Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از فارس، پایگاه تحلیلی آمریکایی «ریسپانسیبل استیت کرفت» در مقدمه تحلیلی به قلم «رایان کاستلو» تحت عنوان «بایدن در دام ترامپ در مسئله ایران افتاده»، سناریویی را ترسیم کرد که حدود سه ماه از زمان کنونی گذشته و هنوز مذاکرات بر سر احیای برجام به سرانجام نرسیده است.

در ابتدای این گزارش آمده است: اوت ۲۰۲۲ است و دولت بایدن در حالی که جنگ اوکراین وارد هفتمین ماه می‌شود، همچنان بر این کشور متمرکز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت بایدن و دموکرات‌ها به طور فزاینده‌ای نگران چشم‌انداز تیره خود در انتخابات میان‌دوره‌ای آتی هستند؛ و در ورای این سناریوهای وحشتناک، ایالات متحده و ایران ماه‌هاست در غیاب توافق هسته‌ای در یک آتش‌بس متشنج عمل می‌کنند.

در این سناریوی ادعایی، «ایران از غنی‌سازی درجه تسلیحات خودداری کرده و در عین حال، تیم بایدن از کاهش یا اجرای سخت تحریم‌های دوران ترامپ که به ارث برده، خودداری کرده است. هنوز هم بحث احیای برنامه جامع اقدام مشترک وجود دارد، اما عملاً در کما است و هرگز احیا نمی‌شود. بایدن و مشاورانش بر این باورند که اگر بتوانند انتخابات میان‌دوره‌ای (کنگره) را موفق پشت سر بگذارند، در نهایت برای حل پرونده مزاحم ایران اقدام خواهند کرد».

به ادعای این گزارش، «اما زمان آن‌ها تمام شده است. اسرائیل با اعلام (قصد برای) ترور قریب الوقوع یک مقام ارشد امنیتی ایران، همتایان آمریکایی خود را غافلگیر می‌کند. مانند زمانی که اسرائیل پس از اولین هفته مذاکرات هسته‌ای چندجانبه در اولین سال ریاست‌جمهوری بایدن در سایت هسته‌ای نطنز خرابکاری کرد، زمان کافی برای بایدن به منظور متقاعد کردن اسرائیل برای توقف عملیات وجود ندارد و در عوض تصمیم می‌گیرد برای واکنش‌های منفی ناشی از آن آماده شود. این ترور، گمانه‌زنی‌ها درباره درگیری‌های منطقه‌ای گسترده‌تر و حتی جنگ جهانی سوم را تحریک می‌کند و بازارها را به سمت بحران سوق می‌دهد، این در حالی است که ایران قول انتقام می‌دهد و تقریباً اعلان جنگ می‌کند». 

در ادامه این سناریوی ادعایی آمده است: ایران ابتدا بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را اخراج می‌کند و قصد خود را برای خروج رسمی از معاهده منع گسترش سلاح‌های اتمی و آغاز غنی‌سازی تا سطح درجه تسلیحات اعلام می‌کند. با انتشار گزارش‌هایی مبنی بر آماده‌سازی حملات تلافی‌جویانه ایران به پایگاه‌ها و شرکای ایالات متحده و انتقال ناوهای هواپیمابر ایالات متحده به خلیج فارس، قیمت بنزین نزدیک به ۶ دلار در هر گالن در سراسر آمریکا افزایش می‌یابد و به اصطلاح شرکای منطقه‌ای (واشنگتن) در خلیج فارس از  افزایش تولید برای جبران بحران انرژی خودداری می‌کنند.

به نوشته این رسانه آمریکایی، در چنین شرایطی دولت بایدن که فکر می‌کرد روی مسئله ایران در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای کنترل دارد، حالا باید تصمیم اساسی بین گزینه‌های بدون برد اتخاذ کند. آیا او دستور حملات پیشگیرانه به تاسیسات هسته‌ای ایران را می‌دهد که جرقه جنگ خونین منطقه‌ای و ضربه اقتصادی بیشتر را به دنبال دارد؟ یا اینکه امیدوار است که اوضاع قبل از عبور ایران از آستانه تسلیحات اتمی آرام شود؟

در ادامه این گزارش آمده است: تصور چنین موقعیتی چندان سخت نیست، در صورتی که دولت بایدن و ایران نتوانند آخرین مانع در مذاکرات هسته‌ای را برطرف کنند که در واقع قرص سمی دوران ترامپ است که برای عقب راندن ایران از پایبندی به توافق و جلوگیری از احیای آن به دست یک دولت دموکرات طراحی شده بود؛ بحران می‌تواند از هر جهت جرقه بزند؛ ایران می‌تواند خط قرمز برنامه هسته‌ای خود را نقض کند، یا یک (نیروی) نیابتی وابسته به ایران می‌تواند به نیروهای آمریکایی در عراق حمله کند، یا ممکن است درگیری دریایی در خلیج فارس رخ دهد.

