Web Analytics Made Easy - Statcounter

کم فروشی، استفاده بیش از حد از نمک و گاها جوش شیرین و مواردی از این قبیل که برای استفاده کم تر از آرد و فروش آن رخ می داد قرار است با آزادسازی یارانه صنف و صنعت مدیریت شود.

 

با افزایش قیمت جهانی غلات و ممنوعیت صادرات گندم قزاقستان در پی جنگ روسیه و اوکراین، سیاست آزادسازی یارانه صنف و صنعت در راستای حفظ منافع ملی و ذخایر استراتژیک از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که بواسطه تفاوت فاحش قیمت آرد داخل با بازارهای جهانی و سوء استفاده افراد شاهد قاچاق و هدر رفت این محصول بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی سال های اخیر بواسطه شرایط خشکسالی و تامین بخشی از گندم مورد نیاز از طریق واردات، مقادیر قابل توجهی ارز از کشور خارج می شد امسال بواسطه وضعیت بازار جهانی، شرایط تامین با مشکلاتی روبروست که اتخاذ سیاست اخیر مسئولان می تواند تا حدی بواسطه کاهش مصرف و واقعی شدن نیاز کشور راهگشای این مشکلات باشد.

این پایان ماجرا نیست چرا که با حذف یارانه صنف و صنعت صنایع واقعی به تولید ادامه می دهند و صنایعی که تنها بواسطه رانت و فساد به تولید ادامه می دادند، از چرخه خارج می شوند که در نهایت با استمرار صنایع واقعی به تولید شاهد ارتقای کیفیت آرد تولیدی هستیم.

آقای عالمی رئیس اسبق اتاق اصناف کشاورزی ایران می گوید: با واقعی شدن قیمت، تولیدکننده و مصرف کننده به کیفیت اهمیت بیشتری می دهد، اما در کل هر روشی که برای حفظ سفره مردم و امنیت غذایی بکار گرفته می شود باید کمترین اسیب هزینه ای برای مردم را داشته باشد.

عالمی گفت: پرداخت یارانه نقدی راه حل مناسبی نیست چرا که شاهد تورم و اثر نامطلوب دیگر کالاها هستیم، بدین منظور باید راه حل مناسبی اتخاذ شود تا نگرانی مردم هم مرتفع شود. 

به گفته رئیس اسبق اتاق اصناف کشاورزی ایران، با پرداخت یارانه به بخش صنف و صنعت، بخشی از سرمایه های ملی بواسطه صادرات بیسکویت، شیرینی و شکلات از کشور خارج می شود یا بواسطه تفاوت ۱۳ تا ۱۴ برابری قیمت آرد با آن سوی مرزها مورد سو استفاده قرار می گیرد که حدف یارانه در راستای حفظ منافع ملی از اهمیت بالایی برخوردار است.

مصرف ۸۵ درصد ارد تولیدی در واحدهای خبازی

آقای محمد حسن جلالی مدیرکل هماهنگی و نظارت بر امور آرد و نان گفت: با توجه به تخصیص یارانه به بخش صنف و صنعت و صادرات شیرینی و شکلات، یارانه به کشورهای خارجی داده می شود که هدفمندکردن یارانه در جلوگیری از هدر رفت یارانه و قاچاق تاثیر بسزایی دارد.

به گفته وی، با افزایش قیمت جهانی غلات ناشی از جنگ روسیه و اوکراین نیاز بود که تغییراتی در یارانه بخش صنف و صنعت ایجاد شود.

جلالی می گوید: با وجود آنکه ۸۰ تا ۸۵ درصد گندم تولیدی مورد نیاز مصرف خبازی است؛ لذا برنامه ریزی مناسبی باید صورت گیرد تا مشکلی برای تامین آرد خبازی ایجاد نشود.

با توجه به تخلفات عرضه آرد دولتی با نرخ آزاد در بازار، بازرگانی دولتی با تدوین شیوه نامه های بازرسی و نظارت، نحوه برخورد و بازدید از واحدهای خبازی به منظور میزان مصرف واقعی نانوایی ها را در دستور کار خود قرار داده است چرا که میزان مصرف برخی نانوایی ها واقعی نیست که با تدوین این شیوه نامه علاوه بر جلوگیری از هدر رفت و قاچاق، ارد تولیدی بهینه مورد استفاده قرار می گیرد.

مدیرکل هماهنگی و نظارت بر امور آرد و نان گفت: با حذف یارانه صنف و صنعت، میزان تولید و مصرف واقعی می شود، هر چند تا قبل به سبب تخصیص یارانه گندم خریداری می شد که بخشی از آن مورد سو استفاده قرار می گرفت.

 به گفته وی، حذف یارانه صنف و صنعت در بحث کیفیت آرد تاثیر گذار است، اما پس از آزمایش و بررسی کیفیت می توان اطهار نظر کرد که به سبب آنکه این طرح تازه ایجاد شده نتایج آزمایشگاهی نداریم.

