Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - هرساله در فصل گرما و خشک شدن گیاهان مرتعی و جنگلی، شاهد بروز آتش‌سوزی در این مناطق از استان چهارمحال و بختیاری هستیم که موجب نابودی بخشی از این زیست‌بوم‌ می‌شود و تجهیز جوامع بومی برای مقابله با حریق یکی از راهکارهای اصولی است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، استان چهارمحال و بختیاری دارای 328 هزار هکتار جنگل است که از ناحیه غرب استان امتداد پیدا می‌کند و قسمت‌هایی از شهرستان‌های کوهرنگ، اردل، کیار، خانمیرزا و لردگان را می‌پوشاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غالب گونه‌ این عرصه‌های جنگلی بلوط ایرانی است و گونه‌های بنه، کیکوم، بادام کوهی، گلابی وحشی، شن و سرو کوهی نیز به همراه بلوط پوشش جنگل‌های استان را تشکیل می‌دهد.

حفظ پوشش جنگلی از جهات مختلف اهمیت دارد، جنگل‌ها در حفظ خاک، حفظ عرصه طبیعی، کاهش فرسایش خاک، کاهش روان‌آب‌ها و جذب آب در سفره‌های زیرزمینی، بهبود منظر طبیعی و توسعه گردشگری، حفظ حیات‌وحش، اشتغال‌زایی و بهبود معیشت مردم ساکن جنگل یا بهره‌برداران جنگل اهمیت به سزایی دارد.

اما همواره عواملی همچون بهره‌برداری غیر مجاز در قالب قطع درختان جنگل، تهیه ذغال و هیزم برای مصارف روستایی و فروش در خارج از استان، آتش‌سوزی، شخم و شیار در قالب زیروسکوپ، چرای بی‌رویه دام‌ها که مانع زادآوری گونه‌های جنگلی می‌شود عمده دلایل تخریب جنگل‌های استان است‌.

آتش‌سوزی جنگل یا مرتع اتفاقات جبران‌ناپذیری به همراه دارد

هرساله با شروع فصل گرما و خشک شدن گیاهان مرتعی وگیاهان جنگلی، شاهد بروز آتش‌سوزی در این مناطق هستیم که موجب از دست رفتن بخشی از زیست‌بوم ها می‌شود.

در زمان آتش‌سوزی فقط درخت و گیاه نمی‌سوزد، بلکه حیوانات زیادی که در منطقه حادثه قرار دارند نیز نابود شده و خاک هم قابلیت خود برای رشد گیاهان و درخت را از دست می‌دهد.

علاوه براین جان آتشنشانان و کسانی هم که برای اطفا حریق در منطقه حاضر می‌شوند در خطر است و ممکن است هرلحظه حادثه جبران ناپذیری رخ دهد، چنانکه در حوادث آتش‌سوزی این استان، حوادث ناگواری در خصوص تلفات جانی اتفاق افتاد.

کارشناسان براین باورند تجهیز جوامع بومی و همچنین فرهنگ‌سازی دقیق میان آنها برای جلوگیری از بروز چنین بحران‌هایی بهترین، ارزان‌ترین و کارآمدترین راهکار مقابله با بحرانی به نام آتش سوزی جنگل‌ها و مراتع است، چون اولین گروهی که با این گونه حوادث برخورد دارند یا متوجه آن می‌شوند همین افراد ساکن منطقه هستند.

به گفته این افراد تجهیز و فرهنگ‌سازی میان جوامع محلی این فرصت را در اختیار آنها قرار می‌دهد که تا رسیدن نیروی امدادی و متخصص برای مقابله با بحران خودشان کاملاً اصولی و با کمترین هزینه‌ در راستای رفع بحران گام برداشته و امکان ادامه فرآیند را برای گروه‌های امدادی مهیا کنند.

از سوی دیگر کارشناسان تاکید می‌کنند درصورت عدم فرهنگ‌سازی یا تجهیز جوامع بومی در اینگونه مناطق حادثه خیز معمولاً اگرچه این افراد برای رفع بحران اقدام‌هایی انجام می‌دهند اما بعضاً به دلیل غیراصولی بودن این اقدام‌ها شاهد افزایش هزینه مقابله با بحران بوده‌ایم که در برخی موارد این افزایش هزینه غیرقابل جبران است.

24 آتش‌سوزی در سال گذشته

محسن امانی، رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد اظهار داشت: در سال گذشته 24 فقره حریق در سطح 28.9 هکتار از جنگل‌ها و مراتع استان چهارمحال و بختیاری رخ داد که از این میزان 9.5 هکتار جنگل بود و مابقی در مراتع رخ داده است.

امانی با اشاره به اینکه امسال تاکنون هیچ حریقی در جنگل‌ها و مراتع استان رخ نداده است، عنوان کرد: آتش‌سوزی در اکثر اوقات در فصول خشک یعنی زمانی که گیاهان روبه زردی می‌رود و مستعد آتش‌سوزی هستند رخ می‌دهد و عمدتا عامل اصلی آن انسان است و به ندرت حریق به خودی خود رخ می‌دهد.

وی بیان کرد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ادوات اطفا حریق مانند دمنده و آتش‌کوب را تهیه و در شهرستان‌های استان توزیع کرده تا در مواقع لزوم از آن‌ها استفاده شود همچنین در تعدای از پایگاه‌های اطفا حریق مردمی هم این ادوات توزیع شد.

امانی ادامه داد: در بین جوامع محلی و سمن‌هایی که در مباحث محیط زیستی فعالیت دارند فلکس‌بک توزیع شد همچنین طی تفاهم‌نامه‌ای که با آتش‌نشانی فرخشهر بسته شد یک دستگاه مربوط به اطفا حریق در اختیار آتش‌نشانی قرار گرفت تا در زمان لازم در تنگ صیاد و مراتع آن منطقه استفاده شود.

عدم پاسخگویی درخصوص خسارت چند 100 میلیاردی به بیت‌المال/ علت آتش‌سوزی انبار اموال تملیکی همچنان مشخص نیستآتش‌نشانی مشهد در پی تغییرات جوی به حالت آماده‌باش درآمدآتش‌سوزی گسترده در یک فروشگاه لوازم‌خانگی خرم‌آباد/ تلاش برای اطفای حریق ادامه دارد

وی گفت: آتش‌سوزی به هر نحوی رخ می‌دهد پوشش گیاهی را تخریب می‌کند و این موضوع یعنی ایجاد خسارت در عرصه‌های منابع طبیعی و فرقی ندارد که چه بخشی از مرتع یا جنگل آسیب می‌بیند همه قسمت‌های جنگل و مراتع ارزش یکسانی دارد و خسارت در هر بخش یعنی خسارت در منابع طبیعی.

انتهای پیام/7540/ی

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آلودگی های زیست محیطی آتش سوزی جنگل ها و مراتع آلودگی های زیست محیطی آتش سوزی جنگل ها و مراتع چهارمحال و بختیاری منابع طبیعی آتش سوزی اطفا حریق جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۴۸۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات آتش‌سوزی مهیب امامزاده ابراهیم شفت/ عکس

به گزارش خبرآنلاین، در پی حریق بامداد امروز منطقه امامزاده ابراهیم شفت، حداقل ۱۵۰ واحد مسکونی، اقامتی و تجاری طعمه حریق شد اما کسی آسیب جانی ندیده است.

فارس در خبری نوشت: نیمه‌شب گذشته حدود ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه شب، حریق در شهرک چوبی امامزاده ابراهیم علیه السلام شفت شروع و ساعت ۰۰:۰۰ بامداد حریق به اطلاع ستاد مدیریت بحران شهرستان شفت، اعلام شد.در پی حریق شهرک چوبی امامزاده ابراهیم شفت، عوامل امدادی و اورژانس به محل حریق در محل حادثه حضور یافتند.

به گفته مهدی نقدی، فرماندار شفت در پی حریق امامزاده ابراهیم شفت خودروهای اطفای حرق از شفت، احمدسرگوراب، فومن، رشت و شهر صنعتی خرفکل با حداقل ۱۵ آتش نشان به محل حادثه اعزام شدند.آنگونه که فرماندار شفت اعلام کرده، عملیات اطفای کامل شهرک جوبی امامزاده ابراهیم شفت تا ساعت پنج بامداد ادامه داشته است.ارزیابی های اولیه بیانگر سوختن کامل ۴۰ واحد مسکونی حداقل سه طبقه با بنای کاملا چوبی بوده که حداقل ۱۵۰ واحد مسکونی، تجاری و اقامتی را شامل می شود.برق و شبکه ارتباطی منطقه امامزاده ابراهیم شفت کاملا قطع شده و تلاش ها برای برقراری آنها ادامه دارد.

علی یوسفی رئیس هیئت امنای آستان مقدس امامزاده ابراهیم علیه السلام نیز خبر داد که به حرم آسبی نرسیده و با تلاش های عوامل امدادی از حریق آتش به آستان مقدس جلوگیری شده است.

مهدی سلیمانی مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان شفت نیز اعلام کرد که در جریان آتش سوزی آمامزاده ابراهیم کسی آسیب جانی ندیده است.به گفته وی، تنها سه مورد ارجاع سرپایی به بیمارستان امام رضا علیه اسلام شفت از شهرک چوبی امامزاده ابرایهم انجام شده که در اثر استرس ناشی از سوختگی بوده است.

هم اکنون نیز تیم بهداشت محیط شفت نیز در محل حادثه حضور دارند و عوامل تهیدزا را بررسی و نسبت به رفع آن اقدام می کنند.یک دستگاه اتوبوس آمبولانس نیز در جریان آتش‌سوزی بامداد امروز امام زاده ابراهیم شفت در محل حادثه اعزام شد اما چون این سانحه مصدمی نداشت به مرکز استان، برگشت.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902057

دیگر خبرها

  • حادثه آتش‌سوزی امامزاده‌ابراهیم شفت؛ علت و نقص‌ها
  • خبر‌های ورزشی ۱۴ اردیبهشت چهارمحال و بختیاری
  • تهیه نقشه مناطق مستعد و دارای سابقه آتش‌سوزی در مراتع ضرورت است
  • رزمایش حفاظتی اطفای حریق در شاهرود اجرا شد
  • شرکت ۴۴هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی در چهارمحال وبختیاری
  • جزئیات آتش‌سوزی مهیب امامزاده ابراهیم شفت/ عکس
  • خبر‌های ورزشی ۱۳ اردیبهشت چهارمحال و بختیاری
  • فیلم| آتش‌سوزی در شهرک امامزاده ابراهیم شفت/ ۴۰ واحد طعمه حریق شد
  • قرارگیری چهارمحال و بختیاری در جایگاه دوم استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری
  • رزمایش اطفای حریق در جنگل‌های تمام استان‌ها اجرا می‌شود