Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-29@15:44:35 GMT

درآمد نفتی باید به سمت صندوق توسعه ملی سوق پیدا کند

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۴۸۸۰۵

درآمد نفتی باید به سمت صندوق توسعه ملی سوق پیدا کند

گروه استان‌ها _ نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ساختار بودجه در سال‌های گذشته را باعث اقتصاد تک محصولی عنوان کرد و گفت: درآمد نفتی باید به سمت صندوق توسعه ملی سوق یابد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، جعفر قادری شامگاه شنبه در جمع پاسداران سپاه ناحیه احمد بن موسی (ع) به مناسبت گرامی داشت که مقام معلم و هفته عقیدتی سیاسی در سپاه اظهار داشت: آب، یکی از این چالش‌های امروز کشور و استان است چراکه در منطقه، ایران جزء کشورهای خشک است و بارندگی مناسبی ندارد پس در تامین نیازهای آبی با مشکل مواجه هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی صندوق‌های بازنشستگی را از دیگر چالش‌های اقتصادی موجود در کشور عنوان کرد و افزود: ساختار این صندوق‌ها به گونه‌ای است که دو سال آخر خدمت را ملاک پرداخت حقوق قرار می‌دهند، در صورتی که باید معدلی از کل 30 سال خدمت را مداد قرار دهند.

نماینده مردم شیراز و زرقان، محیط زیست را از دیگر چالش‌های پیش روی کشور دانست و ادامه داد: در شهرهای صنعتی یا در فصل زمستان با پدیده‌ وارونگی هوا مواجه هستیم.

قادری ساختار بودجه در سال‌های گذشته را باعث اقتصاد تک محصولی عنوان کرد و گفت: با پول صادرات نفت نمی‌توان و نباید کشور را اداره کرد. باید کاری کنیم که درآمد نفتی به سمت صندوق توسعه ملی سوق پیدا کند.

وی تصریح کرد: در پارس جنوبی بیش از 50 میلیون مترمکعب گاز اضافه داریم که چون خط لوله برای انتقال نداریم توانست صادرات هم وجود ندارد.

قادری با بیان اینکه در سال گذشته هزینه‌های جاری دولت افزایش داشته است، به قانون تسهیل مجوز کسب و کار اشاره کرد و افزود: این قانون محدودیت‌هایی که برای جذب کارشناس رسمی دادگستری، وکلا و دفترداران بود را از بین برد و 70 درصد نمره برای این آزمون‌ها را ملاک پذیرش قرار داد.

وی افزود: کسب و کار مجوز محور و کسب و کار اعلان محور، دو دسته از کسب و کارها هستند که با ثبت در سامانه مجوز صادر می‌شود و نظارت  در صدور این مجوز ها، از حالت پیشگیری به پسینی تبدیل شده است.

به گفته قادری در کسب و کارهای اعلان محور افراد می‌توانند با مراجعه به سایت در زمانبندی پیش‌بینی شده مجوز کسب و کار خود را دریافت کنند.

نماینده مردم شیراز و زرقان، مشکل اصلی را کسب و کارهای کوچک مقیاس یا متوسط مقیاس دانست و تصریح کرد: ناترازی بانکی و تورم یکی از بدترین نوع مالیات است که از دیگر موارد پیش روی کشور است.

وابستگی به خارج و عقب افتادگی در برخی حوزه‌های صنعت از دیگر چالش هایی است که قادری به آن اشاره کرد و افزود: مسائل اقتصادی، ویژگی‌های خاص خود را دارد و اینگونه نیست چون دولت عوض شده بلافاصله مشکلات هم حل شود.

درآمد نفتی عراق از 10 میلیارد دلار در ماه گذشتنصف شدن درآمد نفتی روسیه درصورت اعمال تحریم کامل توسط اتحادیه اروپا

نماینده مردم شیراز و زرقان گفت: بعد از بحران اوکراین و روسیه قیمت گندم به شدت بالا رفته آرد را دولت به نانوایی‌ها می‌دهد هزینه‌ای بالغ بر 150 هزار میلیارد تومان یارانه آرد برای دولت می‌تراشد.

این استاد اقتصاد گفت: برق حرارتی، بنزین و دانه‌های روغنی از دیگر چالش‌های پیشروی دولت است.

انتهای پیام/424/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دیگر چالش درآمد نفتی مردم شیراز کسب و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۴۸۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جامعه و دولت به درآمدی که مردم ایجاد می‌کنند وابسته است

ایسنا/قزوین عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد قزوین گفت: واقعیت این است جامعه و دولت به درآمدی که مردم ایجاد می‌کنند وابسته است و نمی‌تواند بدون درآمد مردم یک دولت پایدار و مقاوم در برابر نواسانات و سیکل‌های سیاسی و تجاری باشد

بیت‌الله اکبری‌مقدم در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص شعار سال جاری اظهار کرد: شعارهای سال کاملاً هدفمند است و اهداف مشخصی را دنبال می‌کند و اینکه در شعار سال جاری به مشارکت مردم تأکید شده نشان‌دهنده این است که خلأهایی از قبل وجود داشته که باید منبعد به آن توجه شود و برای برطرف کردن این خلأها اقدام کرد.

