Web Analytics Made Easy - Statcounter

سنگ‌اندازی در مسیر ورود دانش‌بنیان‌ها به ریل‌گذاری در حوزه شفافیت، بویژه در عرصه ایجاد و توسعه سامانه‌های اقتصادی، معمولا با مستمسک قرار دادن محرمانگی اطلاعات توجیه می‌شود‌ اما در واقع نوعی هراس ویژه‌خواران از نظم‌دهی و شفاف‌سازی روندهای اقتصادی را مشخص می‌کند.   به گزارش دیده بان ایران؛ دانش‌بنیان‌ها در حوزه علوم انسانی بخصوص وقتی به مقوله‌های حکمرانی و شفافیت در فرآیندها و روندها ورود می‌کنند، چندان هم کار آسانی ندارند؛ چون با اشخاص یا گروه‌های رسمی و غیررسمی ذی‌نفوذ و اصحاب ثروت و منفعت مواجه می‌شوند که بخاطر تعارض منافع، جلوی اصلاح رویه‌های حکمرانی و یا شفافیت فرآیندها می‌ایستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  سنگ‌اندازی در مسیر ورود دانش‌بنیان‌ها به ریل‌گذاری در حوزه شفافیت، بویژه در عرصه ایجاد و توسعه سامانه‌های اقتصادی، معمولا با مستمسک قرار دادن محرمانگی اطلاعات توجیه می‌شود‌ اما در واقع نوعی هراس ویژه‌خواران از نظم‌دهی و شفاف‌سازی روندهای اقتصادی را مشخص می‌کند.   یکی از این نمونه‌ها ورود یک گروه پژوهشی و دانش‌بنیان متشکل از متخصصان دانشگاهی به عرصه ساماندهی فرآیندهای گمرک است که سابقه‌ای چند ساله در زمینه هوشمندسازی فرآیندها و یکپارچه‌سازی اطلاعات در گمرک دارد.   با وجود چهار برابر شدن درآمدهای گمرک در سه سال اولیه فعالیت این گروه دانش‌بنیان، اما هر از گاهی، اصحاب قدرت و ثروت نسبت به فعالیت متخصصان دانشگاهی در گمرک اعتراض می‌کنند و بزرگترین دلیلی که برای مانع‌تراشی بر سر راه آنها می‌آورند این است که چرا اطلاعات گمرکی کشور باید در دست عده‌ای غیر دولت باشد!   یکی از اولین مخالفان این گروه دانشگاهی، ذی‌نفعان اطراف برادر رئیس‌جمهور سابق بودند که در ماجرای کشف تخلفات دو برند معروف وسایل برقی که لطمات جبران‌ناپذیری به توسعه صنعت کشور وارد می‌کردند، گروه‌های دانش‌بنیانی را که سعی در جلوگیری از دور زدن مقررات کشور داشتند، تحت فشار قرار داده و خواستار بستن چشمان گمرک بودند. چشمانی که چون از یک سامانه واحد و شفاف، سو می‌گرفتند، نمی‌توانستند حتی اوامر برادر رئیس قوه مجریه را بپذیرند.   بهانه اشخاصی که دانش‌بنیان شدن فرآیندهای گمرک، از پرداخت‌های گمرک تا اطلاعات لجستیک و حمل‌ونقل به گمرک و اطلاعات اسناد خرید و غیره را به صرفه و صلاح خود نمی‌دانستند، این بود که صاحب برندی که نباید زیر ذره‌بین قرار می‌گرفت، از اسپانسرهای رئیس‌جمهور وقت است!   رمزگشایی پشت پرده آتش زدن و‌ خودسوزی‌های ساختگی و یا قصه دعوای یکی از نمایندگان با نگهبان گمرک، تنها گوشه‌ای از تلاش‌ها برای جلوگیری از اجرای سامانه جامع گمرکی را نشان می‌دهد.   دانش‌بنیان‌ها در حوزه علوم انسانی و بویژه در شاخه‌های اقتصادی وقتی بیشتر آسیب می‌بینند که بخواهند در هماهنگی با دستگاه‌هایی که خدمات دانش‌بنیان به آنها ارائه می‌شود، جلوی درز اطلاعات حیاتی کشور بایستند. به عنوان نمونه، یکی از باندهای قدرت و ثروت داخل کشور که تمایلاتش برای درز اطلاعات گمرک به خارج از مرزها برای برنامه‌ریزی تحریم‌ها عیان بود، بیشترین فشارها را بر دانش‌آموختگانی آورد که با سامانه جامع گمرکی همکاری می‌کردند.   البته مخالفان فعالیت‌های دانش‌بنیانی که به یکپارچه‌سازی اطلاعات و در نهایت ارائه نقشه آمایشی پیش روی تصمیم‌گیران منجر می‌شود، فقط ویژه‌خواران نیستند. بلکه مخالفانی نیز در میان برخی صاحب‌منصبان دارد که اتفاقا خودشان هیچ بهره‌ای از ولنگاری و عدم شفافیت روندها نمی‌برند.   اما در واکاوی علت مخالفت برخی صاحب منصبان با شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه هوشمندسازی اقتصادی، به این می‌رسیم که سامانه‌های هوشمند اقتصادی طراحی شده توسط جوانان ایرانی، منجر به بی‌اثر شدن دستورات موردی و خرده‌فرمایش‌های نابجا و غیرکارشناسی شده‌اند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: دانش بنیان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۴۶۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی راه‌اندازی می‌‎شود

 معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با اعلام اینکه اساسنامه مرکز ملی هوش مصنوعی در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال تدوین است، گفت: این مرکز در اولین گام یک کاربر هوش مصنوعی یا به اصطلاح «اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی» را در کشور راه‌اندازی می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، روح الله دهقانی فیروزآبادی امروز_شنبه هشتم اردیبهشت_ در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: توسعه فناوری در کشور وظیفه اصلی معاونت علمی ریاست جمهوری است و در این راستا برنامه ستاد توسعه هوش مصنوعی این معاونت کمک به دانشگاه‌ها، محققان و شرکت‌های دانش بنیان برای توسعه فناوری‌ها و کاربست هوش مصنوعی در ایران با استفاده از ابزار اپراتور است.

وی ادامه داد: پیش بینی می‌شود امسال جریان اکوسیستمی هوش مصنوعی در کشور راه می‌افتد و به صدها جی پی یو (GPU واحدهای پردازش گرافیک) دست پیدا می‌کنیم.

رئیس بنیاد ملی نخبگان به رایزنی با رئیس جمهور و بسیاری دستگاه‌ها از جمله سازمان برنامه و بودجه برای راه اندازی مرکز توسعه هوش مصنوعی در کشور و در کنار آن شورای راهبری هوش مصنوعی اشاره کرد و و یادآور شد: برای این کار مدل‌های مختلف در بسیاری کشورها بررسی شد.

دهقانی فیروزآبادی خاطرنشان کرد: بررسی‌ها نشان داد که بعضاً برخی کشورها وزارتخانه و برخی هم شورای راهبری برای هوش مصنوعی ذیل ریاست جمهوری ایجاد کرده‌اند.

اساسنامه مرکز ملی هوش مصنوعی در حال تدوین

وی افزود: با ساعت‌ها رایزنی و مشورت با متخصصان و صاحب‌نظران هوش مصنوعی و شبکه‌ها به این جمع بندی رسیدیم که در کشور باید یک مرکز تحت عنوان مرکز ملی هوش مصنوعی داشته باشیم تا وظیفه کلانی را در این حوزه از جمله نظارت و تنظیم گری و همچنین توسعه زیرساخت‌های کلان عهده دار شود و شورایی هم به عنوان راهبر و هیأت امنا بالا سر این مجموعه شکل بگیرد.

معاون علمی رئیس جمهور یادآور شد: اسفندماه ۱۴۰۲ مرکز ملی هوش مصنوعی تأسیس شد و حکم ریاست آن نیز توسط رئیس جمهور صادر شد و اعضای شورای راهبری این مرکز نیز معرفی شدند، اساسنامه مرکز ملی هوش مصنوعی د رحال حاضر در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال تنظیم آست.

دهقانی فیروزآبادی تاکید کرد: این مرکز در حوزه هوش مصنوعی فراتر از معاونت علمی ریاست جمهوری است و همه دستگاه‌ها در قبال این مرکز از یک مأموریت اختصاصی برخوردار هستند.

وی از برگزاری جلسات مختلف با طرف‌های تأثیرگذار در حوزه هوش مصنوعی همچون سرمایه گذاران مختلف، بخش‌های دولتی و صندوق‌ها خبر داد و تصریح کرد: در این راستا صندوق پژوهش و فناوری توسعه هوش مصنوعی نیز تصویب و دایر شد.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه این صندوق با سرمایه ۱۰ هزار میلیارد تومانی برای فعالیت برنامه ریزی شده است، افزود: بخش خوبی از این سرمایه را نهادهایی مثل صندوق توسعه ملی و چندین مودی مالیاتی بزرگ در حوزه اپراتورها تقبل کرده‌اند که پرداخت کنند بنابراین اقدامات عملیاتی بسیار خوب پیش رفته است و برنامه ریزی ها این است که مرکز ملی هوش مصنوعی در اولین گام یک کاربر هوش مصنوعی یا اصطلاحاً یک اپراتور هوش مصنوعی در کشور راه اندازی کند.

دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: طبق برنامه ریزی انجام شده این اپراتور هوش مصنوعی سه خدمت اصلی را عرضه می‌کند، یعنی یک مزرعه پردازشی بزرگ که چگونگی ابعاد و اندازه آن در حال بحث است. یک مرکز داده یا دیتا سنتر بزرگ برای تولید داده‌ها و همچنین کتابخانه بزرگ زبانی و تصویری که اینها مجموعه‌هایی هستند که قرار است در اپراتور اصلی مدیریت شوند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در بخش دیگری از این نشست خبری در پاسخ به این سوال که تدوین و اجرای نظام ارزیابی دانش بنیان‌ها چه تغییری در اکوسیستم و زیست بوم حوزه دانش بنیان‌های کشور ایجاد کرده است، گفت: در نظام جدید ارزیابی دانش بنیان‌ها، علاوه بر سطح فناوری، میزان اشتغال تخصصی و گردش مالی شرکت‌ها مورد سنجش قرار می‌گیرد و شرکت‌های فناور بر این اساس به شرکت‌های نوپا، نوآور و فناور تقسیم می‌شوند.

دهقانی فیروزآبادی در مورد اینکه گفته شده این همان سیستم دسته بندی نوع یک، دو و سه سابق است، تاکید کرد: مطلقاً این صحبت اشتباهی است چراکه قبل از این مجموعه‌های فناور تنها براساس فناوری دسته بندی می‌شدند.

وی اظهار داشت: نظام ارزیابی جدید مجموعه‌های فناور در حال حاضر به یک ابزار جدی برنامه ریزی و مدیریت تسهیلات برای ساز و کارهای حمایتی برای معاونت علمی تبدیل شده است و اینکه می‌گوئیم ۷ هزار از مجموعه‌های فناور ما شرکت نوپا و قریب به ۸۰۰ تا هزار فناور هستند و ۲ هزار نوآور هستند، یک دید واقعی به ما می‌گوید که حجم اقتصاد و حجم صادراتی کشور در چه مرحله و شرایطی است برای یک برنامه ریزی جدی از سوی معاونت علمی است.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه در سه ماه آینده بحث ارزیابی مجموعه‌های فناور به شکل اساسی به روز رسانی می‌شود و ارزیابی‌ها توسط پارک‌ها انجام و آسان گیرانه تر و بعضاً غیرحضوری خواهد بود، افزود: هم اکنون ۱۰ پارک علم و فناوری در کشور کارگزار معاونت علمی ریاست جمهوری در شرکت‌های نوپا فعالیت می‌کنند.

دهقانی فیروزآبادی در عین حال تاکید کرد: تمرکز ارزیابی‌های جدی و حضوری بر روی شرکت‌های نوآور و فناوری خواهد بود که بازی اصلی دست آنها است.

وی پیش بینی کرد امسال علاوه بر متوازن شدن نظام حمایت از مجموعه‌های فناور و واقعی شدن ارزیابی‌ها، حداقل یک هزار شرکت جدیدی از شرکت‌هایی که قبلاً در پارک‌ها بوده‌اند به شرکت‌های دانش بنیان نوپا تبدیل می‌شوند.

۱۰۸ شرکت دانش‌بنیان در بورس حضور دارند؛ امیدواریم تا آخر سال حداقل رشد ۱۰۰ درصدی را تجربه کند

دهقانی فیروزآبادی در ادامه نشست خبری از حضور ۱۰۸ شرکت دانش‌بنیان در بورس خبر داد و گفت: امیدواریم تا آخر سال حداقل رشد ۱۰۰ درصدی را تجربه کنند

وی افزود: یکی از مراحل بلوغ بعضی از شرکت‌های دانش‌بنیان عرضه شدن آنها در بازار سرمایه و مشارکت آنها توسط سرمایه مردم است.، لزومی ندارد یک شرکت دانش بنیان برای ورود به بورس به معاونت علمی ریاست جمهوری مراجعه کند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور ادامه داد: وقتی بحث کلان داده‌ها مطرح می‌شود یا بحث داده‌های مرتبط با مردم یا امنیت مردم مرتبط می‌شود، صلاحیت شرکت‌ها برای ورود به بورس در یک کارگروهی که در معاونت علمی ریاست جمهوری تشکیل شده، مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد.

کد خبر 748400

دیگر خبرها

  • رمزگشایی از علنی شدن اختلاف دولت و مجلس /آصفری: حذف قالیباف؟ بعید است /حاجی دلیگانی: تا روز آخر بر مجلس نظارت خواهیم کرد
  • عبور از خام‌فروشی، رشد بهره‎‌وری و توسعه برداشت گاز با حرکت به سمت دانش بنیان شدن
  • راه‌اندازی اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی در کشور
  • آدرس غلط در بحث ایمنی خودرو‌ها | تحول در حوزه هوش مصنوعی 
  • اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی راه‌اندازی می‌‎شود
  • برگزاری میز خدمت گمرک برای شرکت های دانش بنیان
  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می دانید؟​
  • برگزاری میز خدمت گمرک برای شرکت‌های دانش‌بنیان
  • ضرورت روزآمدسازی دانش و اطلاعات مدیران مناطق نفت‌خیز جنوب
  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می‌دانید؟