Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-29@09:25:07 GMT

جذابیت پایین خودروهای ایرانی برای عراقی‌ها

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۴۹۱۱۷

جذابیت پایین خودروهای ایرانی برای عراقی‌ها

از نظر عراقی‌ها، کیفیت و قیمت خودروی ایرانی دیگر جذابیتی برای مردم ندارد و کسانی که قصد خرید خودرو دارند، به‌راحتی می‌توانند خودرو‌های بهتری را صاحب شوند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، واردات خودرو، فعلا ممنوع است مگر به‌ازای صادرات خودرو. بر اساس قانونی که البته هنوز ابلاغ نشده، اگر کسی بخواهد خودرویی وارد کند باید به میزان ارزش خودروی وارداتی، ماشین ایرانی را صادر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سؤال اصلی اینجاست که خودرو را باید دقیقا به کجا صادر کرد؟ تنها چند بازار اصلی برای خودرو‌های ایرانی وجود داشته و دارد که یکی از آن‌ها عراق است. کشوری که در سال‌های نه‌چندان دور میزبان برخی خودرو‌های ایرانی مانند پراید، پژو پارس، ۴۰۵ و... بود، اما این روز‌ها دیگر علاقه‌ای به آن ندارد.

از نظر عراقی‌ها، کیفیت و قیمت خودروی ایرانی دیگر جذابیتی برای مردم ندارد و کسانی که قصد خرید خودرو دارند، به‌راحتی می‌توانند خودرو‌های بهتری را صاحب شوند. یکی از فعالان بازار خودروی نجف می‌گوید: «تنها نکته مثبت برای حضور خودرو‌های ایرانی در بازار عراق، قیمت ارزان و مصرف سوخت پایین آن بود که البته با ورود خودرو‌های خارجی کم‌مصرف، این اقبال به‌شدت کاهش یافته است. در شرایط فعلی، عمده خودرو‌های ایرانی موجود در بازار عراق، خودرو‌های کارکرده است که قیمت آن‌ها بین ۴۰۰۰ تا ۷۰۰۰ دلار متفاوت است مثلا خودرو‌های دست‌دوم پراید و پژو ۴۰۵ به ترتیب بین ۴۰۰۰ و ۶۰۰۰ دلار فروخته می‌شود.» برخلاف تصور عامه مردم در ایران مبنی بر صادرات خودرو‌های باکیفیت به عراق، عمده خودرو‌هایی که وارد بازار می‌شود از کیفیت پایین‌تری نسبت به نمونه مشابه آن در بازار ایرانی برخوردار هستند. با وجود این کیفیت پایین، قیمت برخی خودرو‌های ایرانی در مقاطعی به ۱۲ هزار دلار نیز رسید.

طی دو سال اخیر، اما اقبال خودرو‌های ایرانی در عراق بسیار محدود شده و افرادی متقاضی این خودرو‌ها هستند که از نظر درآمدی، جزو دهک‌های پایین و فقیر محسوب می‌شوند. از سوی دیگر با تنوع عرضه ماشین‌های خارجی در این کشور، خودرو‌های ایرانی به‌سادگی از بازار حذف شدند که یکی از دلایل آن، فروش شرایطی سایر عرضه‌کنندگان است. به‌عنوان مثال برخی برند‌ها مثل فولکس، خودرو‌های روز را با اقساط کم‌سود و ۵۰۰ دلاری در ماه عرضه می‌کنند. به همین دلیل، خودرو‌هایی مثل پراید حتی با فرض عرضه حداکثری، دیگر مثل قبل مورد اقبال قرار نمی‌گیرد چرا که با پول پراید صفر در ایران می‌توان یک سانتافه مدل ۲۰۱۷ در بغداد و سایر شهر‌ها خرید.


ورود چین

در این میان، چینی‌ها نیز توانستند نفوذ صنعت خودروی خود را در بین‌النهرین افزایش دهند و به‌سرعت جای خودرو‌های ایرانی را بگیرند. یکی از فعالان بازار خودروی عراق در این باره می‌گوید: «با کاهش تقاضا برای خرید پراید، خودروی چینی بیو توانسته است با قیمت پایین و کیفیت بیشتر جایگزین پراید شود به‌طوری که در خطوط زیارتی عراق، ناوگان چینی، کار را به دست گرفته است.»

با این حال، بررسی محبوبیت خودرو‌های ایرانی، نشان می‌دهد در گذشته به‌دلیل مشکلات اقتصادی و کاهش توان خرید مردم در عراق، میزان استقبال از خودروی پراید افزایش چشمگیری داشت. درست برعکس سایر ماشین‌های وطنی مانند پارس، سمند، ال ۹۰ و ۴۰۵، اما دیگر همان محبوبیت پراید هم به تاریخ پیوسته است.

یکی دیگر از فعالان بازار خودروی نجف هم می‌گوید یکی از تفاوت‌های اصلی در میان خودرو‌های ایرانی و خارجی، بحث تامین قطعات است «با این‌که هیچ‌کدام از دو خودروساز بزرگ ایرانی به‌طور رسمی در بازار عراق خدمات پس از فروش و تامین قطعات ارائه نمی‌دهند، اما قطعات این خودرو‌ها در بازار به‌وفور پیدا می‌شود و یکی دیگر از دلایل استقبال از خودرو‌های ایرانی همین قطعات ارزان‌قیمت است، به‌طوری که در عراق می‌توان خودروی پراید را به دیوار کوبید و با کمتر از ۵۰۰ هزار دینار ــ ۱۰۰ میلیون تومان ــ دوباره آن را مانند اول درست کرد.»

مشاهدات میدانی از خیابان‌های بغداد، نجف و کربلا حکایت از سهم بالای خودرو‌های تولید شده از کره جنوبی و ژاپن دارد به‌طوری‌که محصولات کیا و هوندا به‌راحتی خرید و فروش می‌شوند و مردم از کیفیت این خودرو‌ها رضایت کامل دارند، همین موضوع باعث شده حتی در صورت امکان صادرات خودروی ایرانی به عراق، به‌دلیل کیفیت پایین این محصولات، استقبال مناسبی از آن نشود.


مبدأ واردات خودرو

اصولا خودرو‌هایی که وارد بازار عراق می‌شوند یا سفارش آمریکا یا امارات هستند. خودرو‌هایی که سفارش آمریکا هستند باید خوردگی یا زدگی داشته باشند تا از آمریکا خارج شوند. این خودرو‌ها از کیفیت بهتری نسبت به تولیدات کره‌ای برخوردارند و گران‌تر هم معامله می‌شوند. سایر خودرو‌هایی هم که به عراق صادر می‌شوند از مبدأ امارات صورت می‌گیرد که بیشتر خودرو‌های ژاپنی و کره‌ای هستند.

با بررسی این شرایط می‌توان نتیجه گرفت حتی حضور خودرو‌های ایرانی در بازار عراق نیز مانند گذشته نخواهد بود و برای رقابت در این بازار باید علاوه بر افزایش کیفیت نسبت به کاهش قیمت نیز اقدام کند، امری که خودروسازان در اجرایی‌کردن آن طی ۴۰ سال گذشته کاملا ناموفق بوده‌اند.

منبع: جام جم

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: خودروهای ایرانی بازار عراق فولکس خودرو های ایرانی بازار عراق خودرو ها خودرو هایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۴۹۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حواله خودروی جانبازان هم‌قیمت خانه در نیاوران

یکی از گران‌ترین خودرو‌هایی که حواله‌های آن در بازار خرید و فروش می‌شود بنز است.

به گزارش روزگار خودرو، حواله بنز سی کلاس جانبازان هم اکنون تا قیمت ۱۲ میلیارد تومان در بازار به فروش می‌رسد. نکته جالب اینجاست که قیمت خودرو بعد از تحویل حداقل ۲۵ میلیارد تومان اعلام می‌شود. همچنین حواله خودرو برای معاوضه با آپارتمان ۱۰۰ متری در مناطق ۱ تا ۵ تهران هم گذاشته شده است.

در حال حاضر میانگین قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در منطقه نیاوران تهران ۱۵۵ میلیون تومان است؛ بر این اساس با پول حواله خودروی مرسدس بنز c ۱۸۰ میتوان در منطقه نیاوران صاحب ملک ۷۷ متری شد.

دیگر خبرها

  • معاون وزیر کشور: در حال رایزنی هستیم تا امکان ورود زائران ایران به عراق با خودرو شخصی فراهم شود
  • برخی کشورهای اروپایی طالب خرید خودروهای ایرانی هستند
  • فوری/ خرید و فروش خودروی جانبازان آزاد شد
  • قیمت خودرو امروز ۸ اردیبهشت +جدول
  • عراقی‌ ها کدام کالاهای ایرانی را می‌ خرند؟
  • نمایشگاه خودروی پکن/ چین به دنبال تسلط بر بازار خودروهای برقی (فیلم)
  • خودروهای الکتریکی آینده به صحنه آمدند
  • حواله خودروی جانبازان هم‌قیمت خانه در نیاوران
  • ۱۰ ماشین آلمانی برتر تاریخ که شاهکار‌های مهندسی عرصه خودروسازی به شمار می‌آیند
  • از احمدی‌نژاد تا رییسی/چه کسی پای رانت را به بازار خودرو باز کرد؟