Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در تعاملات بین المللی دچار مشکل هستیم و ورود استادان خارجی با روادید گردشگری راحت‌تر از روادید دانشگاهی است.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایران اکونومیست، عبدالله معتمدی در نشست تخصصی دیپلماسی علم و فناوری؛ فرصت‌ها، چالش‌ها و راهکارها که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، اظهار داشت: اگر استادی را به ایران دعوت می کنیم وی با روادید توریستی راحت تر به ایران سفر می کند تا روادید دانشگاهی بنابراین وزارت امور خارجه باید در زمینه ارتباطات بین المللی دانشگاه ها تمهیدات مناسب به کار بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: توانمندی جذب دانشجویان خارجی در همه دانشگاه های ایران وجود دارد و گاهی نگاه ما به دانشجویان خارجی نگاه ارز و دلار و این موضوع نگران کننده است.

رییس دانشگاه علامه طباطبایی یادآور شد: در این زمینه کمتر به این موضوع که دانشجویان خارجی، سفیران علمی در کشورهای خودشان هستند، توجه می کنیم و وزارت علوم باید تمهیدات ویژه ای در نظر بگیرد.

معتمدی با بیان اینکه جذب دانشجویان خارجی نیازمند تسهیلات ویژه ای است، افزود: هم اکنون ویزای دانشجویان افغانستانی دانشگاه علامه طباطبایی دچار مشکل است و حدود ۲ تا ۳ ماه صدور روادید آنها طول کشیده است.

وی ادامه داد: دانشگاه علامه طباطبایی ظرفیت بالایی در کمک به وزارت امور خارجه دارد، دبیرخانه شبکه دانشگاهی، کرسی ارتباطات یونسکو و کرسی زبان فارسی در هفت کشور جهان از جمله ظرفیت های دانشگاه علامه طباطبایی در ارتباطات بین المللی است.

رییس دانشگاه علامه طباطبایی همچنین گفت: ظرفیت این دانشگاه برای فعالیت های بین المللی فوق العاده بالا است و از هر حیث برای رونق دیپلماسی علمی آمادگی دارد.

 

در حوزه دیپلماسی علم و فناوری موانع قانونی جدی وجود دارد

محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی هم در این نشست گفت: در حوزه دیپلماسی علم و فناوری با نگاه بهره گیری از آن در اقتدار ملی و دیپلماسی آن چنان که باید و شاید کار نکرده ایم و موانع قانونی جدی داریم.

به گزارش ایران اکونومیست، وی با بیان اینکه ظرفیت سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفری دانشجوی ایرانی باید حداقل ۳۲۰ هزار دانشجوی خارجی در خود جای دهد، ادامه داد: در این زمینه قوانین و پشتوانه ها آمادگی لازم ندارند بنابراین قوانین ما حمایتگر دانشجویان خارجی در ایران و دانشجویان ایرانی در خارج از کشور نیست.

رییس دانشگاه آزاد همچنین اظهار داشت: هم اکنون بیش از هر موقع دیگری علم و سیاست با یکدیگر درگیر هستند. 

طهرانچی به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در خصوص جایگاه علم در کشور اشاره کرد و گفت: سخن اول ایشان، حفظ جایگاه پژوهش است. علم و دیپلماسی امروزه باهم درگیر هستند و نشست های دیپلمات ها و علما پیرامون این موضوع است. 

وی درباره واحدهای بین الملل دانشگاه آزاد هم خاطرنشان کرد: برای حضور در صحنه های علمی هیچ پشتوانه جدی و خاصی نداریم. دانشگاه های ایران پرتوان هستند اما نمی توانند کوچک ترین حرکتی انجام دهند. بنده در شعبه های انگلیس، امارات، افغانستان، عراق به زودی، لبنان و یمن دانشگاه آزاد این تجربیات را دیده ام و حضور در منطقه را به عنوان کار استراتژیک به صورت جدی پیگیری می کنم. 

رییس دانشگاه آزاد همچنین گفت: نظام علمی ایران به مقام ۱۵ و ۱۶ جهانی رسید، اما قدر این فرصت را در حکمرانی سیاست خارجی ندانستیم. 

رسیدن به مرجعیت علمی نیازمند تعامل با دانشگاه های تراز اول دنیا است

سید محمد مقیمی رییس دانشگاه تهران هم در این نشست گفت: برای رسیدن به مرجعیت علمی باید تعامل خود را با دانشگاه های معتبر جهان برقرار کنیم چرا که در این فضا به رشد علمی می رسیم.

وی اظهار داشت: دیپلماسی علمی باید در خدمت امنیت ملی پایدار کشور باشد تا تعاملات بین المللی حفظ شوند.

رییس دانشگاه تهران ادامه داد: رویکرد فعلی تعاملات بین المللی، بیشتر تفاهم نامه شعاری است و همانند مسابقه است، البته این موضوع را نفی نمی کنم اما باید از این مرحله عبور کنیم.

مقیمی به امضای تفاهم نامه های دانشگاه تهران با دانشگاه های کشورهای مختلف اشاره کرد و گفت: این دانشگاه ۷۰۰ تفاهم نامه با دانشگاه های کشورهای مختلف امضا کرده است و بیشتر آنها حول کاغذ بوده است و حتی دو درصد هم از ظرفیت ها استفاده نشده است‌. تفاهم نامه ها گام اول هستند اما نباید تنها در این مرحله متوقف شوند.

وی یادآور شد: برای بحث تبادلات علمی، رهبر معظم انقلاب فرمایشی دارند و می فرمایند همانطور که در واردات و صادرات اقتصادی باید تراز مثبت داشته باشیم در رابطه با بحث علمی هم باید همانند تراز های پرداخت اقتصادی عمل کنیم.

رییس دانشگاه تهران ادامه داد: مقایسه واردات تئوری ها و صادرات اندیشمندان ایران با خارج نشان می دهد وضعیت بسیار نابهنجار است. تعامل بین المللی امری پسندیده است اما طبق فرمایشات رهبری باید تراز پرداخت مثبت در دیپلماسی علمی رعایت شود.

مقیمی تصریح کرد: دیپلماسی علمی در تعامل نزدیک دیپلماسی سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است و نباید جدا از یکدیگر بررسی شوند.
به گفته وی، دیپلماسی علمی باید در خدمت امنیت ملی پایدار کشور باشد و دو رویکرد بایستی در آن قرار بگیرد.

رییس دانشگاه تهران تاکید کرد:  برای رسیدن به مرجعیت علمی باید تعامل خود را با دانشگاه های معتبر جهان برقرار کنیم چرا که در این فضا به رشد علمی می رسیم. اگر از دیپلماسی عرصه سیاسی تبعیت نکنیم با دانشگاه های کشور انگلیس، آمریکا، فرانسه و آلمان تعامل می کنیم.

مقیمی یادآور شد: درست است که این کشورها پیشرفته هستند، اما در زمینه ارتباطات سیاسی اگر روابط به هم بخورد از نظر ارتباطات علمی هم دچار مشکل می شویم.

 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: دیپلماسی ، دانشگاه علامه طباطبایی ، دانشگاه آزاد اسلامی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: دیپلماسی دانشگاه علامه طباطبایی دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی رییس دانشگاه تهران دانشجویان خارجی دیپلماسی علمی دانشگاه آزاد دیپلماسی علم تفاهم نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۲۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام‌های بلند دانشگاه علمی کاربردی برای اشتغالزایی در کردستان + فیلم

رییس دانشگاه علمی کاربردی کردستان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه ماموریت اصلی این دانشگاه کمک به اشتغال است، گفت: در این راستا از سال گذشته طرح " آباد" یا آموزش برای اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی در استان کردستان آغاز شده است.

دکتر شاهین فکور افزود: در قالب این طرح دوره‌های مکمل تخصصی برای دانشجویان دانشگاه‌های مختلف و با هدف رفع خلاء‌های مهارتی دانشگاهی و با محوریت نیاز‌های بازار برگزار می‌شود.

وی گفت: هم اکنون در قالب این طرح تفاهمنامه‌ای با دانشگاه کردستان منعقد شده و شرکت کنندگان در پایان ضمن دریافت گواهینامه به بازار کار نزدیکتر می‌شوند.

رییس دانشگاه علمی کاربردی کردستان با اشاره به راه اندازی مرکز کاریابی تخصصی با مجوز وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز توسط این دانشگاه گفت: مجوز اولین مرکز کاریابی تخصصی با هدف آشنایی دانش آموختگان دانشگاهی با بازار کار در شهرستان بیجار اخذ شده و در آینده نزدیک به بهره برداری می‌رسد.

دکتر شاهین فکور خاطر نشان کرد: یکی دیگر از برنامه‌های این دانشگاه برای کمک به اشتغال پرداخت تسهیلات اشتغالزایی با سود چهار درصد و تنفس باز پرداخت یکساله است که در سال گذشته ۲۲۰ میلیارد ریال در استان کردستان به دانشجویان، دانش آموختگان و متقاضیان پرداخت شده است و تلاش می‌کنیم این آمار در سال جاری افزایش یابد.

وی به افزایش ۲۳ درصدی پذیرش دانشجو در سال گذشته در دانشگاه علمی کاربردی اشاره کرد و گفت: هزار و ۷۹۰ نفردر سال گذشته در این دانشگاه پذیرش شدند.

رییس دانشگاه علمی کاربردی کردستان با اشاره تاسیس رشته‌های جدید تحصیلی در این دانشگاه متناسب با نیاز بازار کار گفت: در سال گذشته ۳۶ رشته جدید به این دانشگاه اضافه شد.

هم اکنون سه هزار و ۳۵۰ نفر در ۹ واحد دانشگاهی علمی و کاربردی در استان کردستان مشغول به فعالیت هستند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • موزه دانشگاه صنعتی امیرکبیر افتتاح شد
  • گام‌های بلند دانشگاه علمی کاربردی برای اشتغالزایی در کردستان + فیلم
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • دانشگاه‌های ایران اجازه ورود نیرو‌های امنیتی به دانشگاه را نمی‌دهد
  • حمایت دانشجویان خوزستانی از اعتراضات ضد صیهونیستی در دانشگاه های آمریکا+فیلم
  • نشست هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی دانشگاه پیام نور خوزستان
  • حمایت جامعه دانشگاهی اهواز از اعتراضات دانشجویی در آمریکا علیه صهیونیست‌ها
  • موضوع جوسازی در خصوص اخراج استادان صحت ندارد
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • پذیرش دانشجویان خارجی نمایشی از مرجعیت علمی مراکز دانشگاهی