Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس جدید سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران استفاده از فناوری‌های نوین را از برنامه های خود در دوره مدیریت جدید در این سازمان اعلام کرد و گفت: تنها راه گریز از مشکلات اقتصادی کشور، دانش‌بنیان کردن همه فعالیت‌ها است.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایران اکونومیست، آیین تکریم و معارفه علیرضا عشوری رییس پیشین و حسن زمانیان رییس جدید سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با حضور محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس جدید سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی در این مراسم به  اهمیت نامگذاری سال ۱۴۰۱ با عنوان تولید؛ اشتغال‌آفرین، دانش‌بنیان اشاره کرد و اظهار داشت: ایجاد و انتقال فناوری، شعار ما است.

زمانیان ادامه داد: صرف تولید مقاله علمی راهگشا نیست و زمان آن رسیده که دنبال تولید محصولات فناورانه باشیم.  

وی مهم‌ترین ارکان سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران را پارک علم و فناوری و پژوهشگاه‌ این سازمان دانست و افزود: پارک و پژوهشگاه‌ باید پیشران پژوهش‌ و تبدیل ایده به محصول در این دوره باشند؛ همجواری این دو رکن نیز به تبدیل طرح‌های تحقیقی به فناوری کمک می کند.

تقویت پژوهشکده‌ها و افزودن یک بخش به جشنواره خوارزمی

رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران همچنین به تشریح برنامه‌های خود در این سازمان پرداخت و گفت: تقویت پژوهشکده‌ها و ایجاد پژوهشکده‌های جدید و منحصر به فرد و افزودن تعداد اعضای هیات علمی که اکنون ۱۰۰ نفر هستند از جمله برنامه ها در دوره جدید مدیریت در این سازمان است.

زمانیان ادامه اداد: در حال حاضر ۶ مجله تخصصی در این سازمان چاپ می‌شود که قصد داریم تعداد مجلات را به ویژه در حوزه های جدید و به زبان انگلیسی و با نمایه های بین المللی افزایش دهیم.

وی نیروی انسانی را اساس توسعه علمی دانست و افزایش دانشجویان پسادکتری را از دیگر برنامه های خود اعلام کرد.

رییس جدید سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران اظهار داشت:  یک شاخه جدید در جشنواره خوارزمی به نام جشنواره فناوری و نوآوری بین المللی افزوده شد که در آن طرح های بین المللی و ملی فناورانه و نوآورانه بررسی می شود.  

زمانیان تاسیس آزمایشگاه های مرجع و استاندارد را از دیگر برنامه های خود برشمرد و گفت: امروز در بخش آنالیز ایزوتوپی ۱۰۰ درصد به خارج وابسته هستیم؛ در حالی که هر ساله تعداد زیادی نمونه برای آنالیز در شاخه های مختلف آب، معدن و غیره به خارج از کشور ارسال می کنیم.

وی یادآور شد: رایزنی ها برای خرید تجهیزات انجام شده تا آزمایشگاه مرجع در این زمینه تاسیس کنیم‌ ضمن اینکه آزمایشگاه تشخیص میزان سمی بودن داروها نیز از نیازهایی است که دنبال رفع آن هستیم.

پارک علم و فناوری بین المللی در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی تاسیس می شود

رییس جدید سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در بخش دیگری از سخنان خود گفت: وظیفه تاسیس پارک علم و فناوری بین المللی نیز به عهده این سازمان گذاشته شده است، چنین پارکی در سطح بین المللی وجود ندارد و ما قصد داریم آن را برای استقرار شرکت های بین المللی و برگزاری نمایشگاه های بین المللی ایحاد کنیم.

زمانیان تصریح کرد: ما در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران دنبال دستاوردی هستیم که دیگران تاکنون انجام نداده اند یا نمی توانند انجام دهند، ایجاد فناوری و انتقال فناوری شعار کلی ما در این دوره است.  

دکتر علیرضا عشوری رییس پیشین این سازمان هم که از فروردین ماه ۱۳۹۷ تاکنون ریاست این سازمان را برعهده داشت در سخنانی در این مراسم از توجه وزیر علوم تشکر کرد.

احمدرضا معتمدی رییس پیشین دانشگاه صنعتی امیرکبیر رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در سال های ۶۴ تا ۷۹ نیز در این نشست در سخنان گفت: سازمان ها در کشور به طور کلی ۲ وظیفه ستاد و صف را برعهده دارند؛ یعنی علاوه بر ماموریت تخصصی ماموریت حاکمیتی هم دارند.  

وی ادامه داد: باید از ظرفیت های قانونی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران استفاده کرد.

رییس سابق سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران ادامه داد: سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تاسیس شده و مصوبات مجلس شورای اسلامی را هم دارد، نباید فکر کنیم فقط پارک های علم و فناوری و پژوهشگاه‌ها مهم هستند؛ باید از ظرفیت سازمان با همکاری معاونت های پژوهشی و فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری استفاده کرد.

