Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-09@02:14:44 GMT

ریشه مشکلات امروز آرد و گندم به ارز ترجیحی بازمی‌گردد

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۵۷۴۵۱

ریشه مشکلات امروز آرد و گندم به ارز ترجیحی بازمی‌گردد

مهدی طغیانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان با اشاره به شرایط نامناسب افتصادی دولت قبل، اظهار داشت: اگر دولت آیت‌الله رئیسی قصد انجام اصلاحات را دارد چاره‌ای جز بازگرداندن اقتصاد بر ریل درست خود ندارد، در این راستا هدفمندسازی یارانه‌ها و اصلاح شرایط، هم حکم سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، هم باعث جلوگیری از هدررفت منابع کشور و هم مسیری برای پیشرفت و توسعه کشور در آینده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر قرار باشد در این مسیر باری به هر جهت پیش‌ برویم، دولت به نوعی بی عملی می‌رسد که هم زمان‌ها را از دست می‌دهد و هم توقعات مردم برای خروج از تنگناهای اقتصادی اصلی باقی می‌ماند زیرا دولت تلاشی برای بازگشت اقتصاد به ریل درست خود نکرده است.

طغیانی با اشاره به قیمت آرد در این روزها بیان کرد: ریشه وضعیتی که امروز در قیمت گندم و آرد و... شاهدیم، به ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی و هدفمندی یارانه‌ها بازمی‌گردد که ربطی به این دولت ندارد؛ دولت سیزدهم در حال ایثار کردن است و دنبال است هزینه اجتماعی آن را بپردازد تا کار به سرانجام برسد؛ نقدی که در این میان مطرح است، این است که نیاز بود در جهت اطلاع‌رسانی و آماده‌سازی افکار عمومی بهتر عمل شود که البته مجریان معتقدند اگر اطلاع‌رسانی صورت می‌گرفت احتکار بیش‌تری را در پی داشت.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این شرایط تنگنای ۲ طرف است، گفت: از سمتی اطلاع‌رسانی نیاز است اما از سمتی دیگر باعث تشدید احتکار می‌شود و در هرصورت به نظر می‌رسد مسیری بینابین وجود دارد که هم افکار عمومی آماده شود و هم جلوی رفتارهای غیرقانونی گرفته شود.

وی با بیان اینکه برای قیمت آرد، افزایش قیمت مطرح نیست بلکه در بخش صنف و صنعت تولیداتی داریم که بخشی از آن را صادر می‌کنیم، خاطرنشان کرد: در هیچ جای دنیا بر بیسکوییت، نان‌های فانتزی و اقلامی که جزء کالاهای ضروری مردم نیست یارانه پرداخت نمی‌کنند؛ و کالای ضروری مردم که اغلب استفاده می‌کنند نان است.

طغیانی با اشاره به اینکه برخی بیان می‌کنند ماکارونی نیز جز اقلام ضروری است که این مورد تعریفی جدید است، عنوان کرد: در برخی کشورها ماکارونی به‌عنوان کالای ضروری مطرح است و نیاز است در جامعه ما نیز سنجیده شود و اگر در بسته غذایی مردم محروم استفاده می‌شود، به‌ شکل بسته غذایی توزیع شود و توقع اینکه به هرکالایی که در آن از آرد استفاده می‌شود یارانه تعلق بگیرد به‌جا نیست چرا که یارانه در همه جای دنیا بر کالاهای ضروری اقشار محروم جامعه متمرکز است در غیر این صورت رفت و برگشت چنین کالاهایی در مرزها قابل کنترل نیست.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در خصوص آسیب‌ ارز ترجیحی توضیح داد: تمامی کالاهایی که مشمول ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی هستند، روند مصرف فزاینده دارند، به نحوی که امکان تأمین آن‌ها به‌راحتی گذشته وجود ندارد.

وی با بیان اینکه سال گذشته حدود ۱۵ میلیارد دلار تخصیص ارز ترجیحی بود، تصریح کرد: در کنار آن ۹ میلیارد در بودجه و چند ۱ میلیارد هم با مصوبه سران قوا گرفته شد، برای امسال نیز پیش‌بینی دولت ۱۹ میلیارد دلار بود و پس از جنگ اوکراین و افزایش قیمت غلات پیش‌بینی شد که حتی تا ۲۵ میلیارد هم برسد و سؤالی که در این میان مطرح است این است که دولت این مقدار نفت می‌فروشد و آیا باید با کل فروش نفت خود با ارز ترجیحی کالای اساسی وارد کند یا خیر.