با این وجود، در حال حاضر، دولت بایدن در ازای حذف نامگذاری «سازمان تروریستی خارجی» سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، خواستار امتیازات غیرهسته‌ای از ایران است. ایران امتناع می‌کند و بر موضع خود مبنی بر حذف این نام به عنوان بخشی از بازگشت متقابل به پایبندی به توافق هسته‌ای مصر است. نشانه‌های کمی وجود دارد که گزینه‌های مصالحه‌ای هم که دنبال می‌شوند، مورد توجه قرار بگیرند. 

به اذعان این رسانه آمریکایی، این یک وضعیت ناامیدکننده برای رئیس‌جمهوری است که مبارزات انتخاباتی خود را با وعده بازگرداندن پایبندی ایالات متحده و ایران به توافق هسته‌ای انجام داد و همچنین از کاهش تأثیر تحریم‌ها بر مردم عادی ایران که در بحبوحه همه‌گیری کووید-۱۹ دست و پنجه نرم می‌کنند، اعلام حمایت کرد. دولت بایدن هرگز زمان یا اراده سیاسی برای حل این بن‌بست را پیدا نکرد که با اولین روز ریاست‌جمهوری‌اش در حالی که نتوانست هیچ حرکتی - نمادین یا غیر آن - برای شکستن رویکرد فشار حداکثری ترامپ انجام دهد، شروع شد.

این گزارش می‌افزاید: از آن زمان به بعد حل بن بست هسته‌ای دشوارتر شده است... در حالی که بایدن تحریم‌ها را پابرجا نگه داشته، برنامه هسته‌ای ایران به طور پیوسته به سطوح جدیدی پیش رفته که با خرابکاری اسرائیل در سال ۲۰۲۱ که بایدن نتوانست آن را متوقف کند، تحریک شده است؛ و اکنون مذاکرات بر روی یک تحریم عمدتا نمادین که صراحتاً قصد داشت در دیپلماسی بایدن مداخله کند، گیر کرده است. احیای برجام همچنان موضعی است که اکثریت قریب به اتفاق مردم آمریکا و گروه دموکرات از آن حمایت می‌کنند، اما با نزدیک شدن به انتخابات میان‌دوره‌ای، عناصر حزب او (بایدن) نسبت به سیاست‌های حول توافق عصبی‌تر می‌شوند، حتی اگر این مبارزه‌ای باشد که بایدن و حامیان او پیروز آن شوند. 

در انتهای این گزارش آمده است: ترامپ آتش‌افروزی بود که تلاش کرد توافق هسته‌ای را به آتش بکشد، اما بایدن به جای خاموش کردن آتش، در صحنه جنایت مانده است. نتیجه هر روز محتمل‌تر این است که او هزینه‌های آتش‌سوزی را به شکل جنگ فاجعه‌بار یا دستیابی ایران به سلاح اتمی بپردازد. برای جمهوری‌خواهان هر دو حالت که یا بایدن آنقدر ضعیف است که نمی‌تواند مانع اتمی شدن ایران شود یا آنقدر بی‌ملاحظه است که جنگی که ترامپ از آن خودداری کرد را دنبال می‌کند، خوشایند خواهد بود؛ این در حالی است که بایدن فقط خودش را می‌تواند مقصر بداند. همه این بلایا قابل اجتناب است. توافق خوبی روی میز وجود دارد اگر بایدن بتواند جرات نجات آن را پیدا کند. 

تلاش اروپا برای حصول توافق با سفر مورا به تهران

«انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا قرار است فردا (سه‌شنبه) برای آنچه آخرین تلاش اتحادیه اروپا برای نجات برجام خوانده شده، به تهران سفر کند. «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مصاحبه اخیر با «فایننشال تایمز» ادعا کرد که او در تلاش به منظور حصول به یک «راه‌ میانه» برای پایان دادن به بن بست موجود در مذاکرات به منظور احیای توافق هسته‌ای برجام است.