به گزارش ایران اکونومیست، حسن زمانیان که ۲۴ فروردین به ریاست سازمان پژوهش‌های علمی وصنعتی ایران منصوب شد، عضو هیات علمی گروه زمین‌شناسی دانشگاه لرستان با مرتبه استادی است و از سوابق اجرایی وی می‌توان به ریاست دانشگاه‌های لرستان و ملایر و عضو هیات مدیره آزمایشگاه فنی خاک وزارت راه و شهرسازی اشاره کرد.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: وزارت علوم تحقیقات و فناوری ، شعار سال 1401 ، مراسم معارفه

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: وزارت علوم تحقیقات و فناوری شعار سال 1401 مراسم معارفه بین المللی برنامه های خود علم و فناوری برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۵۰۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از  مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری محوری‌ترین موضوع این همکاری، حمایت از ایفای نقش مؤثر دانشگاه در دستیابی به مرجعیت علمی، توسعه علم و دستاوردهای علمی فاخر توسعه فناوری و تجاری‌سازی محصولات دانش بنیان و فناورانه، جذب نخبگان و توسعه زیرساختهای آزمایشگاهی و پارک علم و فناوری است.

 حمایت از تحقق مرجعیت علمی-پژوهشی مسئله محور و تحول آفرین و انتشار دستاوردهای پژوهشی برتر در دانشگاه در سطح بین المللی و توسعه همکاری‌های دانشگاه با بخش‌های اقتصادی و شرکت‌های بزرگ با استفاده از ظرفیت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و سرمایه گذاری ازدیگر بخش های این توافق نامه است .

حمایت از توانمندسازی تخصصی و اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه، کمک به بلوغ و توسعه زیرساخت‌های فناوری و آزمایشگاهی در دانشگاه از دیگر محورهای این توافق‌نامه همکاری مشترک است.

در قالب این همکاری مشترک، حداقل پنج طرح دانشگاهی در قالب طرح‌های تجاری محصولات فناورانه و دانش و حداقل پنج طرح توسعه فناوری و خدمت بار اول مورد حمایت قرار می‌گیرد. همچنین زمینه برای اشتغال حداقل ۲۵ نفر در زیست بوم نوآوری و کارآفرینی دانشگاه در شرکت‌های زایشی فراهم خواهد شد و از همکاری‌های تحقیق و توسعه و پژوهشی (تا سقف ۷۰ میلیارد ریال)، جذب حدأقل سه عضو هیئت علمی مورد تأیید بنیاد نخبگان و سه محقق پسادکتری مورد تایید بنیاد علم یا بنیاد ملی نخبگان حمایت می‌شود.

معاونت علمی، ضمن حمایت از فعالیت‌ها و برنامه های تحول آفرین در دانشگاه در چهار محور «مرجعیت علمی»، از زیست بوم فناوری، زیست‌بوم کارآفرینی و اقتصاد دانش‌بنیان و اشتغال ‌پذیری دانشجویان حمایت می‌کند. علاوه بر این، حمایت از پژوهشگران پسادکتری برای انجام پژوهش‌های مسئله محور و تحول آفرین توسط بنیاد ملی علم در قالب برنامه مشترک دانشگاه با بنیاد علم و بنیاد نخبگان تا سقف ۲۰ میلیارد ریال در سال، حمایت از طرح های فناورانه و زیرساخت‌های آزمایشگاهی در دانشگاه در قالب حمایت از طرح‌های توسعه فناوری محصول خدمت بار اول هر طرح تا سقف ۱۰ میلیارد ریال و در مجموع سالانه تا سقف ۱۰۰ میلیارد ریال، حمایت از طرحهای پژوهشی دانشگاه با صنایع و شرکتهای بزرگ از محل اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه این شرکتها موضوع ماده ۱۱ قانون جهش تولید تا سقف ۲۰۰۰ میلیارد ریال، حمایت از راه اندازی و تجهیز آزمایشگاههای عضو شبکه آزمایشگاهی تا سقف ۵۰ میلیارد ریال در چارچوب مورد تائید شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و حمایت از تدوین برنامه و پیاده سازی ماده ۵ قانون جهش تولید دانش بنیان و مدیریت مالکیت فکری دارایی های پژوهش و فناوری دانشگاه ذیل این محورها به دست معاونت علمی صورت می‌گیرد.

همچنین حمایت از طرح های تجاری سازی محصولات دانش بنیان و فناورانه دانشگاه، هر طرح تا سقف ۲۰۰ میلیارد ریال در مجموع تا سقف دو هزار میلیارد ریال، حمایت از برگزاری «بوت کمپ‌»های تخصصی و تولید محتوای مرتبط با اشتغال پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه تا سقف ۱۰ میلیارد ریال، تسهیل و حمایت از برخورداری دانشجویان پژوهشگران و اعضاء هیئت علمی دانشگاه از برنامه های حمایتی بنیاد ملی نخبگان در قالب این همکاری محقق خواهد شد.

این همکاری با هدف پیشبرد برنامه‌های توسعه دانش‌بنیان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر به امضای جواد مشایخ، معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر رسید.

دیگر خبرها

  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران
  • نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی طراحی شد
  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی در کشور حمایت می‌شوند
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • راه‌اندازی اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی در کشور
  • اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی راه‌اندازی می‌‎شود
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران