Web Analytics Made Easy - Statcounter

وی می‌افزاید: از جمله موارد مهم در این زمینه می‌توان به موفقیت غیر قابل انکار چین در زمینه برخورد با ویروس کرونا و مهار بیماری کووید- ۱۹ در داخل این کشور اشاره کرد.

متن یادداشت آقای میرطاهر را در زیر مشاهده می‌کنید:

«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اسفندماه گذشته با اشاره به مواضع و اقدامات روسیه در قبال اوکراین و چین در قبال تایوان ادعا کرد که این دو کشور در حال ایستادن در برابر نظم بین‌المللی و تضعیف مدل دموکراتیک لیبرال در جهان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتقاد شدید این مقام ارشد اروپایی از چین و روسیه از نگرانی غرب در باره زوال نظم لیبرالی و مطرح شدن الگوهای جدید حکمرانی در جهان حکایت دارد. برای چندین قرن، غربی ها در جهان سیطره داشته و بسیاری از کشورها و مناطق را زیر سلطه استعماری خود کشیدند.

در قرن بیستم و پس از پایان جنگ جهانی دوم، ایالات متحده آمریکا به عنوان سردمدار غرب در جهان دو قطبی، تلاش گسترده‌ای را برای افزایش نفوذ و هژمونی به بهانه توسعه سبک زندگی آمریکایی تحت لوای شعارهای فریبنده ای مانند آزادی و دموکراسی صورت داد.

پس ازفروپاشی شوروی، مقامات و برخی اندیشمندان آمریکایی مانند «فرانسیس فوکویاما» سخن از پیروزی لیبرال دموکراسی و پایان تاریخ بر زبان جاری کردند و بر این گمان بودند که لیبرال دموکراسی برای همیشه به عنوان الگوی غالب حکومت داری و حکمرانی پیروز شده است.

با این حال تحولات سه دهه اخیر و ظهور قدرت‌های نوظهور اقتصادی مانند چین و روسیه و ازهمه مهمتر، آشکار شدن نشانه‌های افول آمریکا، خلاف ادعاهای قبلی غربی‌ها را ثابت کرد.

«سومر فخرالدین» استاد دانشگاه می گوید: «بسیاری از پژوهشگران روابط بین المللی معتقدند نظم لیبرال جهانی به علت از دست رفتن کارایی قدرت آمریکا، درحال فروپاشی است.»

اکنون چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان که البته طبق پیش بینی‌ها حداکثر تا سال ۲۰۳۰ تبدیل به اولین اقتصاد دنیا خواهد شد، توانسته است ضمن توسعه شگفت آور در زمینه‌های اقتصادی، تجاری، اجتماعی، نظامی و سیاسی، الگوی جدیدی را در زمینه حکمرانی ارائه دهد.

از جمله موارد مهم در این زمینه می‌توان به موفقیت غیر قابل انکار چین در زمینه برخورد با ویروس کرونا و مهار بیماری کووید- ۱۹ در داخل این کشور اشاره کرد.

به رغم ادعاهای آمریکا در مقابله با کرونا به ویژه در دوره زمامداری «دونالد ترامپ» رئیس جمهور قبلی این کشور، ایالات متحده کارنامه بسیار منفی در زمینه مهار کرونا داشته و شمار تلفات آن از ۹۰۰ هزار نفر نیز فراتر رفته است.

کشورهای اروپایی نیز عملکرد ناموفقی دراین باره داشته وهم چنان با تبعات فاجعه بار ویروس کرونا و اعتراضات گسترده مردم این کشورها مواجه هستند. ضمن اینکه غربی‌ها در راستای رویکرد اصالت دادن به منافع خود و بی اعتنایی به بقیه جهان، تعهدات شان در باره ارسال واکسن‌های کرونا را انجام نداده و به انبار کردن میلیون‌ها دز واکسن پرداخته اند.

در حالی که چین و روسیه به طورگسترده‌ای واکسن‌های تولیدی شان را به بقیه کشورها فرستاده‌اند. این امر نشانگر تفاوت نگاه غربی‌ها در مقایسه با روسیه و چین حداقل در باره برخورد با ویروس کرونا است.

در واقع نگرانی بورل و هم قطاران غربی او، زیر سئوال رفتن الگوی غربی یعنی لیبرال دموکراسی و نیز زوال نظم بین‌المللی مبتنی بر آن است. در حالی که واقعیات جدید جهانی حاکی از تغییرات بنیادین در نظم بین المللی غرب محور و ظهور نظام بین المللی جدیدی با ظهور قدرت‌های غیرغربی است.

هر چند که آمریکا به عنوان سردمدارغرب هم چنان خواهان تداوم یک جانبه گرایی و اولویت دادن به منافع و اهدافش درعرصه جهانی و سامان دادن به بحران ها در راستای منافع خود متحدانش است.

۳۱۱۳۱۱

کد خبر 1628638

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: چین ویروس کرونا ویروس کرونا بین المللی غربی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۴۱۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، نتایج یک پژوهش‌ جدید در بریتانیا نشان می‌دهد که ۲ میلیون نفر در سراسر این کشور همچنان از علایم کووید طولانی رنج می‌برند که ۳۸۱ هزار نفر از این افراد، فعالیت‌های روزانه خود را محدود کرده‌اند.

اداره ملی آمار بریتانیا اعلام کرد که ۳.۳ درصد از افرادی که داده‌هایشان در این پژوهش مورد مطالعه قرار گرفته است، بین ۶ فوریه تا ۷ مارس اعلام کردند که پس از ۴ هفته همچنان دارای علایم کووید هستند.

نتایج این پژوهش که روز پنج‌شنبه ۲۵ آوریل منتشر شده، نشان می‌دهد که ۰.۴ درصد به تعداد افرادی که در ماه مارس ۲۰۲۳ از علایم کووید طولانی رنج می‌بردند افزوده شده است.

کووید طولانی یکی از عوامل افزایش جمعیت غیرفعال در بریتانیا بوده که از زمان همه‌گیری کرونا حدود ۷۰۰ هزار نفر به آن افزوده شده است.

داده‌های این پژوهش نشان می‌دهد ۹.۱ درصد افرادی که بیکار بودند یا به دنبال شغل هم نمی‌گشتند، علائم کووید طولانی را گزارش کرده‌اند که تقریباً سه برابر نرخ آن نسبت به کل جمعیت بریتانیا است.

بر اساس نتایج این پژوهش، پنج درصد از افرادی که در گروه سنی ۴۵ تا ۵۴ سال به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند، از علایم کووید طولانی رنج برده‌اند که بیشترین رقم در بین گروه‌های سنی است.

این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که نرخ زنانی که علایم بیماری کرونا را گزارش کرده‌اند ۲۰ درصد بیشتر از مردان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دبی میزبان بزرگ‌ترین فرودگاه جهان می‌شود
  • کت چرم معروف آل پاچینو(عکس)
  • سه تفاهم‌نامه همکاری بین‌المللی در بخش کشاورزی امضا شد
  • الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم
  • الگوی حکمرانی مردمی و مدیریت مشارکتی در تمام شهرها اجرا شود
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • آزمایش‌های قبل عملیات تاریخی «استارلاینر» با موفقیت اجرا شد
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • هم اندیشی علمی مساله حجاب؛ حکمرانی نرم و سخت برگزار می شود
  • هم اندیشی مسئله حجاب؛ حکمرانی نرم و سخت برگزار می شود