Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران گفت: با تغییر رویکرد و اجرای طرح «ارتقا وضعیت»، فصل جدیدی از فعالیت مجموعه را مبتنی بر اصول موزه‌داری نوین آغاز خواهیم کرد.

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایران اکونومیست، شورای بین‌المللی موزه‌ها (ایکوم) سال میلادی جدید را به عنوان قدرت موزه‌ها نام‌گذاری کرده است؛ هفته میراث‌فرهنگی از ۲۸ اردیبهشت‌ ماه و هم زمان با روز جهانی موزه‌ها (۱۸ می) آغاز می‌شود و تا سوم خرداد ماه ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشورهای مختلف جهان که دارای سابقه تمدنی و تاریخی و موزه‌های بزرگ و معروف هستند، هر ساله بر مبانی شعار جهانی و رویکرد ملی خود نسبت به صنعت موزه داری، طرح‌ها و ویژه برنامه‌هایی را برای ارتقاء مدیریتی و حفاظتی مجموعه‌های تاریخی و موزه‌های خود برنامه‌ریزی می‌کنند. همچنین موزه‌داران به مناسبت این روز مردم را تشویق می‌کنند به موزه ها بروند و ضمن بازدید و آشنایی بیشتر، به آثار و میراث‌فرهنگی و تاریخی خود به عنوان گنجینه های ارزشمند بیشتر توجه کنند.

مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران در شمال تهران شامل دو کاخ موزه فعال و سه موزه تخصصی و یک باغ موزه است و جزو مجموعه‌هایی که همواره مورد توجه علاقه مندان حوزه میراث فرهنگی و گردشگران داخلی و خارجی بوده است، امسال قرار است همزمان با روز جهانی موزه‌ها طرح ارتقا وضعیت در این مجموعه رونمایی و اجرا شود.

کاخ اختصاصی نیاوران

روایت‌های جدید از نیاوران

مریم جلالی در گفت‌وگو با خبرنگار میراث‌فرهنگی ایران اکونومیست درباره اجرای طرح ارتقاء وضعیت مجموعه نیاوران اظهار داشت: این طرح بر مبنای سند تحول وزارتخانه تدوین شده است که همزمان با روز جهانی موزه و آغاز هفته میراث‌فرهنگی رونمایی می‌شود.

وی گفت: طرح ارتقاء وضعیت مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران بر تقویت ۶ حوزه اصلی از جمله زیرساخت و فناوری، حقوقی و قانونی، سرمایه انسانی، گردشگری، سرمایه های فرهنگی و همچنین کاربری و بهره برداری تمرکز دارد و مهمترین رویکرد آن تطبیق مجموعه نیاوران با فناوری‌های جدید موزه‌داری همچون واقعیت افزوده، واقعیت مجازی و تورهای مجازی است.

کاخ صاحبقرانیه - مجموعه نیاوران

مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران توضیح داد: این طرح بر ایجاد روایت‌های جدید برای موزه هم از نظر محتوا و هم از نظر ساختار و همچنین کارآمدی نیروی انسانی در تولید محتوا برای کشف روایت تازه در زمینه تاریخچه بناها و اشیاء و اموال موزه تمرکز دارد.

جلالی به «نهضت مرمت و به‌سازی آثار میراث فرهنگی و موزه‌ها» که مورد نظر و تاکید وزیر و قائم مقام وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است، اشاره کرد و افزود: این نهضت را در مجموعه نیاوران در چارچوب طرح تحول و ارتقا آغاز خواهیم کرد که نویدبخش شروع فصل جدید کاری برای نیاوران خواهد بود.

کوشک احمد شاهی- مجموعه نیاوران

بازدید ۱۴هزار نفر در ۵ روز

جلالی همچنین به استقبال مردم برای بازدید از مجموعه نیاوران در تعطیلات عید فطر اشاره کرد و گفت: انتظار نمی‌رفت که در  فاصله یک‌ماه از نوروز این حجم از بازدید مجدد تکرار شود، اما از ۱۲ تا ۱۶ اردیبهشت حدود ۱۴هزار نفر از مجموعه نیاوران بازدید کردند، که میزان علاقه مردم به داشته‌ها و گنجینه‌های فرهنگی خود را نشان می‌دهد و البته مسئولیت ما برای تقویت و ارتقاء مدیریت و موزه‌داری را سنگین‌تر می‌کند.  
 

به گزارش ایران اکونومیست، به مناسبت هفته میراث فرهنگی و به مدت ۷ روز (۲۸ اردیبهشت تا سوم خرداد)، با هدف مردمی سازی حوزه میراث‌فرهنگی و موزه‌ها و ارتقاء سواد میراث فرهنگی جامعه ، مجموعه برنامه‌هایی با محوریت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و مشارکت سایر وزارتخانه‌ها و شهرداری‌ها، تشکل‌های میراثی و نهادهای فرهنگی هنری در سراسر کشور برگزار می‌شود

وزارت میراث‌فرهنگی هم به‌ منظور برنامه‌ریزی دقیق و استفاده بهتر از ظرفیت‌های موجود حوزه میراث‌فرهنگی، شعار این هفته را میراث‌فرهنگی، قدرت ملی و دولت مردمی و هفت روز آن را هم به تفکیک نام گذاری کرده است.

