Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-08@18:31:10 GMT

اینجا واقعا بهشت ممتاز تهران است؟

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۵۳۶۹۰

اینجا واقعا بهشت ممتاز تهران است؟

سرپرست شرکت عمران شهر جدید پردیس، نیامده رفت. این در حالی است که پردیس، نفس دو دولت را گرفته و پنج تغییر مدیریتی از سال 1397 تاکنون هم آن‌طور که باید و شاید، زندگی پردیس‌نشینان را سر و سامان نداده است؛ از مترویی که درگیر اما و اگرهای بودجه‌ای و زیست محیطی شده گرفته تا ۱۴ هزار واحد باقی‌مانده مسکن مهر و نیاز حدود ۵۰۰۰ میلیارد تومانی بودجه، تنها بخشی از معضلات شهری است که لقب ممتازترین شهر جدید کشور را به خود اختصاص داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایران اکونومیست، امروز مدیریت شرکت عمران شهر جدید پردیس برای پنجمین بار در چهار سال گذشته تغییر کرد. پیمان پیرفرشی ـ سرپرست قبلی که فقط چهار ماه از زمان مسئولیتش گذشته بود، رفت و امیرحسین جابرانصاری از شهرداری تهران جایگزین او شد؛ او هم به عنوان سرپرست پردیس یعنی بهشت، بهشتی که حالا در جریان این تودیع و معارفه، لقب ممتازترین شهر جدید کشور را به خود اختصاص داد؛ جمله‌ای که میرمحمد غراوی ـ عضو هیات مدیره شرکت عمران شهرهای جدید در توصیف این شهر بیان کرد. او این را هم گفت که امیدواریم با مساعدت‌ها و اختصاص منابع دولتی به پردیس بتوان باقیمانده پروژه مسکن مهر را تکمیل و تحویل مالکان داد.

به موضوع حاشیه‌های منتسب به سرپرست سابق شامل عدم توانایی در تامین منابع مالی، کند شدن روند تحویل واحدهای مسکونی، نارضایتی پیمانکاران از انباشت مطالبات یا حتی اختلاف او با برخی کارکنان شرکت عمران نمی‌پردازیم؛ چرا که برای ساکنان پردیس و مخاطبان اهمیت چندانی ندارد. آن‌چه مهم است این‌که پردیس کماکان از کمبود خدمات و زیرساخت‌های شهری رنج می‌برد.

پردیس به خاطر خوش آب و هوایی و ارزش افزوده‌اش بعضا با شمال تهران مقایسه می‌شود. به یاد داریم که سال ۱۳۹۵ مدیرعامل سابق شرکت عمران شهرهای جدید در توصیف پردیس گفت «این رانت اطلاعاتی را به شما می‌دهم که ارزش افزوده پردیس در آینده نزدیک به شدت بالا می رود». البته آن پیش‌بینی درست از آب درآمد و به دلایل متعدد مثل دلال‌بازی و احتکار مسکن قیمت آپارتمان‌های مهر این شهر، میلیاردی شده اما از آن طرف با انبوه ساکنانی مواجه شده که از زندگی در این شهر دل خوشی ندارند.

تحویل واحدهایی با ایرادات متعدد، کمبود مراکز درمانی، تفریحی، تجاری، ورزشی، مشکلات حمل و نقل و حتی وجود سگ‌های ولگرد، تنها بخشی  از مصائب زندگی در پردیس است که ساکنان این شهر همواره طی تماس با خبرنگار ایران اکونومیست از آن گله‌مند هستند.

طبق محاسبات از حدود ۸۴ هزار واحد مسکن مهر پردیس تا اواسط سال گذشته حدود ۷۰ هزار واحد افتتاح شده است؛ اگر چه بسیاری از متقاضیان از وجود نواقص واحدهای تحویلی ناراضی هستند. با این حال روند تحویل واحد در یک سال اخیر کند شده است.

پروژه مترو تهران ـ پردیس هم با گذشت پنج سال از اتمام مطالعات و چهار سال از وعده آغاز عملیات اجرایی هنوز درگیر موضوعاتی مثل بازمهندسی با نگاه مهندسی ارزش است و به نظر نمی‌رسد به این زودی‌ها چالش‌های فنی و مالی این طرح برطرف شود.

دو دولت درگیر تکمیل پروژه‌های زیرساختی و واحدهای مسکونی شهر جدید پردیس بودند اما این شهر هنوز آن‌طور که باید و شاید شکل و شمایل شهری به خود نگرفته است. این  در حالی  است که طی چهار سال گذشته پنج مدیرعامل و سرپرست در شرکت عمران شهر جدید پردیس تغییر کرده‌اند.

حدود پنج سال قبل عنوان می‌شد که می‌توان با ۲۰۰۰ میلیارد تومان به شهر جدید پردیس سر و سامان داد. اما تورم‌های سنگین و رشد قیمت‌ها این عدد را به بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان رساند. البته شنیده می‌شود تاکنون حدود ۸۰۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل پروژه‌های شهر جدید پردیس هزینه شده اما پیشرفت کارها چندان مطلوب نبوده است. در حال حاضر نیز برخی افراد از نیاز پردیس به ۵۰۰۰ میلیارد تومان دیگر سخن می‌گویند. سوال این است که این برمودا تا کی قرار است منابع را ببلعد؟

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: شهر جدید پردیس ، مسکن مهر پردیس ، سرپرست شرکت عمران شهر جدید پردیس ، پیمان پیرفرشی ، امیرحسین جابرانصاری ، مترو پردیس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: شهر جدید پردیس مسکن مهر پردیس سرپرست شرکت عمران شهر جدید پردیس مترو پردیس شرکت عمران شهر جدید پردیس میلیارد تومان مسکن مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۵۳۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن برای عمران خواف تخصیص یافت

 مهدی عباس‌پور گفت: این اعتبار برای ساخت بندهای خاکی و حفظ و هدایت و افزایش زمان تمرکز رواناب‌ها و طرحهای آبخیزداری و آبخوان داری و تعویض شبکه فرسوده آب شرب در این شهرستان هزینه می شود.

وی اضافه کرد: از این میزان ۱۰۰ میلیارد ریال برای ساخت بندهای خاکی و سه هزار مترمکعب توری سنگی (گابیون) در راستای باز بودن چشمه‌ها و افزایش زمان تمرکز رواناب‌ها هزینه خواهد شد.

گابیون بندی رودخانه روشی بسیار کارآمد در ایجاد استحکام در بستر رودخانه است که از گذشته در مصر باستان رواج داشته و امروزه در دنیا اما به شکل مدرن مورد استفاده قرار می گیرد. در این راستا دیواره هایی با ترکیب سیم مفتول پر شده از قلوه سنگ ایجاد می شود و موجب جلوگیری از هدررفت روانابها می شود.

فرماندار خواف گفت: با توجه به فرسودگی شبکه آب در برخی از نقاط شهری و روستایی این شهرستان، ۱۰۰ میلیارد ریال از این اعتبار برای تعویض شبکه آب شرب هزینه می شود.

عباس‌پور افزود: در راستای تاکید استاندار خراسان رضوی مبنی بر توسعه پایدار شهرستانهای دارای ظرفیت صنعتی و معدنی و با پیگیریهای انجام شده از محل اعتبارات ۱۵ درصد حقوق دولتی معادن در سال ۱۴۰۲، نزدیک به ۴۷۰ میلیارد ریال در مرحله نخست به شهرستان خواف تخصیص یافت.

وی ادامه داد: این اعتبار بنا بر نیازسنجی انجام شده و ضرورت های شهرستان خواف در حوزه های راه، آب شرب ، بهداشت و درمان ،محیط زیست و امداد و نجات تخصیص یافته است.

فرماندار خواف پیش از این گفته بود: بر اساس قانون، شرکتهای معدنی باید هشت تا ۱۵ درصد سود حاصل از درآمد فعالیتهای معدنی خود را در طول سال به خزانه دولت واریز کنند تا این سود، صرف توسعه زیرساختهای منطقه و کشور شود، ولی این مبلغ تاکنون به استانها تخصیص داده نمی شد که با پیگیریهای دولت سیزدهم برای نخستین بار بخشی از اعتبارات حاصل از ۱۵ درصد حقوق دولتی معادن به توسعه زیرساختهای خواف تخصیص یافت.

مجتمع سنگ‌ آهن سنگان خواف با بیش از یک میلیارد تن ذخیره یکی از ۱۰ معدن بزرگ سنگ‌ آهن در جهان و تامین‌کننده خوراک اولیه برای تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵ میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگ‌ آهن در ایران است.

مجموعه کانسارهای سنگان با ۳۰ درصد ذخایر سنگ‌ آهن کشور در گستره‌ای به طول ۲۲ کیلومتر و عرض ۱۰ کیلومتر در ۳۰۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد، ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر خواف و ۱۸ کیلومتری شمال شرقی سنگان در جنوب شرقی خراسان رضوی و نزدیک مرز افغانستان قرار دارد.

مرکز شهرستان ۱۶۰ هزار نفری خواف با ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در فاصله ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • پارک فناوری پردیس به زودی بهشت نوآوران آسیا خواهد شد
  • ‌برپایی تورهای شهروندی عمران و پیشرفت در شیراز
  • مسابقه کتابخوانی هشت‌بهشت با ۳۵ جایزه ویژه به‌ مناسبت سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • ورزش در سلامت سازمانی و بهره وری نقش ممتاز دارد
  • اینجا تهران است بە وقت اقلیم کردستان / اهمیت سفر بارزانی بە ایران
  • ۲۰۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن برای عمران خواف تخصیص یافت
  • لزوم جمع آوری پایانه قدیم شرق در کوتاه‌ترین زمان ممکن
  • زیرساخت‌های فرهنگی، هنری و اجتماعی شهر جدید مهستان ارتقا می‌یابد
  • سرپرست جدید پردیس بنت الهدی صدر اردبیل معرفی شد
  • راه‌اندازی واحد CRM در شرکت صنایع معادن و عمران رضوی