Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-27@18:47:10 GMT

آزمایش و تشخیص سرطان سینه

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۴۳۹۰۵

آزمایش و تشخیص سرطان سینه

سرطان سینه یکی از شایع‌ترین انواع سرطان در جهان است که در بیشتر برای خانم‌های دارای بیش از ۵۰ سال سن و یا بعضاً کمتر اتفاق می‌افتد. با این وجود، مراجعه به آزمایشگاه و بررسی پستان‌ها به طور مرتب برای تمامی خانم‌ها واجب می‌باشد زیرا از هر ۸ زن، ۱ نفر به سرطان سینه مبتلا می‌شود. در این مقاله قصد داریم ضمن علل بروز سرطان سینه به این موضوع اشاره کنیم که خدمات آزمایشگاهی چگونه برای تشخیص این بیماری نمونه‌برداری انجام می‌دهد، پس با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرطان سینه چیست و چگونه اتفاق می‌افتد؟

 

در سرطان سینه، سلول‌های پستان از کنترل خارج می‌گردند. این بیماری می‌تواند از قسمت‌های مختلف پستان شروع شود. به طور کلی پستان از سه قسمت لوبول‌ها، مجاری و بافت پیوندی تشکیل شده است. به غده‌های تولیدکننده شیر، لوبول‌ها و به لوله‌های انتقال‌دهنده شیر به نوک پستان، مجاری گفته می‌شود. همچنین بافت هم‌بند یا پیوندی به بافتی گفته می‌شود که همه‌چیز را در کنار هم نگه می‌دارد و از فیبر و چربی تشکیل شده باشد. در اکثر موارد، سرطان پستان از مجاری با لوبول‌ها شروع می‌شود.

انواع مختلف سرطان سینه عبارتند از:

کارسینوما داکتال تهاجمی که در آن، سلول‌های سرطانی در خارج از مجاری به قسمت‌های دیگر بافت پستان رخنه می‌کنند. این سلول‌ها می‌توانند در سایر نقاط بدن نیز گسترش یابند.سرطان لوبولار تهاجمی که در آن، سلول‌ها سرطانی از لوبول‌ها به بافت‌های پستان گسترش می‌یابند. این مورد نیز مانند مورد قبلی، قادر است به سایر نقاط بدن منتقل شود.کارسینوم داکتال درجا (DCIS) در حقیقت یک بیماری پستان است که می‌تواند به سرطان سینه منجر گردد. در این بیماری، سلول‌های سرطانی فقط در مجاری قرار داشته و به سایر بافت‌های پستان سرایت نمی‌کنند.

عوامل تأثیرگذار بر سرطان سینه

دلایل ابتلا به سرطان سینه هنوز به طور دقیق مشخص نشده‌اند، اما با توجه به یافته‌ها و تحقیقات آزمایشگاه‌ها، عواملی که می‌توانند منجر به سرطان پستان شوند در دو دسته قرار می‌گیرند:

عوامل غیرقابل کنترل

جنسیت: احتمال ابتلا به سرطان سینه در آقایان نیز وجود دارد اما در خانم‌ها این احتمال ۱۰۰ برابر بیشتر است.سن: با افزایش سن، احتمال ابتلا به سرطان پستان نیز افزایش می‌یابد. این بیماری معمولا در خانم‌هایی با سن بالای ۵۰ سال اتفاق می‌افتد.تاریخچه سرطان پستان: اگر خانمی در یکی از سینه‌های خود سرطان را تجربه کرده باشد، به احتمال ۳ تا ۴ برابر این بیماری در سینه دیگر او نیز رخ خواهد داد.سابقه خانوادگی: اگر مادر، خواهر یا دختر فرد (خانواده درجه اول) به سرطان سینه مبتلا شده باشند، او در معرض خطر این بیماری قرار دارد و باید به صورت مرتب برای چکاپ به آزمایشگاه مراجعه کند.

متراکم بودن سینه‌ها: اگر سینه متراکم باشد (یعنی بافت غده و فیبر بیشتری داشته و چربی کمتری داشته باشد) تا ۲ برابر بیشتر از سایر افراد با بافت سینه غیرمتراکم احتمال ابتلا به سرطان پستان وجود دارد.ضایعات پستان: داشتن هیپرپلازی آتیپیک یا کارسینوما لوبولار درجا، می‌تواند ۴ تا ۵ برابر احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد.تاریخ تولید مثل: عواملی مانند شروع عادت ماهیانه در سنین پایین، آغاز یائسگی بعد از ۵۵ سالگی و عدم باردار نشدن، خطر ابتلا به سرطان را در خانم‌ها افزایش می‌دهد.عوامل قابل کنترلاضافه وزن بعد از یائسگیمصرف طولانی مدت استروژن و پروژسترون (اگر ۵ سال یا بیشتر از قطع استفاده از این هورمون‌ها گذشته باشد، خطر از بین می‌رود)عدم تحرک کافیآزمایش سرطان سینه و نمونه گیری در منزل

به بررسی سینه برای تشخیص سرطان پستان، بیوپسی پستان گفته می‌شود که یک راه برای ارزیابی توده‌های مشکوک در سینه و اطمینان حاصل کردن از خوش‌خیم یا سرطانی بودن آن‌ها می‌باشد. با انجام بیوپسی پستان، نمونه‌ای از بافت مشکوک به آزمایشگاه ارسال می‌شود تا با بررسی آن، هر گونه ناهنجاری در سلول‌های تشکیل‌دهنده توده‌های پستانی تشخیص داده شوند. این آزمایش پس از ماموگرافی و سونوگرافی (تصویربرداری از بافت پستان) و در صورت مشاهده توده‌های مشکوک انجام می‌شود.

بیوپسی پستان در آزمایشگاه چه انواعی دارد؟

بیوپسی پستان به روش‌های مختلفی انجام می‌گردد که پزشک شما بر اساس محل، اندازه و سایر ویژگی‌های توده مشکوک، روش مناسب را انتخاب می‌کند. در ادامه انواع مختلف بیوپسی پستان را شرح می‌دهیم:

بیوپسی با روش آسپرسیون و سوزن ظریف

این رایج‌ترین روش نمونه‌برداری از بافت مشکوک پستان است. در صورت دسترسی راحت به بافت توده و احتمال وجود کیست‌های پر از مایع در تشخیص اولیه، این روش انجام می‌شود. در این روش، بیمار روی تخت مخصوص دراز کشیده و پزشک با کمک سونوگرافی، سوزن را به محل توده هدایت می‌کند تا نمونه سلولی را جمع‌آوری نماید. اگر در طی فرایند نمونه‌گیری مایعی شفاف از درون توده خارج گردد، یعنی توده بی‌خطر بوده و در نتیجه تجمع آب میان‌بافتی یا کیست ایجاد شده است.

بیوپسی با استفاده از سوزن

در این روش نمونه‌گیری که با هدایت سونوگرافی انجام می‌شود، نمونه‌های متعددی به اندازه یک دانه برنج جمع‌آوری می‌شوند تا برای بررسی و آزمایشات تکمیلی به آزمایشگاه پاتوبیولوژیک ارسال گردند. در این روش ممکن است با توجه به محل قرارگیری توده، از تکنیک‌های دیگری مانند ماموگرافی یا ام آر آی نیز برای هدایت سوزن استفاده شود.

بیوپسی استریوتاکتیک

در این روش، بیمار باید به مدت ۳۰ دقیقه به شکم روی تخت دراز بکشد و سینه‌های خود را در حفره تخت قرار دهد. سپس سینه‌ها بین دو صفحه دستگاه ماموگرافی قرار گرفته و پزشک یا رادیولوژیست با وارد کردن سوزن یا لوله ساکشن در یک شکاف نازک روی سینه، از بافت مشکوک نمونه‌برداری می‌کند.

نمونه‌گیری سرطان سینه در منزل توسط آزمایشگاه عماد

با توجه به شیوع ویروس کرونا، ممکن است مراجعه به آزمایشگاه برای برخی از افراد ممکن نباشد. آزمایشگاه پاتوبیولوژی عماد با داشتن بیش از ۱۵ سال سابقه کار و بخش پاتولوژی و سیتولوژی، در راستای پیشگیری از شیوع بیشتر ویرس کرونا، اقدام به نمونه گیری در منزل می‌کند. نمونه گیری در منزل برای کلیه آزمایشات تخصصی و فوق تخصصی، PCR، قارچ‌شناسی، میکروب‌شناسی به صورت رایگان (حتی بدون دریافت هزینه ایاب و ذهاب) انجام می‌گیرد. بخش سیتولوژی آماده مطالعه سلول‌ها و غربالگری و بررسی بیماری‌ها می‌باشد. این بخش نمونه‌های مختلف انواع اندام‌های بدن را جهت تشخیص سرطان، تغییرات پیش‌سرطانی و سایر شرایط خوش‌خیم مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

محتوای این مطلب تبلیغاتی است و توسط سفارش‌دهنده، تهیه و تنظیم شده است

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جنسیت جهان خطر ابتلا به سرطان سرطان سینه شیر احتمال ابتلا به سرطان سرطان سینه سرطان پستان نمونه گیری لوبول ها سلول ها خانم ها سینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۴۳۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ پژوهشگران یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان ایران با استفاده از تکنولوژی پیشرفته هسته‌ای برای تشخیص بیماری‌های مختلف موفق به طراحی و ساخت دستگاه تصویربرداری به روش اسپکت (یکی از روش‌های غیر تهاجمی در پزشکی) شده‌اند.

این دستگاه جهت ثبت و آشکارسازی تجمع مواد رادیو اکتیو در بافت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش تصویربرداری، براساس وضعیت بیمار، رادیودارو در ارگان‌های مختلف جذب و کسری از فوتون‌ها ازمیان بافت نرم احاطه شده عبور کرده و نهایتا توسط دوربین گاما آشکارسازی می‌شوند.

اخیراً پژوهشگران این مجموعه با ارائه ایده صنعتی سازی دستگاه تصویربرداری اسپکت از تمام بدن توانسته‌اند رتبه نخست بخش اتصال پذیری و میکروالکترونیک نخستین رویداد نکست را از آن خود کنند.

بهنوش تیموریان فرد، قائم مقام این شرکت دانش بنیان به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: این شرکت در حوزه تولید تجهیزات پزشکی هسته‌ای فعالیت می‌کند و با استفاده از تکنولوژی پیشرفته  پزشکی هسته‌ای موفق به طراحی و ساخت دستگاه تصویربرداری به روش اسپکت شده است. اخیرا نیز به دنبال صنعتی سازی این دستگاه از تمام بدن هستیم.

قائم مقام این شرکت دانش بنیان درباره این دستگاه عنوان کرد: این دستگاه قابلیت تصویربرداری از عملکرد تمامی بافت‌ها و ارگان‌های مختلف بدن را دارد و برای تشخیص بیماری‌ها به خصوص سرطان می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

وی افزود: رادیو دارو، اشعه گاما از خود ساطع می‌کند. در این روش غیر تهاجمی، رادیو دارو به بیمار تزریق می‌شود. سپس رادیو دارو بنابر ویژگی‌هایش در یکی از بافت‌های بدن تجمع بیشتری پیدا کرده و اشعه گاما پخش می‌کند. در نهایت اشعه گاما حاصل از خروجی بدن بیمار دریافت شده و تبدیل به تصاویر دو بعدی و سه بعدی می‌شود بدین طریق پزشک معالج می‌تواند گزارشی از نحوه عملکرد ارگان‌های خاص بدن مانند قلب، کلیه، کبد و حتی استخوان‌ها بدست آورد.

تیموریان تصریح کرد: این دستگاه در ایران نمونه مشابه داخلی ندارد و تولید این فناوری «های‌تک» در دنیا تنها در انحصار چند کشور پیشرفته مانند هلند، آمریکا و آلمان است. هرچند پژوهشگران این مجموعه توانسته‌اند به چنین فناوری دست پیدا کنند، اما برای اجرای این طرح با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند.

وی تاکید کرد: بزرگترین مشکل ما این است که ارگان‌ها و نهاد‌های دولتی همچنان از دستگاه‌های وارداتی استفاده می‌کنند. همچنین شرکت‌های وارد کننده نیز برای واردات این دستگاه‌ها ارز دولتی دریافت می‌کنند؛ این شرکت‌ها با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی و گاهی با ارز نیمایی ۲۸ هزار و پانصد تومانی این دستگاه‌ها را از کشور‌های رقیب خریداری و وارد می‌کنند. این مساله رقابت ما با شرکت‌های وارد کننده این دستگاه‌ها را سخت کرده است. ما از دولت و مسئولان توقع داریم با شرکت‌های وارد کننده در فضایی برابر رقابت کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آزمایشگاه‌های تشخیص‌طبی در بین گروه‌های پزشکی دارای کمترین شکایت هستند
  • تشخیص چند دقیقه‌ای سرطان با یک قطره خون
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • شناسایی ۳ نوع سرطان با یک قطره خون
  • کاهش هزینه‌های غربالگری سرطان پستان با دستگاه ایران‌ساخت
  • حسگر تشخیص زودهنگام سرطان سینه طراحی شد
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص