Web Analytics Made Easy - Statcounter

با پیشرفت‌های اخیر در زمینه‌ی فناوری و فرهنگ چیز‌های زیادی در دنیا دستخوش تغییر شده است. به همین دلیل، اگر به سراغ تاریخ برویم ممکن است کمی متعجب و گیج شویم، از باور‌های غلطی که مردم در گذشته داشتند، نحوه‌ی مواجهه‌ی آن‌ها با وسایل مفیدی که امروزه از آن‌ها برخورداریم و چیز‌هایی که قدمت شان بیشتر از تصور ما است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱- آدم‌ها فکر می‌کردند روی درخت بره رشد می‌کند

در دوران قرون وسطی اروپایی‌ها فکر می‌کردند گیاهی در آسیای مرکزی هست که از آن نوعی بره‌ی گیاهی می‌روید. این باور به این دلیل شکل گرفته بود که آن‌ها نمی‌دانستند پنبه‌ای که به سرزمین آن‌ها می‌رسید چطور به وجود می‌آید.

اروپایی‌ها تصور می‌کردند پنبه نوعی پشم لطیف است که از نوعی بره‌ی گیاهی به دست می‌آید. خنده دار آنکه بحث‌هایی هم در اینباره وجود داشت که در اینصورت این بره را باید موجود زنده به حساب آورد یا میوه، که در نهایت آن را از هر گروه دانسته بودند.

این باور غلط ۱۰ قرنی پابرجا بود و آدم‌ها حتی گیاهانی را به شکل آن گیاه اسرارآمیز درمی آوردند تا خاطر امپراتورانی که می‌خواستند این گیاه را ببینند مکدر نشود.

۲- اروپایی‌های دوران قرون وسطی اعتقاد داشتند یک لمس اعضای خاندان سلطنتی می‌تواند آن‌ها را شفا دهد

این مسأله مربوط به دورانی است که مردم به قدرت الهی اعضای خاندان‌های سلطنتی اعتقاد داشتند، بنابراین این باور از اینجا سرچشمه می‌گیرد.

در دوران قرون وسطی سنتی در انگلیس و فرانسه رواج داشت؛ اعضای خاندان‌های سلطنتی دستی به رعایای خود که به خنازیر مبتلا شده بودند می‌کشیدند و به همین خاطر، مردم فکر می‌کردند با این کار شفا پیدا می‌کنند.

نکته‌ی جالب درباره‌ی این موضوع آن است که این بیماری در اغلب موارد کشنده نبود و خود به خود درمان می‌شد. همین امر این تصور غلط را به وجود آورده بود که بیماری به دست پادشاه درمان شده بود.

۳- معدنچیان انگلیسی با خود قناری به داخل معدن‌های ذغال سنگ می‌بردند و حتی روشی هم برای احیای پرنده‌ها داشتند

در قرن دوازدهم، معدنچیان رسم داشتند به همراه خود قناری به داخل معادن ذغال سنگ می‌بردند. دلیلش ساده بود: پرنده‌ها به گاز‌های سمی حساس ترند تا انسان ها؛ بنابراین اگر مشکلی در معدن پیش می‌آمد، معدنچیان از واکنش پرنده فوراً متوجهش می‌شدند.

با این حال، این بدان معنی نیست که پرنده حتماً در راه باخبر شدن معدنچیان از خطر تلف می‌شد. آن‌ها قناری را داخل یک وسیله می‌گذاشتند که یک مخزن اکسیژن درونش بود.

این وسیله به این شکل کار می‌کرد که وقتی وارد معدن ذغال سنگ می‌شدند در آن را باز می‌کردند و اگر پرنده علامتی حاکی از مسمومیت با گاز نشان می‌داد، معدنچیان در وسیله را می‌بستند و مخزن اکسیژن شروع به پمپاژ هوا می‌کرد و پرنده اینگونه به زندگی بازمی گشت.

۴- انگلیسی‌ها اعتقاد داشتند درخت اسپاگتی وجود دارد

این باور که قدمت خیلی زیادی هم ندارد به این خاطر به وجود نیامده بود که به مردم اطلاعات دروغین داده شده بود. در اواخر دهه‌ی ۱۹۵۰ بخش خبری شبکه بی‌بی‌سی تصمیم گرفت به مناسبت روز دروغ آوریل با مخاطبان خود شوخی کند.

