Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل افغانستان ناتوانی طالبان در مدیریت کشور را یکی از دلایل حملات تروریستی اخیر در این کشور عنوان کرد و گفت: اما آن چه مشخص است این که برنامه و پلن آمریکایی ها برای توسعه نا امنی مدیریت شده در افغانستان با هدف قرار دادن ایران، چین و روسیه دنبال می شود.

مجتبی نوروزی در گفت‌وگو با ایران اکونومیست در ارزیابی خود از تحولات افغانستان به ویژه حملات اخیر تروریستی در این کشور و این که آیا عدم تشکیل دولت فراگیر توسط طالبان و یا قدرت یابی داعش در این مساله موثر است، اظهار داشت: تحولات افغانستان می تواند ترکیبی از تمام این  عوامل یعنی عدم تشکیل دولت فراگیر توسط طالبان و فعالیت مجدد داعش در این کشور باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آن چه مشخص بوده این است که برنامه و پلن آمریکایی ها برای توسعه نا امنی مدیریت شده در افغانستان دنبال می شود و هدف آن ها نیز ایران، چین و روسیه می باشد. 

وی تصریح کرد: در واقع آمریکایی ها از هر ابزاری در این راستا استفاده  خواهند کرد که می تواند در قالب فعالیت مجدد داعش و یا ناتوانی طالبان در مدیریت کشور باشد. 

این کارشناس مسائل افغانستان همچنین بیان کرد: نکته ای که باید مد نظر داشت این است که تحولات افغانستان می تواند در ارتباط با ناتوانی طالبان در کنترل و مدیریت کشور، ناتوانی در مدیریت بدنه اجتماعی باشد که مسیری جز جنگیدن را نمی دانند ، البته  گرایش به سمت گروه های رقیب را نمی توان در این تحولات تحت عنوان داعش یاد کرد. 

نوروزی با بیان این که سیاست رسانه ای طالبان کوچک انگاری است، افزود: کوچک انگاری خود نوعی تهدید امنیتی است که در  حوادث اخیر مراقبت های امنیتی کاهش یافته و موجب به وجود آمدن این اتفاقات شده است.  اگر دقت کنید طالبان در همه موارد این حملات تروریستی را محکوم نمی کند برای مثال رهبر طالبان در پیام عید فطر اشاره ای به این حملات نداشته است.

وی در ادامه با تاکید بر این که قطعا صلح و امینت پایدار در افغانستان در گرو تشکیل دولت فراگیر است، گفت: هر جریان و یا شخص دیگری هم که در افغانستان روی کار آید اگر نتواند شکاف های موجود را کنترل کند، چرخه ناامنی ها ادامه می یابد. 

این کارشناس  مسائل افغانستان یادآور شد: عموما فصل بهار فصل توسعه ناامنی ها بوده و امکان تحرک را از جریانات مخالف وضع موجود می گرفته ، این مساله یک جریان طبیعی است فارغ از این که چه کسی روی کار باشد. 

نوروزی درباره این که برخی تحلیل گران صحبت از این دارند که حملات تروریستی افغانستان شیعیان را مورد هدف قرار داده است، گفت: این که گفته می شود در حملات افغانستان شیعیان مورد هدف هستند ادعای درستی نیست، چرا که در مواردی اهل سنت نیز مورد حملات قرار داشته اند، اما نسبت به سهم جمعیتی شیعیان همواره بیشتر بوده اند. یکی از دلایش بی توجهی مسئولین کشور نسبت به مردم شیعه در افغانستان است، از طرف دیگر مردم اهرم ها و ابزارهای لازم را برای تامین خودشان در اختیار ندارند.

وی در پایان تاکید کرد: البته در پوشش رسانه ای هدف توسعه و اختلاف مذهبی بین شیعه و سنی سال‌هاست مدنظر است تا این اتفاق بیفتد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: افغانستان ، خروج آمریکا از افغانستان ، طالبان ، حملات تروریستی در افغانستان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: افغانستان خروج آمریکا از افغانستان طالبان حملات تروریستی در افغانستان حملات تروریستی آمریکایی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۴۰۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه چالش‌های مواد مخدر برای افغانستان

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛  در چند روز گذشته چند شهرستان استان بدخشان افغانستان شاهد تجمع و اعتراضات مردمی بود اعتراضاتی که به دنبال تخریب مزارع کشت شده خشخاش آغاز شد نا آرامی‌ها تا جایی پیش رفت که حکومت سرپرست افغانستان هیاتی برای رسیدگی به این موضوع تشکیل داد و گفت: از تصمیم خود برای مقابله با کشت خشخاش کوتاه نخواهد آمد در همین حال مبارزه طالبان با کشف مواد مخدر و انهدام آن نیز در افغانستان ادامه دارد مسئولان حکومت سرپرست افغانستان می‌گویند: هیچ همکاری از ناحیه جامعه جهانی و کشور‌های منطقه و همسایه برای کشت جایگزین خشخاش در افغانستان انجام نشده است از سویی دیگر به نظر می‌رسد هنوز برخی کشور‌ها به جدیت طالبان برای مقابله با خشخاش با دیده شک و تردید نگاه می‌کنند آمار‌ها از افزایش کشفیات مواد مخدر به ویژه صنعتی از مبدا افغانستان در کشور‌های همسایه و منطقه حکایت دارد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 


شات لیست
-مولوی حمدالله (معاون فرماندهی پلیس شهرستان غورک استان قندهار)
- عبدالمتین قانع (سخنگوی وزارت کشور افغانستان)
-----

دیگر خبرها

  • دیپلمات‌های طالبان در تهران میزبان تیم ملی فوتسال افغانستان
  • روزنامه جمهوری اسلامی: طالبان مشغول پاکسازی قومی و شیعه‌کشی است؛ ایران هم سکوت می‌کند
  • حمله گازانبری طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید / چرا آمریکا ۸۰۰ پایگاه نظامی در سرتاسر دنیا دارد؟ / چرا کشور‌ها به جنگ با یکدیگر می‌روند؟ / چگونه داعش به وجود آمد؟
  • ادامه چالش‌های مواد مخدر برای افغانستان
  • هراس کره جنوبی از حملات تروریستی کره شمالی | وزارت خارجه بیانیه داد | افزایش سطح هشدار در ۵سفارتخانه
  • رژیم اسراییل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • بازگشت بیش از ۱ و نیم میلیون پناهجوی افغانستانی‌
  • داعش در افغانستان به طور جدی سرکوب شده است
  • طالبان: حضور داعش در افغانستان به صفر نزدیک شده است