات اعلام کنیم که راه ما به‌سوی بیت‌المقدس است.

صدام و صدامیان تبلیغات خواهند کرد که این‌ها قصد تجاوز دارند. اما با اسم‌گذاری عملیاتمان ثابت کردیم که به‌هیچ‌وجه قصد تجاوز به هیچ کشوری را نداریم و قصد ما راندن اجنبی‌ها و مزدورانی است که وارد خاک کشورمان شده‌اند و هدف اساسی ما هم درنهایت بیت‌المقدس و آزادی خانه خداست که باید این خانه را از لوث صهیونیست‌های بین‌الملل و امپریالیست‌های جهان خوار آزاد بکنیم.

اما پس از صدور حمله، رزمندگان بسیجی، سپاهی و ارتشی که از قبل در نقطه رهایی به انتظار نشسته بودند، حرکت خود را در سکوت و تاریکی شب به سمت مواضع دشمن آغاز کردند.

در نتیجه عملکرد سه قرارگاه عملیاتی در اولین روز عملیات، فقط قرارگاه فتح موفق شد تقریباً به همه اهداف خود دست یابد و منطقه حدفاصل کارون (رحمانی تا دارخوین) و جاده اهواز - خرمشهر (از کیلومتر ۷۰ تا ۸۸) را به‌عنوان سرپل تصرف کرده، خط پدافندی خود را در شانه شرقی جاده برقرار کند و تا ساعت ۵ بعدازظهر، ۱۰۰۲ نفر را نیز به اسارت بگیرد.

قرارگاه نصر اگرچه توانست منطقه حدفاصل کارون (دارخوین تا نزدیکی سلیمانیه) تا قسمتی از جاده در محدوده ایستگاه ۱۰۰ (گرمدشت) را به‌عنوان سرپل تصرف و بخشی از قوای زرهی لشکر ۳ عراق را منهدم کند، لیکن از ادامه عملیات تا نهر عرایض بازماند. نیروهای این قرارگاه تا ساعت ۵ بعدازظهر، توانستند ۱۵۹۲ نفر را به اسارت در آورند.

شهادت محسن وزوایی در اولین روز

در این روز محسن وزوایی از فرماندهان محور عملیاتی تیپ ۲۷ محمد رسول‌الله (ص) قرارگاه نصر به همراه تنی چند از همرزمانش به شهادت رسید. احمد متوسلیان فرمانده تیپ ۲۷ محمد رسول‌الله (ص)، در خصوص این حادثه گفت: وقتی این مواضع تانک دشمن در شرق جاده سقوط کرد، نیروها را برای عبور به‌طرف جنوب حرکت دادیم، یعنی طوری بود که این قسمت را به‌صورت پیاده بیاوریم که اولاً ماشین نداشتیم، درثانی می‌خواستیم تأمین باشد که بیاوریم و فکر کردیم که اینجا مواضع دشمن در جنوب شرقی گرمدشت سقوط کرده؛ یعنی نیرویی از دشمن در سر راه ما نیست. ما فکر کردیم که در اینجا خودی است؛ هم از پشت می‌خوردیم و هم از طرفین...برادر وزوایی و برادر شعف، مسئول گردان میثم را شهید دادیم، به‌اضافه ۷۰ نفر. حدود ساعت ۱۰ صبح بود.

قرارگاه قدس هم باوجودآنکه فقط سه سرپل کوچک را در جنوب کرخه کور به دست آورده بود، موفق شد با درگیر نگه‌داشتن لشکر ۵ مکانیزه و لشکر ۶ زرهی عراق، از یاری‌رساندن آن‌ها به جبهه نبرد علیه قرارگاه‌های فتح و نصر جلوگیری کند. همچنین تا ساعت ۵ بعدازظهر ۲۸۰ عراقی به اسارت نیروهای این قرارگاه درآمدند.

بدین ترتیب قرارگاه مرکزی کربلا در اطلاعیه شماره ۳ خود نتایج عملیات تا عصر (دهم اردیبهشت سال ۱۳۶۱) را چنین برشمرد: هزاران کشته و زخمی؛ تخلیه ۳۲۰۵ اسیر به پشت جبهه؛ آزادسازی ۸۰۰ کیلومتر از خاک ایران؛ انهدام صدها تانک و نفربر و خودرو؛ به غنیمت درآوردن تعداد زیادی تانک، نفربر و خودرو؛ ساقط کردن ۶ هواپیما.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901113

دیگر خبرها

  • عملیات جدید مقاومت اسلامی لبنان علیه مواضع صهیونیست‌ها
  • دشوارترین عملیات نظامی در دوران جنگ با عراق /کدام فرمانده سپاه به در روز اول به شهادت رسید؟
  • تولید میدان گازی بزرگ عراق پس از حمله پهپادی متوقف شد
  • حمله توپخانه‌ای حزب‌الله به پایگاه نظامیان صهیونیست در «کفرشوبا»
  • ترکیه: ۱۵ تروریست در شمال عراق از پای درآمدند
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • نیروهای ارتش ترکیه مورد حمله عناصر «پ.ک.ک» قرار گرفتند
  • سرنگونی پهپاد ۳۰ میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن/ حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق/ تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید/شلیک دو موشک در سواحل یمن به یک کشتی
  • کریدور عراق-اردوغان- اروپا / چالش‌های فنی و زیرساختی
  • سرنگونی پهپاد 30 میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن/ حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق/ تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید/شلیک ۲ موشک در سواحل یمن به یک کشتی