Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-27@17:21:25 GMT

اخوان المسلمین بار دیگر قربانی تحولات منطقه

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۴۸۷۰۰

اخوان المسلمین بار دیگر قربانی تحولات منطقه

تاریخ برای اخوان المسلمین تکرار شد و این جنبش، بار دیگر وجه المصالحه و قربانی منافع کشورهای منطقه قرار گرفت.

این نخستین بار نیست که جنبش اخوان المسلمین قربانی سیاست خارجی میان کشورها و گوسفند قربانی برای راضی شدن این کشورها از یکدیگر می شود.

اگر به تاریخ این جنبش در در چند دهه گذشته نگاه کنیم، در می‌یابیم که این جماعت و وابستگان و منتسبان به آن، بیشترین ضربه ها را از طرف هایی خورده اند که به آن ها بیشترین اعتماد را کرده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخراج سران حماس از قطر، اخراج مسؤولان حماس از ترکیه و جلوگیری از ورود شماری از آن ها پس از خروج از این کشور به خاطر رفع موانع از سرگیری روابط ترکیه و رژیم صهیونیستی، اخراج رهبران اخوان المسلمین از ترکیه به منظور از سرگیری روابط ترکیه و مصر و تعطیل کردن شبکه های تلویزیونی اخوان المسلمین در خاک ترکیه نمونه هایی از بازی با کارت این جنبش در سیاست خارجی کشورهای منطقه بویژه ترکیه است.

این بار نیز پس از بحرانی شدن وضع اقتصادی ترکیه و تلاش های رئیس جمهوری این کشور برای نزدیک شدن به کشورهای عربی از جمله عربستان و امارات پس از یک دوره تیرگی روابط میان دو کشور، مانند همیشه بلا دامان نیروهای وابسته به اخوان المسلمین را گرفت.

سالم المسلط رئیس ائتلاف معارضین سوریه پس از سفر اردوغان به عربستان، ۱۷ عضو این ائتلاف که بیشتر آن ها از گروه اخوان المسلمین بودند را به بهانه تقویت ائتلاف برکنار و چهار فراکسیون داخل ائتلاف را منحل کرد.

کارشناسان انحلال چهار فراکسیون ائتلاف مخالفان سوریه را بیش از آنکه اداری بدانند، اقدامی سیاسی می دانند و المسلط هر چه تلاش کند که خواهد رنگ و نمای اداری به آن بدهد غیرقابل پذیرش می نماید.

قطعا تلاش های رئیس جمهوری ترکیه برای عادی سازی روابط با کشورهای عربی بویژه پس از بحران ایجاد شده ناشی از قتل جمال خاشقچی بدون دادن تعهداتی مانند محدود کردن فعالیت های اخوان المسلمین و خفه کردن آتش سیاسی آن ها نسبت به کشورهایی که اردوغان امروز خواستار بازگشایی صفحه جدیدی با آن هاست، به نتیجه نخواهد رسید.

از این رو عناصر اخوانی موجود در ائتلاف مخالفان سوری بیشترین نصیب را از این تغییر مزاج ترکی برده و بیشترین ترکش های آن را دریافت کردند.

رئیس ائتلاف مخالفان سوریه تلاش کرد تصمیم های اخیر خود را با بهانه برطرف کردن پیری و سستی و غیرفعال بودن آن توجیه کند اما رسانه های مخالفان اعتراف می کنند که ائتلاف مخالفان دولت سوریه به سرباری برای دولت ترکیه تبدیل شده است و آنکارا تلاش می کند حمایت های خود را متوجه حکومت موقت سوریه به ریاست عبدالرحمن المصطفی کند که از ترکمن های سوریه و به حزب عدالت و توسعه بسیار نزدیک است.

در همین خصوص، حسام طالب پژوهشگر سوری در گفت وگو با پایگاه خبری العهد اظهار کرد: اقدام حزب عدالت و توسعه در محدود کردن نقش اخوان المسلمین در ائتلاف معارضان سوریه، بی ارتباط با تحولات مصر، تونس و مغرب و سرنگونی حکومت های اخوانی مورد حمایت ترکیه و بی ارتباط با تلاش اردوغان برای نزدیک شدن به کشورهای عربی پس از سال های جنگ رسانه ای میان دو طرف نیست.

وی افزود: سقوط جایگاه اخوان المسلمین در جهان عرب به محدود شدن نفوذ ترکیه منجر شده است و اردوغان، دور زدن این جنبش برای نزدیک شدن به کشورهایی که سال ها در فهرست دشمنان ترکیه قرار گرفت بودند را آغاز کرده است.

