Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-05@08:35:41 GMT

وزیر کار تکلیف حقوق کارگران را مشخص کرد

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۳۷۷۷۲

وزیر کار تکلیف حقوق کارگران را مشخص کرد

حقوق کارگران بعد از مدت‌ها قرار بود که در سال جاری افزایش یابد. افزایش حقوق کارگران هنوز اعمال نشده است. حرف و حدیث‌های زیادی بعد از اخبار افزایش حقوق کارگران درباره تاثیر آن بر افزایش تورم به وجود آمد. حالا احتمال افزایش حقوق کارگران همچنان ضعیف است. در ادامه آخرین اخبار درباره افزایش حقوق کارگران را بخوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش جام جم آنلاین حجت الله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست تعاملی با تشکل‌های کارگری، کارفرمایی و بازنشستگی به مناسبت هفته کارگر که شامگاه روز شنبه در مجموعه تلاش برگزار شد، بیان کرد: هفته کار و کارگر است. ما جلسات متعدد و زیادی با کارگران بزرگوار و عزیزانی که خودشان را خدمتگزار کارگران می‌دانند، تا کنون داشته‌ایم.

وی با اشاره به تاثیر افزایش دستمزد بر تورم ادامه داد: البته این رقم، تورم محدودی است. البته نمایندگان کارگری و کارفرمایی خودشان به این تصمیم رسیدند. ما الزامی در رابطه با این موضوع ما الزامی نکردیم و من آخرین نفری بودم که صورتجلسه را امضا کردم.

عبدالملکی عنوان کرد: من در جلسه دولت عرض کردم، این تصمیمی است که خود کارگران و کارفرمایان گرفتند. حتی اگر با این تصمیم برای کارگران رفاه ایجاد شود، یعنی رفاه ۶۰ درصد مردم ما تامین شده است و اگر این تصمیم دو تا سه درصد هم تورم ایجاد کند، ملالی نیست.

وی افزود: در یکی از جلسات هیات دولت، رئیس جمهور خودشان گفتند اثرات تورمی این تصمیم محدود است و کسی حق ندارد به بهانه این موضوع افزایش غیر قابل توجیه در قیمت‌ها بدهد.

وزیر تعاون بیان کرد: موضوعی که همیشه تاکید کردیم این است که دولت آیت الله رئیسی تاکیدش بر سه جانبه گرایی، یک تاکید فرمالیته نیست بلکه اعتقادی است.

وی یادآور شد: ما یک تفکر اقتصاد مقاومتی و یک تفکر لیبرالیستی در کشور داریم. در تفکر اقتصاد مقاومتی پنج اصل وجود دارد که یکی از آن مردمی بودن است. مردمی بودن باید یک جایی تجلی داشته باشد و به حرف نیست.

وی افزود: مهمترین و بزرگترین افتخارم این است که خود را خدمتگزار کارگران درهیات دولت می‌دانم و تمام قد در موضوعات کارگری از این قشر دفاع می‌کنم و حتی در صورت لزوم حمله می‌کنم.

وزیر تعاون گفت: در هیات دولت کسی جرات ندارد در محور کارگری صحبت کند. در گذشته این رویه وجود نداشته است. وزرای دولت عمدتا طرفدار تولید هستند و هوای کارفرماها را دارند.
وی افزود: این خیلی خوب است، اما من یک وقتی به رئیس جمهور گفتم در کل کابینه فقط یک نفر است که دغدغه صفر تا صد کارگران را دارد. به گفته عبدالملکی وزیر صمت به کارگران فکر می‌کند، اما حواسش به تولید است.

وی افزود: حقیقتا جامعه کارگری در دولت مظلوم است. بقیه اقشار، نمایندگانشان قدر هستند. معلمان و دانشگاهیان سه نماینده عضو کابینه دارند. وزیر علوم، وزیر بهداشت و معاونت علمی ریاست جمهوری، نمایندگان قشر دانشگاهی هستند.

وزیر تعاون ادامه داد:، اما جامعه کارگری به نسبت وسعتش که بیش از ۶۰ درصد جمعیت کشور ما را شامل می‌شود، آن طور که باید تیمشان در دولت پرتعداد نیست. اما من توانستم در دولت این موضوع را جا بیندازم.

وی گفت: در حال حاضر هر تصمیمی برای کارگران می‌گیرند، خیلی مراقب هستند، اما من که شخصا همیشه کارگران را دوست داشته‌ام، الگویم آقای رئیس جمهور است.

عبدالملکی بیان کرد: شخص رئیس جمهور خیلی پیگیر امورات کارگری هستند. در سفرهای خود به کارخانجات می‌روند و بازدیدهایی از این دست جزء برنامه‌های ثابتشان است. به هر ترتیب برای برنامه‌های کارگری اهمیت قائل هستند.

وی تاکید کرد: جامعه کارگری خیلی مهم است. اگر تصمیمی برای جریان کارگری وجامعه کارگری گرفته شود، حتی اگر اندکی در سطح کلان هزینه داشته باشد، سرجمع به نفع کشور است. زیرا جامعه کارگری بیش از ۶۰ درصد کشور را شامل می‌شود.

تشکل‌ها، عالیترین جلوه تحقق حضور مردم
وزیر تعاون گفت: مردمی بودن یعنی هر جایی که می‌شود امور را در اختیار مردم قرار دهیم، این کار انجام شود. عالیترین جلوه تحقق حضور مردم هم تشکل‌ها هستند.

وی ادامه داد: ما تاکید داریم که تشکل‌ها در صحنه حضور پیدا کنند. اگر بخواهیم اقتصاد مقاومتی را محقق کنیم، جریان‌های مردمی خودشان باید شرایط را به دست گیرند.

عبدالملکی بیان کرد: شورایعالی کار با اکثریت مردم رسمیت می‌یابد. از ۱۰ نفر، چهار نفر نماینده دولت و ۶ نفر نماینده مردم هستند. ما باید ملاحظات را مد نظر قرار دهیم و از تصمیم گرفته شده پشتیبانی کنیم.

وی گفت: من تا وقتی هستم از این ایده پشتیبانی می‌کنم و معتقدم هر تصمیمی مردم بگیرند، قطعا درست‌ترین تصمیم است.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: حقوق کارگران افزایش حقوق کارگران مبلغ حقوق کارگران پرداخت حقوق کارگران افزایش حقوق کارگران جامعه کارگری وزیر تعاون رئیس جمهور تشکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۳۷۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت رئیسی روز به روز به مشکلات کارگران اضافه کرد

آفتاب‌‌نیوز :

ناصر چمنی، رئیس سابق کانون انجمن صنفی کارگران ایران، درباره عمده مطالبان کارگران ایران در سال ۱۴۰۳ به سایت انتخاب گفت: عمده‌ترین مطالبات جامعه‌ی کارگری از دهه هفتاد شروع شد؛ وقتی که دادنامه ۱۷۹ از طریق دیوان عدالت اداری آمد و عنوان شد که در کار‌های مستمر، کارفرما می‌تواند قرارداد موقت ببندد و شروع مشکلات کارگری آغاز شد. هیچ دولتی برای حل این مسأله گام برنداشت و شاهد این هستیم که بیش از ۹۷ درصد جامعه‌ی کارگری با قرارداد‌های موقت و سفید امضا و یا قرارداد‌های ۲ ماهه و ۳ ماهه کار می‌کنند که بزرگترین دغدغه جامعه‌ی کارگر همین مسأله عدم امنیت است. امنیت خود به خود آرامش بخش است، اما اگر نباشد، از نظر روانی برای نیروی کار خیلی اثرات بدی دارد. از اواسط دهه هشتاد با روی کار آمدن احمدی نژاد و بحث هدفمندی یارانه‌ها که آن زمان هم کارگران مخالف آن بودند، باعث شد تورم شدیدی شکل بگیرد و دستمزد کارگران را هم در آن سال ۱۰ درصد مصوب کردند. این اتفاقات باعث شد معیشت کارگر، بعد از امنیت شغلی از دست برود.

