Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-01@00:59:25 GMT

این گیاه بنفش رنگ قند خون را کنترل می کند!

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۴۷۸۷۶

این گیاه بنفش رنگ قند خون را کنترل می کند!

فیبر ریشه کاسنی ممکن است کنترل قند خون را به ویژه در افراد مبتلا به دیابت بهبود ببخشد. چنین رویکرد مفیدی به احتمال زیاد به دلیل اینولین موجود در آن است که باعث رشد باکتری‌ های مفید درگیر در متابولیسم کربوهیدرات می شود.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ کاسنی معمولی با نام علمی Cichorium intybus L، گیاهی است از تیره گل ستاره ای ها که چندین گونه کِشتی و وحشی از آن وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گیاه با گل های آبی یا ارغوانی از دیرباز به واسطه خواص دارویی ارزشمند خود مورد توجه فراوان بوده است.

قرن هاست که از این گیاه شگفت انگیز در آشپزی و طب سنتی استفاده می شود. کاسنی همچنین برای تهیه جایگزین قهوه نیز مورد مصرف است، زیرا طعم و رنگ مشابهی دارد.

محققان معتقدند که فیبر موجود در ریشه کاسنی دارای فواید متعددی برای سلامتی است و اغلب به منظور استفاده به عنوان افزودنی و یا تهیه مکمل های غذایی و دارویی استخراج می شود. امروزه پودر ریشه یا در صورت تمایل عرق کاسنی را می توان از عطاری ها خریداری و به راحتی مصرف کرد.

فواید فوق العاده ای که در ادامه توضیح داده خواهند شد، با استناد به مقالات منتشر شده از طریق مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری آمریکا جمع آوری شده اند:

 

غنی از فیبر پری بیوتیک اینولین

ریشه کاسنی تازه از 68 درصد اینولین تشکیل شده است. اینولین نوعی فیبر است که تحت عنوان فروکتان یا فروکتوالیگوساکارید شناخته می‌شود، کربوهیدراتی که از زنجیره کوتاهی از مولکول‌ های فروکتوز ساخته شده و بدن ما آن را هضم نمی‌ کند.

اینولین در قالب یک پری بیوتیک عمل می کند. به این معنی که باکتری های مفید روده را تغذیه خواهد کرد. این باکتری های مفید در کاهش التهاب، مبارزه با باکتری های مضر و بهبود جذب مواد معدنی نقش دارند. بنابراین فیبر ریشه کاسنی می تواند به طرق مختلف سلامت روده را بهبود ببخشد.

 

کمک به افزایش حرکات روده

از آنجایی که اینولین موجود در فیبر ریشه کاسنی بدون هضم از بدن عبور و باکتری های روده را تغذیه می کند، ممکن است هضم سالم را هم تقویت کند.

تعدادی از مطالعات معتبر نشان می دهند که اینولین می تواند یبوست را برطرف کند.

برای نمونه بر اساس یک پژوهش 4 هفته ای روی 44 بزرگسال مبتلا به یبوست، مصرف 12 گرم اینولین کاسنی در روز به نرم شدن مدفوع و افزایش قابل توجه دفعات حرکت روده در مقایسه با مصرف دارونما کمک می کند.

در مطالعه ای دیگر روی 16 نفر با مشکل دفع، مصرف روزانه 10 گرم اینولین کاسنی تعداد دفعات دفع مدفوع را به طور متوسط از 4 به 5 بار در هفته افزایش داد. البته بیشتر مطالعات انجام شده تا به امروز با تمرکز بر مکمل های اینولین کاسنی بوده اند. از این رو به تحقیقات کامل تری در خصوص این فیبر گیاهی به عنوان یک افزودنی مستقل نیاز است.

 

کمک به سلامت پوست

الیگوساکاریدهای به دست آمده از ریشه کاسنی با تشکیل یک لایه روی سطح پوست، به ایجاد بافتی صاف، از بین بردن تدریجی خطوط ایجاد شده و همچنین تاثیرگذاری شبه لیفت کمک می کنند.

طبق مطالعات علمی این ترکیبات ضمن آن که سبب جوان سازی پوست می شوند، به آن درخشندگی بخشیده و از بروز آکنه نیز جلوگیری می کنند.

 

بهبود کنترل قند خون

فیبر ریشه کاسنی ممکن است کنترل قند خون را به ویژه در افراد مبتلا به دیابت بهبود ببخشد. چنین رویکرد مفیدی به احتمال زیاد به دلیل اینولین موجود در آن است که باعث رشد باکتری‌ های مفید درگیر در متابولیسم کربوهیدرات می شود.

علاوه بر این فیبر ریشه کاسنی حاوی ترکیباتی مانند اسید شیکوریک و کلروژنیک است که در مطالعات حیوانی توانسته اند با موفقیت حساسیت عضلانی به انسولین را افزایش دهند.

یک مطالعه 2 ماهه روی 49 زن مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که مصرف 10 گرم اینولین در روز سبب کاهش قابل توجهی در سطح قند خون و هموگلوبین A1c در مقایسه با دارونما می شود.

قابل ذکر است که اینولین مورد استفاده در این مطالعه به عنوان اینولین با کارایی بالا شناخته و اغلب در قالب جایگزین شکر به محصولات پخته شده و نوشیدنی ها اضافه می شود. ترکیب شیمیایی آن کمی متفاوت از سایر انواع اینولین است. بنابراین همچنان به تحقیقات بیشتری در مورد فیبر ریشه کاسنی و اینولین موجود در آن نیاز است.

 

حمایت از کاهش وزن

برخی از مطالعات نشان می دهند که فیبر ریشه کاسنی می تواند اشتها را تنظیم کند و کالری دریافتی را کاهش دهد و احتمالا از این دو مسیر باعث کاهش وزن شود.

یک مطالعه 12 هفته ای روی 48 بزرگسال با اضافه وزن مشخص کرد که مصرف 21 گرم اولیگوفروکتوز مشتق شده از کاسنی در روز که بسیار شبیه به اینولین است، سبب کاهش قابل توجه 1 کیلوگرمی وزن بدن می شود. این در حالی است که گروه دارونما وزن اضافه کردند.

این مطالعه همچنین نشان داد که اولیگوفروکتوز به کاهش سطح گرلین (هورمونی که باعث تحریک احساس گرسنگی می شود) کمک می‌ کند.

تحقیقات دیگر هم نتایج مشابهی را به همراه داشته اند، اما در بیشتر آنها مکمل‌ های اینولین یا الیگوفروکتوز  آزمایش شدند و نه فیبر ریشه کاسنی. به منظور تایید قطعی این فواید به مطالعات تکمیلی نیاز خواهد بود.

 

دوزینگ و عوارض جانبی احتمالی

ریشه کاسنی برای قرن هاست که در راستای اهداف آشپزی و دارویی استفاده می شود و به طور کلی ترکیبی بی خطر به شمار می رود.

با این حال، مصرف بیش از حد فیبر آن ممکن است منجر به ایجاد گاز و نفخ شود.

اینولینی که در غذاهای بسته بندی شده یا مکمل ها استفاده می شود، گاهی اوقات از نظر شیمیایی تغییر می یابد تا شیرین تر شود. اگر اینولین اصلاح نشده باشد، معمولاً به آن "اینولین بومی" می گویند. مطالعات نشان می دهند که اینولین بومی بهتر تحمل می شود و عوارض جانبی کمتری دارد.

در حال حاضر دوز رسمی توصیه شده ای برای مصرف ریشه کاسنی و یا عرق کاسنی وجود ندارد. از این رو بهتر است پیش از مصرف این دسته ترکیبات گیاهی با پزشک و یا داروساز خود مشورت کنید.

زنان باردار و شیرده نیز باید قبل از مصرف کاسنی نظر پزشک معالج خود را جویا شوند، زیرا تحقیقات در مورد ایمنی آن در این جمعیت ها محدود است.

 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: طب سنتی قهوه کاهش وزن لاغری قند خون کاسنی قند خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۴۷۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضوابط صادراتی جدید محصولات جنگلی اعلام شد

به گزارش خبرنگار مهر، سازمان توسعه تجارت ایران در بخشنامه ای موضوع ضوابط صادراتی محصولات فرعی جنگل و مرتع را ابلاغ کرد.

در این بخشنامه آمده است: بازگشت به نامه شماره ۱۴۰۲/۱۵۹۱۷۷۸ مورخ ۱۴۰۲/۱۱/۰۸، به پیوست تصویر نامه شماره ۱۷۰۴۹ مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۰۱ معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی و ضمائم آن در خصوص ضوابط صادراتی محصولات فرعی جنگل و مرتع به تفکیک اقلام ممنوع صادراتی و (اقلام مجاز مشروط) در صادرات ارسال می گردد. ضمناً طبق اعلام معاونت مذکور صادرات اقلام مندرج در بند ۲ نامه فوق الذکر اقلام) مجاز مشروط) منوط به تایید سیستمی نماینده دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی در سامانه گمرک ایران خواهد بود. خواهشمند است دستور فرمایید مراتب یادداشت و به گمرکات اجرایی ابلاغ نمایند.

ضوابط صادراتی محصولات فرعی جنگل و مرتع

برابر مفاد بخشنامه شماره ۱۴۰۲۳۳۰۹۶/۱ مورخ ۱۴۰۲/۱۰/۲۵ سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور موضوع نامه شماره ۱۴۰۳۱۱۵۸/۶۴ مورخ ۱۴۰۳/۱/۲۰ دفتر امور مراتع سازمان مذکور ضوابط صادرات محصولات فرآورده ها فرعی جنگل و مرتع به شرح ذیل است؛

۱- اقلام غیرمجاز جنگلی و مرتعی برای صادرات (صادرات ممنوع): شقاقل، پرسیاوشان زیره سیاه اشنیان شقار، کرفس وحشی و کوهی، کلوس خزه مرزه خوزستانی، گل بنفشه، کشمش کولی، سنبل الطیب مهر، خوش چله داغی سورنجان، قرهقات، بیا تر سرخدار، شمشاد شقایق، ایرانی انواع لالمها، سوسن چهل چراغ، سنبل خوزستانی انواع قارچ خوراکی برداشت از جنگل مان دنبلان سیاه، سیر کوهی (والک) گز، عافی، ریشه و پوست درختان و درختچه های جنگلی، ریزوم، ثعلب ریشه، کوکب ریشه می ریشه کاسنی ریشه ریواس وحشی، ریشه چوبک، ریشه روناس، خاس ریشه زنبق، وحشی ریشه کوکب، وحشی ریشه شیرین بیان، مرتعی ریشه، سریش برگ مورد، بن سرخ، پیاز و گل لاله سرنگون گل اروانه پیاز گل، نرگس بذر جاشیر، خوراکی اجزای کامل درختچه های گز مان، شوکه گز روغنی خاک خاکبرگ جنگلی، زغال و و هیزم.

۲- اهم اقلام مجاز مشروط صادراتی جنگلی و مرتعی: گلپر اسپند خارشتر (ترنجبین، شیرخشت، فرنجمشک مریم، نخودی، چماز گز، شهداد، بیدخت، انچوچک، گل نمدار، درمنه، افسنطین، برنجاسب علف گاو، زبان گل نرگس گز خوانسار گز انگبین آویشن شیرازی کاکوتی، آنغوزه تلخ، آنغوزه شیرین، همیشک انواع سرخس بال، عقابی، عشقه کوله، خاس ترانه، ارغوان باریجه کثیرا، وشاء شکر تیغال انزروت، کاپاریس (لگجی)، علف چای، گل بومادران، گل کاسنی، گل گندم، قدومه شیرازی، بارهنگ بابونه شاتره، موسر (برداشت از مراتع)، کنگر، انواع قارچ خوراکی دنبلان)، سفید قهوه ای و قرمز برداشت شده از توراتع، مستکی سرشاخه آویشن بنایی، سرشاخه آویشن برگ باریک سرشاخه آویشن، کرمانی اندام هوایی، ریواس صمغ طبیعی الله (سقز)، صمغ طبیعی درختان بادام و گیلاس جنگلی (زدو) برگ کنار برگ اکالیپتوس میوه محلب میوه روناس میوه ناخنک کلیل الملک میوه بادام جنگلی کوهی)، میوه زرشک وحشی (جنگلی) میوه نسترن وحشی میوه بنه و بلوط مازوج گال) (بلوط پسته، جنگلی، سماق گردو، جنگلی فندق جنگلی، تخم مرو، مصطکی، زالزالک، اسفناج وحشی، گلابی وحشی، سیب وحشی، جفت، بذر باریجه، بذر آنغوزه، چاشور، میوه خارخاسک و سایر محصولات مرتعی و جنگلی.

برای مشاهده جزییات به اینجا مراجعه کنید.

کد خبر 6092790 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • مناسب‌ترین میوه‌ها برای بیماران دیابتی
  • عکس/ نمایشگاه گل و گیاه اصفهان
  • فشار خون بالا را این گونه کنترل کنید
  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • «نان کامل» چه نانی است؟
  • انتقال آب رودخانه ماربر، تیشه‌ای بر ریشه رودخانه و سد کارون۳
  • ضوابط صادراتی جدید محصولات جنگلی اعلام شد
  • نگران مصرف قلیان هستیم/ دکه‌های مطبوعاتی مجوز عرضه دخانیات ندارند
  • گیاهی مفید برای مشکلات معده
  • نخودفرنگی وزن را کاهش می‌دهد؟