Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون صدای رسانه ملی ضمن انتقاد از بودجه پایین مستندهای رادیویی گفت: میزان تخصیص بودجه‌ای که از نظر ریالی به مستند باید بدهیم مورد غفلت واقع شده است. وقتی برآورد ساخت مستند دقیقه ای ۵ هزار تومان است، کدام برنامه‌سازی میل می‌کند به سمت مستند برود؟ باید در این زمینه تغییراتی داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون ایران اکونومیست، علی بخشی‌زاده در نشست خبری نخستین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک که امروز یکشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه در محل معاونت صدا برگزار شد، ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: ساختار غلط ما باعث شده این بخش اثرگذار مورد غفلت واقع شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در رادیو عمر نمایش بسیار طولانی است و بهترین بازیگران و نویسندگان کشور از رادیو برخاسته‌اند. اما وقتی به آرشیو مراجعه می کنیم مستندهای دندان گیری که جریان ساز و تاثیرگذار و زبان مردم بوده کم است.

بخشی‌زاده احیای پایگاه و جایگاه مستند در معاونت صدا را هدف اصلی جشنواره پژواک خواند و افزود: ایجاد رقابت بین برنامه سازان، به رخ کشیدن جذابیت‌های قالب مستند، به روز رسانی دانش مستندسازان هم جزو اهداف فرعی است. از آنجایی که دبیرخانه این جشنواره دائمی است، باشگاه مستندسازی هم شکل خواهد گرفت. تقویت مستندسازی مردمی هم از الان در دستور کار قرار دارد تا در جشنواره دوم از آن بهره بگیریم.

معاون صدا با بیان این که ما در قالب مستند می‌توانیم به طیف وسیعی از مشکلات مردم بپردازیم اظهار داشت: تشکیل شوراهای اندیشه‌ورزی در شبکه‌ها، ویژه برنامه‌های مستند، آموزش مستمر و تشکیل کارگاه‌های برنامه سازی در حوزه مستند، اختصاص بودجه مستند از جمله رویکردهایی است که باید در مسیر تقویت قالب مستند در پیش گیریم. آرشیو نسبتا غنی ما در دسترس است و توانایی استفاده از گنج ۸۲ ساله را داریم.

معاون صدا با اعلام این خبر که ۶۲ درصد آثار رسیده این جشنواره در حوزه دفاع مقدس و مدافعان حرم، سلامت و امنیت کشور بوده بیان کرد: حوزه پاسداشت زبان فارسی با ۷ درصد، گردشگری با ۲۳ درصد و محیط زیست با ۹ درصد در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرند. تعداد ۲۲۱ اثر مردمی به بخش مردمی رسیده است که داوری خواهد شد. این جشنواره همین که بخش مردمی ایجاد کرده است یعنی به این موضوع اعتنا دارد. رادیو مال مردم است و هر رسانه ای بدون مردم مرده است.

سبک زندگی ایرانی اسلامی از جمله اولویت‌های ماست

بخشی‌زاده درباره اولویت‌های موضوعی تاکید کرد: سبک زندگی ایرانی اسلامی از جمله اولویت‌های ماست که از مصادیق آن ازدواج آسان، روابط خانوادگی و فرزندآوری است. نگاه به سالمندان، رابطه با محیط زیست و پرداختن به آسیب‌های اجتماعی از دیگر اولویت‌هاست.

وی زمان برگزاری افتتاحیه جشنواره پژواک را دوم خرداد اعلام کرد و گفت: این مراسم در استودیوی شماره یک معاونت صدا خواهد بود و اختتامیه هم در مرکز همایش‌های صداوسیما برگزار خواهد شد.

بخشی‌زاده در پاسخ به این سوال که چرا جشنواره در زیباکنار برگزار نمی‌شود بیان کرد: صرفه و صلاح در این بود که جشنواره در تهران برگزار شود.

