Web Analytics Made Easy - Statcounter

آبیاری اصلی ترین بخش زراعت محسوب می شود ولی کمبود آب چالش هایی را برای تولید گندم ایجاد کرده است اما برای رفع این چالش راهکار های مختلفی وجود دارد که آبیاری به شیوه های نوین از جمله آن هاست.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا؛ کشاورزی یکی از بخش‌های مهم هر جامعه ای به شمار می آید و مهم ترین بخش در کشاورزی آبیاری است و گندم یکی از اصلی ترین ماده غذایی است که نقش غیرقابل انکاری در تامین امنیت غذایی دارد بنابراین آبیاری آن اصلی ترین بخش زراعت محسوب می شود و کمبود آب چالش هایی را برای تولید این محصول ایجاد کرده است اما برای رفع این چالش راهکار های مختلفی وجود دارد که آبیاری به شیوه های نوین از جمله آن هاست و این امر باعث می شود تا راندمان تولید بالا رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باتوجه به اینکه گندم عضو جدایی ناپذیر از سفره ایرانی هاست دستیابی به خودکفایی در این زمینه و بی نیازی از واردات موضوعی بوده که در دستور کار دولت های مختلف قرار گرفته است.

نکته قابل تامل این است که اراضی زیادی برای کشت گندم در نظر گرفته شده است اما از ظرفیت های موجود به خوبی استفاده نشده است. بخش زیادی از این رکود به علت عدم استفاده از ماشین‌آلات کشاورزی در زمان آماده‌سازی زمین و کشت است که به خاطر پیروی از روش‌های سنتی و همراه نشدن کشاورزان با تغییرات نوین به وجود آمده است.

رهبر معظم انقلاب درباره اهمیت این موضوع اظهار داشتند: طرح‌های کشاورزی به‌خصوص تمرکز بر تولید محصولات اساسی، همچون گندم، دانه های روغنی، گیاهان دارویی و آبزیان و خودکفایی در این عرصه‌ها با استفاده از شیوه‌های آبیاری مدرن باید در موضوع جهش تولید مورد اهتمام ویژه قرار گیرند.

در دولت دوازدهم به بهانه کم آبی در موضوع خودکفایی گندم نادیده گرفته شد و این بهانه باعث شد تا در دسترسی به مواد غذایی وابسته به کشور های خارجی شویم این درحالیست که ظرفیت استفاده از روش های نوین آبیاری از جمله آبیاری قطره ای در کشور موجود است همچنین تعداد دفعات آبیاری و مقدار آب در هر آبیاری بستگی به آب و هوای منطقه و نوع و جنس زمین دارد.

عیسی کلانتری معاون رئیس جمهور و رئیس وقت سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه طرح خودکفایی تولید گندم یک اشتباه تاریخی در دهه ۷۰ بود، گفت: آن زمان که مسئولیت وزارت  کشاورزی را داشتم بر این سیاست تاکید می‌شد اما این یک اشتباه تاریخی بود و تداوم همین روند در دهه‌های بعد می‌توانست به کلی منابع آب را در کشور نابود کند.

وی افزود: زمانی که سیاست خودکفایی گندم را در مجلس تغییر دادیم مورد مواخذه برخی نمایندگان قرار گرفتیم که محیط زیست باید حافظ منافع مردم و حافظ منابع کشور باشد.

کلانتری تصریح کرد: بر اساس الگوهای توسعه، ۱۷ درصد از منابع ملی و اراضی کشور باید برای نسل‌های بعد کاملا دست نخورده بماند، این اراضی نباید صرف توسعه کشاورزی و حتی جنگل کاری شود، چرا که نسل‌های ۵۰ و ۱۰۰ سال بعد این حق را دارند که از منابع کشور استفاده کنند.

این درحالیست که در دولت های قبلی ما در تولید گندم خودکفا بودیم اما با بی تدبیری برخی مسئولان روز به روز از کمیت و کیفیت این محصول کاسته شد و همین امر باعث وابستگی در واردات شد اما در همین راستا جوانان مستعدی را داریم که برای دستیابی به خودکفایی کامل ایده های نو و جدیدی را ارائه می دهند.

در همین زمینه علیرضا خاکدامن معاون ستاد زیست فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری با بیان اینکه فعالیت‌های دانش بنیانی و حمایت از شرکت ها به صورت موضوعی در معاونت علمی تقسیم بندی شدند گفت: امنیت غذایی و حمایت از این حوزه ذیل ستاد زیست فناوری انجام می‌شود.

وی امنیت غذایی را به معنای دسترسی پایدار آحاد جامعه به منابع غذایی تعریف کرد و افزود: این دسترسی و پایداری از جهات مختلف اعم از وضعیت اقتصادی، هزینه‌های معیشت خانوار و دسترس پذیری آن در اقتصاد کلان، متغیر است.

خاکدامن با بیان اینکه حدود هشت میلیون ایرانی دیابت نوع 2 و پِری دیابت دارند افزود: ما 1. 2 دهم میلیارد دلار هم ضایعات نان داریم و اینجاست که ورود شرکتهای دانش بنیان به زنجیره تامین نان و صنعتی کردن تولید نان بسیار ضروری است.

دولت به دنبال این است تا غذای ارزان و با کیفیت به دست مصرف‌کننده برسد. شرکت‌های دانش بنیانی که در زمینه کشاورزی و آبیاری فعالیت می کنند و اصلاح روش های تولید محصولات کشاورزی می‌توانند گامی مهم برای خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی بردارند.

 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: نان کشاورزی محیط زیست گندم خودکفایی در تولید گندم تولید گندم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۵۷۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهاسازی آب سد سفیدرود برای آبیاری شالیزار‌های گیلان از امروز

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ استاندار گیلان در روند رهاسازی آب سد سفیدرود، گفت: با تمهیدات انجام شده، امسال کشاورزان محصول خود را با قیمت مناسبی به فروش خواهند رساند و دولت سیزدهم در کنار شالیکاران است و اتفاقات سال گذشته تکرار نخواهد شد.

دکتر اسدالله عباسی با بیان اینکه هم اکنون ۷۰۲ میلیون مترمکعب آب در پشت سد سفیدرود ذخیره شده است، افزود: در سال گذشته میزان آب ذخیره شده در پشت سد سفیدرود، ۷۲۰ میلیون مترمکعب بود که به لطف خداوند و به کمک بارش‌ها، توانستیم آب شالیزار‌ها را تامین کنیم.

وی اضافه کرد: با تلاش‌های انجام شده، اکنون همه نهر‌ها، کانال‌های آبیاری و سر دهنه‌ها آماده آبرسانی به شالیزار‌های گیلان هستند.

استاندار گیلان با اشاره به تشکیل قرارگاه جهادی مدیریت آب زراعی در گیلان و هماهنگی بین جهاد کشاورزی و آب منطقه‌ای برای اجرای دُرُست تقویم زراعی و نوبت بندی آب، از شالیکاران استان خواست به مدیران متولی اعتماد و تقویم زراعی را به دقت رعایت کنند. 

دکتر اسدالله عباسی با قدردانی از زحمات شالیکاران و دست اندرکاران عرصه تولید در گیلان، افزود: برای حمایت بیشتر از کشاورزان، قیمت‌ها امسال بهتر از پارسال خواهد بود و امیدواریم سال زراعی پر خیر و برکتی داشته باشیم.

سد سفیدرود بزرگ‌ترین سد مخزنی گیلان است که آب مورد نیاز ۱۷۲ هزار هکتار معادل ۷۲ درصد از مجموع ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار‌های استان را تامین می‌کند.

این سد بر روی رودخانه سفیدرود و در پایین دست محل تلاقی ۲ رودخانه قزل اوزن و شاهرود در ۷۵ کیلومتری جنوب شهر رشت و در مجاورت شهر منجیل احداث شده است.

بر اساس آمار شرکت آب منطقه‌ای گیلان ، میزان آب مورد نیاز سالانه در استان بیش از ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب در بخش‌های مختلف است که معادل ۹۲ درصد آن در بخش کشاورزی مصرف می‌شود و بیشترین بخش آب بر کشاورزی استان شالیزار‌های گیلان است.

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی تولید ۱۰۵ هزار تن تخم‌مرغ در قزوین
  • ۵۰ درصد پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی مربوط به آب و خاک است
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • روند روبه‌رشد تولیدات حوزه کشاورزی لرستان
  • روند رو به رشد تولیدات کشاورزی لرستان
  • رشد تولید محصولات کشاورزی در لرستان
  • خودکفایی کشور در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • خودکفایی کشور در تامین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • رهاسازی آب سد سفیدرود برای آبیاری شالیزار‌های گیلان از امروز