مصرف صنف و صنعت واقعی می شود

آقای عطااله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: سالانه ۲ میلیون تن گندم در اختیار صنف و صنعت قرار می گرفت که به اعتقاد بنده حداکثر نیاز سالانه این صنعت یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن است که این امر‌بیانگر هدر رفت ۵۰۰ هزار تن آرد به سبب پرداخت یارانه است.

به گفته وی، پایین بودن قیمت آرد و گندم و محصولات فرآوری منجر به هدر رفت محصول تولیدی می شود که حال با واقعی شدن قیمت آرد صنف و صنعت از ضایعات جلوگیری می شود.

در شورای قیمت گذاری پیشنهاداتی در خصوص آزادسازی و حذف یارانه بخش خبازی هم داده شده است چرا که اگر تفاوت قیمتی بین آرد آزاد و دولتی وجود نداشته باشد، قاچاق معنا ندارد.

هاشمی می گوید: با واقعی شدن قیمت صنف و صنعت این اطمینان را می دهیم که سال آینده گندم مورد نیاز برای بخش خبازی و صنف و صنعت کاهش می یابد چرا که تولیدکنندگان با اعمال دقت بیشتر، ضایعات را به حداقل می رسانند.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: با حذف یارانه صنف و صنعت و ایجاد رقابت در بین تولیدکنندگان، کیفیت افزایش می یابد چرا که تنها کارخانجات واقعی میتوانند به امر تولید ادامه دهند.

کیفیت آرد با حذف رانت افزایش می یابد

آقای محمد جواد کرمی رئیس اتحادیه نان های حجیم و نیمه حجیم‌ صنعتی گفت: در فضای ۲ نرخی یا چند نرخی بودن آرد و گندم مشکلات زیادی از قبیل قاچاق، هدر رفت و اسراف را شاهد هستیم که با هدفمندی یارانه و پرداخت پول به مردم، تولید شرایط بهتری خواهد داشت.

به گفته وی، زمانیکه گندم با نرخ واحد در اختیار تولیدکنندگان نان های صنعتی و سایر صنابع ماکارانی و قنادی قرار گیرد، بی تردید کیفیت بواسطه حذف رانت افزایش می یابد.

کرمی می گوید: یارانه نان سنتی، صنعتی و حجیم هر چه سریع تر باید پرداخت شود تا مردم نگرانی بابت تامین نان نداشته باشند.

رئیس اتحادیه نان های حجیم و نیمه حجیم صنعتی گفت: وقتی تفاوتی بین قیمت آرد دولتی با آزاد نباشد، خبری از رانت و فساد و قاچاق نیست.

با حذف یارانه آرد صنف و صنعت جراحی بزرگ در اقتصاد ایجاد شده است که این موضوع در کاهش واردات، جلوگیری از قاچاق و هدر رفت و ارتقای کیفیت تاثیر بسزایی دارد، هر چند بواسطه تغییر قیمت ها مردم نسبت به این موضوع انتقاداتی دارند که امیدواریم هر چه سریع تر یارانه به مردم پرداخت شود تا با خیال راحت نان مورد نیاز را خریداری کنند.

گزارش از آزاده محبی

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: حذف یارانه مورد نیاز واقعی شدن قیمت آرد هدر رفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۳۶۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور

سید علی مرتضوی کارشناس انرژی در رابطه با خسارت سنگین خودروسازی انحصاری به صنعت انرژی کشور و تحمیل ناترازی انرژی بر کشور اظهار کرد: آمارهای ارائه شده از سوی ستاد نوسازی سازمان حمل و نقل کشور، تصویری تلخ از وضعیت خودروسازی ایران ترسیم می کند. با تردد بیش از 35 میلیون خودرو، توجه به اینکه 37 درصد از این خودروها در گروه فرسوده قرار می گیرند، نگران کننده است. این خودروهای فرسوده نه تنها به دلیل افزایش آلاینده ها برای محیط زیست مضر هستند، بلکه به میزان قابل توجهی در مصرف سوخت نیز کمک می کنند. ارقام سرسام آور مصرف روزانه 46 میلیون لیتر بنزین و 17.5 میلیون لیتر گازوئیل توسط خودروهای فرسوده نیاز مبرم به مداخله در صنعت خودروسازی کشور را نشان می دهد.

وی گفت: پیامدهای این مصرف ناپایدار وخیم است. خسارات وارده به صنعت خودروسازی کشور صرفاً از استفاده از خودروهای فرسوده بالغ بر 9 میلیارد دلار است. این یک بار اقتصادی قابل توجه است که کشور نمی تواند از آن چشم پوشی کند. علاوه بر این، کیفیت پایین تولید خودرو در ایران با افزایش مصرف بنزین، بسیار فراتر از سطح مورد انتظار مرتبط است. با پیش بینی مصرف 60 میلیون لیتری در روز، واقعیت کنونی بیش از 130 میلیون لیتر در روز نشان دهنده مشکلی جدی است که نیاز به رسیدگی فوری دارد.