به گزارش ایران اکونومیست، نخستین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک با هدف احیای ساختار و ارتقای جایگاه مستند، شناسایی و معرفی استعدادهای حوزه مستند، به روزرسانی دانش مستندسازان، گسترش و جذب مخاطبان مستندهای رادیویی در سه بخش اصلی، مردمی و مستندنگاری از ۲۷ تا ۲۹ اردیبهشت برگزار می‌شود. 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: صدا و سیما ، شهر تهران ، رادیو

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: صدا و سیما شهر تهران رادیو بخشی زاده معاون صدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۵۵۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«دریای پارس» یادگاری برای ایران به بهانه روز خلیج فارس

محمد زکی‌زاده، مستند «دریای پارس» به کارگردانی منوچهر طیاب که در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تولید شده است؛ موقعیت جغرافیایی، تاریخ تمدن و فرهنگ‌های گوناگون منطقه خلیج فارس و دریای عمان را به تصویر می‌کشد.

در «دریای پارس» موقعیت جغرافیایی و ژئوپلتیک خلیج فارس و دریای عمان بر اساس تاریخ تمدن عیلام، اکد، سومر، کلده، آشور، بابل، ایران و فرهنگ‌های گوناگون منطقه، مراکز تمدن‌های کهن ایرانی در کرانه خلیج فارس بررسی می‌شود.

این مستند با نام «خلیج فارس» آغاز می‌شود و با نمایش پی در پی نقشه‌های کهنی که از دیرباز از جغرافی‌دانان غربی و مسلمان مانده‌اند بر اصالت این نام صحه می‌گذارد. سپس سفر خود را از جلگه خوزستان آغاز می‌کند و به گشت و گذاری گسترده در جزیره‌های ایران می‌پردازد.

مراسم عاشورای بوشهر، لنج سازی، معابد پالمیری خارک، فجایعی که اروپاییان، دزدان دریایی انگلیس و ... در این مناطق به بار آورده‌اند، چگونگی باز پس گیری هرمز از پرتغالی‌ها از جمله مواردی است که در این فیلم نمایش داده می‌شود.

سابقه تاریخی جزیره خارک، داستان سفر واسکودوگاما پرتغالی و آمدن آلبر کرک به خلیج فارس و آغاز دوران استعمار تا دوران جنگ جهانی اول، مبارزات مردم جنوب علیه استعمار، موقعیت جزایر قشم، کیش، تنب بزرگ، تنب کوچک دیگر سرفصل‌های این فیلم را تشکیل داده است.

منوچهر طیاب مستندساز، نویسنده و منتقد که یکی از چهره‌های تاثیرگذار دنیای مستند به شمار می‌رود، در سال ۱۳۱۶ در تهران به دنیا آمد. او دانش‌آموخته رشته معماری از دانشگاه فنی وین و تحصیل‌کرده رشته کارگردانی سینما و تلویزیون و طراحی صحنه از دانشکده سینمایی آکادمی دولتی موسیقی و هنر‌های نمایشی وین بود.

او از سال ۱۳۴۲ با ساخت فیلمی درباره سفال‌های قدیمی ایران به مستندسازی روی آورد و نزدیک به ۱۰۰ فیلم ارزشمند میراث فرهنگی و تاریخی را کارگردانی کرده است. طیاب استاد رشته سینما در دانشکده هنر‌های دراماتیک و تلویزیون، سرپرست رشته سینماتوگرافی و عکاسی دانشکده علوم ارتباطات اجتماعی تهران و عضو هیئت داوران یونسکو در جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه لهستان بود و از جمله آثار مستند او می‌توان به «البرز»، «زاگرس گهواره تمدنی کهن»، «نقاشی ایران»، «دروازه ملکوت»، «وانگه روان جهان گله کرد» و ... اشاره کرد.

همچنین همزمان با برگزاری سیزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت، ضمن نکوداشت منوچهر طیاب و نمایش آثار منتخب وی، از این پیشکسوت سینمای مستند با اهدای نشان فیروزه حقیقت تقدیر شد. طیاب غیر از مستندسازی و عکاسی به عنوان شاخه‌های اصلی فعالیت خود، در حوزه ایرانشناسی نیز نامی آشناست و در زندگی خود به طور پیوسته برای معرفی ایران با ابزار فیلم و مستند تلاش کرد.

