Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون آموزش مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش گفت: ۵۲۷ هزار دانش‌آموز اتباع خارجی در ایران تحصیل می‌کنند که از میان این تعداد، بیشتر آنها افغانستانی و تعدادی هم از کشورهای بنگلادش، پاکستان، عراق و سایر کشورها هستند.

به گزارش ایران آنلاین، ابوالفضل کمالی در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه ایرنا درباره شرایط تحصیل دانش‌آموزان اتباع خارجی در ایران اظهار داشت: آموزش و پرورش سیاست‌های مناسبی برای این دانش آموزان درنظر گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه دانش آموزان اتباع خارجی می‌توانند در مدارس عادی ایران در کنار دانش‌آموزان ایرانی تحصیل کنند، افزود: ۲۲ مدرسه ویژه دانش‌آموزان اتباع هم راه اندازی شده است که دانش‌آموزان اتباع می‌توانند به صورت مجزا به آن مدارس وارد شوند.

معاون مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: تعداد دانش‌آموزان اتباع در شهرهای مهاجرپذیر بسیار است، بنابراین مدارس ویژه اتباع راه اندازی شد. یک سرمایه گذار ایرانی در بخش فرهنگی یک مدرسه ویژه دانش‌آموزان اتباع افغانستانی راه اندازی کرده است.

کمالی با اشاره به اینکه مدارس اتباع بیشتر در شهرهای تهران، قم، کاشان و مشهد ایجاد شدند که در حال گسترش است، گفت: از ساخت این مدارس استقبال می کنیم و به افراد علاقه‌مند مجوز برای ساخت داده می‌شود.

وی با بیان اینکه نزدیک به ۱۰ هزار دانش‌آموز اتباع در مدارس ویژه آنها تحصیل می‌کنند، گفت: آنها در این مدارس مطابق نظام آموزش و پرورش ایران آموزش می‌بینند.

معاون مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: با ساخت مدارس ویژه اتباع در نظر داریم تا بخش عظیمی از این دانش‌آموزان آسان‌تر تحصیل کنند، چرا که سیاست آموزش و پرورش این است که حتی یک دانش‌آموز هم از تحصیل جا نماند.

محرومیت از تحصیل برای هیچ دانش‌آموزی وجود ندارد

کمالی در پاسخ به این پرسش که آیا مدارس ایرانی می توانند از ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع خودداری کنند، گفت: براساس دستورالعمل‌های صادرشده همه مدارس ما باید دانش‌آموزان اتباع را ثبت نام کنند، حتی برخی از دانش آموزان افغانستانی ممکن است که از راه غیرقانونی وارد کشور شده باشند که برای این افراد هم محرومیت از تحصیل در ایران وجود ندارد.

وی ادامه داد: بیشتر مهمانان ما به صورت قانونی در ایران حضور دارند و مشکلی در مدارس عادی ندارند اما تعدادی هم هستند که نه پاسپورت و نه مدارک دارند، این افراد هم با هماهنگی استانداری می توانند در مدارس ثبت نام کنند چرا که همه دانش آموازن می توانند در مدارس ایران تحصیل کنند.

به گزارش ایرنا، رهبر معظم انقلاب با صراحت برای جلوگیری از اعمال رفتار سلیقه‌ای در مدارس برای ثبت نام دانش آموزان اتباع خارجی اظهار کردند که هیچ کودک افغان، حتی مهاجرانی که به صورت غیرقانونی و بدون مدرک در ایران حضور دارند، نباید از تحصیل باز بمانند و امکان ثبت‌نام برای همه آنها باید در مدارس ایرانی میسر شود.

همه مدارس ما باید دانش‌آموزان اتباع را ثبت نام کنند، حتی برخی از دانش آموزان افغانستانی ممکن است که از راه غیرقانونی وارد کشور شده باشند که برای این افراد هم محرومیت از تحصیل در ایران وجود ندارد

پس از سخنان رهبری، در ابتدای سال ۹۴، برنامه‌هایی برای شناسایی، ساماندهی و ثبت نام این افراد در مدارس ایران اجرا شد و آموزش و پرورش هم برای برقراری عدالت و قائل شدن حق یکسان آموزشی، بخشنامه‌ای مبنی بر ممنوعیت جداسازی دانش آموزان اتباع خارجی و دانش آموزان ایرانی به مناطق و ادارات کل خود در سراسر کشور ابلاغ کرد.

وزارت آموزش‌وپرورش هر سال در راستای سیاست‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران درباره سامان‌دهی اتباع خارجی، شیوه‌نامه ثبت‌نام دانش آموزان اتباع خارجی مجاز در مدارس وزارت آموزش‌وپرورش برای سال تحصیلی جدید را به استان‌ها ارسال می‌کند.

مدارک معتبری که برای ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع در شیوه‌نامه امسال عنوان شده، عبارت است از گذرنامه دارای پروانه اقامت معتبر، کارت هویت ۱۳-۱۲ ویژه اتباع خارجی (صادره از اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور)، کارت‌های آمایش ۱۴- ۱۳، برگ تردد بین‌شهری (معادل کارت آمایش)، دفترچه پناهندگی معتبر صادره از ناجا، دفترچه اقامت معتبر صادره از ناجا و دارندگان مدرک اقامتی ویژه (صادره از اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور) است.

همچنین در این شیوه‌نامه تاکید شده است: ثبت‌نام از فرزندان لازم التعلیم حاصل از ازدواج بانوان ایرانی با مردان خارجی فاقد مدرک معتبر از طریق قانون تابعیت انجام می شود و ثبت‌نام دانش‌آموزانی که دارای مدارک هویتی و اقامتی تاریخ گذشته باشند، پس از تعیین تکلیف در کارگروه اتباع خارجی استان و از طریق صدور برگ تردد بین‌شهری انجام می‌شود.

بر اساس این شیوه‌نامه، ثبت‌نام از دانش آموزان دارای مدارک در خارج از محل صدور مدارک شناسایی نیز در صورت داشتن عذر موجه و پس از موافقت استان مقصد و اطلاع استان مبدأ از طریق صدور معرفی‌نامه توسط استان مقصد و ارائه مدرک شناسایی به مدرسه محل تحصیل بلامانع است.


انتهای پیام/

 

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: ثبت نام دانش آموزان اتباع دانش آموزان اتباع خارجی آموزش و پرورش وزارت آموزش مدارس ایران شیوه نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۴۱۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرگان ۹۰ هزار دانش آموز دارد /هزینه پروانه ساخت و ساز مانع مولدسازی

رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان گرگان با اشاره به ضرورت مولدسازی مدارس و مراکز آموزشی مستعد مولدسازی در این شهرستان گفت: هزینه‌های چند میلیاردی تحصیل پروانه ساخت و ساز مانع جدی برای مولدسازی مراکز آموزشی مشمول این طرح شده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، حسن مدرس‌زاده در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: دو دبیرستان واثقی و شیخ فضل الله نوری در مناطق پرتردد و تجاری گرگان با بَر مطلوب (عرض تجاری)، قابلیت مولدسازی را دارند؛ اما هزینه‌های سنگین و چند میلیاردی تحصیل پروانه ساخت و ساز سبب شده نتوانیم پروسه مولدسازی را عملیاتی کنیم.

وی با اشاره به تحصیل ۹۰ هزار دانش آموز در شهرستان گرگان گفت: ۵۲ درصد دانش آموزان دختر و ۴۸ پسر هستند که در ۴۸۰ مدرسه دولتی و غیردولتی تحصیل می‌کنند.

رئیس اداره آموزش و پرورش گرگان شهرستان گرگان افزود: ۱۱۰ مدرسه شهرستان گرگان غیرانتفاعی و ۳۷۰ مدرسه دولتی هستند که در مجموع ۲ هزار و ۵۹۶ کلاس درس دارند.

وی گفت: عدم تحقق دستیابی به زیرساخت‌های آموزشی عادلانه در سنوات گذشته سبب شده تا بخش زیادی از خانوار‌های روستایی و حتی ساکن شهر‌های قرق، سرخکلاته و جلین ترجیح دهند که فرزندانشان در مرکز شهرستان و شهر گرگان تحصیل کنند.

مدرس زاده ادامه داد: حدود ۷۸ هزار دانش آموز شهر گرگان و البته از شهر‌ها و روستا‌های پیرامونی در ۳۰۰ مدرسه شهر گرگان تحصیل می‌کنند.

وی سرانه آموزشی شهرستان گرگان را حدود ۴.۲ متر مربع دانست و گفت: میانگین متوسط سرانه آموزشی در کشور ۵.۲ متر مربع است و بر اساس برآورد‌ها حدود ۲۲ مدرسه در شهرستان گرگان کم داریم.

مدرس‌زاده ادامه داد: با تلاش مدیران بالادستی و استاندار محترم اعتبار لازم برای ساخت مدارس به ویژه در مناطق جنوبی شهر گرگان تامین شده است؛ اما مشکل تامین زمین در این مناطق، فرایند احداث مدرسه را ابتر گذاشته است.

رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان گرگان ادامه داد: ۴ هزار متقاضی طرح ترمیم نمره، ۳۳۰۰ دانش آموز مقطع دهم، ۳۳۰۰ دانش آموز مقطع یازدهم و ۳۴۰۰ دانش آموز مقطع دوازدهم مشمول اجرای امتحانات نهایی در شهرستان گرگان هستند که ۱۹ حوزه امتحانی نهایی برای آن‌ها یش‌بینی شده است.

دیگر خبرها

  • اشتغال به تحصیل ٣٤ هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدارس استان کرمان
  • گرگان ۹۰ هزار دانش آموز دارد /هزینه پروانه ساخت و ساز مانع مولدسازی
  • تحصیل ۷۰ هزار اتباع خارجی در خراسان رضوی
  • ۱۰ هزار و ۲۰۸ معلم جدید در خراسان رضوی جذب می‌شوند
  • آیا دختران ازدواج کرده می توانند در مدارس روزانه هم تحصیل کنند؟
  • بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار تارک تحصیل در کشور
  • ۳۴۰ هزار دانش‌آموز در آزمون مدارس سمپادونمونه دولتی رقابت می‌کنند
  • تحصیل اجباری ۹ هزار دانش‌آموز‌ شهر صدرا در شیراز
  • تعطیلی مدارس دهستان بخش سندرک میناب
  • تلاش برای بازگرداندن دانش آموزان بازمانده از تحصیل