Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان گفت: مدیریت پسماند استان گیلان مستلزم جلب مشارکت حداکثری مردم توسط شهرداری‌ها و دهیاری‌‌ها با سازوکار خاص خود است. - اخبار استانها -

رضا زمانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت، درباره برنامه سازمان حفاظت محیط‌زیست استان گیلان در حوزه مدیریت پسماند اظهار داشت: استان گیلان روزانه حدود 2 هزار و 500 تن پسماند دارد و در فصول گردشگری با ورود گردشگران این میزان تولید پسماند افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان با بیان اینکه با ورود گردشگران به استان به‌ویژه در ایام عید معضلات مربوط به ساماندهی پسماند دو چندان می‌شود گفت: طبق قانون مدیریت پسماند و آیین‌نامه اجرایی آن وظیفه مدیریت پسماند در شهرها بر عهده شهرداری و در روستاها برعهده دهیاری‌ها است

زمانی با اشاره به وظایف سازمان حفاظت محیط‌زیست در این حوزه افزود: سازمان حفاظت محیط‌زیست سعی در رصد کردن مدیریت پسماند، ارائه‌ گزارش تنویر افکار عمومی به جهت آموزش و اطلاع‌رسانی به جامعه دارد و در صورت نیاز اقداماتی نظیر اقدامات حقوقی در خصوص عدم مدیریت صحیح پسماند  علیه متولیان آن انجام می‌شود‌.

رئیس کل دادگستری استان گیلان: تداخل مستثنیات و اراضی ملی از معضلات حدنگاری گیلان استضعف در "زیرساخت‌ها" مهم‌ترین چالش حوزه ورزش استان گیلان استرئیس‌کل دادگستری گیلان: دادستان‌ها برای کمک به مدیران متولی حوزه کشاورزی استان پای‌کار می‌آیند

وی اهمیت مشارکت مردم برای مدیریت پسماند را مورد تأکید قرار داد و ابراز داشت: هیچ برنامه مدیریت پسماندی بدون مشارکت مردم موفق نخواهد بود و موفقیت در اجرای برنامه‌های مربوط به مدیریت پسماند مستلزم مشارکت مردم است که آن نیز سازوکار خاص خود را دارد.

زمانی با بیان اینکه باید نهادهای مسئول نظیر شهرداری‌ها و دهیاری‌ها زمینه مشارکت حداکثری مردم جهت  اجرای صحیح مدیریت پسماند را فراهم کنند گفت: همچنین با استفاده از تشکل‌های غیر دولتی و سمن‌های مردم نهاد می‌توان موفقیت بیشتری را در حوزه ساماندهی پسماند رقم زد.

وی اذعان داشت: موضوع مدیریت پسماند راهکاری چندوجهی دارد که شامل تفکیک از مبدأ حداکثری می‌شود که این قسمت با مشارکت حداکثری مردم اتفاق می‌افتد و اتفاقاً نیاز به فن‌آوری خاصی ندارد بلکه صرفاً با برنامه‌ریزی و سیاستگذاری صحیح می‌توان به آن عمل کرد.

زمانی با بیان اینکه بسیاری از شهرداری‌ها در این زمینه عملکرد مناسبی ندارند گفت: راهکارهای دیگر نیز شامل به‌کارگیری تکنولوژی و راه‌اندازی کارخانجات کود آلی و راهکارهای خانگی تولید کمپوست  به‌ویژه در زباله‌های روستایی و در نهایت استفاده از زباله‌سوز و دفن بهداشتی است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان درباره نظارت بر احیای رودخانه‌های زرجوب و گوهررود شهر رشت خاطرنشان کرد: در پاک‌سازی و احیای رودخانه‌های زرجوب و گوهررود چندین عامل مؤثر است که باید برای هر کدام از آن‌ها با راهکار مجزایی رسیدگی لازم انجام شود.

زمانی مهم‌ترین عامل آلودگی زرجوب و گوهررود را ورود فاضلاب‌های خانگی شهر رشت دانست و اظهار داشت: نخستین عامل آلودگی زرجوب و گوهررود فاضلاب خانگی رشت است؛ حداکثر 35 درصد فاضلاب شهر رشت وارد تصفیه‌خانه فخب شده و مابقی به صورت مستقیم  به رودخانه زرجوب و گوهررود تخلیه می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان با بیان اینکه دومین عامل آلودگی رودخانه‌های زرجوب و گوهررود  رشت  از نظر بار آلایندگی ورود فاضلاب شهرک‌ صنعتی رشت و شیرآبه پسماند لندفیل سراوان است خاطرنشان کرد: ساماندهی هر کدام از این عوامل مذکور متولی خود را دارد.

وی با بیان اینکه اصلی‌ترین راهکار کاهش آلودگی زرجوب و گوهررود تسریع در ایجاد طرح‌های تصفیه  فاضلاب است افزود: در این راستا اعتبارات مناسبی برای شرکت آب‌ و فاضلاب گیلان در نظر گرفته شده و امیدوارم با احداث و تکمیل تصفیه‌خانه‌های رشت شاهد کاهش بار آلودگی در زرجوب و گوهررود باشیم.

انتهای پیام/614/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان رودخانه های زرجوب و گوهررود مدیریت پسماند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۴۸۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز، کلاته گفت: ۳ کیلومتر از حریم رودخانه از آلودگی‌های پلاستیکی و پسماند‌های به جای مانده از گردشگران پاکسازی شد. وی بیان کرد: هفته زمین پاک فرصتی برای تامل در خصوص اهمیت زمین، طبیعت و همچنین احساس مسئولیت اجتماعی نسبت به حفاظت از محیط زیست است.  این مقام مسئول با اشاره به شعار این هفته و لزوم حفاظت از زمین در برابر پلاستیک و آلودگی‌های ناشی از آن از تمام دوستداران محیط زیست درخواست کرد تا با جمع آوری زباله‌های خود از طبیعت زیبا و کاهش مصرف پلاستیک و کیسه‌های پلاستیکی ما را در حفاظت از محیط زیست و داشتن زمینی پاک یاری کنند.

دیگر خبرها

  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • شرنگ شیرابه در کام خزر
  • افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب کارخانه فرآوری کشمش در ملایر
  • شرنگ شیرابه در کام خزر/ میلیون‌ها مسافر به شوق شنا از راه می‌رسند
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی
  • اهدا کارت همیار پسماند به دانش آموزان لاهیجانی
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • چرخه مدیریت پسماند گیلان با احداث زباله سوز تکمیل می شود
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