Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-29@17:06:49 GMT

جمع‌آوری ۸۰ میلیون دلار برای جلوگیری از انفجار یک نفت‌کش

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۵۵۵۷۹

جمع‌آوری ۸۰ میلیون دلار برای جلوگیری از انفجار یک نفت‌کش

آفتاب‌‌نیوز :

این ابتکار سازمان ملل برای جلوگیری از ایجاد یک فاجعه زیست محیطی است که احتمالاً چهار برابر بدتر از نشت نفتی کشتی "Exxon Valdez" است که در سال ۱۹۸۹ در نزدیکی آلاسکا رخ داد.

به گزارش روزنامه بریتانیایی گاردین، بودجه مورد نیاز به منظور تخلیه بیش از ۱.۱۴ میلیون بشکه نفت از کشتی باری صافر مصرف می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کشتی به دلیل اختلافات میان جنبش انصارالله و دولت مستعفی یمن بر سر مالکیت و مسئولیت آن کشتی بیش از ۶ سال است که نتوانسته محموله خود را خالی کند.

در همین راستا مهندسان و کارشناسان محیط زیست هشدار داده‌اند که کشتی صافر یک بمب ساعتی منفجر نشده است که قادر به ایجاد یک فاجعه زیست محیطی است.

سازمان ملل تخمین می‌زند که اگر محموله کشتی در دریای سرخ رها شود، علاوه بر فجایع زیست محیطی، بیش از دویست‌ هزار ماهیگیر شغل خود را از دست خواهند داد و ۲۰ میلیارد دلار برای پاکسازی مورد نیاز خواهد بود.

جنبش انصارالله یمن در ۵ مارس یادداشت تفاهمی با سازمان ملل امضا کرد که به سازمان ملل اجازه می‌دهد تا حدود ۱.۱ میلیون بشکه نفت از این کشتی که در ۸ کیلومتری بندر راس عیسی در ساحل غربی یمن به گل نشسته است را تخلیه و به مکانی دیگر منتقل کند.

ایده جمع آوری ۸۰ میلیون دلار توسط دیوید گریسلی، هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در یمن، پیشنهاد شد که به گفته وی این طرح از حمایت تمامی طرف‌های درگیر برخوردار است.

یک هیئت کارشناسی به رهبری سازمان ملل در شبه جزیره راس عیسی تایید کرد که نفتکش غول پیکر ۴۵ ساله صافر به سرعت در حال تجزیه است و خطر قریب الوقوع ریختن مقدار زیادی نفت به دلیل نشت یا انفجار وجود دارد.

طبق گزارش گاردین، نفت این نفتکش به کشتی ایمن دیگری منتقل خواهد شد. همچنین کشتی صافر یدک شده و به مکانی دیگر جهت بازیافت آهن موجود در آن منتقل خواهد شد.

براساس ابتکار سازمان ملل جنبش انصارالله یمن نیز هزینه لازم جهت خریداری یک نفتکش دیگر را دریافت خواهد کرد، همچنین این جنبش هیچگونه مسئولیت قانونی و تجاری در این باره برعهده نخواهد داشت.

تا به اینجای کار تلاش‌های میانجی‌گری قبلی سازمان ملل برای تخلیه این نفتکش شکست خورده و به گفته کارشناسان موفقیت تلاش جدید سازمان منوط به توافق و همکاری همه طرف‌های درگیر در این زمینه است.

صافر که در سال ۱۹۷۶ به عنوان یک نفتکش ساخته شد، یک دهه بعد به یک تاسیسات ذخیره نفت شناور تبدیل شد.

این در حالی است که از زمان شروع جنگ داخلی در یمن در سال ۲۰۱۵، هیچ تعمیر ساختاری در این کشتی ۳۷۶ متری انجام نشده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: انفجار نفتکش سازمان ملل نفت کش صافر یمن سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۵۵۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله

اجرای طرح گردشگری و طبیعت‌گردی در میانکاله و شبه‌جزیره آشوراده از ۲۵سال گذشته مطرح شد، اما اجرای این طرح بار‌ها با مخالفت کارشناسان و حامیان محیط‌زیست به تعویق افتاد. در سال ۱۳۹۷دولت وقت این طرح را آغاز کرد، اما کش و قوس میان حامیان محیط‌زیست و مدیران اجرایی استان باز هم سبب توقف این طرح شد.

به گزارش همشهری آنلاین، با روی کار آمدن دولت سیزدهم و پس از سفر استانی رئیس‌جمهور به استان گلستان و بازدید از منطقه، رئیس‌جمهور بر ضرورت رفع مشکلات پیش روی اجرای طرح طبیعت گردی آشوراده تأکید کرد و بلافاصله جلسات مستمری توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست و با همکاری دستگاه‌های مربوطه ازجمله استانداری گلستان برگزار و قرار شد اجرای هرگونه طرح گردشگری در این ذخیره‌گاه مهم زیست‌کره با هماهنگی سازمان حفاظت محیط‌زیست انجام شود.

مردادماه سال گذشته، سیزدهمین نشست کمیته ملی طبیعت‌گردی که با حضور علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست و معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به‌عنوان اعضای کمیته ملی طبیعت‌گردی برگزار شد، موضوع پروژه طبیعت‌گردی جزیره آشوراده منطبق با معیار‌های محیط‌زیستی در محدوده ۲۲ هکتاری به‌عنوان یکی از موضوعات مهم و دارای اولویت از سوی شخص رئیس‌جمهور در سفر استانی گلستان، مطرح شد و مورد تأیید نهایی اعضا قرار گرفت. سفر رئیس قوه قضاییه استان گلستان هم دستور ویژه حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای را برای رفع جنبه‌های حقوقی و قضایی مسائل و مشکلات استان ازجمله مسئله «طرح گردشگری جزیره آشوراده» را در پی داشت و طرح گردشگری آشوراده ضمن توجه به جوانب و ملاحظات زیست‌محیطی، به لحاظ حقوقی و قضایی هم تعیین تکلیف شد.

ماجرا از چه قرار است؟

فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور در این باره گفت: «اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشت که با ممانعت محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه جلوگیری و قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.»

سرهنگ جمشید محبت‌خانی افزود: «یک اثر تاریخی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن برعهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط‌بانان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند. دستگاه دولتی برای انجام هرگونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد. با توجه به اینکه مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.»

او ادامه داد: «برخلاف برخی مباحث مطرح شده، وقوع درگیری بین محیط‌بانان و کارکنان میراث فرهنگی به هیچ عنوان رخ نداده است بلکه بحث جزئی بین طرفین به‌وجود آمده بود که درنهایت آقای تقی‌پور، مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل رفت و بعد از نیم ساعت حضور در پاسگاه، موضوع با صحبت حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط‌زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند. تأکید می‌کنم که بحث شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.»

آذرماه سال گذشته نیز انتشار تصاویر درگیری لفظی محمدجوادساروی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان با یک محیط‌بان در جزیره آشوراده خبر ساز شده بود که واکنش مدیران سازمان حفاظت محیط زیست را به دنبال داشت.

دیگر خبرها

  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می‌کند
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می کند
  • داستان جذاب ثروتمندترین مسافر کشتی تایتانیک | او که بود؟ +تصویر
  • این مرد ثروتمندترین مسافر کشتی تایتانیک بود/ فروش ساعت مسافر تایتانیک با بالاترین قیمت در یک حراجی
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • تشدید دوباره حملات انصارالله یمن: پهپاد آمریکایی و نفتکش انگلیسی هدف قرار گرفتند
  • برگزاری مسابقه نقاشی و جمع آوری زباله در شهر همدان
  • رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • نشست کمیته جمع آوری کمک برای مردم غزه