وی گفت: واقعیت این است جامعه و دولت به درآمدی که مردم ایجاد می‌کنند وابسته است و نمی‌تواند بدون درآمد مردم یک دولت پایدار و مقاوم در برابر نواسانات و سیکل‌های سیاسی و تجاری باشد، مثلاً اینکه می‌گوییم دولت ما به نفت وابسته است پس می‌تواند بدون درآمد مردم نفت را بفروشد و درآمد داشته باشد درست نیست چراکه اگر به خاطر مسائلی که در دنیا وجود دارد تحریم شویم دست دولت خالی خواهد شد بنابراین دولتی می‌تواند به‌عنوان دولت پایدار و مقاوم در مقابل نوسانات سیاسی و اقتصادی دنیا بایستد که مشارکت مردمی در آن بالا باشد.

عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد قزوین تصریح کرد: درگذشته تلاش‌هایی هم صورت گرفته که اهداف اقتصادی برای افزایش تولید ایجاد شود اما شرایط نشان می‌دهد که مشارکت به حدی نبوده که ما را به استاندارد لازم برساند به همین جهت رهبری در شعار سال جاری به مشارکت مردم تأکید کرده‌اند.

وی بیان کرد: برای راهکارهای جذب مشارکت مردم باید برنامه‌ریزی و برنامه‌های عملیاتی و اهداف‌ کوتاه‌مدت بر این اساس تنظیم شود، هدف استراتژیک در شعار سال را رهبری مشخص کرده‌اند و باید ارگان‌ها، سازمان‌ها و حتی شرکت‌های تولیدی و خدماتی در تمام برنامه‌ریزی‌های خود شعار سال را به‌عنوان سیاست حاکم در نظر بگیرند تا مشارکت مردم را در تمامی امور شاهد باشیم و از این طریق جهش تولید رقم بخورد.

اکبری‌مقدم خاطرنشان کرد: اگر مشارکت مردم جذب نشود به جهش تولید و رشد و توسعه نخواهیم رسید و اهداف دست‌نیافتنی خواهد ماند؛ مجلس نقش وضع، اصلاح و تقویت قوانین را دارد تا به دولت راهکار داده شود و دولت نقش تسهیلگری خود را برای ایجاد مشارکت مردم فراهم کند.

وی افزود: مجلس و دولت به‌عنوان قوه مجریه نقش مهمی در جلب مشارکت مردم‌ دارند چراکه وقتی مردم ببینند تسهیلگری ایجاد شده به‌طور مثال در نقش واسطه‌گری مالی بانک‌ها درست عمل کنند و بازار سرمایه امنیت خوبی پیدا کند و شفافیت و کارایی آن بالا برود، مردم به صورت خودکار درست عمل می‌کنند چراکه نگاه مردم به قوانین و قوه مجریه است.

عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد قزوین درباره میزان تحقق شعارهای سال گذشته اظهار کرد: مشکلاتی که در این سال‌ها پیش‌آمده همه از یک جنس نیست و نمی‌شود قضاوت کرد چراکه بسیاری از عوامل بیرونی مانعی برای تحقق شعار سال هستند و این موانع سبب شده از رسیدن به اهداف فاصله گرفته باشیم.

اکبری‌مقدم در پایان گفت: از طرفی دیگر برخی مواردی همچون کاهش رشد جمعیت باعث شده به اهداف دست پیدا نکنیم چراکه تولیدی‌ها با مشکل نیروی کار مواجه هستند؛ تقاضا برای نیروی کار وجود دارد اما رشد نقدینگی و کنترل نکردن سیاست‌های پولی در ایران باعث شده نرخ تورم بالا برود و به همین دلیل خیلی از دستمزدها با بازار سازگار نباشد، قوانین حوزه کار هم باید اصلاح شود و بر اساس شرایط فعلی بازار کار نوشته شود تا بتوان در جهت حل مشکلات گام برداشت.
 
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جهش ۴۳درصدی تولید طلای سیاه ایران در دولت سیزدهم
  • جدول درآمدهای نفتی و مالیاتی دولت در بودجه ۱۴۰۳ تصویب شد
  • چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده
  • انعقاد قرارداد برای حفر ۱۹ حلقه چاه در میدان نفتی چنگوله
  • رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته
  • واریز ۵۲۷ میلیارد تومان به خزانه دولت از محل فروش سوخت در مرز کرمانشاه
  • جامعه و دولت به درآمدی که مردم ایجاد می‌کنند وابسته است
  • درآمد ۷۰۰ میلیونی «گالیله»!/ «آکادمی پرندگان» ۵۰ میلیون فروخت
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت
  • ورود ۸۵۳ میلیارد تومان نقدینگی به صندوق‌های با درآمد ثابت در هفته‌ای که گذشت