۲۸ اردیبهشت؛ اولین روز | قدرت موزه‌ها، نوآوری، پایداری، جامعه‌سازی

29 اردیبهشت؛ دومین روز | حفاظت از میراث‌فرهنگی و مشارکت مردمی

30 اردیبهشت؛ سومین روز | مطالعات دانش‌بنیان، پژوهش و آموزش

31 اردیبشهت چهارمین روز | مرمت و احیای آثار و بافت‌های تاریخی

اول خرداد؛ پنجمین روز | ثبت ملی و جهانی آثار، دستاوردها و ظرفیت‌ها

۲ خرداد؛ ششمین روز | پایگاه‌های تاریخی، اهداف ملی، ابعاد جهانی

۳ خرداد؛ هفتمین روز | میراث‌فرهنگی و دفاع مقدس

آنچه هدف اصلی از نام‌گذاری‌ها و برنامه‌های مبتنی بر آن عنوان شده «تکریم مردم و ارائه محتوای مناسب به مردم» است و موزه‌ها تلاش خواهند کرد در ایام این هفته برای خدمت‌رسانی متفاوت و خلاقانه به مردم آمادگی داشته باشند؛ البته این برنامه‌ها مختص شهرهای بزرگ و تهران نیست، بلکه گستردگی آن سراسری و عمومی است تا عدالت فرهنگی در این حوزه برای همه اقشار مردم ملموس شود.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: گردشگری ، مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران ، میراث فرهنگی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: گردشگری مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران میراث فرهنگی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران روز جهانی موزه مجموعه نیاوران میراث فرهنگی موزه داری برنامه ها موزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۵۷۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد

محمد اسلامی گفت: در پاسخ به کسانی که می‌گویند میراث فرهنگی باعث خشک شدن درختان روستای تاریخی گیسک شده، باید بگویم که این یک ادعای گمراه‌کننده از سوی افرادی بود که آب این روستا را قبلا برای مصارف در اراضی دیگر انتقال داده بودند.

وی افزود: ما پیگیر موضوع برای بازگشت آب به روستا و زنده شدن محیط سبز و زیبای روستا هستیم و به هیچ عنوان اجازه انتقال باقیمانده آب را حتی به نزدیک‌ترین اراضی مجاور هم نمی‌دهیم.

رئیس میراث فرهنگی شهرستان زرند با اشاره به تغییر مسیر آب روستا که اخیرا رخ داده، گفت: پس از گزارش مردمی، بلافاصله به روستای تاریخی گیسک رفتیم و با مشاهده جاری شدن آب در جوی وسط روستا که از بالاترین قسمت ساخت و ساز تا استخر محوطه جنب بود، خیلی خوشحال شدم، چون یکی از زیباترین حالات در این روستای گردشگری _تاریخی، جاری بودن آب در این جویبار است.

وی اظهار کرد:، اما مطلع شدیم قصد احتمالی کشاورزان انتقال این آب از طریق لوله به مناطق دیگر است لذا به اطلاع تمام دوستداران میراث فرهنگی خصوصا علاقمندان به روستای تاریخی گیسک می‌رسانم که حفظ بافت تاریخی و منظر فرهنگی و طبیعی روستا از وظایف میراث است و اجازه تغییر در ماهیت فیزیکی چه در بخش ساختمان‌ها چه در بخش محیط و کشاورزی را نخواهد داد.

اسلامی تاکید کرد: طبق قانون، زمانی که یک اثر به ثبت ملی می‌رسد هرچند هیچ تغییری در مالکیت آن بنا اتفاق نخواهد افتاد، اما تغییر در شکل و محتوای آن اثر و نیز عرصه و حرایم آن غیرقانونی خواهد بود و عامل یا عوامل دخیل در هر اتفاقی تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان زرند افزود: به استناد قانون، تخریب بنا‌های تاریخی مجازات‌های بسیار سختی به همراه دارد و بعضا از آن بعنوان جرمی همسان با جرم‌های امنیتی یاد می‌شود.

 روستای گیسک شهرستان زرند بر اثر زمین‌لرزه سال ۱۳۵۶ ویران شد و بازماندگان زلزله با کمک دولت وقت در یک کیلومتری روستای ویران شده، خانه‌هایی بنا کردند (نام روستای جدید شهرک طالقانی است).

قرار گرفتن روستا در دامنه کوه و معماری طبقاتی آن، خانه‌های سرخ رنگ، وجود تالار‌ها و بازارچه‌های زیرزمینی، عدم آواربرداری موجب شد این روستا به اکوموزه تبدیل شود. 

میراث فرهنگی این روستای ویران شده را ثبت و به سایت گردشگری تبدیل کرده است.

روستای گیسک بزرگترین روستای خالی از سکنه ایران است و یکی از جاذبه‌های دیدنی در شمال کرمان است.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • مرگ خاموش تخت جمشید و بیستون
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • خرید بلیت موزه‌های مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران اینترنتی شد
  • تحویل ۹ شیء تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • تحویل ۹ شئ تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • صدور ۲۹ مجوز تأسیس موزه خصوصی طی ۲ سال گذشته
  • چرا تنها سایت موزه غرب کشور عاقبت به خیر نشد