اینگونه شد که آن‌ها از مردمی گفتند که درخت اسپاگتی پرورش می‌دادند. عامه‌ی مردم این شوخی را باور کردند، چون در آن زمان انگلیسی‌ها چیز زیادی درباره‌ی اسپاگتی نمی‌دانستند. این باور غلط تا پیش از دهه‌ی ۱۹۶۰، با رواج بیشتر اسپاگتی از میان رفت.

۵- مردان دوران ویکتوریایی از کلاه خود به عنوان جیب استفاده می‌کردند

در حقیقت در آن زمان کلاه تنها جنبه‌ی زیبایی نداشت. در دوران حکومت ملکه ویکتوریا در قرن نوزدهم، مردان از کلاه خود به عنوان جیب استفاده می‌کردند. حتماً می‌پرسید در آن چه می‌گذاشتند. مثلاً کاغذ یا چیز‌های کوچک دیگر.

۶- شیر بادام در اروپای قرون وسطی نه تنها وجود داشت، بلکه طرفداران زیادی هم داشت

قابل درک است اگر فکر کرده باشید شیر بادام در سال‌های اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده است. با این حال اینگونه نیست. حقیقت آن است که در اروپای قرون وسطی مردم به حدی به شیر بادام علاقه داشتند که در تقریباً همه‌ی کتاب‌های آشپزی آن زمان در فهرست مواد ضروری قرار داشت.

شیر بادام نه تنها از شیر گاو رایج‌تر بود، بلکه در دوره‌ی روزه‌ی مذهبی که مصرف همه نوع لبنیاتی قدغن است هم اجازه‌ی خوردنش را داشتند.

۷- از سس کچاپ به عنوان دارو استفاده می‌شد

اولین بار در قرن نوزدهم که سس کچاپ اختراع شد، ابتدا در دستور تهیه‌ی آن قارچ و ماهی وجود داشت، اما دکتر جان کوک بنت پیشنهاد کرد در آن از گوجه فرنگی استفاده شود و اینگونه شد که این سس به شکل امروزی اش درآمد.

با این حال، در ابتدا تصور می‌شد از سس کچاپ می‌توان برای درمان مشکلات مختلفی مثل اسهال و سوء هاضمه استفاده کرد. حتی به شکل قرص هم آن را می‌فروختند.

منبع: ایران ناز

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تاریخ جالبترین ها قرون وسطی شیر بادام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۳۷۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، در مبحث کاهش وزن، توجه به مصرف قند نکته بسیار مهمی است. بدیهی است که مصرف خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های شیرین می‌تواند تلاش‌ شما در امر کاهش وزن را بی‌ثمر کند؛ اما مسئله قابل توجه‌تر این است که شما با مراعاتِ هرچه‌تمام خوراکی‌هایی را به طور روزمره می‌خورید که در ظاهر شیرین نیستند ولی حاوی مقادیری قند پنهان هستند. تدوام در مصرف این قندها، بدون اینکه متوجه شوید، می‌تواند منجر به تجمع چربی در بدن و مانع از کاهش وزن شود.

بیشتر بخوانید: راهکارهایی برای پایین آوردن قند خون خطرات قندهای پنهان

۱. افزایش وزن: بر اساس شواهد علمی، مصرف زیاد قندهای افزوده با افزایش وزن و خطر چاقی مرتبط است. قندهای افزوده‌شده بدون تأمین مواد مغذی ضروری، منجر به دریافت کالری اضافی و درنهایت افزایش وزن و سایر مشکلات می‌شوند.

۲. افزایش قند خون: قندهای پنهان می‌توانند باعث افزایش سریع سطح قند خون و در ادامه سبب افت شدید آن شوند و هم‌چنین احساس خستگی، گرسنگی و تمایل به خوردن بیشتر غذاهای شیرین را در شما ایجاد کنند. این اثر مخرب می‌تواند متابولیسم را مختل کند و مانع کاهش وزن شود.

کدام گروه از مواد غذایی حاوی قند پنهان هستند؟

۱. موادغذایی فرآوری‌شده: بسیاری از موادغذایی فرآوری‌شده، از جمله چیپس، پفک، سس‌ها و طعم‌دهنده‌های مصنوعی حاوی قندهای افزوده‌شده برای افزایش طعم و ماندگاری هستند.

۲. لبنیات کم چرب: یکی از انواع لبنیات که دارای قند پنهان است، ماست کم‌چرب است و در هر ۲۲۶ گرم از ماست کم‌چرب، حدود ۱۷ تا ۳۳ گرم قند افزوده وجود دارد؛ که این مقدار با میزان قند موجود در یک بسته شکلات یکسان است. علاوه بر ماست، شیر کم‌چرب نیز به عنوان یک ماده غذایی حاوی قند پنهان محسوب می‌شود.

۳. نوشیدنی‌های شیرین: نوشابه‌ها، آبمیوه‌ها، نوشیدنی‌های ورزشی و حتی برخی از آب‌های طعم دار به ظاهر سالم مملو از قندهای پنهان هستند. این نوشیدنی‌های شیرین دارای کالری بالایی هستند و عملاً هیچ فایده‌ای برای سلامت ما ندارند و به طور قابل توجهی باعث افزایش وزن می‌شوند.

۴. تنقلات بسته‌بندی‌شده: گرانولابار، ماست‌های طعم‌دار و اغلب خوراکی‌های صنعتی که به عنوان تنقلات سالم به بازار عرضه می‌شوند، اغلب حاوی مقادیر زیادی قند افزوده هستند. برای کاهش آسیب‌های احتمالی، سعی کنید به دنبال جایگزین‌های سالم‌تر بدون قند افزوده باشید یا مواد غذایی کامل مانند میوه‌ها، آجیل‌ها یا میان‌وعده‌های خانگی را انتخاب کنید.

۵. غلات

عناوین «غلات کامل» یا «غنی‌شده با ویتامین‌ها و مواد معدنی» روی محصولات غلات حتماً به این معنی نیست که درون آن محصول قند افزوده وجود ندارد. سعی کنید غلاتی را انتخاب کنید که در هر وعده حاوی ۱۰ تا ۱۲ گرم یا کمتر قند هستند.

راهکارهایی برای شناسایی و حذف قندهای پنهان

۱. سعی کنید در هنگام خرید مواد غذایی، برچسب مواد تشکیل‌دهنده خوراکی‌ها را با دقت بخوانید و مواردی که حاوی قندهای پنهان مانند فروکتوز، مالتوز، دکستروز، ساکارز، گلوکز یا هر کلمه‌ای که به "-ose" ختم می‌شود را حذف کنید.

۲. روی مواد غذایی مغذی مانند میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین‌های بدون چربی و غلات کامل تمرکز کنید. اینها قندهای طبیعی را همراه با فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید برای بدن فراهم می‌کنند و به‌طور کل گزینه‌های سالم‌تری هستند که و به کاهش وزن و سلامت کلی کمک می‌کنند.

۳. آماده کردن وعده‌های غذایی در خانه به شما امکان کنترل مواد تشکیل‌دهنده غذا را می‌دهد و شما را قادر می‌سازد قندهای پنهان را کاهش دهید. به جای قندهای تصفیه‌شده از شیرین‌کننده‌های طبیعی مانند میوه‌ها، ادویه‌جات و مقدار کمی عسل یا شربت افرا استفاده کنید.

۴. فریب محصولاتی که برچسب "کم‌چرب" یا "کم‌کالری" دارند را نخورید. این محصولات در عوضِ کم‌چرب بودن ممکن است حاوی قندهای پنهان برای جبران طعمِ ازدست‌رفته باشند.

منبع: خبرآنلاین

انتهای پیام/

کد خبر: 1228662 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • رجب‌زاده: حکم کمیته انضباطی را باور نمی‌کنم
  • باور به سوددهی «دلالی» علی‌رغم حمایت فرهنگ عمومی از کار مولد
  • حال فوتبال خوب است اما باور نکنید!
  • عضو کمیته استیناف: حال فوتبال خوب است اما باور نکنید!
  • قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟
  • انگیزه پنهان آمریکا در مخالفت با تجمع‌های دانشجویی
  • سرمربی تیم ملی والیبال: هیچ قولی نمی دهم؛ باور نمی کنم سفارش شده باشم
  • به روز رسانی| پائز: حضور ستاره‌ها مهم نیست/ اگر بازیکنی به عشق برای تیم ملی باور ندارد بهتر است در تیم ملی نباشد
  • حالت تهوع بعد از ورزش چه دلایلی دارد ؟
  • شاید باور نکنید اما نوشیدن جوش شیرین این خواص را دارد!