Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- فرایند گازرسانی به روستاها به لحاظ حجم عظیم بودجه موردنیاز، چنان پیچیده است که شاید در نگاه اول، بهره‌مندی مردم بسیاری روستاهای کشور از نعمت گاز دور از دسترس به نظر می‌رسید؛ اما انقلاب اسلامی با شعار خدمت به محرومان آن را عملی کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، آمارها به‌گونه‌ای خیره‌کننده است که امروز بسیاری از نشدنی‌های سال‌های قبل نیز در حوزه گازرسانی رنگ واقعیت به خود گرفته و مردم اندک روستاهای باقیمانده کشور نیز با وجود نیاز اعتباری هنگفت برای گازرسانی، منتظر شعله‌های آبی گاز برای گرما بخشیدن به زندگی‌شان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر سری به اعداد و ارقام گازرسانی در سطح ملی بزنید؛ می‌بینید که بیش از 98 درصد از خانوارهای شهری و بیش از 82 درصد از خانوارهای روستایی و درمجموع بیش از 95 درصد از خانواده‌ها در کشور تا نیمه نخست سال 1399 از نعمت گاز بهره بردند و کمتر از پنج درصد از خانوارهای کشور منتظر صدای «تق‌تق» فندک وسایل گازسوز خود هستند تا آن را با استفاده از شبکه ملی گاز روشن کنند.

اما آمارها از وضعیت گازرسانی در استان سمنان حتی از میانگین کشوری نیز خیره‌کننده‌تر بوده است. برای درک بهتر ابتدا باید کمی از شرایط و توپولوژی استان پهناور سمنان بدانید.

سمنان یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است. مساحت این استان بیش از 97 هزار و 491 کیلومترمربع است که کمی کمتر از 6 درصد مساحت کشور را تشکیل می‌دهد و از این حیث، ششمین یا هفتمین استان ایران بزرگ محسوب می‌شود.

گرچه عرصه‌های کویری بیشتر مساحت این استان را تشکیل داده است؛ اما همه آنها که با سمنان آشنایی اندکی دارند؛ این استان را به‌عنوان استانی چهارفصل شناخته و از وجود مناطق کوهستانی و صعب‌العبور و گاهاً دورافتاده از مناطق شهری در «قلب ایران» خبر دارند.

حالا به این توضیحات، محدودیت‌های قانونی و اعتباری شرکت ملی گاز برای توسعه شبکه‌های گازرسانی را که «نزدیک بودن به خطوط اصلی شبکه گاز» و «نرم جمعیتی مناسب برای سرمایه‌گذاری» بخشی از این محدودیت‌هاست را اضافه کنید. حالا بهتر می‌توانید از برخورداری 100 درصدی شهرها و 91 درصدی روستاهای این استان از نعمت گاز شگفت‌زده شوید.

این در حالی است که بر اساس اعلام مدیران وقت شرکت گاز استان سمنان، در سی‌ام دی‌ماه سال 1384 تنها 59 روستا در این استان از گاز طبیعی بهره‌مند بوده و عملیات گازرسانی به 21 روستا نیز در آن سال نیز آغازشده بود.

آن‌گونه که علیرضا جراحی مدیرعامل اسبق شرکت گاز ستان سمنان سال‌ها بعد گفته بود؛ تا پایان این سال خانه‌های 37 درصد از روستاهای استان سمنان خدمت‌رسانی کارگزارانشان در این شرکت گرم شده بود و این آمار البته در سال 1391 به 70 درصد خانوارها در روستاهای استان سمنان رسید.

آمارها در این زمینه با چنان شتابی پیش می‌رود که حتی در 2 سال اخیر نیز با وجود همه مشکلات مالی شاهد افزایش میزان بهره‌مندی خانوارهای روستایی سمنانی از نهمت گاز بوده‌ایم و درحالی‌که شریفی نژاد مدیرعامل شرکت گاز استان سمنان در سال 1398 میزان بهره‌مندی روستائیان این استان از نعمت گاز را 87 درصد اعلام کرده بود؛ این آمار در بهمن‌ماه سال 1400 از سوی علیرضا اعوانی مدیرعامل سابق این شرکت 91 درصد اعلام شد تا نشان از عزم حاکمیت برای توسعه روستاها در حوزه‌های زیرساختی شود.

اما آیا با این اوصاف، روستاهای استان سمنان مشکلی بابت تأمین گاز ندارند؛ قطعاً پاسخ این پرسش یک «خیر» بزرگ است؛ چراکه همان موانع و محدودیت‌های قانونی و اعتباری مانع از گازرسانی به 9 درصد از خانوارهای روستایی در این استان شده است. موضوعی که تلاش‌ها برای رفع آن گویا تا حدودی نتیجه داده و دو پروژه مهم آن نوار شمالی از منطقه مرکزی این استان در شهرستان‌های مهدی‌شهر و سرخه در دهه فجر امسال کلنگ‌زنی شد.

«چاشمی‌ها» و «خطیرکوهی‌ها» در انتظار معجزه بزرگ بعد از مدت‌ها...

آن‌گونه که مدیرعامل سابق شرکت گاز استان سمنان در نشست خبری خود به رسانه‌ها اعلام کرده بود؛ پروژه گازرسانی به محور چاشم-خطیرکوه قرار بود در دو فاز به‌صورت هم‌زمان عملیاتی شده و در فاز نخست هفت روستا و در فاز دوم نیز روستاهای چاشم تا خطیرکوه از نعمت گاز برخوردار شوند.

اما آن‌‌گونه که خبرها حکایت دارد؛ گویا عملیات اجرایی این پروژه با شدت و قوت به پیش رفته و طلسم چندساله مردم این روستاهای «فوق سردسیری» استان سمنان در دولت سیزدهم شکسته خواهد شد.

تلاش‌های کارگزاران دولت سیزدهم در شرکت گاز استان سمنان رضایت نماینده مردم حوزه انتخابیه مرکز این استان را نیز در پی داشته و عباس گلرو با ابراز خرسندی از شروع پروژه گازرسانی به این روستاها گفته است: «از نزدیک عملیات اجرایی این پروژه را دنبال می‌کنم.»

وی برخورداری از نعمت گاز را حق طبیعی روستانشینان شمال شهمیرزاد عنوان و ابراز امیدواری کرد تا خانوارهای این روستاها به‌زودی از این نعمت بهره‌مند شوند.

انتظار روستاهای شمالی سرخه هم رو به پایان است؛ شعله‌های آبی در راه «ایج»، «جوین» و «امامزاده عبدالله»...

گلایه شهروندان روستاهای بالادست و سردسیر در شمال شهرستان سرخه از آغاز نشدن عملیات اجرایی گازرسانی به این روستاها به‌عنوان پروژه‌های مصوب گازرسانی در استان سمنان نیز توضیحات مدیرعامل گاز این استان را در پی داشته است.

سید جواد حقیقت حسینی در این زمینه با بیان اینکه پیمانکار پروژه گازرسانی به مجموعه روستاهای ایج، جوین و امامزاده عبدالله انتخاب شده است افزود: هم‌اکنون پیمانکار انتخاب شده در مرحله تجهیز کارگاه عمرانی خود در منطقه است.

وی با بیان اینکه به‌زودی ماشین‌آلات مورد نیاز برای اجرای این پروژه گازرسانی به منطقه ارسال می‌شود تصریح کرد: عملیات اجرایی این پروژه مهم گازرسانی نیز تا پیش از دهه نخست خردادماه امسال آغاز می‌شود؛ چراکه پروتکل‌های ابتدایی ایمنی باید انجام شود.

شبکه‌های آبرسانی و گازرسانی ناحیه صنعتی "حاجی آباد" تا هفته دولت به بهره برداری می رسد8هزار میلیارد تومان برای گازرسانی احمدی و 100 روستا اختصاص یافترئیس مجمع نمایندگان استان البرز: 25روستای "طالقان" تا سوم خردادماه گازرسانی می‌شود

مدیرعامل شرکت گاز استان سمنان با بیان اینکه قرارداد اجرای بیش از 25 کیلومتر شبکه‌گذاری گاز ظرف مدت یک سال و نیم در راستای بهره‌مندی مردم این روستاها از نعمت گاز با پیمانکار منتخب منعقدشده است؛ ابراز امیدواری کرد که تا زمستان سال آینده مردم این روستاها نیز به جمع خانوارهای بهره‌مند از شعله‌های آبی گاز طبیعی در استان سمنان بپیوندند.

انتهای پیام/363/ش

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شرکت گاز استان سمنان درصد از خانوارهای پروژه گازرسانی عملیات اجرایی نعمت گاز بهره مندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۴۰۶۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند دار شدن املاک زمین‌های زراعی روستاهای فیروزکوه در سال جاری

به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل درزی بورخانی عصر چهارشنبه در همایش گرامیداشت روز شورا ضمن تبریک روز شورا عنوان کرد: با توجه به زمان اندک به پایان رسیدن ششمین دوره ششم شوراهای اسلامی بهتر است تمامی عزیزان عملکرد خود را بررسی کرده و نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کرده و در این زمان باقیمانده تمام تلاش خود را بکنند تا خدمات ارزنده‌ای را ارائه دهند.

رئیس دادگستری فیروزکوه اظهار کرد: اگ حل مشکلات در توان و بر اساس قانون باشد شوراها وظیفه دارند که انجام دهند اما جایی که قانون به آنها اجازه نمی‌دهد به هیچ عنوان اجازه ورود ندارند و می‌توانند برای حل مشکلات به مراجع بالاتر مراجعه کنند.

وی بزرگترین و مهم‌ترین امر در روستاها که باعث کاهش پرونده‌ها در دستگاه قضائی و اختلاف بین روستاییان خواهد شد را سند دار شدن زمین‌ها دانست و بیان کرد: با هماهنگی‌های به عمل آمده با رئیس ثبت و اسناد شهرستان امسال تمامی زمین‌های زراعی خارج بافت و منازل و املاک داخل بافت (با هماهنگی بنیاد مسکن) روستا با کمک شورا سنددار خواهد شد و هیچ روستایی زمین‌هایش بدون سند نخواهد ماند و خوشبختانه نقشه برداری زمین‌ها هم کاملاً رایگان انجام خواهد شد.

وی یکی از دغدغه‌های روستاییان را فنس کشی زمین‌های کشاورزی عنوان نمود و بیان داشت: در بازدیدهای میدانی به عمل آمده از دغدغه‌های مردم فنس کشی زمین‌های کشاورزی است که جهاد کشاورزی بر اساس تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون از آن جلوگیری به عمل می‌آورد ولی با توجه به اینکه وظیفه ما مسئولین حل مشکلات و دغدغه مردم است در شورای تأمین با هماهنگی‌های لازم صورت گرفته با مدیر کل جهاد کشاورزی مقرر شد که زمین‌های زراعی با تأیید شورا و طی نمودن روال قانونی توسط متقاضی فنس کشی شوند.

رئیس دادگستری با تاکید بر حفظ مراتع گفت باید دام بر اساس پروانه و تعدادی که در آن ذکر شده داخل مراتع روستاها شوند چرا که استفاده بی‌رویه دام‌ها از مراتع و از بین بردن پوشش گیاهی منجر به وقوع سیل خواهد شد و آسیب‌های جبران ناپذیری را برای روستاییان به وجود خواهد آورد.‌

درزی بورخانی در پایان از تمامی شوراها خواست که در هزینه دقت کرده و در چارچوب قانون گام بردارند و سرفصل بودجه را رعایت کنند چرا که اگر هزینه خارج از سرفصل انجام شود آن شورا مجرم خواهد بود حتی اگر در جهت کمک به مردم باشد.

کد خبر 6094651

دیگر خبرها

  • بارندگی آب، برق و راه برخی از روستاهای بخش شنبه و طسوج مسدود کرد
  • بازدید سرزده استاندار البرز از پروژه بزرگراه شمالی کرج
  • پیگیری اعطای زمین و تسهیلات مسکن در روستاهای دامغان
  • سند دار شدن املاک زمین‌های زراعی روستاهای فیروزکوه در سال جاری
  • پیگیری روند توزیع بنزین سوپر در استان سمنان
  • کوچ بهاره عشایر در خراسان شمالی آغاز شد
  • نیمه کاره رها شدن پروژه گازرسانی در بخش کوهنانی از زبان اهالی
  • پیگیری روند تکمیل جاده دیباج به گلوگاه
  • مرکز رصد فرهنگی کشور: ۶۵ درصد از مردم در خانه دیوان حافظ دارند
  • زیرساخت‌های درمانی مرکز استان سمنان نیازمند توسعه