 «سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران صبح امروز (دوشنبه) ۱۹ اردیبهشت ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران در پاسخ به سؤالی درباره سفر مورا هماهنگ کننده گفت‌وگوها در وین، به تهران گفت:‌ مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و ۱+۴ از یک طرف و آمریکا در وین، تا امروز بدون وقفه ادامه داشته است. مکثی در حضور در وین رخ داده، ولی رد و بدل پیام‌ها از طریق هماهنگ کننده گفت‌وگوها در حال انجام است. سفر مورا بعد از تماس تلفنی امیرعبداللهیان و بورل انجام می‌شود. به این معنا نیست که بعد از وقفه‌ای ایشان با پیام جدیدی می‌آید. پیام‌ها به صورت مستمر بین ایران و آمریکا از طریق اتحادیه اروپا در حال رد و بدل شدن است. مورا با آقای باقری مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران ملاقاتی خواهد داشت. البته دستورکار گفت‌وگوها در تهران تقریبا روشن است. امیدواریم بتوانیم بعد از انجام این گفت‌وگوها، نتیجه را بهتر اعلام کنیم.

این دیپلمات ارشد درباره بدعهدی‌های آمریکا نیز گفت: حضور مورا نشان می‌دهد ما گفت‌وگوها را در مسیری که باید انجام شود، همچنان پیگیری کردیم و به رغم اقدامات ضد دیپلماسی که توسط سنا و کنگره انجام شده، ایران و ۱+۴ به مسیر دیپلماسی و دستیابی به توافق خوب و قابل اتکا و پایدار متعهد بوده‌اند. اگر همین امروز آمریکا تصمیم خودش را بگیرد و آنچه از حقوق ملت ایران و جیب ملت ایران برداشته برگرداند و حقوق ضایع شده ملت ایران را بپذیرد و به آن احترام بگذارد می‌توانیم فردای بعد از برگشت مورا به وین بازگردیم و توافق را امضا کنیم. سفر مورا این گفت‌وگوها را در مسیر درستی جلو می‌برد.

کد خبر 675253 برچسب‌ها هسته‌ای - برجام ایران و آمریکا مذاکرات وین هسته‌ای - مذاکرات دونالد ترامپ جوزف بایدن

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: هسته ای برجام ایران و آمریکا مذاکرات وین هسته ای مذاکرات دونالد ترامپ جوزف بایدن انتخابات میان دوره ای اتحادیه اروپا توافق هسته ای ایالات متحده دولت بایدن گفت وگوها سفر مورا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۲۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از اینجا رانده و از آنجا مانده

مهاجرت یکی از موضوعاتی است که در خانواده فرهنگ و سینما حواشی ایجاد کرده و باید گفت که بسیاری از آن‌ها به‌دلیل اینکه از محبوبیت و شهرت قبلیشان فاصله گرفته‌اند و به سختی می‌توانند در شغل پیشینشان مشغول به کار شوند یا به جایگاهی در همان رده دست یابند که این امر نتیجه‌ای جز پشیمانی برای آن‌ها ندارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، «خودم بودم که به همه چیز پشت پا زدم، من سال‌ها مدیر یک پردیس سینمایی به نام چهارسو بودم که متعلق به بنیاد ۱۵ خرداد بود، من از طرف بنیاد دعوت به کار نشده بودم، اما به عنوان هنرمندی که کار مدیریت فرهنگی را می‌دانست مرا برای همکاری انتخاب کردند، همچنین دو سال متوالی رئیس کاخ جشنواره بین‌المللی فجر بودم و این چیزیست که نمی‌توانم انکارش کنم.» این بخشی از صحبت‌های اشکان خطیبی بازیگر سینما است که سال گذشته از ایران به ایتالیا مهاجرت کرد.

وی به تازگی در مصاحبه‌ای اظهار کرده است: «بسیاری از افراد معتقدند که هنرمندان و بازیگران به سادگی می‌توانند مهاجرت کنند در حالی که این‌طور نیست؛ واقعاً تا پای از دست دادن همه‌چیز رفتم؛ نزدیک به یک سال طول کشید تا با پادرمیانی مستقیم وزیر امور خارجه ایتالیا توانستم نجات پیدا کنم‌، هر روز که بیدار می‌شوم با مشکلات متعددی دست به گریبانم و در حال حاضر تحت درمان هستم، در کنار اینکه نمی‌توانم جسم و ذهنم را برای کار کردن آماده کنم باید در این فکر باشم که شغل دیگری در کنار کارم انتخاب کنم تا بتوانم هزینه‌های زندگی‌ام را تأمین کنم‌؛ به هر حال زندگی کردن در اروپا کار راحتی نیست. از کارهایی که در ایتالیا انجام می‌دهم رضایت ندارم و به کیفیت کارهایم در ایران نیست؛ این ارتقا مشخصاً اتفاق نیفتاده و بدتر هم شده، دلیل این اتفاق هم این است که نزدیک به شش سال است که به‌عنوان بازیگر روی صحنه نرفته نرفته‌ام»