طالب با توجه به تجربه اخوان المسلمین مصر و موضوع خاشقچی بعید نمی داند که اردوغان اخوان المسلمین سوریه را حتی برای نزدیک شدن به حکومت سوریه و برای تاثیرگذاری بر انتخابات آینده ترکیه قربانی کند.

وی معتقد است که اقتصاد ترکیه امروز بیش از آنکه به اخوان المسلمین نیاز داشته باشد، به کشورهای عربی خلیج فارس محتاج است و سیاست ترکیه به مصر و سوریه بیشتر از نفوذ و توسعه طلبی نیازمند است، هرچند که نزدیک شدن ترکیه به سوریه بدون عقب نشینی ارتش ترکیه از خاک این کشور امکان پذیر نیست.

این پژوهشگر سوری بیان کرد: موضع سوریه که از سوی مصر نیز حمایت می شود بر عدم بازگشت و عادی سازی روابط با ترکیه تا زمان عقب نشینی از خاک سوریه استوار است و مسؤولان عربستان نیز در سفر اخیر اردوغان از وی خواسته اند که از خاک سوریه عقب نشینی کند.

طالب افزود: در روزهای آینده شاهد تحولاتی خواهیم بود که اخوان المسلمین را به ۲۰ سال پیش باز می گرداند و اصلاحات المسلط می تواند آخرین تلاش برای نجات یکی از بزرگترین گروه های مخالفی باشد که در کنار اموال قطر، زمینه حضور اشغالگران ترکیه در خاک سوریه را فراهم کرده است.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: اخوان المسلیمن ، سوریه ، جمال خاشقچی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: اخوان المسلیمن سوریه جمال خاشقچی برای نزدیک شدن ائتلاف مخالفان اخوان المسلمین کشورهای عربی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۴۸۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنها راه امنیت در منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های صهیونیست هاست




به گزارش خبرگزاری صداوسیما، امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون: «وضعیت خاورمیانه: (سوریه)» گفت: وضعیت انسانی در سوریه همچنان وخیم است. مردم سوریه از چالش‌های اقتصادی عمیقی رنج می‌برند. بر اساس آخرین گزارش سازمان ملل متحد، ۱۶.۷ میلیون نفر، یعنی نزدیک به ۷۰ درصد جمعیت سوریه، به کمک‌های بشردوستانه فوری نیاز دارند. سطح بودجه فعلی تخصیص‌یافته برای رسیدگی به بحران انسانی در سوریه نگران‌کننده است.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: گزارش سازمان ملل تاکید می‌کند که برای اجرای کامل طرح واکنش بشردوستانه سوریه در مجموع ۴.۰۷ میلیارد دلار نیاز است. این مبلغ جهت برآورده‌سازی نیاز‌های فوری ۱۰.۸ میلیون فرد آسیب‌پذیر از میان این ۱۶.۷ میلیون نفر، مورد نیاز است.
وی گفت: ارائه کمک‌های فوری بسیار مهم است، با این حال، این یک راه حل پایدار در دراز مدت نیست. تلاش‌ها باید بر بازسازی زیرساخت‌های حیاتی، ایجاد شرایط برای بازگشت امن پناهندگان و آوارگان داخلی و پیشبرد روند سیاسی متمرکز شود.
ایروانی تاکید کرد: متأسفانه ایالات متحده و متحدانش تصمیم گرفته‌اند چشمان خود را بر وضعیت انسانی ببندند و به برنامه سیاسی خود در سوریه ادامه دهند. آنها از تحریم‌ها به‌عنوان ابزاری برای دستیابی به اهدافی استفاده می‌کنند که از طریق مجاری نظامی یا دیپلماتیک نتوانسته‌اند به آن دست یابند.
سفیر ایران در سازمان ملل ادامه داد: همچنین، آنها تلاش‌های مذبوحانه‌ای مانند سیاسی کردن کمک‌های بشردوستانه و ممانعت از بازگشت آوارگان انجام دادند. چنین اقدامات غیرقانونی تنها می‌تواند به طولانی‌تر شدن بحران و تشدید رنجی که مردم سوریه متحمل شده‌اند کمک کند.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد افزود: جمهوری اسلامی ایران خواستار لغو فوری تحریم‌های یکجانبه است. تداوم چنین اقدامات غیرانسانی حقوق اولیه بشری مردم سوریه را نقض می‌کند، کل جمعیت سوریه را مجازات می‌کند و وضعیت اسفبار آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه را تشدید می‌کند.
ایروانی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران از دولت سوریه به دلیل همکاری با سازمان ملل متحد و سایر نهاد‌های بین‌المللی، که تسهیلات ضروری برای امدادرسانی و کمک به مناطق آسیب‌دیده از بحران را فراهم می‌کند، قدردانی می‌کند. هر مکانیسم کمکی باید با هماهنگی نزدیک با دولت سوریه اجرا شود و نهایت احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را تضمین کند.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گفت: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر حملات تروریستی بزدلانه رژیم اسرائیل در ۱ آوریل ۲۰۲۴ علیه اماکن دیپلماتیک ما در دمشق را به شدت محکوم می‌کند.

ایروانی افزود: رژیم اسرائیل مرتکب نقض آشکار منشور ملل متحد، به‌ویژه ماده ۲ (۴) منشور سازمان ملل متحد، قوانین بین‌المللی، حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه شد. این نقض فاحش نیز نقض مصونیت نمایندگان و اماکن دیپلماتیک و کنسولی بود. ما همچنین اقدامات تجاوزکارانه رژیم تروریستی اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه را که با مصونیت کامل و بدون هیچ واکنشی از سوی شورای امنیت ادامه دارد، به شدت محکوم می‌کنیم.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران متعهد به حل این بحران از طریق راه حل سیاسی است. ایران به حمایت از یک فرآیند سیاسی که به‌صورت واقعی تحت رهبری و مالکیت سوریه و با تسهیل سازمان ملل، و همچنین کمک به مردم و دولت سوریه برای بازگرداندن وحدت و تمامیت ارضی کشورشان، قرار دارد ادامه خواهد داد.

ایروانی تاکید کرد: ما به حمایت خود از تلاش‌های آقای پدرسون، فرستاده ویژه، برای از سرگیری جلسات کمیته قانون اساسی به عنوان مکانیزمی مؤثر برای پیشبرد روند سیاسی ادامه می‌دهیم.

سفیر ایران در سازمان ملل اضافه کرد: احیای تمامیت ارضی سوریه مستلزم تلاش‌های بی‌وقفه برای مبارزه مداوم با تمامی گروه‌های تروریستی است. در این زمینه، جمهوری اسلامی ایران به‌طور کامل از دولت سوریه در تلاش‌های ضد تروریسم حمایت و کمک می‌کند.

وی تاکید کرد: با این حال، ضروری است که حفاظت از غیرنظامیان در طول تلاش‌های ضد تروریسم مورد توجه ویژه قرار گیرد.

ایروانی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر درخواست خود را برای خروج فوری تمامی نیرو‌های نظامی آمریکا از سوریه که بخش‌هایی از خاک این کشور را اشغال کرده‌اند، تکرار می‌کند. ادامه حضور غیرقانونی نیرو‌های آمریکایی در سوریه نه تنها حاکمیت و خاک سوریه را نقض می‌کند، بلکه منشأ اصلی بی‌ثباتی وناامنی در این کشور است و تنها فضا را برای گروه‌های تروریستی فراهم می‌کند تا موقعیت خود را مستحکم نموده و جنایات بیشتری مرتکب شوند.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل اضافه کرد: همراه با شرکای خود در فرایند آستانه، جمهوری اسلامی ایران متعهد به کار در جهت عادی‌سازی شرایط به صورت طولانی‌مدت و پایدار در داخل و اطراف سوریه است. همچنین بسیار مهم است که تمام تلاش ممکن را برای تسهیل بازگشت امن و شرافتمندانه آوارگان سوری به وطن خود و رفع نیاز‌های بشردوستانه آنها انجام دهیم.

سفیر ایران در سازمان ملل تاکید کرد: در پایان، تنها راه عملی برای بازگرداندن صلح و امنیت به منطقه این است که شورای امنیت رژیم سرکش اسرائیل را مجبور کند تا فوراً جنگ و نسل‌کشی در غزه را متوقف نموده، آتش‌بس فوری و دائمی برقرار کند و به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده‌اش در منطقه پایان دهد.

دیگر خبرها

  • فارن افرز: احتمال شکل گیری ائتلاف منطقه ای اعراب و اسرائیل علیه ایران چقدر است؟
  • آمریکا گروهک‌های تکفیری منطقه را احیا می‌کند
  • سفر معاون وزیر خارجه آمریکا برای بررسی تحولات افغانستان
  • تنها راه امنیت در منطقه از زبان نماینده ایران در سازمان ملل
  • ایروانی:تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • تنها راه امنیت در منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های صهیونیست هاست
  • کلید برقرای ثبات توقف جنایات رژیم اسرائیل است
  • استانداردهای دوگانه پارلمان اروپا در قبال تحولات منطقه
  • آغاز به کار نشست معاونان وزرای خارجه بریکس با محوریت بررسی تحولات منطقه
  • قدرت از غرب به شرق در حال انتقال است