Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@22:45:03 GMT

انتقاد امام جمعه بجنورد از خام فروشی معادن خراسان شمالی

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۶۰۰۴۴

انتقاد امام جمعه بجنورد از خام فروشی معادن خراسان شمالی

حجت الاسلام و المسلمین رضا نوری در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص ظرفیت معادن خراسان شمالی برای سرمایه‌گذاری اظهار کرد: با توجه به اعلام سازمان معدن و تجارت استان، خراسان شمالی معادن بسیار خوبی دارد.

وی با بیان اینکه ۲۶۸ معدن ثبت شده در خراسان شمالی وجود دارد که تنها ۱۵۷ معدن فعال است، افزود: مابقی معادن یا فعال نیستند یا سرمایه‌گذاری برای آن ورود پیدا نکرده است و چون نتوانسته سرمایه تأمین کند، مشمول ماده ۲۰ شده و از فعالیت خلع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام جمعه بجنورد تصریح کرد: این معادن بیشتر مربوط به سنگ‌های زینتی می‌شوند که انواع و اقسام آن در خراسان شمالی موجود است، اما در این بخش، بحث خام فروشی در معادن وجود دارد.

وی افزود: از آن جایی که این سنگ‌ها در خود استان فرآوری نمی‌شوند بخش عمده‌ای از آن‌ها به خراسان رضوی، اصفهان و سایر استان‌ها ارسال می‌شوند که پس از فرآوری به بازار فروشی گذاشته می‌شوند.

حجت الاسلام نوری بیان داشت: از این رو شایسته است زیرساخت فرآوری این سنگ‌ها در خود استان فراهم شود تا سرمایه‌گذاران به این مبحث ورود پیدا کنند، زیرا دیگر هزینه بسیار سنگینی در بخش حمل و نقل بر سرمایه گذاران وارد نمی‌شود و از سوی دیگر زمینه اشتغال زیادی را برای جوانان استان فراهم خواهد کرد.

نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی از شرکت‌های دانش بنیان خواست که در بخش معدنی خراسان‌شمالی ورود و سرمایه گذاری کنند تا از خام‌فروشی و هدر رفت سرمایه جلوگیری شود،.

وی ادامه داد: متأسفانه به دلیل نبود زیرساخت‌ها و امکانات، در حال حاضر این ذخایر معدنی و استخراج شده به سایر استان‌ها منتقل می‌شود.

حجت الاسلام نوری خاطرنشان کرد: طبق آمارهای رسمی ذخیره قطعی معادن خراسان شمالی یک میلیارد و ۵۸ میلیون تن و میزان ذخیره استخراج اسمی آن ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن است اما این ثروت خدادادی خام فروشی می‌شود که نقش چندانی در توسعه منطقه ندارد.

نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی گفت: بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت، ۶۸ ماده معدنی در کشور شناسایی شده است که ۲۸ مورد آن در خراسان شمالی نیز یافت می‌شود؛ استانی که با توجه به گستره و جمعیت کمتر آن در مقایسه با سایر استان‌های کشور باید از نظر درصد بهره‌مندی از مواد معدنی در جایگاه بالایی قرار داشته باشد.

وی افزود: بر اساس آمارهای رسمی سالانه فقط ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تن ماده معدنی از معادن خراسان شمالی استخراج می‌شود و از ۲۵۰ معدن ثبت شده، کمتر از نیمی از آن‌ها فعال و مابقی غیرفعال است.

حجت الاسلام نوری عنوان کرد: این اعداد و ارقام نشان می‌دهد خراسان شمالی دارای ظرفیت عظیم معدنی بوده که در صورت استفاده صحیح از آن می‌توان اقتصاد استان را با پیشرفت چشمگیری مواجه کرد.

امام جمعه بجنورد تصریح کرد: معادنی که در خراسان شمالی وجود دارد به درستی مدیریت نمی‌شود؛ بخشی از این سرمایه‌ها به وسیله بانک‌ها بلوکه شده‌اند و اجازه فعالیت به این معادن داده نمی‌شود لذا امیدواریم با تدابیر دولت محترم این مشکل برطرف شود.