بسیاری از مستندسازان طیاب را به عنوان یک ایرانشناس عاشق می‌شناسند که مسیر صادقانه‌ای را در زندگی پیش گرفته و او به همراه ایرج افشار، خسرو سینایی و منوچهر ستوده را از کسانی عنوان می‌کنند که گویی جهان هستی آنها را به عنوان پیامبران فرهنگ برگزیده است.

از جمله آثار منوچهر طیاب که در جشنواره‌های مختلف مورد تقدیر واقع شده‌اند، می‌توان به فیلم‌های «سفال/ سرامیک» (۱۳۴۲) - برنده دلفان نقره، «ریتم» (۱۳۴۳) - فیلم منتخب یونسکو برای تدریس در مدارس سینمایی- دیپلم افتخار از جشنواره وین، «خوزستان» (۱۳۴۳)، «دزفول/ شوشتر» (۱۳۴۴)، «کران تا کران» (۱۳۴۴)، «قالی» (۱۳۴۵)، «جزیره قشم» (۱۳۴۶)، «سپاهی دانش» (۱۳۴۷)، «مسجد جامع اصفهان» (۱۳۴۸) - دیپلم افتخار جشنواره فیلم برلین، «دریای پارس» (۱۳۴۸)، «ایران سرزمین ادیان» (۱۳۴۹) - دیپلم افتخار جشنواره وین، «سیر خط در ایران» (۱۳۴۹)، «سوی شهر خاموش- دزفول» (۱۳۴۹)، «آبادان» (۱۳۵۰)، «سوزنبان» (۱۳۵۰)، «کاریکاتوریست» (۱۳۵۰)، «جنگ خروس» (۱۳۵۰)، «شب‌های تهران- ۷ قسمت» (۱۳۵۰)، «زن‌ها و حرفه‌ها» (۱۳۵۰)، «خیمه شب‌بازی» (۱۳۵۱)، «تیاتر رو حوضی» (۱۳۵۱)، «نمایشگاه نقاش امپرسیونیست‌ها» (۱۳۵۱)، «نمایشگاه جواهرات» (۱۳۵۱)، «نمایشگاه شیشه و سفال» (۱۳۵۱)، «نمایشگاه نقاشی کودکان» (۱۳۵۲)، «کاخ چهل‌ستون» (۱۳۵۲)، «کاخ هشت‌بهشت» (۱۳۵۲)، «کاخ عالی‌قاپو» (۱۳۵۲)، «مسجد شیخ لطف‌الله» (۱۳۵۳)، «معماری دوران صفوی» (۱۳۵۴) - برنده دلفان طلایی، «معماری دوران سلجوقی» (۱۳۵۴)، «معماری دوران ایلخانی» (۱۳۵۴)، «معماری دوران تیموری» (۱۳۵۴)، «معماری آستان قدس رضوی» (۱۳۵۵)، «اصفهان هندسه‌ای بر مقیاس انسانی» (۱۳۵۵) - دیپلم افتخار جشنواره سینمایی مسکو، «ساخت کاشی معرق» (۱۳۵۵) و «تعمیر نقاشی‌های دیواری» (۱۳۵۵) اشاره کرد.

منوچهر طیاب کارگردان نام‌آشنای سینمای مستند ایران بامداد روز سه‌شنبه ۴ شهریور سال ۱۳۹۹ در سن هشتاد و سه سالگی در بیمارستانی در وین از دنیا رفت.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • راهیابی مستند «چنشتی ها» به جشنواره ملی اقوام ایرانی
  • درخشش رادیو خراسان جنوبی در سومین جشنواره پژواک
  • خسارت بیش از ۲ میلیارد تومانی سیل به زیر ساخت‌های عشایری سربیشه
  • برای 20 سالگی درگذشت گل آقا
  • جای خالی آقای حرف حساب
  • هزینه مسکن ملی پرند متری ۱۰ میلیون تومان برآورد می شود
  • نامزد‌های سومین دوره جشنواره پژواک معرفی شدند
  • ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بالاترین امتیاز را کسب کرد
  • «دریای پارس» یادگاری برای ایران به بهانه روز خلیج فارس
  • فرهاد قائمیان تکلیف ساخت فیلم درباره امام رضا(ع) را روشن کرد