او افزود: متأسفانه دولت‌های بعد از احمدی نژاد هم در بحث معیشت کار خاصی نکردند. بحث امنیت و ایمنی شغلی هم برای کارگران یک دغدغه است. ما نسبت به استاندارد‌های جهانی وضعیت خوبی در حوادث کار نداریم. جامعه‌ی کارگری یعنی ۵۰ درصد جمعیت کشور؛ با اتفاقی که در بحث دستمزد افتاد، جامعه‌ی کارگری فهمید که دولت علاقه‌ای به حقوق کارگران ندارد. کارگران ۱۴ هزار شهید دادند، اما تنها جامعه‌ای که نادیده گرفته شده، جامعه‌ی کارگری است.

وی در ادامه در رابطه با مشکلات ایجاد شده برای کارگران در دولت رئیسی بیان کرد: دولت رئیسی هم نه تنها مشکلی را حل نکرد، بلکه روز به روز به مشکلات جامعه‌ی کارگری اضافه کرد. در دو سال گذشته افزایش دستمزد‌های کمتر از تورم تصویب شد و سال ۲۷ درصد و امسال ۳۵ درصد، بدون امضای نماینده کارگران اجرایی شد. امسال که مصوبه‌ی مزد را بدون امضا نماینده کارگران ابلاغ کردند، یک ضربه‌ی خیلی بزرگ به جامعه‌ی کارگری بود. تشکل‌های کارگری و نمایندگان آن‌ها را نادیده گرفتند و بدون در نظر داشتن نظر مثبت کارگران، هر کاری دلشان خواست کردند. درصد نادیده گرفته شدن کارگران، در دولت رئیسی بیشتر از تمام دولت‌ها بوده است.

چمنی درباره لزوم گفتگو با جامعه‌ی کارگری از سوی دولت گفت: شعار امسال به مشارکت مردم اشاره می‌کند؛ وقتی جامعه‌ی کارگری را به نان شب محتاج می‌کنیم، نباید انتظار داشته باشیم که مشارکت خیلی بالایی داشته باشند و رشد اقتصادی به دست بیاوریم. به نظر من هنوز هم دیر نشده است، اگر دولت می‌خواهد کاری بکند، باید اول حرف‌های جامعه کارگری را بشنود و شرایطی که امسال برای دستمزد به وجود آوردند را اصلاح کنند. باید دل جامعه‌ی کارگری به کار کردن گرم شود تا تمام نیروی جوان ما وارد شغل‌های کاذب نشوند.

دیگر خبرها

  • سورپرایز وزیر کار برای کارگران ؛ افزایش ۲برابری حق مسکن
  • تکلیف متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان مشخص شد
  • پیشنهاد وزیر کار برای افزایش ۲ برابری حق مسکن کارگران
  • خبر جدید درباره افزایش حقوق بازنشستگان/ تکلیف متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان مشخص شد
  • تغییر فرمول تعیین دستمزد کارگران قطعی شد؟
  • خبر مهم از قانون کار و قرارداد کارگران/ وزیر کار: اصلاح قانون کار و دائمی شدن قرارداد کارگران در نوبت رسیدگی هیات دولت است
  • نماینده کارگران: وزیر کار به دنبال کنار گذاشتن تشکل‌های کارگری است
  • مراکز خدمات رسان تفریحی کارگران افزایش می‌یابد
  • دولت رئیسی روز به روز به مشکلات کارگران اضافه کرد
  • راهکارهای رئیس دستگاه قضا برای حمایت از حقوق کارگران