خطیبی بیان کرده است «شرایط واقعاً سخت است، عمر بسیار کوتاه است و بهایی که من در این برهه از زندگی‌ام دادم بهای بسیار سنگینی بود که به قیمت از دست دادن خیلی چیزها تمام شد؛ من خانواده‌ام را از دست دادم، اصلاً دوست نداشتم وقتی انتخاب الآنم را در کفه ترازو با گذشته قرار می‌دهم آنچه در گذشته داشتم سنگین‌تر شود. ما باید یاد بگیریم به اشتباهمان اذعان کنیم هرچند این این اتفاق به روند اجتماعی مربوط می‌شد که من هم بخشی از آن بودم.»

خانه امنی که بر سر کاسبان خون مردم آوار شد

مهاجرت هنرمندان یکی از موضوعاتی است که در سال‌های اخیر در خانواده بزرگ فرهنگ و سینما ایران حواشی ایجاد کرده است؛ کشورهایی مانند ایتالیا، فرانسه، کانادا، دبی، هلند و آلمان مقصد اصلی بازیگرانی است که قصد مهاجرت از ایران را دارند اما باید گفت که بسیاری از آن‌ها به‌دلیل اینکه از محبوبیت و شهرت قبلیشان فاصله گرفته‌اند به سختی می‌توانند در شغل پیشینشان مشغول به کار شوند یا به جایگاهی در همان رده دست یابند.

یکی از واضح‌ترین مصادیق این امر را می‌توان لغو برگزاری تئاتر «خانه امن» در نیویورک بیان کرد؛ بیست‌ویکم اکتبر سال ۲۰۲۳( مهر ۱۴۰۲) قرار بود این نمایش در سالن تیلس سنتر نیویورک با بازی حمید فرخ‌نژاد، مهناز افشار، برزو اجمند و… به روی صحنه برود، اما طبق اخبار منتشر شده با خالی ماندن ۸۵ درصد از صندلی‌های صحنه، تیکت‌مستر که متولی فروش بلیت این برنامه بود، به دلیل کم بودن استقبال نمایش این نمایش خبر از لغو آن داد و اعلام کرد «این رویداد کنسل شده، لازم نیست شما کاری انجام دهید، خودمان پول شما را برمی‌گردانیم.»

روایتی از چهره‌های غمگین تورنتو!

یکی دیگر از این مصادیق، ارژنگ امیرفضلی بازیگر، کارگردان، تهیه کننده و صداپیشگی ایرانی بود که پیش‌تر در آثار مرضیه برومند، اخراجی‌ها و شام عروسی هنرنمایی کرده بود و تازگی به تورنتو کانادا مهاجرت کرده است؛ ویدئویی که این طنزپرداز ایرانی اخیراً از وضعیتش در تورنتو خبر می‌دهد مورد توجه کاربران در شبکه‌های اجتماعی قرار گرفته است؛ وی در این ویدئو به بررسی هزینه‌های زندگی و شرایط سخت زندگی‌اش در تورنتو می‌گوید: از صبح تا حوالی پنج و شش بعد از ظهر کار می‌کنم و ماهانه سه هزار دلار درآمد دارم؛ اگر بخواهم خانه‌ی دو خوابه ای اجاره کنم تمام ۳۰۰۰ دلار را برای اجاره‌ی آن باید بپردازم، یک خانه تک خوابه در مکان معمولی شهر ماهانه ۲۴۰۰ دلار اجاره دارد.

این بازیگر ادامه می‌دهد: نمی‌توانم در تورنتو خودرو شخصی داشته باشم و حمل و نقل عمومی ماهانه ۱۰۰ دلار از درآمدم را به خود اختصاص می‌دهد، همچنین با محاسبات دیگر و اظهاراتی که در مورد هزینه قبض‌ها، تفریحات حداقلی و خوراک انجام می‌دهد به مخاطبین می‌گوید که شرایط زندگی‌اش در تورنتو با دشواری‌های جدی همراه است.

امیرفضلی در پایان اذعان می‌کند: بسیاری از افرادی که مهاجرت می‌کنند چاره‌ای ندارند جز اینکه بگویند خیلی خوشبختند و اینجا همه امکانات در دسترس است اما خیابان‌های اینجا مانند ایران است، بعضی آدم‌ها چهره‌ی شادی دارند و بعضی دیگر غمگینند هرچند به نظر می‌رسد تعداد آدم‌های غمگین در خیابان‌های ایران بیشتر باشد اما اخیراً به خاطر افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها در کانادا تعداد چهره‌های غمگین در خیابان‌های تورنتو هم بیشتر شده است.

از نقش‌آفرینی در مختار تا راننده آمبولانس در کانادا

از دیگر هنرمندان نام‌آشنایی که مهاجرت مهر پایانی به کارنامه حرفه‌ایشان در ایران بود می‌توان شبنم فرشادجو، ویشکا آسایش، فریبرز عرب‌نیا، لیلی رشیدی و پرستو صالحی را نام برد؛ شبنم فرشاد جو که پیش از این لوح تقدیر بهترین بازیگر زن در جشنواره فجر و تندیس بهترین کارگردانی را در پنجمین دوره جشنواره تئاتر بانوان دریافت کرده بود هم اکنون در تورنتو کانادا به برگزاری کلاس‌های بازیگری مشغول است.

ویشکا آسایش که خیلی‌ها از را با بازی درخشانش در سریال «امام علی (ع)» و نقش خانم دارابی در «ورود آقایان ممنوع» می‌شناختند هم اکنون در پاریس ویدئو هایی هنگام ورزش و کوهنوردی از خود منتشر می‌کند و به کار رو به روی دوربین علاقه‌ای نشان نمی‌دهد.

فریبرز عرب‌نیا بازیگر نقش مختار در سریال «مختار نامه» و بازیگر نقش شهید چمران در سینمایی «چ» در صفحه شخصی‌اش خود را با افتخار راننده بیماران در کانادا معرفی می‌کند؛ لیلی رشیدی هنرمند سینما و تلویزیون به برگزاری کلاس بازیگری برای کودکان در دبی می‌پردازد و پرستو صالحی در ویدئویی که از خود منتشر کرده به دلتنگی و ابراز علاقه به بازگشت به ایران می‌پردازد و می‌گوید که تنهایی و غربت دیگر برایش قابل تحمل نیست‌.

دیدن اتفاقاتی از این دست و شرایط سخت زندگی برای هنرمندانی که سال‌ها در ایران شریک خاطره‌های مردم و پازلی از پیکره‌ی فرهنگ ایرانی_اسلامی کشورمان بوده‌اند، اندوه بار است؛ به نظر می‌رسد برای شکوفایی درخت باطن هر هنرمندی هیچ خاکی همانند خاک کشورش نیست؛ به همین دلیل است که بهتر است هنرمندان در میهن خود به تولید و آفرینش آثار هنری دست بزنند و با افزایش بصیرت و بینش خود مرعوب و مجذوب وعده‌های پوشالی خارج‌نشینان نشوند.

همچنین می‌توان از مدیران فرهنگی تقاضا داشت که با انعکاس حقیقت مهاجرت هنرمندان سبب دامن زدن به این اشتباه جبران ناشدنی در حوزه‌ی فرهنگ نشوند و با تبیین تبلیغات مخرب و دروغ پردازی‌های رسانه‌ای معاندان از جناح‌گیری غیر اندیشه ورزانه و اقدامات لحظه‌ای و احساسی هنرمندان که ضربه‌ی سنگینی به خود ایشان و فرهنگ و سینمای کشور وارد می‌آید جلوگیری کنند چرا که بیان چنین مصادیق و آینده‌ای برای این افراد غیرقابل پیش‌بینی نبود و پیش از این نیز شاهد چنین مواردی بودیم، بازیگرانی که اتفاقات سیاسی را دستاویز کردند تا از کشور مهاجرت کنند و در نهایت موردی جز پیشمانی برای آن‌ها باقی نماند.

کد خبر 748608

دیگر خبرها

  • از اینجا رانده و از آنجا مانده
  • حملات سنگین روسیه به ۴ نیروگاه حرارتی اوکراین
  • حملات سنگین روسیه به 4 نیروگاه حرارتی اوکراین
  • پیام زلنسکی در سالگرد فاجعه اتمی چرنوبیل
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان
  • کلید برقراری ثبات و آرامش در منطقه توقف جنایات اسرائیل است
  • حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه جنگ اوکراین
  • حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه