Web Analytics Made Easy - Statcounter

«احمد بخشایشی‌اردستانی» کارشناس مسائل منطقه با اشاره به برگزاری مرحله دوم انتخابات پارلمانی لبنان در کشورهای خارجی و چالش‌های پیش‌روی احزاب این کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: چندی پیش لبنانی‌های مقیم کشورهای اسلامی آرای خود را در صندوق‌های رأی انداختند و به طیف و نامزدهای مورد نظرشان در انتخابات پارلمانی کشورشان رأی دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز هم شهروندان لبنانی در ۴۸ کشور آرای خود را به صندوق‌های رأی می‌اندازند و نهایتاً در ۱۵ ماه می شهروندان لبنانی در داخل کشورشان پای صندوق‌های رأی خواهند رفت. با توجه به این چینش، به وضوح می‌بینیم که تمام طیف‌های مختلف داخل و خارج از لبنان به دنبال آن هستند تا بتوانند سرنوشت خود و کشورشان را رقم بزنند و بر همین اساس طی کمتر از یک هفته آینده شاهد برگزاری انتخابات پارلمانی در این کشور خواهیم بود. بدون تردید این انتخابات با سایر ادوار گذشته تفاوت دارد؛ چراکه چالش‌های زیادی در این میان وجود دارد.

وی ادامه داد: نخستین چالش، ساختار سیاسی لبنان است. توجه داشته باشید که لبنان و ساختار سیاسی آن، پیرو دموکراسی انجمنی است که از اهل تسنن، شیعیان و مسیحیان تشکیل می‌شود. طی دهه‌های گذشته توافق بر این بود که نخست‌وزیر از اهل تسنن، رئیس‌جمهوری از طیف مسیحیان و در نهایت رئیس پارلمان از شیعیان انتخاب شود و همین روند تاکنون هم ادامه دارد. اگرچه این مسأله تضادهای زیادی را با یکدیگر ایجاد کرده و اساساً احزاب و جریان‌ها درگیری‌های سیاسی عمیق باهم پیدا کرده‌اند اما بحث اینجاست که در این انتخابات تمامی احزاب باید صرفاً به تامین منافع ملی کشورشان فکر کنند. مشکل دیگری که در لبنان وجود دارد وابستگی و اتصال جریان‌های سیاسی این کشور به دولت‌های خارجی است. همین موضوع باعث می‌شود تا نظرات خارج از بیروت بر این کشور تحمیل شود و این در حالی است که قرار بود احزاب برای تامین وحدت و منافع ملی با یکدیگر دور یک میز بنشینند، نه برای تامین منافع حزبی، شخصی و خارجی.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: اینکه حزب‌الله لبنان صراحتاً اعلام می‌کند باید انتخابات پارلمانی جدی گرفته شود و طرح مقاومت را مورد اشاره قرار می‌دهد، به نوعی یک وزن‌کشی سیاسی را علنی می‌کند. آنها می‌خواهند که بتوانند با ائتلاف با مسیحیان و اهل تسنن، پارلمان لبنان را تسخیر کنند اما مسأله اینجاست که چالش فعلی این کشور، بحران اقتصادی و مشکل معیشت است و به همین دلیل فکر می‌کنم نقطه اصلی برخورد احزاب با یکدیگر باید در این محور باشد نه تامین منافع حزبی. از چند سال پیش تاکنون لبنان نه تنها با مشکل تورم، بیکاری و کمبود مواد غذایی روبه‌رو شده است بلکه حالا هیچ منفذه‌ای برای ورود پول به بانک مرکزی این کشور وجود ندارد و به همین دلیل اداره این کشور با سختی روبه‌رو شده است. به همین جهت فکر می‌کنم حزب‌الله و سایر احزاب هم به دنبال آن هستند تا بتوانند این وضعیت را درست کنند اما در این میان دخالت‌های خارجی ممکن است اوضاع را بدتر کند و نگذارد وضعیت رو به بهبودی برود.

بخشایشی اردستانی افزود: به‌رغم آنکه بسیاری از مقامات لبنان اعلام کرده‌اند که در این انتخابات، نامزد نخواهند شد اما معتقدم در این بین احزاب حرف اصلی را خواهند زد. توجه داشته باشید چندی پیش نجیب میقاتی، نخست وزیر لبنان و همچنین سعد الحریری اعلام کردند که در این انتخابات شرکت نمی‌کنند که برخی‌ها این اقدام را ایجاد اختلال در روند انتخابات دانستند، ولی واقعیت چیز دیگری است. اگر شخصیت‌های مطرح سیاسی در لبنان در انتخابات شرکت نکنند، اتفاق خاصی رخ نمی‌دهد بلکه حزب آنها در این میان در حال نقش‌آفرینی است که می‌توان به حزب المستقبل اشاره کرد. مشکل لبنان این است که باید همگی از نزاع حزبی و چارچوب‌های شخصی خارج شوند تا بتوانند اوضاع را تحت کنترل بگیرند. به همین دلیل معتقدم درگیری‌های حزبی و تقابل‌های پنهان و آشکار در بیروت وجود خواهد داشت و در چند روز باقی مانده به ۱۵ می احتمال دارد یک موضع انفعالی و ضدملی از سوی رقبای حزب‌الله اتخاذ شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در کل انتخابات آتی لبنان می‌تواند پایه‌گذار یک دوران جدید در این کشور باشد اما باید دید که اوضاع از حیث سیاسی در داخل لبنان به کدام سمت و سو می‌رود و مردم سرنوشت خودشان را چگونه انتخاب خواهند کرد و چگونه می‌توانند بر این بحران فائق بیایند. این در حالی است که از خارجِ بیروت هم هدایت‌هایی به مقامات لبنانی داده می‌شود. به عنوان مثال فرانسوی‌ها، آمریکایی‌ها، عربستان، امارات و حتی انگلیس در این انتخابات نفوذ دارند و می‌توانند اوضاع را دگرگون کنند. حال باید دید که انتخاب مردم چیست و ائتلاف‌سازی‌ها به کدام سمت و سو متمایل می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سعد حریری عربستان سعودی فرانسه لبنان بیروت انتخابات پارلمانی لبنان نجیب میقاتی انتخابات پارلمانی حزب الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۴۸۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ هشدار هواشناسی در هرمزگان صادر شد

ایسنا/هرمزگان مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان از صدور یک هشدار سطح نارنجی و یک هشدار سطح زرد هواشناسی در سطح استان خبرداد.

مهرداد حسن‌زاده شامگاه ۱۰ اردیبهشت در جمع خبرنگاران با اشاره به هشدارهای هواشناسی گفت: در روزهای آینده شرایط ناپایدار جوی و دریایی استان ناپایدار است و شاهد تشدید فعالیت سامانه بارشی در روزهای چهارشنبه تا پنج‌شنبه این هفته خواهیم بود.

وی عنوان کرد: این سامانه با رگبار شدید باران، رعد و برق، تگرگ و تندباد لحظه‌ای همراه خواهد بود و چهارشنبه در شهرستان‌های بستک، پارسیان، جزیره کیش، جزیره لاوان، جزیره سیری، ابوموسی، بندرلنگه، حاجی آباد و تنب بزرگ بیشترین فعالیت را خواهد داشت.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان اضافه کرد: روز پنج‌شنبه نیز این سامانه بارشی در بندرعباس، بستک، خمیر، سیریک، بندرلنگه، پارسیان، تنب بزرگ، جاسک، ابوموسی، جزیره سیری حاجی آباد، رودان، بشاگرد، قشم، کیش، جزیره لاوان، میناب و هشتبندی فعالیت دارد.

وی تصریح کرد: این سامانه سبب سیلابی شدن رودخانه‌های فصلی، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، احتمال خسارت در اثر تندباد لحظه‌ای و خسارت به محصولات کشاورزی می‌شود.

این مسئول گفت: همچنین بر این اساس هشدار سطح زرد هواشناسی شاهد فعالیت سامانه بارشی در پاره‌ای از نقاط استان از صبح چهارشنبه تا آخر وقت جمعه هفته جاری خواهیم بود.

وی گفت: بر اساس این سامانه رگبار باران و رعدوبرق گاهی تندباد لحظه‌ای با احتمال تگرگ با تاکید بر سراسر استان از جمله در شهرستان‌های بندرعباس، خمیر، سیریک، جاسک، میناب، رودان، قشم، بشاگرد، حاجی‌آباد، بندرلنگه، ابوموسی، جزیره سیری، جزیره کیش، جزیره لاوان، بستک، پارسیان، تنب‌بزرگ، هشتبندی سواحل و ارتفاعات را شاهد خواهیم بود.

حسن‌زاده تصریح کرد: در نتیجه فعالیت این سامانه، آبگرفتگی معابر عمومی، احتمال طغیان رودخانه‎‌های فصلی، بالا آمدن آب رودخانه‌ها و احتمال آسیب به محصولات کشاورزی وجود دارد.

وی ادامه داد: توصیه می‌شود از تردد و اسکان در حاشیه رودخانه‌های فصلی، صعود به ارتفاعات و چرای دام در مناطق مرتفع خود داری شود و از استحکام سازه‌های سبک، احتیاط در ترددهای جاده‌ای، محافظت از محصولات کشاورزی اطمینان حاصل شود

مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان گفت: اعضای ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان و شهرستان‌های تابعه ضمن آمادگی کامل، هماهنگی لازم را به‌منظور فراهم‌ کردن تمهیدات لازم از جمله اطلاع‌رسانی و هشدار به‌موقع از طریق رسانه‌های محلی و رعایت نکات ایمنی به‌عمل آورند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۲ هشدار هواشناسی در هرمزگان صادر شد
  • دهم خرداد ماه، انتخابات نمایندگان احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ برگزار می‌شود
  • قدردانی جمعی از استادان و شخصیت‌های حوزوی از آیت‌الله جوادی آملی
  • حزب‌الله لبنان موضع «السماقه» را هدف قرار داد
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست، راهبرد برد- برد است
  • اعلام زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب
  • زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد
  • فیلم/ آخرین وضعیت فهرست های احزاب برای دور دوم انتخابات مجلس
  • وزیر کار: جامعه کار و تولید مخاطب اصلی شعار سال
  • هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود