Web Analytics Made Easy - Statcounter

گزارش رویترز حاکی است‌ انصراف شرکت‌های نفتی بزرگ غربی از سرمایه‌گذاری در پروژه های آفریقایی موجب شده است که در حال حاضر نیجریه و آنگولا عامل تقریبا نیمی از کسری تولید نفت مورد هدف گروه اوپک پلاس باشند.

به گزارش سرویس اقتصادی ایران اکونومیست، خبرگزاری رویترز گزارش داد، نیجریه و آنگولا پشت تقریباً نیمی از کسری تولید نفت مورد هدف گروه "اوپک +" هستند و مجموعه عواملی در این قضیه دخیل بوده که  از جمله آن بی میلی شرکت‌های نفتی بزرگ غربی نسبت به پروژه‌های آفریقایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ارقام نشان می‌دهد که آنگولا مسئول کمبود عرضه اوپک در حدود 300 هزار بشکه در روز از  میزان مورد هدف بوده است، در حالی که نیجریه عامل کمبود نزدیک به 400 هزار بشکه نفت  است.

جنگ در اوکراین نیز  بر تجارت نفت روسیه تأثیر گذاشته است به گونه‌ای که تولید این کشور در ماه مارس 300 هزار بشکه در روز کمتر از هدف بوده است.

کمبود عرضه گروه اوپک یکی از دلایل افزایش قیمت جهانی نفت در ماه مارس به بالاترین حد در 14 سال گذشته یعنی به بیش از 139 دلار در هر بشکه بود که ایالات متحده و سایر کشورهای مصرف کننده را بر آن داشته است تا از تولیدکنندگان تقاضا کنند تولیدشان را افزایش دهند و از آزادسازی 180 میلیون بشکه از ذخایر استراتژیک سازمان همکاری و توسعه اقتصادی خبر داد که شامل 35 کشور ثروتمند جهان است.

سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش  اما بارها این خواسته‌های آمریکا را نادیده گرفته اند،  به این دلیل که برخی از اعضای آن نفت اضافی برای پمپاژ ندارند.

از دیدگاه این سازمان، کاهش سرمایه‌گذاری‌ها پس از سقوط قیمت نفت در سال‌های 2015 و 2016 به دلیل مازاد عرضه، همراه با افزایش تمرکز سرمایه‌گذاران بر مسائل اقتصادی، اجتماعی و حاکمیتی، منجر به کمبود هزینه‌ها برای تامین تقاضا شد.

محمد بارکیندو، دبیر کل این سازمان به رویترز گفت: «در طول سال‌ها سرمایه‌گذاری کافی در این بخش وجود نداشته است که این قضیه به دلیل تأثیر مسائل اقتصادی، اجتماعی و حاکمیتی پیچیده‌تر شده است».

وی افزود: در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶، ۲۵ درصد انقباض سرمایه در تولید نفت وجود داشت که انقباض بی سابقه‌ای بود و تا قبل از سال ۲۰۲۰ هم که ما کاهش ۳۰ درصدی در سرمایه گذاری در این بخش را ثبت کردیم، بهبود واضحی و قابل توجهی وجود نداشت.

ارقام منتشر شده توسط آژانس بین‌المللی انرژی نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری در حوزه اکتشاف و تولید نفت و گاز در جهان طی بازه زمانی ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ افزایش چشمگیری نداشته و به دنبال آن در سال ۲۰۲۰ کاهش ۳۲ درصدی داشته است.

شرکت‌های نفتی بین‌المللی به تدریج از عرصه تولید نفت خشکی نیجریه خارج می‌شوند، اگرچه همچنان به سرمایه‌گذاری در منابع عظیم نفت و گاز این کشور در مخازن دریایی با هزینه‌ای که همچنان رقابتی است، ادامه می‌دهند.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری فارس برچسب ها: نیجریه ، کاهش نفت اوپک ، سرمایه گذاری در تولید نفت ، انگولا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: نیجریه کاهش نفت اوپک سرمایه گذاری در تولید نفت انگولا سرمایه گذاری تولید نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۴۳۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصمیم‌گیری درخصوص عرضه پژوپارس در شورای رقابت

به گزارش «تابناک» به نقل از تجارت نیوز، از حدود ۳ ماه پیش حواشی پیرامون تحویل خودروی پژو پارس (موعد زمستان ۱۴۰۱) شکل گرفت و روز به روز هم به این حواشی افزوده می‌شود؛ ماجرا از آنجایی شروع شد که به دلیل عدم انطباق این خودرو با استانداردهای ۸۵ گانه قرار شد که تولید پژو پارس متوقف شود و پس از اعتراضات اعلام شد که صرفاً تا پایان سال ۱۴۰۲ تولید خواهد شد.

با این حال چند روز پیش سخنگوی تعزیرات حکومتی اعلام کرد که بنا به دستور رئیس جمهور مقرر شده تولید این خودرو در سال جاری نیز ادامه یابد. بر همین مبنا هم شرکت ایران خودرو با اعلام قیمت جدید برای پژو پارس، اقدام به ارسال فراخوان به متقاضیان کرد.

ارسال فراخوان با قیمت‌های جدید کافی بود تا متقاضیان با صدای بلندتری اعتراض و مقابل نهادهای ذی نفع از جمله شورای رقابت تجمع کنند.

با توجه به حجم بالای اعتراضات شورای رقابت امروز هشتم اردیبهشت ماه شورای رقابت در ششصد و پنجاه و ششمین جلسه خود به بررسی مسائل پیرامون عرضه پژو پارس می پردازد. در این جلسه نمایندگان وزارت صمت، سازمان ملی استاندارد و همچنین مدیر عامل ایران خودرو حضور خواهند داشت‌. 

دیگر خبرها

  • عرضه بادام به سرمایه‌گذاران در نمایشگاه اکسپو
  • تصمیم‌گیری درخصوص عرضه پژوپارس در شورای رقابت
  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سرمایه گذاری ۲ هزار میلیارد ریالی اوقاف مرکزی در طرح پرورش ماهی
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • سمی و سرطان‌زا بودن سیگارهای الکترونیک
  • قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • چه کسانی با مالیات بر عایدی سرمایه مخالف هستند؟