وی ادامه داد: همچنین کیفیت نامناسب تولید خودروهای داخلی پیامدهای گسترده ای فراتر از مصرف سوخت دارد. همچنین به مشکلات کمبود انرژی کمک کرده و واردات بنزین به میزان 4 میلیارد دلار در سال آینده را ضروری کرده است. این موضوع نه تنها بودجه کشور را تحت فشار قرار می دهد، بلکه سیاست ها و عملکردهای نادرست در صنعت خودروسازی داخلی را نیز برجسته می کند.

 کمبود بنزین در سال های آینده تهدیدی جدی برای اقتصاد 

وی گفت: بازار انحصاری در صنعت خودروی ایران نقش بسزایی در تشدید این مسائل داشته و فضای غیررقابتی ایجاد کرده است که باعث شده تا محصولات زیر مجموعه بر بازار مسلط شوند. پیامدهای این وضعیت فراتر از ضررهای اقتصادی است. کمبود انرژی و افزایش واردات بنزین، پیشرفت کشور را به خطر می اندازد و درآمد نفتی آن را تضعیف می کند. پتانسیل کمبود بنزین در سال های آینده تهدیدی جدی برای اقتصاد ایران و ثبات کلی آن است. نیاز به اصلاحات فوری در صنعت خودرو را نمی توان نادیده گرفت، زیرا عدم رسیدگی به این مسائل پیامدهای گسترده ای برای کل کشور خواهد داشت.

این کارشناس انرژی به لزوم تنوع بخشیدن به سبد سوختی اشاره کرد و گفت: برای رسیدگی موثر به این چالش ها، یک رویکرد چند وجهی مورد نیاز است. اولاً، باید تلاشی هماهنگ برای جایگزینی خودروهای فرسوده با مدل‌های استاندارد و کم‌مصرف‌تر صورت گیرد. این نه تنها مصرف سوخت را کاهش می دهد، بلکه باعث صرفه جویی قابل توجهی در روز می شود. علاوه بر این، باید با تمرکز بر سوخت های جایگزین مانند CNG یا گاز مایع (LPG) به عنوان جایگزین بنزین، می توان وابستگی به بنزین سنتی را کاهش داد و استفاده از منابع انرژی پاک تر و پایدارتر را ترویج کرد. انتقال به سمت خودروهای دوگانه سوز که از CNG یا LPG در کنار بنزین سنتی استفاده می کنند، می تواند به طور قابل توجهی مصرف سوخت کلی وسایل نقلیه را کاهش دهد و به ترکیب انرژی متعادل تر در بخش حمل و نقل کمک کند.

مصرف بنزین کشور به 130 میلیون لیتر در روز رسیده است

وی گفت: وضعیت صنعت خودروی ایران چالش مهمی است که نیاز به اقدام فوری دارد. مصرف ناپایدار سوخت در کنار کیفیت پایین تولید خودروهای داخلی، پیامدهای گسترده ای دارد که نمی توان آن را نادیده گرفت. کیفیت پایین تولید خودروهای ایران، سبب افزایش مصرف بنزین شده است به نحوی که باید مصرف کشور حدود ۶۰ میلیون لیتر در روز باشد ولی متاسفانه به دلیل کیفیت پایین خودروها به بیش از ۱۳۰ میلیون لیتر در روز رسیده است که این موضوع نیز خسارت بزرگی دیگری بر کشور زده است.

وی افزود: تعمیم مشکلات بی کیفیتی و بازار انحصاری در صنعت خودروی ایران، به ناترازی انرژی و در نتیجه واردات بنزین به میزان ۴ میلیارد دلار در سال آتی، سبب کسری بودجه دولت نیز شده است و مقصر اصلی این وضعیت صنعت انحصاری و غیررقابتی خودروسازی داخلی است که باید سریعا در این روند اصلاح شود وگرنه ناترازی بنزین در طی سال‌های آتی و تشدید واردات بنزین، کل درآمد نفتی کشور را نابود خواهد کرد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • خرید بیش از ۵۶۰ هزار تن گندم در خوزستان
  • قیمت گوشی poco x۵ pro ۵g + بررسی و مشخصات گوشی شیائومی poco x۵ pro (۸ اردیبهشت)
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است
  • رفع نگرانی کشاورزان با مصرف کود یارانه ای
  • قیمت گوشی آیفون ۱۳ (۸ اردیبهشت) + بررسی و مشخصات iPhone ۱۳
  • تخصیص یارانه دارو به خوبی انجام نمی شود / تلاش دولت برای تثبیت قیمت نان در 1403 با سه برابر کردن یارانه
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود