Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالیکه مقام معظم رهبری به صراحت اعلام کردند: "شکار فقط در صورتی که کسی برای تغذیه نیاز به شکار داشته باشد مجاز است؛ در غیر این مورد، اصلاً شکار مجاز نیست" سازمان محیط زیست همچنان سعی در توجیه شکارفروشی خود و فرار از حکم شرعی حرام بودن شکار دارد!

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایران اکونومیست؛ در پی انتشار گزارشی با عنوان 'اصرار رئیس سازمان محیط زیست بر شکارفروشی با وجود فتوای رهبری مبنی بر حرام بودن شکار!'  در این خبرگزاری، روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیس اقدام به ارسال جوابیه‌ای‌ کرده که در ادامه، متن این جوابیه به همراه پاسخ آمده است:

«رهبر معظم انقلاب در روز درختکاری در اسفند 1400 ضمن فرمایشاتی در خصوص لزوم توجه به حیات وحش و حمایت و حفاظت از آنها به‌عنوان سرمایه های ملی، در خصوص شکار اینگونه بیان فرمودند که 'در اسلام، شکار فقط در صورت نیاز به تغذیه مجاز است و در غیر این صورت، غیرمجاز و خلاف است و حتی سفر شکار سفر حرام شمرده شده است، بنابراین باید جلوگیری از شکار غیرقانونی را جدی گرفت و به موضوع حفظ حیات وحش اهتمام داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

'

این بیانات، حاکی از نگاه حکیمانه معظم له به آسیب‌های شکار غیرقانونی به‌عنوان یک تهدید جدی برای حیات وحش کشور است همچنین ایشان شکار را بطور مطلق ممنوع یا غیرمجاز ندانسته‌اند؛ ریاست سازمان حفاظت محیط زیست نیز در مصاحبه‌ای که توسط یکی از رسانه‌های کشور بعد از انتشار سخنان مقام معظم رهبری با ایشان انجام پذیرفت ضمن تاکید بر توجه سازمان بر بین شرع، به این نکته اشاره داشتند که شکار قانونمند مبتنی بر فرایندهای تخصصی کارشناسی، یکی از ابزارهای مدیریت حیات وحش به شمار می‌آید. قطع به یقین شکار غیرقانونی تهدیدی جدی برای حیات وحش کشور محسوب و سازمان حفاظت محیط زیست که همواره تمام توان خود را برای حفاظت از حیات وحش کشور و مقابله با تهدیدات پیش روی آنها از جمله شکار غیرقانونی بکار گرفته و در این راه دهها شهید را به پیشگاه ملت بزرگ ایران تقدیم نموده، در خط مقدم این مبارزه قرار دارد.
متاسفانه آن خبرگزاری محترم  بر خلاف اخلاق حرفه‌ای رسانه‌ای و رسالت خبررسانی دقیق و آگاهی‌بخشی افکار عمومی، هم با استفاده از عبارت 'شکارفروشی' در عنوان خبر و هم با تقطیع و تحریف فرمایشات مقام معظم رهبری در متن خبر و اشاره به فتوای رهبر انقلاب مبنی بر 'حرام بودن شکار و شکارفروشی'( که با بیانات مطروحه ایشان کاملا متفاوت است) و سپس تحلیل یک‌جانبه و ناصواب از مصاحبه ریاست سازمان حفاظت محیط زیست، سعی در گمراه نمودن ذهن خوانندگان محترم و تحمیل سوبرداشت به مخاطبان، منطبق با نظر نگارنده خبر نموده است. عجیب آنکه خبرگزاری مذکور در همه سالهای گذشته تمام توان و همت خود را مصروف مقابله با شکار قانونمند در قالب فروش پروانه شکار که به تعداد بسیار محدود و بر اساس اصول کارشناسی و تخصصی سالانه در تعداد بسیار معدودی از زیستگاههای کشور صادر می‌گردد، نموده اما تلاش و پیگیری اثرگذاری از این رسانه در خصوص نفی شکار غیرقانونی و آسیب‌ها و تبعات بیشمار آن برای حیات وحش کشور که دغدغه مقام معظم رهبری نیز هست و اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی عمومی برای مقابله با آن، شاهد نبوده‌ایم!
سازمان حفاظت محیط زیست قطع به یقین فرمایشات مقام معظم رهبری را در خصوص حفاظت از حیات وحش و مقابله با شکار غیرقانونی را نصب‌العین خویش قرار داده و در راستای رسالت قانونی خود، تمامی ظرفیت‌های اجرایی و علمی موجود را برای مدیریت بهینه حیات وحش کشور و پیشگیری از تهدیدات و برخورد با اقدامات غیرقانونی متوجه آنها را بکار خواهد گرفت. امید است رسانه های محترم نیز در راستای انجام درست وظایف حرفه‌ای، دور از سلایق فردی یا قضاوت‌های شخصی، نسبت به انعکاس واقعیت‌ها و رعایت امانتداری و صداقت کامل در نشر اخبار اهتمام ورزند.»

پاسخ :

در حالی سازمان محیط زیست در جوابیه خود مدعی شده که ایران اکونومیست اقدام به 'تقطیع و تحریف فرمایشات مقام معظم رهبری درباره حرام بودن شکار' کرده است که متن نقل‌ شده از قول رهبر در جوابیه سازمان حفاظت محیط زیست مشخصاً تحریف شده است.

در این جوابیه جمله 'بنابراین باید از شکار غیرقانونی جلوگیری شود' در پایان فرمایشات مقام معظم رهبری گنجانده شده، گویی بیانات ایشان در خصوص حرمت شکار، صرفاً متوجه شکار غیرقانونی است و صدور مجوز، شکار را حلال می‌کند!

نکته مهم‌تر اینکه که سازمان محیط زیست به طرز ناشیانه‌ای سعی کرده از صراحت بیان رهبری مبنی بر 'حرام بودن شکار جز به ضرورت تغذیه' فرار کند! یعنی تنها قیدی که رهبری برای بلااشکال بودن شکار قائل شده‌‌اند، شکار برای 'تغذیه' است اما سلاجقه به عنوان ریاست سازمان محیط زیست به صراحت 'فروش مجوز شکار' به بهانه 'مدیریت جمعیت حیات وحش' را نیز مجاز دانسته است!

این رویه سازمان محیط زیست یعنی ریاست این سازمان در روز روشن، یک قید من‌درآوردی را به حکم صریح رهبری مبنی بر حرمت شکار جز برای تغذیه، بار کرده است!

در حالیکه مقام معظم رهبری در فرمایشات خود به صراحت اعلام کردند:

'مسئله‌ شکار غیرقانونی را باید جدّی گرفت؛ در شرع مقدّس اسلام، شکار فقط در صورتی که کسی برای تغذیه نیاز به شکار داشته باشد مجاز است؛ در غیر این مورد، اصلاً شکار مجاز نیست، شرعاً اجازه‌ شکار داده نشده. شما در کتابهای فقهی که نگاه کنید، می‌گویند نماز در سفری که برای شکار انجام میگیرد تمام است؛ یعنی سفر، سفر حرام است؛ معنایش این است دیگر؛ یعنی این کار یک کار خلاف است. این را باید توجّه کرد؛ بحث حیات وحش بسیار مهم است.'

نسخه کامل فرمایشات رهبر انقلاب به مناسبت روز درختکاری، در وب‌سایت رسمی ایشان قابل ملاحظه است: https://khl.ink/f/49725

از سوی دیگر جوابیه‌نویس سازمان محیط زیست به خیال خود با رندی از پاسخگویی به این سؤال مهم که در گزارش به آن اشاره شده بود، فرار کرده آنجا که نوشته بودیم:

'سلاجقه از یک سو تصریح می‌کند که سازمان متبوعش مبتنی بر 'بیّن شرع' عمل خواهد کرد و منویات حضرت آقا به‌نحو احسن اجرا خواهد شد که در این صورت پرونده شکارفروشی باید بسته شود و از سوی دیگر با بیان اینکه شکار، یک روش مدیریتی برای کنترل جمعیت حیات وحش است(؟!) تصمیم‌گیری در خصوص صدور یا عدم صدور مجوز شکار در سال جاری را بر برگزاری جلسات کارشناسی و در نظر گرفتن ابعاد علمی، مدیریتی و فقهی مشروط کرده است!!

به علاوه، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای پیشتر در پاسخ به استفتاهای صورت گرفته، از جمله استفتای مشخصاً شکاری که از سر نیاز نباشد و صدور مجوز برای چنین شکاری توسط سازمان محیط زیست را حرام اعلام کرده‌‌اند؛ استفتائی که به همراه پاسخ آن بارها در رسانه‌ها منعکس شده و به نظر نمی‌رسد مسئولان سازمان محیط زیست از آن بی‌اطلاع باشند!

در این جوابیه، روابط عمومی سازمان محیط زیست اتهامات بی‌مبنا و مضحکی از جمله تحلیل یک‌جانبه و ناصواب مصاحبه سلاجقه به منظور سعی در گمراه کردن ذهن خوانندگان و تحمیل سوء‌برداشت و نظرات شخصی به آنها را متوجه کرده است.

اما آنچه در گزارش مورد اشاره خود، مورد نقد و بررسی قرار داده، ادعای غیرعلمی سلاجقه در توجیه فروش مجوز شکار است؛ این ادعا که 'فروش مجوز شکار، یکی از روش‌های مدیریت جمعیت حیات وحش است!' تاکنون بارها توسط دانشگاهیان و کارشناسان مستقل، مردود و فاقد پشتوانه علمی اعلام شده و آنچه در این جوابیه، تحلیل یک‌جانبه و ناصواب عنوان شده، مجموعه‌ای از استدلال‌های همین دانشگاهیان و کارشناسان است که پیشتر مشروح آن توسط رسانه‌ها به اطلاع عموم رسیده است.

مواردی که شایسته است سازمان حفاظت محیط زیست به جای پرخاش و اتهام‌زنی، به آنها پاسخ داده و رسانه و افکار عمومی را اقناع کند؛ به عنوان مثال سازمان محیط زیست باید به این پرسش مهم پاسخ دهد که چرا تعدیل جمعیت حیات وحش، از میان صدها گونه‌ جانوری فقط شامل حال کل و قوچ می‌شود؟ یا اینکه چرا این سازمان اجازه نمی‌دهد جانوران ضعیف، در نتازع بقا خودبه‌خود از بین بروند و به خوراک گوشتخوارانی چون پلنگ و گرگ تبدیل شوند بلکه تعارضاتی که در نتیجه کاهش طعمه و نزدیک شدن گوشتخواران به جوامع انسانی و گله‌های دام شاهد هستیم کاهش یابد؟!

روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست در این جوابیه در کمال تعجب بی‌آنکه زحمت یک جست‌وجوی ساده اینترنتی را بر خود هموار کرده باشد، مدعی است که ، صدور مجوز شکار را نقد می‌کند و از کنار شکار غیرقانونی چشم می‌پوشد! در حالی که طی سالیان اخیر، پرداختن به تخلفات شکار و صید و ارائه راهکارهای کارشناسی در گفت‌وگو با کارشناسان یکی از محورهای اصلی گزارش‌های بوده است که در ادامه نمونه‌هایی از این گزارش‌ها در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد:
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1400/10/22/2643004/محدود-کردن-مجوزهای-حمل-سلاح-راهکار-کاهش-شکار-غیرمجاز
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1398/04/30/2058130/پرداخت-هزینه-دادرسی-چگونه-باعث-تهدید-حیات-وحش-و-پایمال-شدن-حقوق-عامه-شده-است
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1395/09/18/1261532/از-تخریب-محیط-زیست-تا-کشتار-گسترده-پرندگان-مهاجر
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1398/07/23/2118532/آغاز-کشتار-غیرقانونی-پرندگان-مهاجر-در-فریدونکنار-10-صیاد-در-راس-هرم-کشتار
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1400/12/14/2676503/برخورد-اصولی-با-متخلفان-شکار-انجام-نمی-شود
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1400/03/17/2516431/کشف-12-هزار-وسیله-شکار-از-شکارچیان-غیرمجاز-دستگیری-متخلفان-محیط-زیست-20-درصد-افزایش-یافت
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1400/12/15/2677580/تأکید-رئیس-قوه-قضائیه-بر-برخورد-بازدارنده-با-متجاوزان-به-منابع-طبیعی
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1400/08/03/2595834/از-شایعه-تا-واقعیت-گزارش--از-پشت-پرده-شکار-و-فروش-پرندگان-مهاجر-در-فریدونکنار
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1400/10/27/2645628/خسارت-میلیاردی-شکارچیان-غیرمجاز-به-محیط-زیست-خراسان-رضوی-3باند-قاچاق-حیوانات-وحشی-منهدم-شد

لازم به ذکر است، شکار غیرقانونی، یکی از معضلات موجود در حوزه حیات وحش کشورمان است که سازمان حفاظت محیط زیست باید برای مدیریت آن تدابیر لازم را اتخاذ کرده و اقدامات لازم را معمول دارد اما شکارفروشی، به ویژه به اتباع خارجی، معضلی است که سازمان حفاظت محیط زیست خود به وجود می‌آورد و با ایجاد حس تبعیض در جوامع محلی، خصوصا شکارچیان بومی، آتش تخلفات شکار را شعله‌ورتر می‌کند.

در پایان ایران اکونومیست، با ابراز تاسف از اینکه رانت تورهای شکار و سود هنگفت حاصل از آنها، شبکه ذی‌نفعان شکار را روز‌به‌روز قدرتمندتر کرده و هزینه نقد شکار را بالاتر می‌برد، در راستای عمل به رسالت رسانه‌ای خود، اظهارنظرهای غیرمنطقی مسئولان را مورد نقد و بررسی قرار داده و آنها را به پاسخگویی فرا خواهد خواند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: فرمایشات مقام معظم رهبری سازمان حفاظت محیط زیست سازمان محیط زیست شکار غیرقانونی جمعیت حیات وحش حیات وحش کشور محیط زیست مجوز شکار صدور مجوز رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۴۶۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد گفت: تیم پایش با همکاری واحد حقوقی اداره کل حفاظت محیط زیست یزد دو واحد آلاینده شن و ماسه را در جاده یزد بافق با حکم قضایی و همراهی ماموران پاسگاه انتظامی فهرج پلمب نمود.


سید رضا نورانیان افزود: واحد‌های فوق ضمن قرار داشتن در لیست صنایع آلاینده استان و علی رغم اخطار‌ها و مهلت‌های داده شده، اقدام اصلاحی مؤثری انجام نداده و آلودگی ذرات آنها استمرار داشته است.


وی ادامه داد: بر همین اساس تا رفع کامل آلایندگی از ادامه فعالیت آنها جلوگیری می‌شود.

دیگر خبرها

  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • سلاجقه: از برقی کردن وسایل نقلیه در تهران حمایت می‌کنیم
  • دستگیری متخلفان شکار غیر مجاز در منطقه حفاظت شده هلن
  • پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد
  • یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به‌کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • حفاظت از محیط‌ زیست مردمی شود/ لزوم برخورد با بهره‌برداران خاطی