طغیانی خاطرنشان کرد: دولت روحانی تلاش کرد حذف ارز ترجیحی را در زمان خود انجام ندهد و این مورد یکی از دشواری‌ها و تله‌گذاری‌ها برای دولت فعلی بود و نیاز بود یک نفر در اقتصاد ایران تکلیف این موضوع را روشن کند؛ اگر در دولت قبل شجاعت و دلسوزی مطرح بود نیاز بود این سیاست در همان دولتی که شروع شده بود، به جمع‌بندی می‌رسید و کار به این دولت کشده نمی‌شد.

انتهای پیام/۶۳۱۲۵/ج/

منبع: فارس

کلیدواژه: ارز ترجیحی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی حذف ارز ترجیحی مهدی طغیانی ارز ترجیحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۵۷۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص ارز ترجیحی برای خرید تجهیزات و داروهای ایثارگران و جانبازان

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران از تخصیص منابع ارزی برای خرید تجهیزات و داروهای ایثارگران و جانبازان خبر داد و گفت: وزارت بهداشت و صمت مجوزات لازم را به بنیاد شهید داده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی امروز _چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت_ در حاشیه نشست هیئت دولت اظهار کرد: دولت و مجلس کمک کردند و جداول بودجه ابلاغ شد تا رشد قابل قبولی را در پرداختی‌های مربوط به خانواده‌های شهدا و ایثارگران داشته باشیم.

وی افزود: آنچه که دنبال آن بودیم، تأمین ارز برای خرید تجهیزات مربوط به جانبازان و ایثارگران پس از ۱۰ سال بود که به نتیجه رسید، چرا که بعضی از این تجهیزات در داخل تولید می‌شدند، بنابراین از ثبت سفارش تجهیزات و هم از واردات آن‌ها ممانعت می‌شد، شرکت‌های داخلی هم در این فعالیت نمی‌کردند و مجبور بودیم گاهی به صورت چمدانی تجهیزات را وارد کنیم.

رئیس بنیاد شهید ادامه داد: هم وزارت بهداشت و هم وزارت صمت مجوزهای لازم را به بنیاد شهید دادند و در جدول تخصیص منابع ارزی، ارز ترجیحی برای خرید تجهیزات و داروهای ایثارگران و جانبازان تخصیص داده شد.

قاضی‌زاده در ادامه درباره افزایش حقوق خانواده شهدای گفت: در بخش‌های مختلف این افزایش حقوق متفاوت است، والدین خانواده‌های شهدا ۷ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان دریافت می‌کردند که سال جاری به ۱۵ میلیون رسیده است. در مورد سایر حقوق جانبازان نیز رشد حالت اشتغال مطابق با سایر رشدها اتفاق افتاد، یعنی آنجایی که باید ۲۰ درصد رشد کند ۲۰ درصد و در مورد حق پرستاری ۳۵ درصد افزایش پیدا کرد، در مجموع رشدی که در پرداخت‌های بنیاد شهید اتفاق افتاده است، از متوسط پرداخت‌های مجموعه دولت بالاتر است که نشان‌دهنده این است که اولویت دولت و مجلس حوزه شهدا و ایثار بوده است، چرا که طی دو سال منابعی که در اختیار بنیاد شهید بوده سه برابر شده است، یعنی بودجه ۳۰ هزار میلیارد تومانی به ۹۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

وی عنوان کرد: البته اگر باز پرسیده شود که با این همه افزایش آیا کفایت تمام خدمات بنیاد شهید را می‌کند باید بگویم خیر، به علت اینکه به صورت طولانی‌مدت خدمات ناقص داده شده است تا بتوانیم این خدمات را کامل کنیم به جای ۹۰ هزار میلیارد تومان نیاز به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه است که در حال حاضر ممکن نیست.

منبع: ایرنا

کد خبر 751729

دیگر خبرها

  • پایه و اساس و ریشه قدرت امروز کشور، معلمان و اساتید هستند
  • نگاه دولت سیزدهم به کردستان یک نگاه ویژه است
  • رضا درویش به سیم آخر زد؛ توهین هاشمی‌نسب به پرسپولیس؟ مشکلات او با دارو هم حل نمی‌شود!
  • میز خدمت جهادی در شهرک امام زاده ابراهیم (ع) شفت برپا شد
  • تخصیص ارز ترجیحی برای خرید تجهیزات و داروهای ایثارگران و جانبازان
  • بیجار قطب تولید گندم در کشور است / لزوم رفع مشکلات مردم
  • رئیس سیا امروز به قاهره بازمی‌گردد
  • فیلم| حل مشکلات اصناف در میز خدمت
  • رییس سازمان خصوصی سازی: ۵ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد
  • ۵ میلیارد سهم به نام کارگران شد