وی با بیان اینکه در حوزه معادن خراسان شمالی بی تدبیری، ناهماهنگی و نبود مدیریت صحیح و خام فروشی وجود دارد، تأکید کرد: نمونه بارز آن معدن آلبلاغ در شمال شرقی اسفراین است؛ معدنی که سال‌هاست مسئولان برای احیا آن کاری از پیش نمی‌برند و این ثروت بومی مدت‌هاست خام فروشی می‌شود.

کد خبر 5485466

منبع: مهر

کلیدواژه: معادن رضا نوری نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی معدن آلبلاغ بجنورد بوشهر کرمانشاه ویروس کرونا خطبه های نماز جمعه آمار کرونا گروههای جهادی گرد و غبار آلودگی هوا خراسان رضوی عملیات بازی دراز بسیج سازندگی صعود به بازی دراز ایلام مشهد معادن خراسان شمالی خراسان شمالی حجت الاسلام خام فروشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۰۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه حیات حوزه معدن در گرو فناوری و نوآوری

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، عباس ملک ثابت معاون فناوری سنگ آهن مرکزی ایران در نشستی که در سیزدهمین نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری (اینوتکس) در پارک فناوری پردیس برگزار شد اظهار کرد: این شرکت با بیش از ۵۰ سال سابقه در حوزه معدن در شهرستان بافق در استان یزد در حال فعالیت است.

وی افزود: این شرکت اکنون دارای چندین معدن فعال است و در دو سال گذشته با تغییر رویکرد در مدیریت این شرکت در حوزه‌های فناوری و نوآوری بصورت جدی وارد شده و فعالیت‌هایی در این زمینه در شرکت صورت گرفت.

معاون فناوری سنگ آهن مرکزی ایران ادامه داد: اگر بخواهیم این نوع فعالیت‌ها را دسته بندی کنیم در چهار حوزه دسته بندی می‌شوند. زیست بومی در این شرکت ایجاد شد که چهار حوزه دارد نخستین حوزه بخش تحقیق و توسعه بوده که سعی کردیم شتاب به این بخش دهیم بخش دیگر مراکز نوآوری یکی در شهرستان بافق وجود دارد و دیگری با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی یزد راه اندازی شده که هدف حمایت از ایده و استفاده از ظرفیت‌های این دانشگاه است. 

ملک ثابت اضافه کرد: بخش دیگر نوسازی و ساخت داخل است که هدف حمایت از شرکت دانش بنیان توسعه بازار است بخش آخر صندوق سرمایه گذاری شرکت بوده که با سرمایه ۵۰ میلیاردی به عنوان اولین سرمایه گذار در صنعت فولاد و معدن کشور موفق شدیم این را راه اندازی کنیم.

وی درباره خام فروشی توضیح داد: در حوزه معدن اگر خام فروشی را معنی کنیم هم میتوان گفت که خام فروشی انجام می‌شود هم نمی‌شود. اگر بگویم سنگ آهن استخراج شده خام فروشی است باید گفت خیر به این معنا خام فروشی در کشور نداریم همین مورد به این معنا نیست که خام فروشی در کشور نداریم جواب خیر؛ زیرا می‌توانیم با توسعه زنجیره استخراج در پایین دست، ارزش افزوده را افزایش دهیم.

معاون فناوری سنگ آهن مرکزی ایران مطرح کرد: بسیاری از فعالیت‌ها در حوزه فناوری و نوآوری جدی نیست و نمایشی است. سیاست این شرکت ایجاد ارزش افزوده بوده مجموعه اقتصادی باید برنامه اقتصادی داشته باشد در مراکز نوآوری و زیست بوم این شرکت نوپاست، اما به نوآوری رسیده ایم و در برنامه اقتصادی در پنج سال آینده نتیجه خواهد داد. 

ملک ثابت بیان کرد: در مراکز نوآوری دو تیم را پذیرش کردیم چهار تیم دیگر در حال آموزش هستند بیشتر هدف خود را روی آموزش گذاشتیم تا فرهنگ کسب و کار و استارت آپ در این حوزه‌ها ایجاد کنیم. هدف اصلی تیم تحقیق و پژوهش این شرکت حرکت به سمت پژوهش‌های کاربردی است. تنوع بخشی در حوزه‌های پژوهشی هدف دیگر این تیم است.

وی تشریح کرد:برای تعامل با حوزه پژوهش از فعالان این حوزه خواستیم که توانایی‌های خود را ارائه دهند تا ما ببینیم که چگونه می‌توانیم با آنها همکاری کنیم این روش نتیجه بخش بوده و پژوهشگران در حوزه‌های مختلف با شرکت همکاری می‌کنند. 

معاون فناوری سنگ آهن مرکزی ایران گفت: سعی کردیم در زیست بوم فناوری استان نقش داشته باشیم به همین دلیل از موارد که سرمایه گذاری کردیم ۲ شرکت از استان یزد هستند با ایجاد مراکز نوآوری در این استان فضای فناوری در آن استان ایجاد کردیم.

ملک ثابت بیان کرد: حوزه فولاد و معدن از صنایع سنتی هستند و نوآوری ندارند اگر می‌خواهند در این شرایط به حیات خود ادامه دهند باید سرمایه گذاری شود و تجهیزات امکانات با نوآوری و فناوری وارد این حوزه شود.

سرمایه گذاری مهم‌ترین بحث در  زیست بوم است

در ادامه‌ محسن کرمی نیا مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری سنگ آهن ایران نیز گفت: با تشکیل زیست بوم فناوری در این شرکت یکی از حلقه‌های مهم این زنجیره تشکیل این صندوق بوده با توجه به اینکه سرمایه گذاری مهم‌ترین بحث در این زیست بوم بوده رصد و ارزیابی شرکت‌های دانش بنیان استارت آپ‌ها و تیم‌های فناور که می‌توانستند در رقابت پذیری که مد نظر شرکت است حضور داشته باشند طرح‌های مختلف آنها ارزیابی کردیم. بیش از ۶۰ طرح مورد ارزیابی قرار گرفت. 

وی اضافه کرد: شرایطی برای سرمایه گذاری در این شرکت رعایت می‌شود نخستین شرط این است که در زنجیره ارزشی این شرکت قرار گیرد. فقط سرمایه گذاری نیست به دنبال این هستیم که بتوانیم به توسعه بازار کمک کنیم.

مدیر عامل صندوق پژوهش و فناوری سنگ آهن ایران بیان کرد: تاکنون سه سرمایه گذاری انجام شده، سرمایه گذاری نخست در حوزه اکتشاف بوده که گروهی از افراد نخبه این شرکت را راه اندازی کرده اند که توانستند بیش از ۹۷ مورد اکتشاف شناسایی کردند. تیم دیگری که روی آنها سرمایه گذاری شده در حوزه پهپادی فعالیت می‌کنند که توانستند در این مدت بازار‌های مشابه این حوزه را به خود اختصاص دهند.

کرمی نیا ادامه داد: تیم دیگری که سرمایه گذاری کردیم روی توربین انبساطی کار می‌کنند که یک فناوری نو و جدید است. 

وی درباره شرایط سرمایه گذاری تشریح کرد: برای سرمایه گذاری موفق باید بسیار دقیق و حساس باشیم و کسانی را برای سرمایه گذاری انتخاب می‌کنیم که نخبه باشند و بتوانند مسائلی را حل کنند این شرایط این شرکت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ادامه حیات حوزه معدن در گرو فناوری و نوآوری
  • افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی
  • تخلیه دومین ملک مسکونی محل انباشت ضایعات و زباله توسط شهرداری بجنورد
  • سرمایه‌گذاری خارجی ۱۰.۷ میلیون دلاری در خراسان شمالی
  • خسارت ۳۹ میلیارد تومانی سیلاب به حوزه کشاورزی خراسان شمالی
  • ۱۹۱ کیلومتر از راه‌های اصلی خراسان شمالی بهسازی شد
  • «عیسی بخشی» در خانه ابدی آرام گرفت
  • ثبت تخلف سرعت بیش از ۵۵ هزار وسایل نقلیه در محورهای خراسان شمالی‌
  • معادن؛ ثروتی نهفته در خاک/ بی بهره چون کهگیلویه و بویراحمد
  • پیکر آخرین خنیاگر خراسان در خاک آرام گرفت